Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Közvetítések a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa mérkőzéseirőltájékoztatás
2019-02-12

Összegyűjtöttük, hogy a nagy érdeklődéssel várt háromnapos sorozat találkozóit hogyan követhetik szurkolóink, ha nem tudnak ott lenni a helyszínen.

Valamennyi találkozó élőben követhető lesz vagy interneten vagy valamelyik országos csatorna képernyőjén.

43 éve az NB I-ben!tájékoztatás
2019-02-07

A február és azon belül is a hónap nyolcadik napja fontos dátum a körmendi kosárlabdázás történetében, hiszen 43 éve ezen a napon kezdte meg élvonalbeli szereplését a körmendi kosárcsapat. És bár van a jelenlegi első osztályban olyan gárda, amely előbb jutott fel, mint mi, (például a PVSK) de olyan nincs, amelyik több mint négy évtizede folyamatosan tagja az első osztálynak és nem esett ki, vagy nem szűnt meg jogutóddal. Márpedig az NB II. 1975-ös megnyerése – no és a hivatalos kezdetektől, 1962-től számítva kevesebb, mint másfél évtized – után 1976 elején az MTE a legjobb hazai csapatok között kezdhette meg a pontvadászatot. Ma 43 éve futottak ki először a piros-feketék NB I-es mérkőzésen a pályára, és nem is akárhol, hiszen az egyik legnagyobb vidéki fellegvárnak számító Baja otthonában történt mindez.

A koncentráció a legfontosabb!interjú
2019-02-07

Szombaton rangadót játszik csapatunk idehaza, a Jászberény együttese ellen. A kijelentés nem túlzó, hiszen a leendő vendégek a legutóbbi fordulóban beelőzték a csapatunkat, jelenleg a második helyen állnak a bajnoki tabellán. November 4-én nyerni tudtunk náluk, és akkor még talán nem is gondoltuk, mennyire fontos és értékes TJ Price ottani győztes kosara. 
Csapatunk hátvédjét kérdeztük néhány nappal a JP Auto – JKSE látogatása előtt:

Volt egy százszázalékos versenyzőnk az MTE Totón!tájékoztatás
2019-02-06

November közepén hirdettük meg ötrészes MTE Totó sorozatunkat, amelyben csapatunk történetéből tettünk fel kérdéseket, közös játéksorozatra invitálva szurkolóinkat.

Összesen, az öt alkalommal 268 darab érvényes szelvényt dobtak be a résztvevők, amelyekből 136 volt hibátlan.

Fordulónként egy-egy feliratozott hátizsákot sorsoltunk ki, de ígértünk további ajándékot is az összesítés után.

A szelvények értékelését követően derült ki, hogy egyetlen egy olyan versenyzőnk volt, aki mind az öt alkalommal dobott be hibátlanul kitöltött szelvényt, ő pedig nem más, mint:

Tompa Márk!

Ma ismét meccsnap!
2019-01-29 tájékoztatás

Az Egis Körmend az Alpok Adria Kupában a cseh USK Praha együttesét fogadja, amely az „odavágón” 95-87-re nyert egy hete, így Ferencz Csabáéknak legalább kilenc ponttal kell győzniük ahhoz, hogy ott legyenek a sorozat elődöntőjében.

A feladat egyáltalán nem teljesíthetetlen, különösen akkor nem, ha a játékosaink a nézőtérről is erőt, támogatást kapnak.

Ezúttal ingyenes belépéssel várunk mindenkit, aki segíteni, buzdítani szeretné a csapatot!

Belépőjegy nélkül, bárki részese lehet a találkozónak, ugyanakkor kérjük, hogy az ülőhelyeket senki ne foglalja el, mert bérleteseink számára fenntartjuk megszokott helyeiket.

Mutassuk meg az Alpok Adria Kupában, hogy miért méltán híres a körmendi csarnok hangulata itthon és Európa-szerte!

Szurkoljunk együtt, segítsük továbbjutáshoz a piros-feketéket!

Sopron után, a Prága elleni visszavágó előtt
2019-01-28 tájékoztatás

Gyenge kezdés után a rendes játékidő végén a győzelemért támadhatott csapatunk, az Egis Körmend a Sopron KC vendégeként a legutóbbi bajnoki mérkőzésen, de a hosszabbításban nem sikerült megnyerni a találkozót. Ezt követően, de még az USK Praha elleni visszavágó előtt kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert a mögöttünk és az előttünk álló időszakról, a csapat munkájáról.

Ingyenesen lesz megtekinthető a keddi mérkőzés
2019-01-25 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy 29-én, kedden mindenki számára nyitva lesz a Városi Sportcsarnok ajtaja. Szeretettel várunk mindenkit az USK Praha elleni Alpok Adria Kupa visszavágó mérkőzésre, hogy együtt szurkoljuk ki az elődöntőbe jutást. A 18 órakor kezdődő találkozón tehát mindenki belépőjegy nélkül vehet részt, de ülőbérleteseink számára ezúttal is fenntartjuk a helyeiket, ezért kérjük, hogy az ülőhelyeket ne foglalják el!

Várunk mindenkit kedden, hogy csapatunk egy újabb lépést tehessen a döntő felé!

Szurkoljunk együtt!

A szurkolói szektorok illetve a parkolás rendje a kupadöntőn
2019-01-24 tájékoztatás

Az MKOSZ elkészítette a parkolási rendet is a kupadöntőre.

A csatolt képeken látható, a szektorkiosztással együtt.

Vendégjegyek Sopronban
2019-01-23 tájékoztatás

Csapatunk, az Egis Körmend január 26-án, szombaton a Sopron KC vendége lesz a Novomatic Arénában, a bajnoki alapszakasz 17. fordulójában.

A vendéglátó klub 220 darab vendégjegyet biztosít szurkolóink számára, amelyeket 1500 forintos egységáron lehet majd megvásárolni a helyszínen. A vendégpénztár 17 órától lesz nyitva.

A szombati döntő az Egis Körmend célja a Magyar Kupában
2019-01-10 tájékoztatás

Csapatunk vezetőedzője, Matthias Zollner gondolatai a kupasorsolás után:

„Nem mondhatjuk, hogy könnyű sorsolást kaptunk, hiszen mindjárt elsőként azzal a Jászberénnyel találkozunk, amelyik holtversenyben a harmadik-negyedik helyen áll mögöttünk a tabellán, és amely nagyon tapasztalt, rutinos játékosokra épít. Az ilyen csapatok ellen nehéz játszani, különösen akkor, amikor „csupán” három meccset kell nyerni ahhoz, hogy trófeát szerezhessen egy klub. A rutinos játékosok ezt jó tudják kezelni, és képesek alkalmazkodni ezekhez a helyzetekhez. Azért sem könnyű a sorsolásunk, mert ha előre gondolkodunk – és természetesen az a szándékunk, hogy továbblépjünk – akkor láthatjuk, hogy a sorozat erősebb ágán leszünk. Várhatóan a Falco lehet az ellenfelünk az elődöntőben, és velük sem könnyű a párharc, ők is közvetlen üldözőink a bajnoki tabellán. Jelen pillanatban, a bajnoki helyezések alapján őket látom esélyesebbnek a Pakssal szemben, persze addig még sok minden történhet. Változhat a csapatok formája, jöhetnek, vagy épp távozhatnak játékosok. A lényeg, hogy számunkra, mint a bajnokságban második helyen álló gárda számára a minimális cél az, hogy döntőt játszunk Győrben.”

Vendégjegyek Székesfehérvárra
2019-01-08 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombaton, 18 órától esedékes Alba Fehérvár - Egis Körmend találkozóra a vendéglátó klub 130 darab jegyet biztosít szurkolóink számára, amelyeket 17 órától a helyszínen lehet majd megvásárolni, a vendég pénztárban, 1800 forintos egységáron.

Xavier Thames marad a csapatnál
2019-01-07 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szukolóinkat és a közvéleményt , hogy Xavier Thames szerződését véglegesítette az Egis Körmend, így Kenyon McNeail távozásával ő a csapat ötödik idegenlégiósa.

Kenyon McNeail távozik Körmendről
2019-01-07 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy klubunk közös megegyezéssel felbontotta amerikai irányítója, Kenyon McNeail szerződését.

Ez úton köszönjük meg a játékos itt végzett munkáját, mindent, amit a csapatunkért tett.

Kívánunk neki további sikereket a sportban és a magánéletben egyaránt!

Műsorváltozás!
2019-01-01 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az M4 Sport csatorna januárban két mérkőzésünket is tervezi közvetíteni.

A január 12-én, szombaton, 18 órakor esedékes Alba Fehérvár – Egis Körmend találkozót a csatorna online felületén élőben közvetíti, illetve felvételről a televízióban is műsorára tűzi.

A január 19-én, szombatra kiírt Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA találkozót a csatorna kérésére egy nappal korábban, január 18-án, pénteken rendezzük meg, 18 órától. Ezt a mérkőzést a csatorna élőben közvetíti majd.

Sikerekben gazdag, Boldog Újévet kívánunk!
2018-12-31 tájékoztatás

Az Egis Körmend a második helyen zárta az alapszakasz első felét, 10-3-as mutatóval. Biztos résztvevői vagyunk a Magyar Kupa nyolcasdöntőjének.

Köszönjük szurkolóink, szponzoraink eddigi támogatását!

Továbbra is azért dolgozunk, hogy minél több közös sikernek örülhessünk együtt.

A következő mérkőzés január 9-én itthon vár ránk, a Debrecen ellen.

Addig is vidám szilveszterezést, és sportsikerekben, Körmend győzelmekben gazdag, Boldog Újévet kívánunk! Mindörökké MTE!

A vendégjegyek felosztásáról
2018-12-29 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a jövőben a klubnál azokra a mérkőzésekre, amelyre a rendező klub előre megküldi a vendégjegyeket, a következők szerint alakul a belépők értékesítése, amit a mai napon a szurkolói csoportok képviselőivel is egyeztettünk:

A vendégjegyek kezeléséért minden alkalommal az ügyvezető vállal személyes felelősséget. 

A jegyeket százalékos arányban felosztva fogjuk értékesíteni, a következők szerint:

A kapott belépők tíz százalékát saját kezelésében fogja tartani a klub.
Harminc százalékot biztosítunk a szervezett szurkolói csoportok számára.
A jegyek hatvan százalékát előre meghirdetett időpontban, érkezési sorrendben fogjuk értékesíteni szurkolóink között. Személyenként legfeljebb három darabot kiadva, az ügyvezető személyes felügyelete mellett.

A szurkoló nagyon fontos a klub számára
2018-12-27 tájékoztatás

Mindig is az volt és ezután is az lesz.

Azt tudni kell, hogy az idei szezontól a vendéglátó klub nem a befogadóképesség tíz százalékáig, hanem annak minimálisan öt százalékáig köteles a vendég klub kérésére belépőt biztosítani.

A zalaegerszegi klub első körben mintegy 130 vendégjegyet jelzett előre a számunkra biztonsági szempontok és az új szabályozás figyelembevételével.

Természetesen jeleztük, hogy ez – bár az új szabályozásnak valószínűleg megfelel – a drukkereink számára nem lesz elég. Kértük a vendéglátókat, hogy lehetőség szerint ennél jóval több belépőt biztosítsanak. Ezt követően végül 180 jegyet kaptunk.

Tudtuk, hogy ennél nagyobb lesz az igény a belépőkre, ezért az első szándék az volt, hogy most – a korábbi gyakorlattól eltérően – nem adunk ki előzetesen jegyet a szurkolói csoportok számára, hogy minél több embernek biztosítani tudjuk az esélyt a jegyhez jutásra. Többszöri egyeztetés után a fél hatos időpontot is azért alkalmaztuk az árusításnál, hogy lakóhelytől függetlenül bárki, aki a mai meccsre érkezik, odaérhessen a pénztárhoz.

Végül, – a mindenkori idegenbeli támogatásukat és a tevékenységüket elismerve – a szurkolói csoportok számára a klub mégis biztosított negyven darab jegyet, ami a teljes mennyiség egy negyede.

A nagy érdeklődést tekintve úgy éreztük, hogy ez arányaiban méltányos a csoportok felé, még ha az igény az ő részükről is nagyobb volt. Hasonló okból – méltányolva a kiemelt támogatásukat – a vendég belépőkből biztosítottunk több támogatónk kérésére is.

A többi jegy valóban gyorsan elfogyott. Nagyon sajnáljuk azokat, akiknek nem sikerült jegyet váltani! Ez úton kérünk elnézést azoktól, akik csalódottan távoztak a sorból, de arról biztosíthatunk mindenkit, hogy valamennyi belépőt a mi szurkolóink vásárolták meg!

Mert a szurkoló nagyon fontos a klub számára.

Valamennyivel az Egis Körmendet fogják támogatni.

Mindezzel együtt a hasonló helyzetek elkerülése érdekében már ma este szigorú intézkedések történtek a klubnál.

Még egyszer elnézést kérünk! Reméljük, sokan leszünk Zalaegerszegen és sikerül egy újabb győzelembe belehajszolni a csapatot!

Jegyárusítás a ZTE elleni mérkőzésre
2018-12-27 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a december 30-án esedékes Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend mérkőzésre a rendező klub 180 darab belépőt biztosít a vendégszurkolók számára.

Az 1600 forintos egységárú jegyeket a mai, ASE elleni mérkőzés előtt 30 perccel, 17:30-tól fogjuk árusítani a főpénztár melletti ablaknál.

Bízunk abban, hogy így mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy jegyet vásároljon. Egy főnek legfeljebb három darab jegyet fogunk értékesíteni. Türelmüket, megértésüket kérjük és köszönjük!

Jegyek a Kaposvár elleni mérkőzésre
2018-12-21 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombaton esedékes Kaposvári KK – Egis Körmend mérkőzésre a rendező klub 45 darab vendég belépőt küldött, 1500 forintos egységáron.

A jegyeket a mai napon, 15 órától lehet megvásárolni a Klub Trummerikumban.

1. oldal1. oldal 1./77 oldal 2. oldal77. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /