Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Vanja Vukas is az Egis Körmendnél folytatja pályafutásáttájékoztatás
2020-08-02

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy egy újabb, tehetséges játékos csatlakozott csapatunkhoz.

A 2001-ben született, 191 centiméter magas Vanja Vukas a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs játékosa volt, onnan teszi át székhelyét Körmendre. A szerb nemzetiségű, 1-2 poszton is bevethető fiatalember már megszerezte a kosárlabdamagyar státuszt, így a felnőtt csapatban is hazai játékosként szerepelhet.

Mócsán Bálint az Egis Körmend játékosatájékoztatás
2020-08-01

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy két évre csapatunkhoz, az Egis Körmendhez írt alá Mócsán Bálint.

A MAFC utánpótlásában nevelkedett, 191 centiméter magas, 86 kilogramm súlyú kosaras 1997. június 18-én született. Már 17 évesen lehetőséget kapott a játékra a MAFC felnőtt csapatában, két idényen át. A korosztályos válogatottaknak, így az U20-asnak is fontos tagja volt.

Ziga Mravljak véleménye Xeyrius Williamsrőlinterjú
2020-07-28

„Xeyrius már jó ideje ott szerepelt a kívánságlistánkon. A szakmai stábban mindannyian nagyon örülünk, hogy Körmendet választotta első kihívásának Európában. Mint minden más jelöltünk esetében, úgy erre a pozícióra is olyan játékost kerestünk, aki megfelelő személyiséggel, remek emberi tulajdonságokkal rendelkezik. Xeyrius kosárlabdás családból érkezik, így a sportág gyermekkora óta része volt az életének. Kiváló versenyző, akik meg akar nyerni minden csatát. Ez lesz az, amit az egész csapatunktól látni szeretnék majd a következő szezonban.

Ő olyan játékos, aki jó dobókészséggel rendelkezik, ugyanakkor remekül szedi a lepattanókat is. Jól használhatjuk a gyűrűtől távol, de annak közelében is.

Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink is elégedettek lesznek majd vele és hozzásegíthet minket ahhoz, hogy sikeres legyen a szezonunk.”

Xeyrius Williams az Egis Körmend játékosatájékoztatás
2020-07-25

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy Körmenden kezdi meg profi karrierjét Xeyrius Williams, aki a négyes poszton bevethető játékos.

Leon Subotic az Egis Körmend új másodedzője
2020-07-17 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy Leon Subotic személyében újabb szlovén szakember csatlakozik csapatunk, az Egis Körmend szakmai stábjához.

Travis Taylor az Egis Körmend játékosa marad
2020-07-10 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy sikerült megállapodásra jutni a tapasztalt, mozgékony centerrel, aki az előző szezonban is csapatunk meghatározó játékosa volt.

A 30 esztendős, a támadólepattanókra is jó ütemben érkező, látványos megoldásokat is bemutató kosaras a következő szezonban is az Egis Körmend játékosa lesz.

Kenéz Csaba az Egis Körmend játékosa lett
2020-07-01 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy egy újabb korosztályos válogatott játékossal bővült csapatunk, az Egis Körmend kerete.

A 18. életévét szeptemberben betöltő, egyes és kettes poszton is bevethető Kenéz Csaba Szombathelyen nevelkedett, közben egy évet Floridában, a Montverde Academy keretei között töltött.

A 191 centiméter magas, 82 kilogramm súlyú játékos három évre szóló megállapodást írt alá klubunkkal.

Filipovic Stefan más csapatnál folytatja pályafutását
2020-06-19 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Filipovic Stefan több játéklehetőség reményében elhagyja az Egis Körmendet. A 208 centiméter magas játékos tavaly nyáron szerződött hozzánk, és most úgy döntött, hogy másik klubnál kosárlabdázik tovább.
Köszönjük Stefannak a nálunk elvégzett munkáját! Sok sikert kívánunk neki új állomáshelyén, illetve későbbi karrierjében és a magánéletben egyaránt!

„Üdv újra köztünk, Xavier!”
2020-06-17 tájékoztatás

Csapatunk vezetőedzője, ®iga Mravljak a következőket mondta Xavier Thames visszatérésével kapcsolatban:

Xavier Thames visszatér Körmendre
2020-06-17 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy ismét az Egis Körmend játékosa lesz az amerikai Xavier Thames, aki első alkalommal 2018 decemberében érkezett csapatunkhoz. A hátvéd akkor szezon közben, Kenyon McNeailt váltotta, ami után együttesünk meghatározó játékosává és szurkolóink egyik kedvencévé vált. Részese volt az Alpok Adria Kupa megnyerésének és a bajnoki döntőnek is.

®iga Mravljak gondolatai Jagan Mosely leigazolása kapcsán
2020-06-10 tájékoztatás

„A következő szezonra azt tervezzük, hogy olyan, fiatalokból álló csapatot építsünk, amelyben jó a csapatszellem, ahol a játékosok megfelelő személyes kapcsolatban vannak egymással. Jagan először is egy nagyon kedves ember, jó személyiség, megfelelő hozzáállással. Készen áll arra, hogy keményen dolgozzon minden nap, és világos céljai vannak az életében. Szeretné követni az álmait, hogy magas szinten képzett, profi kosaras legyen. A Georgetown Egyetemről érkezik ,ahol megfelelően felépítették a játékát és a munkamorálját.

Jagan nagyon sokoldalú játékos, ami a jelenlegi helyzetben nagyon fontos a csapatunk számára. Remek védő, de erős fizikuma révén a gyűrűt is jól tudja támadni és távolról is hatékony lehet. Combo guardként érkezik hozzánk, tehát mindkét alacsony poszton számítunk rá. Azt várjuk tőle, hogy a játék szervezéséből is kivegye majd a részét.

Mindannyian várjuk már, hogy elkezdjük a pályán a közös munkát vele és a csapat többi tagjával!”

Jagan Mosely az Egis Körmend első idegenlégiósa
2020-06-10 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a 191 cm magas, 98 kilogramm súlyú Jagan Mosely személyében csapatunk, az Egis Körmend megtalálta első idegenlégiósát.

A játékos Körmenden kezdi meg profi karrierjét, városunk lesz az első profi csapata az egyetemi évek után. Mosely a Georgetown Egyetemről érkezik, ahol Patrick Ewing volt az edzője.

A nap folyamán Ziga Mravljak gondolatait is közzétesszük a játékossal kapcsolatban.

Mai sajtótájékoztatónk részletes kivonata
2020-06-09 tájékoztatás

Szurkolóink és az érdeklődők itt részletesen elolvashatják, mi hangzott el az Egis Körmend mai sajtótájékoztatóján.

®iga Mravljak lesz az Egis Körmend vezetőedzője
2020-06-09 tájékoztatás

Csapatunk a mai napon sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 33 éves szlovén szakember személyében találta meg új vezetőedzőjét.

 

®iga Mravljak 2016 végén érkezett először Körmendre, hogy Hencsey Tamás mellett segítse az akkori vezetőedző, a szintén szlovén Gasper Potocnik munkáját. Távozásukat követően Szlovéniában dolgozott, számos korosztályos sikert elérve. Majd 2019 nyarán visszatért városunkba, hogy a Matthias Zollner által vezetett szakmai stábban dolgozzon. Egyrészt másodedzői feladatokat látott el, másrészt ő irányította a klub ifjúsági programját, amelynek keretében számos fiatal került Körmendre, akik a korábban is itt nevelkedett játékosokkal együtt ígéretes alapot jelenthetnek a klub számára a következő esztendőkre.

Miután Matthias Zollner távozott a csapattól, szükségünk volt egy olyan szakemberre, aki tovább viheti a magas színvonalú szakmai munkát.

®iga Mravljak jól ismeri a játékoskeretünket, a klub mindennapi életét és van már vezetőedzői tapasztalata is, ezért kézenfekvő volt, hogy ő irányítsa tovább a szakmai munkát.

®iga Mravljak a mai aláírással három szezonra kötelezte el magát az Egis Körmendhez.

A részletekről később jelentkezünk információkkal.

Nem Matthias Zollner lesz az Egis Körmend vezetőedzője a folytatásban
2020-05-26 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az elmúlt két szezonban Körmenden tevékenykedő Matthias Zollner kilép a szerződéséből.

A kiváló szakemberrel további egy szezonra szóló szerződésünk volt, de klubunk hosszabb távon tervezett vele, ezért a következő három idényre érvényes megállapodásról folytattunk vele tárgyalásokat, hogy az előző szezonban megkezdett, fiatalítási, utánpótlásnevelési koncepciót folytatva építse a jövő csapatát.

Matthias Zollner végül úgy döntött, hogy él a szerződésében foglalt kivásárlási lehetőséggel és máshol folytatja munkáját.

Tóth Norbert az Egis Körmendben folytatja
2020-05-20 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a következő idényben is Körmenden kosarazik majd a válogatott center, Tóth Norbert.

A játékos, akik részese volt a 2016-os kupasikerünknek, februárban tért vissza csapatunkhoz és a válogatott szünet után két mérkőzésen lépett pályára, mielőtt félbeszakadt volna az idény.

A mai napon aláírta a szerződést, amelynek értelmében a következő szezonban újra az Egis Körmend játékosa lesz.

Durázi Krisztofer további három évig az Egis Körmend játékosa
2020-05-18 tájékoztatás

Örömmel jelentjük be, hogy újabb fiatal játékos kötelezte el magát hosszabb időre klubunkhoz.
Durázi Krisztofer korábbi szerződése szerint még egy évig biztosan az Egis Körmend játékosa lett volna, ugyanakkor klubunk egy olyan megállapodást kínált neki, amely az előttünk álló három évadra szól. A múlt nyáron indított programunk jegyében valamennyi fiatal kosarasunkkal hosszabb távon tervezünk, építkezünk. Örömünkre szolgált, hogy az elképzeléseink találkoztak, hiszen az előző évadban is remekül teljesítő játékos elfogadta a megállapodást, amely a következő három idényre szól.

Az idén is lesz kosártábor Körmenden
2020-05-15 tájékoztatás

A napközis táborok zöld utat kaptak, így ismét lesz kosártábor Körmenden!

Részletek Facebook posztunkban:

Tábor

 

24 évvel ezelőtt szerezte meg csapatunk második bajnoki címét
2020-05-02 tájékoztatás

1996. május másodikán játszották a férfi kosárlabda bajnoki döntő negyedik mérkőzését, amelyen a Marc Körmend megszerezte története második bajnoki címét.

Az eseményünk a csapat Facebvook oldalán:

https://www.facebook.com/EgisKormendOfficial/posts/1946934168771994?__tn__=-R

És a mérkőzés felvételel:

https://www.youtube.com/watch?v=7QUMgOYc5EY

 

 

Matthias Zollner köszönetet mondott mindenkinek és sajnálja, hogy idő előtt ért véget a közös munka
2020-03-19 tájékoztatás

Kedden eldőlt, hogy félbeszakadt a 2019-20-as kosárlabda szezon, amelyben sem győztest sem kiesőt nem hirdettek. Csapatunk, az Egis Körmend a 2. helyen zárta a csonka évadot.

Vezetőedzőnket, Matthias Zollnert kérdeztük arról, hogy ő mit gondol ebben a helyzetben. Mit tud mondani a csapatról és mit gondol a jövőről, ami persze most még egyáltalán nem tiszta…

1. oldal1. oldal 1./91 oldal 2. oldal91. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /