Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Nem Matthias Zollner lesz az Egis Körmend vezetőedzője a folytatásbantájékoztatás
2020-05-26

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az elmúlt két szezonban Körmenden tevékenykedő Matthias Zollner kilép a szerződéséből.

A kiváló szakemberrel további egy szezonra szóló szerződésünk volt, de klubunk hosszabb távon tervezett vele, ezért a következő három idényre érvényes megállapodásról folytattunk vele tárgyalásokat, hogy az előző szezonban megkezdett, fiatalítási, utánpótlásnevelési koncepciót folytatva építse a jövő csapatát.

Matthias Zollner végül úgy döntött, hogy él a szerződésében foglalt kivásárlási lehetőséggel és máshol folytatja munkáját.

Tóth Norbert az Egis Körmendben folytatjatájékoztatás
2020-05-20

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a következő idényben is Körmenden kosarazik majd a válogatott center, Tóth Norbert.

A játékos, akik részese volt a 2016-os kupasikerünknek, februárban tért vissza csapatunkhoz és a válogatott szünet után két mérkőzésen lépett pályára, mielőtt félbeszakadt volna az idény.

A mai napon aláírta a szerződést, amelynek értelmében a következő szezonban újra az Egis Körmend játékosa lesz.

Durázi Krisztofer további három évig az Egis Körmend játékosatájékoztatás
2020-05-18

Örömmel jelentjük be, hogy újabb fiatal játékos kötelezte el magát hosszabb időre klubunkhoz.
Durázi Krisztofer korábbi szerződése szerint még egy évig biztosan az Egis Körmend játékosa lett volna, ugyanakkor klubunk egy olyan megállapodást kínált neki, amely az előttünk álló három évadra szól. A múlt nyáron indított programunk jegyében valamennyi fiatal kosarasunkkal hosszabb távon tervezünk, építkezünk. Örömünkre szolgált, hogy az elképzeléseink találkoztak, hiszen az előző évadban is remekül teljesítő játékos elfogadta a megállapodást, amely a következő három idényre szól.

Az idén is lesz kosártábor Körmendentájékoztatás
2020-05-15

A napközis táborok zöld utat kaptak, így ismét lesz kosártábor Körmenden!

Részletek Facebook posztunkban:

Tábor

 

24 évvel ezelőtt szerezte meg csapatunk második bajnoki címét
2020-05-02 tájékoztatás

1996. május másodikán játszották a férfi kosárlabda bajnoki döntő negyedik mérkőzését, amelyen a Marc Körmend megszerezte története második bajnoki címét.

Az eseményünk a csapat Facebvook oldalán:

https://www.facebook.com/EgisKormendOfficial/posts/1946934168771994?__tn__=-R

És a mérkőzés felvételel:

https://www.youtube.com/watch?v=7QUMgOYc5EY

 

 

Matthias Zollner köszönetet mondott mindenkinek és sajnálja, hogy idő előtt ért véget a közös munka
2020-03-19 tájékoztatás

Kedden eldőlt, hogy félbeszakadt a 2019-20-as kosárlabda szezon, amelyben sem győztest sem kiesőt nem hirdettek. Csapatunk, az Egis Körmend a 2. helyen zárta a csonka évadot.

Vezetőedzőnket, Matthias Zollnert kérdeztük arról, hogy ő mit gondol ebben a helyzetben. Mit tud mondani a csapatról és mit gondol a jövőről, ami persze most még egyáltalán nem tiszta…

Vigyázzunk mindenki egészségére, maradjunk és dolgozzunk együtt!
2020-03-15 tájékoztatás

Matthias Zollner gondolatai a kényszerű bajnoki szünetben

Az Egis Körmend folytatja a bajnokságot, ha megrendezik a szombati fordulót
2020-03-13 tájékoztatás

Az MKOSZ a mai napon jelezte a klubok felé, hogy megkeresést kaptak Lóránt Pétertől a Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezete (KÉSZ) nevében, amelyet a 14 férfi A csoportos csapat egy-egy játékosa aláírásával támogatott. Ebben azt kérték, hogy az MKOSZ a bajnokságot határozatlan időre azonnali hatállyal függessze fel.

Ennek figyelembevételével az MKOSZ a klubokhoz fordult, hogy a mai napon jelezzék, le tudják-e játszani a 22. fordulóra, holnapra kiírt mérkőzésüket.

Ezzel a megkereséssel kapcsolatban klubunk vezetésének álláspontja a következő:

Két idegenbeli mérkőzés között, interjú Matthias Zollnerrel
2020-03-12 tájékoztatás

Tegnap magabiztos és fontos győzelmet ért el csapatunk, az Egis Körmend az Alba Fehérvár otthonában. Ez nem csak a bajnoki helyezésünk megszilárdítása érdekében volt fontos, de azért is, mert nekünk az elmúlt években épp Székesfehérváron termett ritkán babér. Most egyértelmű volt, hogy melyik együttes kosárlabdázott jobban. A siker összetevőiről és az előttünk álló jászberényi vendégjátékról is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Kérjük szurkolóinkat, egyelőre ne induljanak el a mai mérkőzésre!
2020-03-11 tájékoztatás

Mint ismeretes, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a kormány mai ülésén dönt arról, hogy milyen lépéseket vezetnek be Magyarországon. Az Operatív Törzs javaslata az volt, hogy a 100 fő feletti, zárt térben tervezett eseményeket ne rendezzék meg hazánkban. Mindez a kosárlabda mérkőzéseket is érinti. Az MKOSZ is a kormány döntésére vár, ez alapján fogja meghozni döntését a mérkőzések megrendezésével kapcsolatban. Kérjük szurkolóinkat, hogy amíg nem adunk arról értesítést, hogy a mai mérkőzés nyilvános lesz-e, addig ne induljanak el Székesfehérvárra!

Amint lesz friss információ, tájékoztatást fogunk adni internetes felületeinken!

Székesfehérvár a következő állomás, interjú Matthias Zollnerrel
2020-03-10 tájékoztatás

Beindult a mérkőzéssorozat, szombat után szerdán újra pályára lépnek az élvonalbeli csapatok.

Az Egis Körmendre idegenbeli rangadó vár, az Alba Fehérvár otthonában. (Hogy nyílt, vagy zárt kapuk mögött, az várhatóan a holnapi kormányülésen dől el.) Erről és a szombati, Kecskemét elleni, sokáig szoros találkozóról is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Székesfehérvárra látogatunk
2020-03-10 tájékoztatás

Alba Fehérvár – Egis Körmend

2020. 03. 11. 18:00, Alba Regia Sportcsarnok

Játékvezetők: Földházi Tamás, Tóth Cecília, Török Róbert

Ellenőr: Farkas Zoltán

Székesfehérváron lehet majd megvásárolni a vendégjegyeket szerdára
2020-03-08 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szerdán esedékes Alba Fehérvár – Egis Körmend mérkőzésre a rendező klub 130 darab vendégbelépőt biztosít, amelyeket a helyszínen lehet majd megvásárolni 1800 forintos egységáron. A vendégpénztár 17 órakor nyit majd ki.

Egy hónapos szünet után, új játékosokkal a keretben
2020-03-06 tájékoztatás

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 20. forduló

Körmend, 2020. 03. 07. 18:00

 

Vezeti: Papp Péter, Goda László, Kulcsár Tibor

Ellenőr: Bognár Tibor

Egy hónapos szünet és változások után, interjú Matthias Zollnerrel
2020-03-05 tájékoztatás

Szerdán, a Pécs – ZTE mérkőzéssel megkezdődött a 20. forduló, amit a szurkolók már nagyon vártak, hiszen – egy meccs kivételével – majd egy hónapja, február elején láthattuk utoljára pályán a csapatokat. Szombaton a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadjuk, amely jó formában volt a szünet előtt, hiszen Székesfehérvárról is győztesen távozott, aztán felkészülési meccsen Szolnokon tudott győzni február végén. Ráadásul az „odavágón” kikaptunk tőlük a Messzi István Sportcsarnokban, semmiképpen sem vehetjük tehát félvállról az előttünk álló mérkőzést. Erről, de a mögöttünk álló időszakról is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Tévés meccs lesz a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely— Egis Körmend találkozó
2020-02-29 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az M4 Sport csatorna műsorára tűzte a március 18-án, szerdán esedékes Falco-Vulcano Energia KC Szombathely — Egis Körmend bajnoki mérkőzést, amely így a korábban megadott időpontnál 15 perccel korábban, 18:15-kor kezdődik majd.

Szerdán pályára lép az U20-as csapat!
2020-02-25 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy február 26-án, szerdán, 15:30-tól hazai pályán szerepel U20-as csapatunk, az Atomerőmű SE fiataljai ellen.

A mérkőzést korábban azért halasztották el, mert a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata azon a hétvégén szerepelt a Diákolimpia döntőjében, Debrecenben, amit meg is nyertek a körmendi fiúk.

Szerdán tehát újra szurkolhatunk a srácoknak!

Szakmailag kihívás a négy hét szünet, de Matthias Zollner gyermekei örültek édesapjuk februári szabadságának
2020-02-20 tájékoztatás

Az MKOSZ-ben már javában zajlik a felkészülés az áprilisi kupadöntőre. Ennek kapcsán kértek interjút minden résztvevő csapat vezetőedzőjével. Mi is leültünk Matthias Zollnerrel, aki nem csak a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntőjéről mondta el gondolatait, de beszélt a csapat előtt álló feladatokról is.

Szombaton hazai edzőmérkőzést játszanak fiataljaink
2020-02-19 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy február 22-én, szombaton, 18:30-tól az Alpok Adria Kupában szerepelt keretünk, tulajdonképpen az U23-as és fiatalabb generáció lép pályára az osztrák Vienna D.C. Timberwolves együttese ellen. A mérkőzés megtekintése ingyenes lesz, várjuk szurkolóinkat, hogy jó hangulatban rendezhessük meg a találkozót!

Buzdítsuk együtt a csapatot!

Játékos cserél csapatunk, az Egis Körmend
2020-02-19 tájékoztatás

Erjon Kastratinak megköszönjük a munkáját, helyette Wesley Person Jr. érkezik.

1. oldal1. oldal 1./90 oldal 2. oldal90. oldal






Törpördög hírek








Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /