Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Változik az Egis Körmend felkészülési programjatájékoztatás
2019-08-21

És ez a változás örömteli lehet szurkolóink számára, hiszen a korábban jelzett időpontnál hamarabb láthatják a pályán csapatunkat.

A klubvezetés döntése alapján a korábban zártkapusnak tervezett felkészülési mérkőzés nyilvános lesz augusztus 31-én, szombaton, 18 órától, amikor a szlovén Helios Suns Domzale csapata ellen játszik együttesünk. A ma esti edzésen egyébként már együtt dolgozott társaival csapatkapitányunk, Ferencz Csaba és Erjon Kastrati is.

Okoh Viktor Kelechi aranyéremért dolgozik napról naprainterjú
2019-08-21

Nem túl korán, 14 évesen kezdett kosárlabdázni odahaza. Eleinte csak szabadtéren, egypalánkra tudott játszani, ezért tanulni jött Európába és most ő is négy évre szerződött az Egis Körmendhez. Okoh Viktor Kelechit arról kérdeztük, miért vállalta, hogy elkötelezi hosszabb távra magát Körmendre.

 

„Az első ok az volt, hogy úgy látom, itt sokkal magasabb szintű a szakmai munka, mint a többi városban Magyarországon. A másik, hogy szeretnék minél magasabb szintre jutni a játékban, szeretném minél jobban képezni magamat, hogy minél jobb játékos legyek. Ehhez pedig itt minden lehetőség megvan. A legjobb edzőkkel dolgozhatunk, mint Ziga Mravljak, Patai Benjamin, Matthias Zollner és a többiek. Nagyon jó volt már eddig is a munka velük és biztosan így lesz a következő években is.”

Melyek a terveid, céljaid erre az időszakra?

„Szeretnék minél magasabb szinten kosárlabdázni. A célom, hogy aranyérmet szerezzek! Ha nem is egyből a felnőtt csapattal, de mindenképpen az a legfontosabb célom, hogy aranyérmet kaphassak majd a nyakamba! Hogy ez az U20-ban vagy a felnőtt csapatban lesz, nem lényeg, csak aranyszínű legyen!”

Kiss Benedek mindent megtesz azért, hogy sikeres lehessen a felnőtt csapatban istájékoztatás
2019-08-21

Erről a négy évre szóló szerződésének aláírásakor beszélt a fiatal játékos.

 

„Először is szeretném megköszönni a klubnak, hogy megkaptam ezt a lehetőséget! Nagyon örülök annak, hogy a nevelőegyesületemnél folytathatom a kosárlabdát. Úgy gondolom, hogy profi szakmai munka zajlik Körmenden és ez a jelző igaz a stábra, az edzőkre is, akikkel nap, mint nap azért dolgozunk, hogy elérjük a céljainkat.”

Számodra melyek ezek a célok?

„Először is mindenképpen a saját korosztályomban szeretnék jól szerepelni, aztán természetesen szeretnék a felnőtt csapatban is lehetőséget kapni. Én mindent meg fogok tenni azért, hogy bekerüljek oda és ott is eredményes legyek!”

Ma újabb két fiatal írta alá hosszútávú szerződését az Egis Körmendheztájékoztatás
2019-08-21

Unokatestvére, Kiss Mátyás után ma Kiss Benedek is elkötelezte magát nevelőegyesületéhez, hiszen ő is ellátta kézjegyével a négy évre szóló megállapodást.

Ugyanígy tett a nigériai center, Okoh Viktor Kelechi, aki a Rátgéber Akadémiától érkezett hozzánk. Edzői szerint is kiváló fizikai adottságai vannak, sokat remélnek tőle. 

Keszthelyről Veszprémen át vezetett Körmendig Habel Andrich Clemens útja
2019-08-16 tájékoztatás

Ha nem is a véletlennek, de egy szerencsés találkozásnak köszönhető, hogy Clemens is Körmenden folytatja pályafutását. A fiatalember négyéves szerződésének aláírásakor mondott néhány szót magáról, eddigi pályafutásáról.

„Keszthelyről indultam, de Veszprémben kezdtem el komolyabban kosárlabdázni. Az általános iskolában csak heti két edzés volt, de amikor gimnazistaként Veszprémbe kerültem, akkor ismerkedtem meg komolyabban a sportággal, ott szerettem bele a játékba. Azóta már a mindennapok fontos részét képezi számomra, és távolabbi terveim is vannak vele. Szeretnék profi sportoló lenni, más országokban is játszani majd, így kerültem ide.”

A hírek szerint ez egy nyári tábornak köszönhető, itt figyelt fel rád Ziga Mravljak, aki az itteni fejlesztő programot vezeti.

„Igen, így van! Szlovéniában találkoztunk egy New Era Campen, ahol a harmadik napon odajöttek hozzám, hogy nagyon szívesen látnának itt, úgyhogy a tábor vége után már itt is voltam, készen az edzésekre. Most pedig már alá is írtam a szerződést.”

Ez nagyon gyorsan ment. Mi az, amit tudtál korábban a körmendi kosárlabdázásról?

„Természetesen követtem a bajnokságot, tisztában voltam azzal, hogy ez egy nagyon erős klub, amely nagyon komoly lehetőséget kínál a fejlődésre. A célom az, hogy felkerüljek a felnőtt csapatba és minél inkább meghatározó játékos legyek.”

Ralf Martinez tanulni, fejlődni jött Körmendre
2019-08-16 tájékoztatás

Tegnap írta alá négy éves szerződését az Egis Körmendhez Ralf Martinez, akit egy rövid bemutatkozásra kértünk ebből az alkalomból.

„Lassan tizenegy éve lesz, hogy a Budapesti Honvédnál elkezdtem kosárlabdázni és egészen eddig ott játszottam. Azért döntöttem most az Egis Körmend mellett, mert szerintem itt nagyon profi munka folyik és Körmend kisváros, itt nincs semmi, ami el tudná vonni a figyelmemet, így még inkább tudok csak a kosárlabdára koncentrálni.”

Ezzel kapcsolatban sokan úgy vélekednek, hogy azért nehéz a fővárosból idehívni fiatalokat, mert számukra a kisváros sokkal kevesebb lehetőséget, elfoglaltságot nyújthat, mint Budapest. Akkor számodra ez nem probléma?

„Nekem biztosan nem, hiszen én Budapestnek minden olyan részét kihasználtam a fiatalságom alatt, amit kellett, számomra valóban jót tett ez a környezetváltozás.”

Most már részese vagy az itt zajló munkának, milyennek látod? Erre számítottál?

„Igen! A klub sok fiatalt hívott ide, de az itt nevelkedett srácok is nagyon jók. Professzionális edzőkkel, igencsak jó munka zajlik itt, nem lehet panaszunk semmire.”

Milyen célokkal, tervekkel vágtál bele az itteni munkába?

„Először is szeretnék stabil tagja lenni az élvonalbeli, felnőtt csapatnak, és persze szeretném bővíteni az eddigi repertoáromat. Ahogy mindenki, aki ezt a sportágat választja, én is azt tervezem, hogy minél sikeresebb lehessek, minél tovább a kosárlabdából tudjak megélni. Ehhez pedig az kell, hogy mindenben előbbre tudjak lépni.”

Ma két fiatal írt alá az Egis Körmendhez
2019-08-15 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a fiatalokat fejlesztő program két újabb résztvevője írt alá ma szerződést klubunkhoz.
Ralf Martinez a Budapesti Honvéd kötelékéből érkezett hozzánk. A 3-as és 4-es poszton bevethető fiatalember négy évre írt alá.

Az Egis Körmend kosarasa lett Habel Andrich Clemens is, aki 198 centiméter magas. Az alsó posztokon bevethető játékos a veszprémi utánpótlásból érkezett hozzánk és szintén négy évre kötelezte el magát Körmendre.

Szeptember közepén újra nemzetközi tornával emlékezünk Sziszire
2019-08-15 tájékoztatás

Alig egy hónap múlva, szeptember 13-án és 14-én rendezzük meg Körmenden a Mogyorósy Szilárd Emléktornát. Immár 14. alkalommal idézzük fel sokunk barátjának, csapatunk egykori játékosának emlékét.

Ezúttal is nemzetközi lesz a kétnapos felkészülési torna, amelynek részleteiről klubunk sajtótájékoztatón számol majd be.

Terveink szerint szurkolóink egy héttel a kupa előtt, egy edzőmérkőzés keretében láthatják először hazai pályán az új szezonra formálódó, megújult Egis Körmendet.

Matthias Zollner atletikus, gyors, jól védekező csapatot szeretne építeni
2019-08-15 tájékoztatás

Ezen a héten az Egis Körmend felnőtt keretének tagjai is elkezdték a felkészülést az előttünk álló szezonra. A létszám még nem teljes, de a jelenlévők nagy lendülettel vetették magukat a munkába. Ezt megerősítette a csapat vezetőedzője, Matthias Zollner is, akit először arról kérdeztünk, jutott-e ideje pihenésre a nyáron.

„Nagyon kevés időm volt nyaralásra, mert az előző szezon nagyon hosszú volt, amit után szinte azonnal megkezdtük a felkészülést a következő évadra. Nagyon sok játékost megnéztünk és itt nem csak külföldiekre gondolok, hiszen rengeteg magyar fiatal teljesítményét is áttekintettük. A nyár nagy része ezzel telt, hogy feltérképezzük azokat a kosarasokat, akiket meghívhatunk a csapathoz. Így nagyon rövidnek tűnt a nyár, de egyben nagyon izgalmas is volt.”

Újabb saját nevelésű fiatal kötelezte el magát az Egis Körmendhez
2019-08-13 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a mai napon hosszútávú szerződést írt alá nevelőegyesületéhez Takács Kristóf. A múlt szezonban már a felnőtt csapatban is többször lehetőséghez jutó, korosztályos válogatott fiatalember négy évre kötelezte el magát az Egis Körmendhez.

 

Kristófnak az egész nyár kosárlabdával telt, de a szerződés aláírásakor is örömmel tekintett az újabb felkészülési időszak elé:

„A nevelőegyesületemnél nagyon jó lehetőségeket biztosítanak a fiatalok számára, és szeretnék a Körmend csapatához tartozni, ezért köteleztem el magam hosszabb időre. Fontos az is, hogy a közönség itt a legjobb az egész országban, remek dolog ilyen hangulatban pályára lépni és játszani!”

Kiss Mátyás hosszú távra kötelezte el magát
2019-08-09 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy négy évre szóló megállapodást írt alá nevelőegyesületéhez Kiss Mátyás, aki az előző szezonban már többször játéklehetőséget kapott a felnőtt csapatban is.

A 2001-ben született, az U16-os és U18-as válogatottakat is megjárt fiatalember tehát a következő években is az Egis Körmend játékosa lesz. Mint a szerződés aláírásakor elmondta, nagy változást nem jelent számára mindez, hiszen itt nevelkedett, ugyanakkor neki is jó, hogy immár a felnőttkor küszöbén hosszútávra kötelezte el magát Körmendre.

 

 

Lajsz Gergely Jászberényben folytatja
2019-08-09 tájékoztatás

Új klubja hivatalosan bejelentette, hogy Lajsz Gergely Jászberényben folytatja pályafutását. Lajszi a múlt nyáron érkezett csapatunkhoz, az Egis Körmendhez és egész idényben fegyelmezetten, odaadóan végezte munkáját. Ezúton is köszönjük mindazt, amit a csapatunkért tett!

Kozma Gergő is az Egis Körmend játékosa
2019-08-09 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy újabb fiatal játékos írt alá klubunkhoz. Kozma Gergő a mai napon három évre kötelezte el magát az Egis Körmendhez.

Gergő Szombathelyen, a Falco játékosaként nevelkedett és az utánpótlás korosztályok után a felnőtt csapatban is ott mutatkozott be.

Majd egy amerikai szezon következett számára, legutóbb pedig a TF Budapest együttesének keretében kapott helyet.

Jelenleg részese a klubunknál indult fejlesztő programnak, ahol bizonyíthatja, hogy a felnőtt csapatban is az Egis Körmend segítségére lehet.

 

A közelmúltban a Hungary Sport foglalta össze Gergő eddigi pályafutását:

https://hungarysport.hu/kozma-gergo-keszen-all-az-ujabb-kihivasokra/

Pörög a fiatalok fejlesztő programja
2019-08-08 tájékoztatás

Ziga Mravjak irányításával készül a közvetlen utánpótlást jelentő korosztály a későbbi kihívásokra. Néhány nap után kértük a szlovén szakembert, hogy beszéljen az általa irányított programról.

Új szemléletű fejlesztési program indult fiatalok számára
2019-08-05 tájékoztatás

Ahogy korábban is jeleztük, mostantól – a hazájában szerzett tudás és tapasztalatok felhasználásával – Ziga Mravljak irányítja az Egis Körmend közvetlen utánpótlásának munkáját, ami a mai napon hivatalosan is elkezdődött. A szlovén szakember szakmai felügyelete mellett még két tréner és egy erőnléti edző segíti majd az új szemléletű, szigorú feltételrendszerre épülő képzést. Reményeink szerint ennek köszönhetően sok tehetséges hazai, illetve máshol nevelkedett, de a munkába itt bekapcsolódó fiatalnak lesz lehetősége arra, hogy megvalósítsa álmait, kosárlabdával kapcsolatos terveit.

Ziga Mravljak aláírta szerződését
2019-08-04 tájékoztatás

Ahogy korábban is jeleztük, Ziga Mravljak visszatér az Egis Körmend csapatához. Az előttünk álló két szezonban Matthias Zollner másodedzőjeként illetve az U20-as csapat koordinátoraként fog dolgozni. A szakember ma megérkezett Körmendre és a korábbi, szóbeli megállapodás után kézjegyével szentesítette a szerződését, így hivatalossá vált, hogy nálunk folytatja a munkát.

Jordon Varnado is az Egis Körmendben kezdi meg profi pályafutását
2019-08-03 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy egy újabb amerikai fiatalemberrel bővült csapatunk, az Egis Körmend kerete, miután aláírta a neki kínált szerződést Jordon Varnado.

Az 1997. május 12-én született, 201 centiméter magas kosaras egyetemi évei alatt a Troy University játékosa volt. Utolsó idényében 33.9 perc alatt 21.45 pontot átlagolt. A triplákat 40.7, míg a büntetőket 71.7 százalékkal értékesítette. Átlagban 7.8 lepattanót szedett és 1.15 blokkot adott. Teljesítménye alapján meghívást kapott a Toronto Raptors NBA Summer League keretébe, ahol három mérkőzésen lépett pályára. Első hivatásos idényében a négyes poszton számítunk tőle meghatározó teljesítményre az Egis Körmend játékosaként.

Durázi Krisztofer az Egis Körmend játékosa
2019-08-02 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy klubunk két évre szóló szerződést kötött Durázi Krisztoferrel, aki a Zalakerámia-ZTE KK együttesétől érkezik Körmendre.

Az 1998-ban született, 200 centiméter magas fiatalember 13 éve kosárlabdázik, a Falco korosztályos csapataiban játszott, majd a múlt évben távozott nevelőegyesületétől. A neve már ekkor felmerült csapatunknál is, de akkor a Zalaegerszeget választotta.

Most a két klub megállapodása alapján a következő két szezonra az Egis Körmendhez szerződött. Ez úton is köszönjük a Zalakerámia-ZTE KK vezetőinek korrekt eljárását, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy Krisztofer nálunk fejlődhessen tovább.

Az Egis Körmend alapszakasz mérkőzéseinek tervezete
2019-07-29 tájékoztatás

1. 2019. szeptember 28. szombat Egis Körmend—OSE Lions F1AF 0015 
2. 2019. október 5. szombat Sopron KC—Egis Körmend F1AF 0026 
3. 2019. október 12. szombat Egis Körmend—Szolnoki Olajbányász F1AF 0037 
4. 2019. október 19. szombat Atomerőmű SE—Egis Körmend F1AF 0047 
5. 2019. október 26. szombat Pécsi VSK-VEOLIA—Egis Körmend F1AF 0056 
6. 2019. november 2. szombat Egis Körmend—Naturtex-SZTE-SZEDEÁK F1AF 0065 
7. 2019. november 9. szombat KTE-Duna Aszfalt—Egis Körmend F1AF 0074 
8. 2019. november 16. szombat Egis Körmend—Alba Fehérvár F1AF 0083 
9. 2019. november 23. szombat Jászberényi KSE—Egis Körmend F1AF 0092 
10. 2019. december 14. szombat Egis Körmend—Falco-Vulcano Energia KC Szombathely F1AF 0101 
11. 2019. december 21. szombat Egis Körmend—DEAC F1AF 0112 
12. 2019. december 26. csütörtök Zalakerámia ZTE KK—Egis Körmend F1AF 0123 
13. 2019. december 29. vasárnap Egis Körmend—Kaposvári KK F1AF 0134 
14. 2020. január 4. szombat OSE Lions—Egis Körmend F1AF 0145 
15. 2020. január 11. szombat Egis Körmend—Sopron KC F1AF 0156 
16. 2020. január 18. szombat Szolnoki Olajbányász—Egis Körmend F1AF 0167 
17. 2020. január 25. szombat Egis Körmend—Atomerőmű SE F1AF 0177 
18. 2020. február 1. szombat Egis Körmend—Pécsi VSK-VEOLIA F1AF 0186 
19. 2020. február 8. szombat Naturtex-SZTE-SZEDEÁK—Egis Körmend F1AF 0195 
20. 2020. március 7. szombat Egis Körmend—KTE-Duna Aszfalt F1AF 0204 
21. 2020. március 11. szerda Alba Fehérvár—Egis Körmend F1AF 0213 
22. 2020. március 14. szombat Egis Körmend—Jászberényi KSE F1AF 0222 
23. 2020. március 18. szerda Falco-Vulcano Energia KC Szombathely—Egis Körmend F1AF 0231 
24. 2020. március 21. szombat DEAC—Egis Körmend F1AF 0242 
25. 2020. március 25. szerda Egis Körmend—Zalakerámia ZTE KK F1AF 0253 
26. 2020. március 28. szombat Kaposvári KK—Egis Körmend F1AF 0264

Travis Taylor az Egis Körmend játékosa
2019-07-28 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy tapasztalt, mozgékony center igazolt 1+1 évre csapatunkhoz az amerikai Travis Taylor személyében, akinek sem Magyarország, sem pedig vezetőedzőnk személye nem ismeretlen. 
A 203 centiméter magas kosaras a Matthias Zollner által irányított Güssing Knights játékosaként kezdte meg profi karrierjét. Ebben a két szezonban nem csak két osztrák bajnoki címet szerzett, de az Euro Challenge sorozatban is stabil teljesítményt mutatott. 
Ezt követően a francia Le Havre együtteséhez igazolt, ahonnan szezon közben tette át székhelyét Sopronba. 2016 nyarán a svájci Fribourg Olympic játékosa lett, a következő szezont pedig Bulgáriában, a Rilski Sportist keretében töltötte. A legutóbbi idényt Németországban kezdte, öt találkozó erejéig pályára lépett a Basketball Löwen Braunschweig csapatában, majd Törökországban, a Bandirma Banvit Kirmizi együttesénél játszott, ahol 22 meccsen közel 30 játékpercet valamint 12,5 lepattanót átlagolt. 
Travis Taylortól a palánk alatt a klasszikus, statikus pozíciós játék helyett dinamikus, atletikus kosárlabdára számítunk.

1. oldal1. oldal 1./82 oldal 2. oldal82. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /