Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Nagy csatára van kilátás Paksontájékoztatás
2019-10-17

Atomerőmű SE – Egis Körmend, 4. forduló

2019. 10. 18. péntek, 18 óra, M4 Sport élő

Vezeti:

Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József

Ellenőr: Bodrogváry Iván József

 

Ebben a fordulóban is az M4 Sport kamerái előtt lép pályára együttesünk, ahogy legutóbb a Szolnoki Olajbányász ellen. Most azonban a hazai környezet helyett idegenben, Pakson kell helyt állni, Dzunic Branislav együttese ellen.

A napi jobb forma dönthet Paksoninterjú
2019-10-16

Bár U20-as keretünk szerdán Alpok Adria Kupa mérkőzést játszott Csehországban, már előre is kellett tekintenünk, hiszen két nap múlva folytatódik számunkra a bajnokság, mégpedig a Branislav Dzunic által irányított Atomerőmű SE otthonában, az M4 Sport kamerái előtt. Ezért Opavából kértünk esélylatolgatást vezetőedzőnktől, Matthias Zollnertől, aki Körmenden maradt, hogy a felnőttekkel készüljön az újabb bajnokira.

Először is azt kérdeztük, hogy hogyan is teszik ezt.

A BK Opava a következő ellenféltájékoztatás
2019-10-14

Szerdán, 18 órától Csehországban folytatja csapatunk az Alpok Adria Kupa idei sorozatát. A BK Opava vendégei lesznek Patai Benjamin által vezetett fiataljaink.

Előzetesünk itt olvasható.

Információ a még át nem vett bérletekrőltájékoztatás
2019-10-14

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy akik még nem tudták átvenni bérleteiket, ők ezen a héten, valamint a jövő hét csütörtökéig munkanapokon, délelőtt 9 és 11 óra között tehetik meg ezt a klubirodán.

Jegyelővétel és bérletvásárlási lehetőség a hétvégén
2019-10-11 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombaton, 14 órakor kezdődő, Szolnoki Olajbányász elleni bajnoki találkozóra ma, pénteken este 19 és 20 óra között elővételben vásárolhatják meg belépőjegyüket a főpénztárban.

A mérkőzés napján 13 órától lesznek nyitva a pénztárak.

A bérleteikre váró szurkolóink számára fontos információ, hogy akik még nem kapták meg a kártyáikat, az ő nevüket egy listára felírjuk. Ők személyazonosságuk igazolásával bérletesként lehetnek jelen a szombati találkozón. A bérleteiket pedig a mérkőzést követően vehetik majd át a főpénztárban. Ennek az oka az, hogy az elektronikus rendszer a jegyárusítás mellett nem teszi lehetővé a bérletek értékesítését is. A mérkőzést követően mindenki átveheti majd a bérletét.

Az U20-as találkozót a felnőtt mérkőzést követően rendezzük meg, ezért kérjük, hogy a mérkőzés végén nem menjen be senki a pályára és a szülők a gyermekeiket se engedjék fel játszani.

Megértésüket kérjük és köszönjük!

Piros-fekete matiné az M4 Sport kamerái előtt
2019-10-11 tájékoztatás

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász

Körmend, 2019. 10. 12. 14:00

Vezeti: Benczur Tamás, Nagy Viktor, Györfy Rúben

Ellenőr: Várhalmi Zsolt László​​​​​​​

A bajnoki nyitány után, amikor az élvonalba visszatért oroszlányi csapat volt a vendégünk egy sporttörténeti találkozón, ismét velünk azonos színű együttes érkezik hozzánk.

Kozma Gergő várja, hogy újra pályára léphessen
2019-10-10 tájékoztatás

Kozma Gergő szombathelyi nevelésű játékos, aki megjárta Amerikát is, most viszont az Egis Körmendnél igyekszik még jobb kosarassá válni. Egyrészt a fiatalokat fejlesztő program részeseként, de a felnőtt csapatban is szeretne helyet magának. Egyelőre egy korábbi sérülés kiújulása akadályozza ebben, de ő is várja, hogy visszatérhessen végre a pályára.

Először azt kérdeztük tőle, hogy hogyan vezetett az útja Körmendre.

Győzni és közben fejlődni – ez a kettős cél szombatra
2019-10-10 tájékoztatás

Magyarországon meglehetősen szokatlannak számító időpontban, szombaton 14 órától fogadjuk az újra egykori nevét használó Szolnoki Olajbányász együttesét. De még mielőtt erre a találkozóra tértünk volna rá, először arról kérdeztük csapatunk vezetőedzőjét, Matthias Zollnert, hogy ő miként látta a keddi, Alpok Adria Kupa mérkőzést.

Szívós Patrik külföldön, európai csapatnál szeretne majd kosarazni
2019-10-07 tájékoztatás

Ahogy korábban hírt adtunk róla, az U20-as keretben játszó Szívós Patrik is – természetesen szülői hozzájárulással – hosszabb távra kötelezte el magát nevelőegyesületéhez, az Egis Körmendhez. Őt is megkérdeztük arról, miért döntött, döntöttek így.

©enčurban indul számunkra az Alpok Adria Kupa
2019-10-06 tájékoztatás

Az elmúlt szezonban csapatunk, az Egis Körmend első magyar együttesként elhódította az Alpok Adria Kupát. Ez volt a második idény, amikor részesei voltunk a sorozatnak. A számunkra első kiírásban a későbbi győztessel szemben maradtunk alul a négyközé jutásért, akkor a szlovén Lasko búcsúztatott minket egy szoros visszavágó után. Aztán újra beneveztünk és ekkor már ki is mondtuk, hogy a fiatalok számára biztosított több játéklehetőség mellett azért a végső sikert is célként tűztük ki magunk elé a regionális kupasorozatban.

Végül ezt sikerült is teljesíteni, hiszen a döntő második, hazai meccsén bőven ledolgoztuk az idegenben szerzett kilencpontos hátrányt. 92-71-re legyőztük a horvát KK Skrljevo együttesét, megnyertük az Alpok Adria Kupát.

Ebben az idényben ismét beneveztünk a sorozatba, de más koncepcióval. Hogy milyennel, azt a csapatot ebben a sorozatban irányító Patai Benjamin mondta el az első, KK Šenčur elleni, idegenbeli mérkőzés előtt.

Parkolási információ a holnapi mérkőzésre
2019-10-03 tájékoztatás

A Sopron KC jelzése alapján az Egis Körmend szurkolói ezúttal is a Fűzfa sor utca murvás parkolójában tudnak parkolni, ami közel van a vendég szektorhoz, csak egy fahídon kell átsétálniuk az Ikva patak fölött, a Novomatic Arénához.

Sopron lesz az első idegenbeli helyszínünk
2019-10-03 tájékoztatás

Sopron KC – Egis Körmend

2019. október 04. 19 óra

2. forduló

NOVOMATIC Aréna

Vezetik:

Papp Péter, Farkas Gábor, Major Ádám

Ellenőr: Dernei Gábor

Kettős munkát végez az Egis Körmend a soproni meccs előtt
2019-10-02 tájékoztatás

Matthias Zollnert először arról kérdeztük, hogy milyen munkát végezett a stábbal és a csapattal az Oroszlány elleni bajnoki nyitány után, és hogy miként készülnek az első idegenbeli találkozóra.

Sopronban a helyszínen lehet majd vendégjegyet vásárolni
2019-09-30 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a pénteken (október 4-én) 19 órától esedékes Sopron KC – Egis Körmend bajnoki mérkőzésre csapatunk drukkerei a helyszínen vásárolhatják meg majd a belépőiket.

A rendező klub 220 darab jegyet biztosít a vendégszektorba, amelyeket 18 órától árusítanak majd a vendégpénztárban, 1600 forintos egységáron.

Klubunk a korábbi gyakorlatnak megfelelően ebből a keretből biztosít belépőket a szervezetten érkező szurkolói csoportok számára, egy kisebb részét pedig a jegyeknek saját kezelésében fogja tartani.

A lengyel Legia Warszawa (Varsó) is az ellenfeleink között a FIBA EC H csoportjában
2019-09-29 tájékoztatás

Miután a lengyelek a visszavágón is vereséget szenvedtek az orosz Nizhny Novgorod otthonában, így eldőlt, hogy ők is a FIBA EuropeCup mezőnyében folytatják a nemzetközi szereplést. A Varsó kerül a mi csoportunk első helyére, így ők érkeznek hozzánk a 2. fordulóban, október 30-án, szerdán.
(A tervek szerint a kezdési időpont 18 óra.)

Az ottani mérkőzés előzetesen kiírt dátuma az 5. fordulóban november 20.

A végleges időpont a két klub egyeztetése után derül ki, amiről természetesen tájékoztatás fogunk adni.

A csoport utolsó helyére két csapat pályázik. Az észt Tartu University vagy a finn Kataja Basket lesz még az ellenfelünk. Ez a két csapat október 2-án és 9-én játszik egymás ellen. A Tartu kezdi hazai pályán a selejtező párharcot, amelynek győztese lesz a FIBA EC H csoportjának negyedik csapata.

Ma elővételben lehet jegyet váltani a szezonnyitóra
2019-09-27 tájékoztatás

Szeretnénk emlékeztetni szurkolóinkat, hogy a mai napon 19 és 20 óra között, a főpénztárban jegyelővételi lehetőséget biztosítunk a holnapi, OSE Lions elleni bajnoki mérkőzésre.

Az elővétel miatt ma már nem tudunk bérletet árusítani és ez igaz a holnapi napra is. Kérjük, ezzel ma és holnap ne keressék kollégáinkat.

Ha valaki még bérletet szeretne venni, erre a jövő héten biztosítunk lehetőséget.

Köszönjük a megértésüket és partnerségüket!

Az Oroszlány együttesét fogadjuk a bajnoki nyitányon
2019-09-26 tájékoztatás

Egis Körmend – OSE Lions 

Körmend, Városi Sportcsarnok 2019. 09. 28. 18:00
Vezeti: Tőzsér Dénes, Török Róbert, Kulcsár Tibor
Ellenőr: Forrai Sámuel

Október 23-án kezdi a FIBA EC-t az Egis Körmend
2019-09-26 tájékoztatás

A dán klubbal történt egyeztetés után immár hivatalos, hogy az Egis Körmend október 23-án, 18:30-tól lép pályára a Bakken Bears vendégeként Risskovban, a Vejlby-Risskov Hallen küzdőterén. Ez lesz együttesünk első csoportmérkőzése a FIBA EuropeCup H csoportjának küzdelmeiben.

Ha mindent jól csinálnak a fiúk, akkor a vezetőedző közel lehet az elégedettséghez
2019-09-26 tájékoztatás

Matthias Zollnerrel, csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk két nappal a bajnoki nyitány előtt.

Először is arról, hogyan érzi magát most, amikor már ilyen közel jutottunk a szezonkezdéshez.

„Ugyanúgy, ahogy minden bizonnyal valamennyi játékos is: Izgatottan várom, hogy végre tétmérkőzésen is pályára lépjünk! Természetesen a felkészülési időszakra nagy szükség van, nagyon kell ahhoz, hogy sikeres lehessen az évünk, de végül is azért csináljuk mindezt, azért dolgozunk, mert szeretjük a versenyt, a kihívásokat. És most kezdődnek az igazi meccsek! Szóval nagyon örülök, hogy végre elindul a bajnokság, amiért eddig dolgoztunk.”

Két mérkőzésünk időpontja is változik!
2019-09-26 tájékoztatás

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az M4 Sport közvetítései miatt két találkozónk korábban kiadott időpontja is változik.

Október 12-én, szombaton a Szolnoki Olajbányász együttesét 14 órától fogadjuk, az U20-as mérkőzés kezdési időpontja 16:45.

A következő fordulóban pedig egy nappal korábban, október 18-án, pénteken utazunk Paksra, ahol 18 órakor kezdődik az Atomerőmű SE – Egis Körmend találkozó.

1. oldal1. oldal 1./84 oldal 2. oldal84. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /