Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Szombaton vendégünk lesz az Év Paracsapata!tájékoztatás
2020-01-24

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy az Atomerőmű SE elleni mérkőzésen együtt szurkolhatunk az év fogyatékos csapatával, a Speciális Olimpia Kosárlabda Válogatottal, amely megvédve négy éve, Los Angelesben szerezett címét, ismét első lett a Speciális Olimpia Világjátékokon. Ez az eredmény még az előzőnél is értékesebb, hiszen ezúttal nem a négyes, hanem a még nagyobb kihívást jelentő kettes divízióban bizonyultak a legjobbnak az Abu-Dhabiban megrendezett világjátékokon.

Ezzel érdemelték ki az újabb elismerést, amelyet a közelmúltban megrendezett „Az év sportolója gálán” vehettek át a sportág barátainak örömére.

Most pedig lehetőségünk lesz személyesen is köszönteni őket ez alkalomból.

Jegyelővétel a Paks elleni mérkőzésretájékoztatás
2020-01-24

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombaton, 18 órakor kezdődő, Atomerőmű SE elleni mérkőzésre ma, pénteken este 19 és 20 óra között elővételben válthatják meg belépőjüket.

Mivel a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata Debrecenben, a Diákolimpián szerepel a hétvégén, ezért az U20-as mérkőzés szombaton elmarad.

A pénztárak a felnőtt találkozó előtt egy órával, 17 órakor nyitnak majd ki.

Közvetlen rivális érkezik hozzánktájékoztatás
2020-01-24

Egis Körmend – Atomerőmű SE 17. forduló

Körmend, 2020. 01. 25. 18:00

Vezeti: Győrffy Pál Attila, Balog György Attila, Pozsonyi László

Ellenőr: Valovics István

 

Egy héten belül a harmadik meccsünk következik, ráadásul az a csapat lesz a vendégünk, amely folyamatosan ott liheg a hátunk mögött, készen arra, hogy leelőzzön minket.

A FIBA Kupában már csak két meccs vár ránk, de a bajnokságban kemény feladat következikinterjú
2020-01-23

Interjú Matthias Zollnerrel

A vasárnapi rangadó után kedden hajnalban már úton volt a csapatunk, és szerdán sordöntő mérkőzést játszott. Ezúttal azonban viszonylag sima volt a meccs és nem nekünk. A Ventspils ismét kemény diónak bizonyult. 11-12 után elléptek a lettek és ezt követően már csak futottunk az eredmény után. A Kijev legyőzte a Zwollét, így már biztos, hogy nem juthatunk tovább a csoportból, bár két hazai meccsünk még lesz a sorozatban. Nincs idő ezen rágódni, mert szombaton közvetlen riválisunk, az Atomerőmű SE érkezik hozzánk. Matthias Zollnert, csapatunk vezetőedzőjét még Lettországban érték kérdéseink.

A Kijevnek sikerült, miért ne sikerülhetne nekünk is?
2020-01-21 interjú

Ventspils – Egis Körmend ​​​​​​​

FIBA Europe Cup 2019-20

2020. január 22. 18:00

Ventspils, Olympic Center Ventspils

Szolnok után, Ventspils előtt, interjú Matthias Zollnerrel
2020-01-20 interjú

Nagyon értékes győzelmet szerzett a csapatunk Szolnokon vasárnap, de már a mérkőzést követő vacsoránál a keddi utazás és a szerdai FIBA Europe Cup mérkőzés volt a téma a stáb asztalánál. Nem sok idő maradt az örömre, hiszen újabb, kis túlzással sorsdöntő mérkőzés vár a fiúkra. Úgy alakult, hogy ha szeretnénk még esélyt a két utolsó, hazai csoportmeccsen a továbbjutásra, akkor vissza kellene vágnunk a Ventspilsnek a tőlük itthon elszenvedett vereségért. Hogy miként tehetjük ezt meg? Erről is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert, de előbb kicsit még visszapillantottunk a mögöttünk álló sikerekre.

Ismerősök ellen a Tiszaligetben
2020-01-18 interjú

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend

2020. január 19. Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, 18:00

 

Játékvezetők: Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, Frányó Péter

Ellenőr: Farkas Zoltán

A Sopron után ismét egy olyan csapattal találkozunk, amely az edzőváltás után alaposan feljavult. Ráadásul ismerős arcok is várnak ránk vasárnap, Szolnokon.

Az Olaj eddigi szezonját mindenképpen kétfelé lehet osztani. A Gasper Potocnik előttire és arra, ami az érkezése után történt. Mert számos változáson esett át a csapat, sokat fejlődve ez idő alatt.

Lesz vendégpénztár Szolnokon
2020-01-17 interjú

Mint tegnap jeleztük, bőven maradt még vendégbelépő a vasárnapi Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend mérkőzésre, amelyeket szurkolóink a helyszínen vásárolhatnak meg.
Az akkor megjelenthez képest annyi a változás, hogy nem klubunk munkatársától lehet megvásárolni azokat, hiszen a szolnokiak úgy döntöttek, hogy ez esetben vendégpénztárt nyitnak, itt lesz lehetőség a jegyvásárlásra, 17 órától. 

Tiszaligeti rangadó előtt, interjú Matthias Zollnerrel
2020-01-17 interjú

Nagy csatára van kilátás vasárnap, a 16. forduló zárómérkőzésén, amelyen a Szolnoki Olajbányász csapatunkat, az Egis Körmendet fogadja.

A két gárda óriási csatákat vívott az előző évtizedekben is, komoly hagyományokkal bír a két piros-fekete együttes párharca.

Ezen felül külön érdekesség, hogy az Olaj kispadjáról az Egis Körmend korábbi edzője, Gasper Potocnik irányítja a munkát és ott van a keretben tavalyi kedvencünk, TJ Price is. De ne feledkezzünk el Tóth Norbertről sem, aki részese volt legutóbbi trófeánk, a 7. kupagyőzelem megszerzésének, amit épp a Szolnok ellen értünk el. Sok tekintetben lesz tehát érdekes a mérkőzés, amelyre ezúttal kerek hét napon át készülhettünk. Ami akár furcsa is lehetett a fiúk számára, hiszen legtöbbször heti két meccs vár rájuk.

Erről és persze a vasárnapi meccsről is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Szolnokon is lehet vendég belépőt venni a vasárnapi mérkőzésre
2020-01-16 interjú

A szolnoki vendégjátékra szóló belépőkből csak nagyon kevés kelt el a mai elővétel során, így a jegyek nagy részét Szolnokon, a mérkőzés előtt még meg lehet vásárolni, 17 óráig, technikai vezetőnktől, Gál Lászlótól.

Ma este lehet vendégjegyet venni a Szolnok elleni mérkőzésre
2020-01-16 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a vasárnap, 18 órakor esedékes Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend mérkőzésre a rendező klub 110 darab vendégjegyet biztosított számunkra, amelyeket 1800 forintos egységáron lehet megvásárolni ma este 19 és 20 óra között a főpénztárban.
Amennyiben a mai árusítás után marad belépő, akkor azt jelezni fogjuk, és azokat vasárnap, a mérkőzés előtt technikai vezetőnktől a helyszínen meg lehet vásárolni, legkésőbb 17 óráig. 

TJ Price nagy iramra, jó meccsre számít volt csapata ellen
2020-01-16 interjú

A Szolnoki Olajbányász szerdán egy idegenben, magabiztosan megnyert megyei derbivel (JKSE – Olaj 54-75) melegített a vasárnapi piros-fekete rangadóra, amelyen csapatunkat, az Egis Körmendet fogadják.

 

Karácsony előtt érkezett a hír, hogy a folytatásban a szolnokiakat erősíti TJ Price, aki az előző szezonban Körmenden lett Alpok Adria Kupa győztes és bajnoki ezüstérmes.

TJ emberileg és szakmailag is tökéletesen beilleszkedett a csapatunkba, biztos, hogy Szolnokon sem lesz ez másképp.

A kiváló játékos a Jászberény elleni mérkőzés után küldött rövid üzenetet válaszként arra a kérdésünkre, hogy vasárnap milyen mérkőzésre számít:

„Azt hiszem, hogy vasárnap egy kiváló mérkőzést láthatnak a nézők. Telt házra számítok, amelyben mindkét szurkolótábor őrületes hangulatot fog teremteni. Mivel mindkét csapat remekül kosárlabdázik, ezért azt gondolom, hogy egy nagy iramú meccset fogunk játszani egymás ellen.”

Gasper Potocnik szoros csatára számít vasárnap egykori csapata ellen
2020-01-15 interjú

Természetesen nála is igaz, amit Ziga Mravljak gondolatai előtt leírtunk:

Nem csak Körmenden, de korábban Szlovéniában, az Olimpija csapatánál is együtt dolgoztak, vasárnap viszont ellenfélként találkoznak újra a Tiszaligetben. Gasper Potocnik november vége óta a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője, Ziga Mravljak pedig a szezon elejétől újra az Egis Körmend másodedzője, az utánpótlást fejlesztő program vezetője.

Ezúttal az Olaj jelenlegi vezetőedzőjét kérdeztük meg hogyan, milyen érzésekkel készül a vasárnapi rangadóra. Gasper Potocnik még szerdán délután válaszolt a kérdéseinkre:

A meccs alatt nem gondolnak a barátságra
2020-01-15 interjú

Ziga Mravljak gondolatai a Szolnok elleni mérkőzés előtt


Nem csak Körmenden, de korábban Szlovéniában, az Olimpija csapatánál is együtt dolgoztak, vasárnap viszont ellenfélként találkoznak újra a Tiszaligetben. Gasper Potocnik november vége óta a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője, Ziga Mravljak pedig a szezon elejétől újra az Egis Körmend másodedzője, az utánpótlást fejlesztő program vezetője.
Mint Ziga elmondta, napi kapcsolatban vannak most is, és a téma szinte mindig a kosárlabda, kivéve saját csapataikat. Erről nem beszélnek, de minden másról igen.

Zigát arról kérdeztük, milyen érzésekkel, hogyan készül a vasárnapi meccsre, amikor a barátja fogja irányítani az ellenfelünk csapatát.

18:15-től játszunk a BC Kijev ellen
2020-01-13 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a január 29-én, a BC Kijev ellen esedékes hazai FIBA Europe Cup mérkőzésünk a megszokott időponthoz képes negyed órával később, 18:15 perckor kezdődik, a meccset élőben közvetítő DIGI Sport kérésére.

Jegyelővétel ma este!
2020-01-10 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombati Egis Körmend – Sopron KC mérkőzésre ma, pénteken este elővételben is megvásárolhatják belépőjüket a főpénztárban, 19 és 20 óra között.

A mérkőzés előtt a pénztárak az U20-as meccsel egy időben, 15 órakor nyitnak majd ki.

A Sopron ellen kell megvédeni a hazai pályát
2020-01-09 interjú

Egis Körmend – Sopron KC 15. forduló

Körmend, 2020. 01. 11. 18:00

Vezeti: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Török Róbert

Ellenőr: Várhalmi Zsolt

Bajnoki szempontból bizakodóan várhatjuk ezt a találkozót, hiszen eddig még veretlenek vagyunk saját pályánkon. Az új szezon 2019-es szakaszában a magyar csapatok közül még egyik sem tudta bevenni a sportcsarnokunkat.

Hosszabbítás után, Sopron előtt, interjú Matthias Zollnerrel
2020-01-09 interjú

Nem csak, hogy idegenben, Hollandiában játszott szerdán a csapatunk, az Egis Körmend, de mégy egy extra játékrész is kellett ahhoz, hogy megszerezzük a számunkra oly fontos győzelmet a FIBA EC K csoportjában. Mindez nem könnyíti meg a csapat dolgát abban, hogy becsülettel felkészüljön a szombati, Sopron elleni mérkőzésre.

A fiúk csütörtökön érnek haza, pénteken tudnak gyakorolni, szombaton pedig már vár is rájuk az a találkozó, amely nem ígérkezik könnyűnek. Hogy miért? Erről is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert, aki még Hollandiából válaszolt a kérdésekre.

Időpontváltozások az Egis Körmend mérkőzéseinél
2020-01-08 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a korábban kiadottakhoz képest két mérkőzésünk időpontja is változik.

Szolnokon egy nappal később, január 19-én, vasárnap rendezik meg a Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend mérkőzést.

A 18. fordulóban, február 1-én, a Pécs elleni hazai mérkőzést pedig műsorára tűzte az M4 Sport, ezért a kezdési időpont nem 18 óra lesz, hanem 14:45.

Sorsdöntő meccs jöhet Hollandiában
2020-01-07 interjú

Landstede Hammers Zwolle – Egis Körmend

2020. január 08. 19:30

FIBA Europe Cup, K csoport, 2. csoportkör, 3. forduló

Zwolle, Landstede Sportcentrum

Még a Ventspils ellen elszenvedett hazai vereség után fogalmazta meg csapatunk vezetőedzője, Matthias Zollner, hogy minimum három győzelemre lesz szükségünk a hátralévő öt meccsből ahhoz, hogy továbbjuthassunk. Az első eséllyel nem sikerült élni, pedig nagyon közel voltunk hozzá Kijevben. Egyetlen dobáson múlt.

Most viszont olyan lehetőség jön, amivel muszáj élnünk, ha életben szeretnénk tartani a reményinket a továbblépésre.

1. oldal1. oldal 1./88 oldal 2. oldal88. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /