Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Matthias Zollner köszönetet mondott mindenkinek és sajnálja, hogy idő előtt ért véget a közös munkainterjú
2020-03-19

Kedden eldőlt, hogy félbeszakadt a 2019-20-as kosárlabda szezon, amelyben sem győztest sem kiesőt nem hirdettek. Csapatunk, az Egis Körmend a 2. helyen zárta a csonka évadot.

Vezetőedzőnket, Matthias Zollnert kérdeztük arról, hogy ő mit gondol ebben a helyzetben. Mit tud mondani a csapatról és mit gondol a jövőről, ami persze most még egyáltalán nem tiszta…

Vigyázzunk mindenki egészségére, maradjunk és dolgozzunk együtt!interjú
2020-03-15

Matthias Zollner gondolatai a kényszerű bajnoki szünetben

Az Egis Körmend folytatja a bajnokságot, ha megrendezik a szombati fordulóttájékoztatás
2020-03-13

Az MKOSZ a mai napon jelezte a klubok felé, hogy megkeresést kaptak Lóránt Pétertől a Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezete (KÉSZ) nevében, amelyet a 14 férfi A csoportos csapat egy-egy játékosa aláírásával támogatott. Ebben azt kérték, hogy az MKOSZ a bajnokságot határozatlan időre azonnali hatállyal függessze fel.

Ennek figyelembevételével az MKOSZ a klubokhoz fordult, hogy a mai napon jelezzék, le tudják-e játszani a 22. fordulóra, holnapra kiírt mérkőzésüket.

Ezzel a megkereséssel kapcsolatban klubunk vezetésének álláspontja a következő:

Két idegenbeli mérkőzés között, interjú Matthias Zollnerrelinterjú
2020-03-12

Tegnap magabiztos és fontos győzelmet ért el csapatunk, az Egis Körmend az Alba Fehérvár otthonában. Ez nem csak a bajnoki helyezésünk megszilárdítása érdekében volt fontos, de azért is, mert nekünk az elmúlt években épp Székesfehérváron termett ritkán babér. Most egyértelmű volt, hogy melyik együttes kosárlabdázott jobban. A siker összetevőiről és az előttünk álló jászberényi vendégjátékról is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Kérjük szurkolóinkat, egyelőre ne induljanak el a mai mérkőzésre!
2020-03-11 interjú

Mint ismeretes, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a kormány mai ülésén dönt arról, hogy milyen lépéseket vezetnek be Magyarországon. Az Operatív Törzs javaslata az volt, hogy a 100 fő feletti, zárt térben tervezett eseményeket ne rendezzék meg hazánkban. Mindez a kosárlabda mérkőzéseket is érinti. Az MKOSZ is a kormány döntésére vár, ez alapján fogja meghozni döntését a mérkőzések megrendezésével kapcsolatban. Kérjük szurkolóinkat, hogy amíg nem adunk arról értesítést, hogy a mai mérkőzés nyilvános lesz-e, addig ne induljanak el Székesfehérvárra!

Amint lesz friss információ, tájékoztatást fogunk adni internetes felületeinken!

Székesfehérvár a következő állomás, interjú Matthias Zollnerrel
2020-03-10 interjú

Beindult a mérkőzéssorozat, szombat után szerdán újra pályára lépnek az élvonalbeli csapatok.

Az Egis Körmendre idegenbeli rangadó vár, az Alba Fehérvár otthonában. (Hogy nyílt, vagy zárt kapuk mögött, az várhatóan a holnapi kormányülésen dől el.) Erről és a szombati, Kecskemét elleni, sokáig szoros találkozóról is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Székesfehérvárra látogatunk
2020-03-10 interjú

Alba Fehérvár – Egis Körmend

2020. 03. 11. 18:00, Alba Regia Sportcsarnok

Játékvezetők: Földházi Tamás, Tóth Cecília, Török Róbert

Ellenőr: Farkas Zoltán

Székesfehérváron lehet majd megvásárolni a vendégjegyeket szerdára
2020-03-08 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szerdán esedékes Alba Fehérvár – Egis Körmend mérkőzésre a rendező klub 130 darab vendégbelépőt biztosít, amelyeket a helyszínen lehet majd megvásárolni 1800 forintos egységáron. A vendégpénztár 17 órakor nyit majd ki.

Egy hónapos szünet után, új játékosokkal a keretben
2020-03-06 interjú

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 20. forduló

Körmend, 2020. 03. 07. 18:00

 

Vezeti: Papp Péter, Goda László, Kulcsár Tibor

Ellenőr: Bognár Tibor

Egy hónapos szünet és változások után, interjú Matthias Zollnerrel
2020-03-05 interjú

Szerdán, a Pécs – ZTE mérkőzéssel megkezdődött a 20. forduló, amit a szurkolók már nagyon vártak, hiszen – egy meccs kivételével – majd egy hónapja, február elején láthattuk utoljára pályán a csapatokat. Szombaton a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadjuk, amely jó formában volt a szünet előtt, hiszen Székesfehérvárról is győztesen távozott, aztán felkészülési meccsen Szolnokon tudott győzni február végén. Ráadásul az „odavágón” kikaptunk tőlük a Messzi István Sportcsarnokban, semmiképpen sem vehetjük tehát félvállról az előttünk álló mérkőzést. Erről, de a mögöttünk álló időszakról is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Tévés meccs lesz a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely— Egis Körmend találkozó
2020-02-29 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az M4 Sport csatorna műsorára tűzte a március 18-án, szerdán esedékes Falco-Vulcano Energia KC Szombathely — Egis Körmend bajnoki mérkőzést, amely így a korábban megadott időpontnál 15 perccel korábban, 18:15-kor kezdődik majd.

Szerdán pályára lép az U20-as csapat!
2020-02-25 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy február 26-án, szerdán, 15:30-tól hazai pályán szerepel U20-as csapatunk, az Atomerőmű SE fiataljai ellen.

A mérkőzést korábban azért halasztották el, mert a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata azon a hétvégén szerepelt a Diákolimpia döntőjében, Debrecenben, amit meg is nyertek a körmendi fiúk.

Szerdán tehát újra szurkolhatunk a srácoknak!

Szakmailag kihívás a négy hét szünet, de Matthias Zollner gyermekei örültek édesapjuk februári szabadságának
2020-02-20 interjú

Az MKOSZ-ben már javában zajlik a felkészülés az áprilisi kupadöntőre. Ennek kapcsán kértek interjút minden résztvevő csapat vezetőedzőjével. Mi is leültünk Matthias Zollnerrel, aki nem csak a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntőjéről mondta el gondolatait, de beszélt a csapat előtt álló feladatokról is.

Szombaton hazai edzőmérkőzést játszanak fiataljaink
2020-02-19 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy február 22-én, szombaton, 18:30-tól az Alpok Adria Kupában szerepelt keretünk, tulajdonképpen az U23-as és fiatalabb generáció lép pályára az osztrák Vienna D.C. Timberwolves együttese ellen. A mérkőzés megtekintése ingyenes lesz, várjuk szurkolóinkat, hogy jó hangulatban rendezhessük meg a találkozót!

Buzdítsuk együtt a csapatot!

Játékos cserél csapatunk, az Egis Körmend
2020-02-19 interjú

Erjon Kastratinak megköszönjük a munkáját, helyette Wesley Person Jr. érkezik.

Tóth Norbert visszatér Körmendre
2020-02-18 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy immár hivatalos a hír: Tóth Norbert aláírta az Egis Körmendhez szóló szerződését, amely a szezon végéig tart. A válogatott center számára nem lesz szokatlan a város és a sportcsarnok, hiszen tagja volt a 2016-ban kupagyőztes csapatnak, amelyben együtt játszott Ferencz Csabával és Németh Ákossal.

Az idényt Szolnokon kezdő, de onnan február elején saját kérésére távozó játékos tehát a válogatott szünet után nálunk folytatja a játékot.

Kozma Gergő kölcsönadással Veszprémben folytatja
2020-02-10 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy csapatunk játékosa, Kozma Gergő kölcsönjátékosként május végéig az NB I B piros csoportjában szereplő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együttesében fog játszani. Gergő a korábbi sérülése miatt sokat hagyott ki, komoly meccshiánya van. A szakmai vezetés az ügyvezetővel közösen úgy látja, hogy Gergőnek a fejlődése szempontjából nagyon jó tenne, ha folyamatosan játéklehetőséghez jutna, ha rendszeresen mérkőzéseken tudna szerepelni. Ennek okán klubunk felvette a kapcsolatot a veszprémi csapat vezetőivel, akik partnernek bizonyultak ebben. Gergő holnap délután már velük edz és a csapat következő mérkőzésén akár már pályára is léphet. A játékos a kölcsönbeadás után visszatér hozzánk és továbbra is a mi csapatunkkal fog dolgozni.

Még egy meccs és jön a pihenő, Szegedre látogat az Egis Körmend
2020-02-06 interjú

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend

2020. 02. 07. 18:00, Városi Sportcsarnok, Szeged

Vezetik: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Farkas Gábor

Ellenőr: dr. Gincsai János Péter

Mindenekelőtt arról, hogy szerdán befejeztük a nemzetközi szereplésünket. Bár sokáig nagyon nem ment a játék, ráadásul a 23. percben Jordon Varnado hatalmasat esett és a bal csuklóját fájlalva befejezte a játékot.

A mai mérkőzés előtt egy órával nyitnak a pénztárak
2020-02-05 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a ma, 18:30-kor kezdődő, Landstede Hammers Zwolle elleni FIBA EC mérkőzésre 17:30-tól vásárolhatják meg belépőjegyeiket.

A mérkőzést a DigiSport 2 élőben közvetíti. A történéseket a FIBA YouTube csatornáján is követhetik, az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=h-qd0IPlNIE

Ha tehetik, szurkoljanak élőben a csapatnak az idei szezon utolsó nemzetközi mérkőzésén!

Mindörökké MTE!

Ferencz Csaba is meghívót kapott a válogatotthoz
2020-02-04 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a két EB-selejtező mérkőzésre készülő válogatott keretben ott lesz csapatkapitányunk, Ferencz Csaba is.

A magát az Egis Körmendhez újabb két évre elkötelezett kosaras február 12. és 23. között a válogatott kerettel dolgozik, amely 20-án a címvédő szlovének ellen Szombathelyen, míg 23-án az ukránok ellen idegenben lép pályára.

1. oldal1. oldal 1./90 oldal 2. oldal90. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /