Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Elmarad a vasárnapi mérkőzésünktájékoztatás
2020-10-24

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy értesüléseink szerint a vasárnapra tervezett Jászberényi KSE – Egis Körmend mérkőzés elmarad.

A találkozó lebonyolításával kapcsolatban a vendéglátóknál probléma merült fel, ezért az előrehozott meccset holnap nem rendezik meg.

Csapatunk a tervek szerint legközelebb október 31-én, Kecskeméten léphet pályára.

"…együtt sikerülhet és újabb győzelemmel térhetünk haza!”interjú
2020-10-23

Interjú Ziga Mravljakkal a Jászberény elleni mérkőzés előtt

A múlt vasárnap után ismét vasárnap vár mérkőzés csapatunkra, az Egis Körmendre.

A szintén ellenfélt kereső Jászberény otthonában játszhatjuk le a december 5-re tervezett találkozót.

A Kaposvár elleni tévés meccsen talán a reméltnél is jobban, magabiztosabban játszott együttesünk, ugyanakkor most már kevésbé élhetünk a meglepetés erejével, hiszen mindenki láthatta, hogyan állunk fel, hogyan játszunk azok nélkül, akik elkapták a koronavírust. Az mindenképpen látszott a fiúk játékán, hogy tényleg nagyon várták már az első tétmeccset és nagy kedvvel vetették magukat harcba. A magabiztos siker pedig biztosan tovább fokozta az elszántságot.

Mindezekről kérdeztük vezetőedzőnket, Ziga Mravljakot.

A folytatás programja
2020-10-22

Csapatunk, az Egis Körmend a Versenyiroda tájékoztatása alapján a következő mérkőzéseken lép pályára a válogatott szünetig:

 

2020.október 25. Vasárnap 18.00 Jászberényi KSE - Egis Körmend

2020.október 31. Szombat 18.00 D.A.-DTKH Kecskemét - Egis Körmend

2020.november 3. Kedd 18.30 Egis Körmend - Atomerőmű SE

2020.november 7. Szombat 19.45 / M4 Sport /

 Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

2020.november 11. Szerda 18.30 Egis Körmend - Pécsi VSK-VEOLIA

2020.november 14. Szombat 18.00 Egis Körmend - OSE Lions

Vasárnap Jászberényben játszik az Egis Körmendtájékoztatás
2020-10-21

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy csapatunk, az Egis Körmend vasárnap, 18 órától Jászberényben lép pályára. A vendéglátók a DEAC együttesét fogadták volna az eredeti kiírás szerint, de ezt a mérkőzést a hétvégén nem tudják megrendezni. Élve a lehetőséggel, hogy csapatunk rendelkezésre áll, előrehozzák az eredetileg december 5-ére, a 12. fordulóra kiírt találkozót, amelyre a vendégszurkolókat is várják. Ennek egyetlen feltétele az, hogy ott is mindenki tartsa be az egészségügyi előírásokat, különös tekintettel a maszk viselésének kötelezettségére.

Viseljük a maszkot a mai mérkőzésen!
2020-10-18 tájékoztatás

Tisztelt Szurkolóink!

 

Ma végre számunkra is elkezdődik az új idény. Csapatunk, az Egis Körmend a Kaposvári KK együttesét fogadja 14:10-től.

 

Ahogy jeleztük már, klubunk azt szeretné, ha a hazai mérkőzéseket akár telt ház előtt rendezhetnénk meg, létszámkorlátozás nélkül.

Erre akkor lesz lehetőségünk a jövőben is, ha valamennyien fegyelmezetten betartjuk az egészségügyi rendszabályokat.

Viseljük a maszkot vasárnap!
2020-10-16 tájékoztatás

Tisztelt Szurkolóink!

 

Vasárnap végre elkezdődik az új idény számunkra is. Csapatunk, az Egis Körmend a Kaposvári KK együttesét fogadja 14:10-től.

Ahogy jeleztük már, klubunk azt szeretné, ha a hazai mérkőzéseket akár telt ház előtt rendezhetnénk meg, létszámkorlátozás nélkül.

Erre akkor lesz lehetőségünk a jövőben is, ha valamennyien fegyelmezetten betartjuk az egészségügyi rendszabályokat.

A csapat nagyon várja, hogy játszhasson és számít a szurkolók támogatására
2020-10-16 tájékoztatás

A héten a Debrecen ellen készült csapatunk, az Egis Körmend, aztán pénteken délelőtt merült fel a gondolat, hogy esetleg játszhatnánk a Kaposvárral, hiszen a somogyiak nem tudnak tévés meccsre menni Sopronba, mert ott is gondok vannak a csapat körül. Koradélután vált biztossá, hogy valóban lesz meccs. Körmenden, az M4 Sport+ kamerái előtt, vasárnap, 14:10-től.

 

Ziga Mravljak gondolatai:

Akkor talán most már tényleg nekivágunk…
2020-10-16 tájékoztatás

Egis Körmend – Kaposvári KK

2020. október 18. vasárnap 14.10

Földházi Tamás Péter, Török Róbert, dr. Mészáros Balázs 

Ellenőr: Gorka Szabolcs 

 

Igazi érzelmi hullámvasúton ülünk hetek óta, akár a csapatot, akár klubot, akár a szurkolókat tekintjük.

Öröm, aggódás, csalódottság, aztán remény, de újabb csalódás, várakozás, remény, izgalom, hogy végre mi is elkezdjük, aztán csalódás megint.

És ki tudja, mi történik még…

Vasárnap végre pályán az Egis Körmend!
2020-10-16 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy megérkezett a hivatalos értesítés a 17-ére, szombatra tervezett DEAC elleni, idegenbeli és a szerdára, 21-ére kiírt Atomerőmű SE elleni hazai mérkőzésünk halasztásáról.

Ezzel eldőlt, hogy a következő két (3-4) fordulóban elmarad a hivatalosan kiírt mérkőzésünk.

Ugyanakkor sokszor elhangzott már, hogy a csapatoknak és a sportágnak is az az érdeke, hogy lehetőség szerint legyenek mérkőzések, így a folyamatosan változó helyzetben folytatott egyeztetések után eldőlt, hogy csapatunk, az Egis Körmend október 18-án, vasárnap, 14:10-től a Kaposvári KK együttesét fogadja. A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport+ csatorna.

Az U20-as találkozót nem rendezzük meg ezen a napon.

 

„Tartsd életben!”
2020-10-16 tájékoztatás

A cím akár a bajnokságra is utalhat jelenlegi helyzetünkben, de most nem erről esik szó.

 

Október 16-a az újraélesztés nemzetközi világnapja. A kezdeményezés hat évvel ezelőtt született azzal a céllal, hogy szélesebb körben megtanítsák a civileknek az újraélesztés módszereit, illetve mindenkiben tudatosítsák: az azonnali elsősegélynyújtás létfontosságú.

Magyarországon évente 25 ezer ember hal meg hirtelen szívhalál következtében. Átlagosan 25 percenként egy embertársunk. Az Országos Mentőszolgálat álláspontja szerint ezt a számot jelentősen lehetne csökkenteni, ha többen tudnának hatékonyan segíteni. Szomorú, de tény, hogy éles helyzetben az emberek mindössze tíz százaléka tud újraéleszteni, pedig ha a szívmegállás észlelését követően három-öt percen belül megkezdenék a szívmasszázst, akkor az áldozatok kétharmada megmenthető lenne.

A világnap jó alkalom arra, hogy elmondjuk: Az Egis Körmend csapata jó példával szeretett volna elöljárni ebben a témában azzal, hogy elhatározták, a játékosok és a stáb tagjai is részt vesznek egy felkészítő tanfolyamon azért, hogy szükség esetén ne csak szemlélői, de tevékeny részesei is lehessenek egy-egy életmentésnek. Sajnos a koronavírus okozta helyzet egyelőre ezt nem teszi lehetővé, de amit mód lesz rá, mindannyian el fogják sajátítani ezeket az ismereteket.

És hogy az életmentés esélye még nagyobb legyen sportcsarnokunkban is, ezért ki fogunk helyezni egy defibrillátort, amely már a klub birtokában van.

Ki tudja mikor, ki tudja ki ellen…
2020-10-14 tájékoztatás

Amikor a következő gondolatok elhangzottak ,még úgy készültünk, hogy szombaton Debrecenben végre mi is elkezdjük a szezont.

Azóta a DEAC-nál is problémák jelentkeztek, a mai mérkőzésüket, ami Kecskeméten lett volna, lemondták. Így nem tudhatjuk, mit hoz számunkra a jövő.

Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy ha az interjú kedden délután készült is, de mindenképpen olyan gondolatok vannak benne, amiért érdemes közzétennünk.

Íme, egy újabb előzetes Ziga Mravljakkal:

Szerdán nem lesz mérkőzésünk
2020-10-12 tájékoztatás

Immár hivatalos, hogy szerdán nem rendezik meg az Alba Fehérvár – Egis Körmend mérkőzést. A Versenyiroda tájékoztatása alapján az október 28-ra kiírt Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK találkozót is egy későbbi időpontban rendezzük meg.

Az Egis Körmend legközelebb szombaton, 18 órától Debrecenben lép pályára, az lehet tehát az első hivatalos bajnokija csapatunknak.

A játékosaink közül már senki nincs karanténban, mindenki tünetmentes, jól van.

Ismét búcsúzunk…
2020-10-08 tájékoztatás

A közelmúltban elvesztettük egyik szurkolótársunkat. 72 évesen örökre elaludt Szenteleki László.

Olyan sokszor kiabáljuk a meccseken, hogy „Mindenki körmendi!”

Ő is az lett, hiszen már a mai színházterem helyén, a Palazzo del Gangóban vitézkedő NB II-es csapat mérkőzéseire is eljárt Szombathelyről. Életeleme volt a sport. A körmendi kosarasok meccsei mellett a Falco és a Haladás mérkőzéseit is örömmel látogatta. Körmendre bérlete volt, de nem csak ezzel és teljes szívével támogatta a csapatot, nagyon sokszor segített, amiben csak tudott... Volt, hogy a mezek teljes feliratozását magára vállalta.

Rengeteg közös programon vett részt szurkolótársaival, akik számára az egyik ilyen örök emlék a lengyel Wloclawek itthoni legyőzése utáni, hajnalba nyúló összetartás.

De számos érmet, köztük aranyakat is velünk együtt ünnepelt.

 

Feleségével, lányával és fiával, unokájával együtt mi is gyászoljuk őt.

Együtt érzünk mindazokkal, akiket szomorúsággal tölt el az, hogy fizikailag már nincs közöttünk.

De emlékét, a közös, felemelő pillanatokkal együtt megőrizzük a szívünkben!

Isten Veled Laci!

Csütörtökön és pénteken lehet átvenni az új bérleteket
2020-10-07 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az új bérletek átvételére ezen a héten, csütörtökön délelőtt 9 és 11, valamint este 18 és 20 óra között lesz lehetőség.

Pénteken pedig 18 és 20 óra között várjuk új bérleteseinket a főpénztárban.

Immár hivatalos: Szerdán sem lép pályára az Egis Körmend
2020-10-05 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy ma megérkezett a hivatalos visszaigazolása annak, hogy az október 7-re, szerdára kiírt Kaposvári KK - Egis Körmend mérkőzést egy későbbi időpontban fogják lejátszani.

Az első két mérkőzésünk halasztását kértük
2020-10-02 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy egy játékosunk vírustesztjének eredménye a mai napon érkezett meg. Az is pozitív eredményt mutat, így négy sportolónknál áll fenn az új koronavírussal való fertőzöttség.

A felnőtt keret többi tagja karanténban van, így nem áll rendelkezésre elegendő sportolónk ahhoz, hogy ki tudjunk állni. Az MKOSZ jelen helyzetben érvényes szabályozása alapján az első két bajnoki mérkőzésünk elhalasztását kértük.

A továbbiakról később tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.

Három játékos tesztje pozitív lett csapatunknál
2020-10-01 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a bajnoki rajt előtt elvégzett tesztek közül három játékosunk esetében pozitív eredményt kaptunk. Valamennyien tünetmentesek, jól vannak. Klubunk az eredmények ismeretében a hatályban lévő szabályozásoknak megfelelően fog eljárni. Mivel a többiek is hatósági karanténba kerülnek, ezért szombaton csapatunk várhatóan nem fog tudni pályára lépni.

A fenti okok miatt kérvényezni fogjuk a mérkőzés elhalasztását.

A továbbiakról tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.

A bajnoki rajtról edzői szemmel
2020-10-01 tájékoztatás

Szombaton először fog tétmérkőzésen vezetőedzőként ülni az Egis Körmend kispadján Ziga Mravljak. Csupán ennyiben lesz számára szokatlan a pillanat, mert a csarnokot, a légkört már nagyon jól ismeri.

Annyira, hogy ez is szerepet játszott abban, hogy először visszatért, mint Matthias Zollner segítője, majd a nyáron a vezetőedzői posztot is átvette a német szakember távozása után. Nyilván izgatott lesz, de ahogyan megismertük, ez nem fog látszani a munkáján meccs közben.

Ugyanakkor nem csak az ő szerepe változott. A keret és a szakmai stáb is, de minderről beszéljen ő, akit a máskor megszokott beharangozóknál ezúttal kicsit hosszabban kérdeztünk, hiszen nem csak előre, hátra is pillanthatunk.

Viseljük a maszkot szombaton!
2020-09-30 tájékoztatás

Tisztelt Szurkolóink!

Szombaton elkezdődik az új idény, csapatunk, az Egis Körmend a Naturtex - SZTE – Szedeák együttesét fogadja 18 órától.

Ahogy jeleztük már, klubunk azt szeretné, ha a hazai mérkőzéseket akár telt ház előtt rendezhetnénk meg, létszámkorlátozás nélkül.

Erre akkor lesz lehetőségünk a jövőben is, ha valamennyien fegyelmezetten betartjuk az egészségügyi rendszabályokat.

Az Egis Körmend sorsolása az alapszakaszra
2020-09-28 tájékoztatás

Csapatunk, az Egis Körmend a mostani állás szerint a lenti sorrendben szepel majd a bajnoki alapszakaszban.

A vírushelyzet miatt a program természetesen változhat.

 

1. oldal1. oldal 1./93 oldal 2. oldal93. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /