A háromszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes honlapja
Hírek
A kosaras, aki nem a statisztikát nézi
2017-08-23
Egy újabb játékost mutatunk be a következő sorokkal. Sebastian Koch története következik.
Borasban sem kell jegyet venniük a magyaroknak
2017-08-18
A két klub egyeztetése után eldőlt, hogy a Boras Basket elleni idegenbeli, FIBA Europe Cup mérkőzést is ingyen nézhetik meg azon szurkolóink, akik elutaznak a szeptember 21-én esedékes találkozóra.
Kérjük, hogy akik ott szeretnének lenni, szándékukat jelezzék a következő mail címen:
hajbaadam@gmail.com
Köszönjük!
Halász Ákos a százszázalékos munkában hiszinterjú
2017-08-17
Halász Ákos neve koránt sem ismeretlen a körmendi szurkolók körében, és nem csak azóta hangzik el gyakran, amióta kiderült, hogy a fiatal irányító a Rába partján folytatja karrierjét.
Az MKOSZ is hozzájárult az Alpok-Adria Kupa szerepléshezhírek
2017-08-16
Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy immár hivatalos a hír, mely szerint az Egis Körmend a következő szezonban részese lesz az Alpok-Adria Kupa elnevezésű nemzetközi sorozatnak.
A honi szövetség a következő sorokkal jelezte hozzájárulását a nevezéshez:
 
Auguszrus 17-én veszünk végső búcsút Vavra Sándortól
2017-08-16 hírek
Csütörtökön, augusztus 17-én, 16 órától, a körmendi városi temetőben kísérhetjük utolsó útjára Vavra Sándort, csapatunk egykori játékosát, sokunk kedves ismerősét, barátaink édesapját...
Búcsúzzunk el méltó módon a "Legendás 14-estől".
Sajtótájékoztató a 12. Mogyorósy Szilárd Kupáról
2017-08-14 hírek
Az idén talán minden eddiginél színvonalasabb mezőny sorakozik fel Körmenden, a Mogyorósy Szilárd Kupán. Az Egis Körmend vendége lesz a szlovén és a román bajnokcsapat illetve az ukrán szuperliga második helyezettje, amely a korábbi két esztendőben első volt hazája sorozatában.
Szeptember 15-16-án rendezzük meg a 12. alakalommal kiírt Mogyorósy Szilárd Kupát, amellyel csapatunk egykori játékosa, a 13 éve, tragikus körülmények között elhunyt Mogyorósy Szilárd emléke előtt tisztelgünk.
In memoriam Vavra Sándor
2017-08-11 hírek
Ma érkezett a lesújtó hír, hogy elvesztettük a körmendi kosárlabdázás egyik fontos személyiségét, Vavra Sándort.
Jacksont, ahogy Körmenden ismertük, szerettük és tiszteltük.
Dr. Forray Gábor emlékére
2017-08-09 hírek
A közelmúltban érkezett a szomorú hír, hogy ismét gyarapodott az égi Körmend kerete. Eggyel több a játszótársa azoknak, akik már itthagytak minket…
 
Megegyeztek a felek a mérkőzések időpontjairól
2017-08-03 hírek
A két klub között történt egyeztetés alapján az Egis Körmend és a svéd KFUM Boras Basket mérkőzéseit a FIBA által ajánlott mérkőzésnapoktól eltérően a következő időpontokban rendezik, a FIBA Európa Kupa első selejtező körében:
Első mérkőzés, KFUM Boras Basket - Egis Körmend:
2017. szeptember 21. csütörtök, 19. óra
Visszavágó: Egis Körmend - KFUM Boras Basket
2017. szeptember 26. kedd, 18 óra
 
"Szeretnénk ott lenni a csoportkörben!"
2017-08-03 hírek
Az Egis Körmend csapatát a klub ügyvezetője, Zsebe Ferenc képviselte a Münchenben rendezett FIBA Európa Kupa sorsoláson.
A klub vezetője úgy látja, hogy az első körben jó esélyei vannak csapatunknak, de továbbjutás esetén a Steaua már nagyon nehéz ellenfél lehet.
A svéd KFUM Boras Baskettel játszik az Egis Körmend a FIBA EC selejtezőjében
2017-08-03 hírek
Ma, 11:30-tól tartották a FIBA Europe Cup sorsolását Münchenben.
Ahogy korábban elsőként jeleztük, az idén két selejtező kört kell teljesítenie csapatunknak ahhoz, hogy a sorozat csoportkörébe jusson.
 A mai sorsoláson eldőlt, hogy az első körben, a nem kiemeltek közül a svéd KFUM Boras Basket gárdája lesz az Egis Körmend ellenfele.
Továbbjutás esetén pedig a román CSA Steaua Bucharest együttesével kell, hogy megmérkőzzön együttesünk a csoportkörbejutásért.
Az Egis Körmend újabb nemzetközi sorozatban indul, hatodik légiós is érkezik
2017-07-30 hírek
Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy terveink szerint csapatunk, az Egis Körmend ebben a szezonban részese lesz az Alpok-Adria Kupa elnevezésű nemzetközi sorozatnak, amely a FIBA szabályai szerint rendezett megmérettetés. A sorozat szervezőivel hosszas tárgyalások után sikerült megállapodni arról, hogy első magyar együttesként csapatunk elindulhat a környező országok csapatait felvonultató mezőnyben.
Újabb két próbajátékossal lezárult az amerikai kosarasok keresése
2017-07-28 hírek
Klubunk a múlt éjszaka megállapodott két tengerentúli kosárlabdázóval arról, hogy magas posztokon ők erősíthetik csapatunkat, az Egis Körmendet.
Eric Fanning az Egis Körmend harmadik kiszemeltje
2017-07-26 hírek
Ma este megszületett a megállapodás klubunk és a Boston University csapatától érkező Eric Fanning között arról, hogy Andre Hollins és Marquis Wright után ő lesz a harmadik amerikai játékos, aki augusztus 9-én megkezdi a felkészülést Gasper Potocsnik vezetésével a Rába partján.
Marquis Wright kezébe kerülhet a karmesteri pálca
2017-07-17 hírek
Ezekben a percekben érkezett meg az amerikai játékos és ügynöke által is aláírt megállapodás, melynek értelmében Marquis-nak két hét áll majd rendelkezésére, hogy meggyőzze az Egis Körmend szakmai vezetését szerződtetése megalapozottságáról.
Andre Hollins lehet csapatunk első légiósa
2017-07-16 hírek
Klubunk vezetősége megállapodott az amerikai Andre Hollins-szal, aki augusztus 9-én kezdi meg a felkészülést társaival és a hónap végéig lesz lehetőség meggyőzni a szakmai stábot arról, hogy érdemes lesz őt a szezon végéig Körmenden tartani.
A 186 cm magas hátvéd 2015-ben fejezte be tanulmányait a Minnesota egyetemen, ahol már másodévesként felhívta magára a figyelmet a 34 egyetemi mérkőzésen mutatott játékával, hiszen nem kevesebb, mint 14.6 pont, 3.7 lepattanó és 3.4 gólpassz volt az átlaga.
Kialakult a FIBA Europe Cup első két körének programja
2017-07-14 hírek
Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a FIBA megküldte klubunknak a FIBA Europe Cup idei selejtezőinek lebonyolítási rendszerét.
 
Gasper Potocsnik marad a vezetőedző
2017-06-26 hírek
Klubunk immár hivatalosan is bejelentheti, hogy a következő szezonban is Gasper Potocsnik lesz az Egis Körmend csapatának vezetőedzője.
Bán Tibor Körmendre igazolt
2017-06-23 hírek
Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy fiatal, tehetséges kosarassal, Bán Tiborral bővül az Egis Körmend kerete.
Az Egis gratulált és köszöni a szezonban nyújtott teljesítményt
2017-06-12 hírek
Dr. Hodász István, a csapat névadó támogatója, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója magyar és angol nyelvű levélben gratulált csapatunk legutóbbi szezonjában nyújtott teljesítményéért.
1. oldal1. oldal 1./68 oldal 2. oldal68. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /