Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Ventspils után, Falco előtt, interjú Matthias Zollnerrelinterjú
2019-12-12

Sűrűn következnek mostanában a presztízs mérkőzések csapatunk, az Egis Körmend számára. Szombaton volt az örökrangadó, majd jött a második kör nyitánya a FIBA kupában, és egyik sem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna. Most pedig előttünk áll a vasi rangadó, a remek formában lévő, nagyon erős Falco ellen, ráadásul meglehetősen szokatlan időpontban, délután egykor, amit tetéz, hogy ez a szombat nem igazán hétvége, hiszen áthelyezett munkanapról van szó. Minderről kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert, természetesen elsőként a szerdai kupameccsről.

Jegyelővétel a vasi rangadóratájékoztatás
2019-12-12

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombaton, 13 órakor kezdődő Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mérkőzés előtt holnap, pénteken jegyelővételi lehetőséget biztosítunk a főpénztárban, 19 és 20 óra között.

Szombaton, a találkozó előtt a pénztárak 12 órakor nyitnak majd ki.

Egy nap, két kupa, két mérkőzéstájékoztatás
2019-12-10

Olyan következik szerdán, amire eddig még nem volt példa csapatunk történetében.

Az MTE ugyanazon a napon játszik itthon az Alpok Adria Kupában és a FIBA Europe Cup második csoportkörében is.

A két mérkőzés között – az U20-as találkozókon tapasztaltakhoz hasonlóan – kiürítjük majd a nézőteret és 18 órától lehet majd újra belépni a csarnokba, a 19 órakor kezdődő meccsre. Erre a találkozóra – ahogy tegnap is jeleztük – 17:30-tól lesz lehetőség belépőt vásárolni.

Kettős mérkőzés előtt az Egis Körmendinterjú
2019-12-09

Szerdán 15:30-kor és 19 órakor is pályára lép csapatunk, az Egis Körmend. A sors hozta így, hiszen az Alpok Adria Kupában már korábban megállapodás született a csoportellenfelekkel, még bőven az előtt, hogy a gárda továbbjutott a FIBA Europe Cup első csoportköréből. Márpedig két versenynap ütközik a két sorozatban. Az elsőt, most szerdán úgy oldja meg a klub, hogy előbb a fiatalok lejátsszák az Opava elleni Alpok Adria Kupa találkozót majd utána a DigiSport kamerái előtt rendezzük meg az Egis Körmend – Ventspils FIBA EC meccset. Hogy ezt a játékosok tekintetében hogyan oldja meg a klub, arról is kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert, ám előtte a Zalaegerszegen elszenvedett vereség kapcsán tettünk fel neki kérdéseket.

Ma még lehet minibérletet váltani
2019-12-09 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mai napon10 és 12 óra között még van lehetőség arra, hogy minibérletet váltsanak a FIBA Europe Cup második csoportkörének hazai mérkőzéseire.

Ezt követően már csak napijeggyel lesz lehetséges a találkozók megtekintése.

A jegyárak ezekre a mérkőzésekre a következők lesznek:

Ülő: 2400 Ft.

Álló: 1900 Ft.

Diák és nyugdíjas álló: 1700 Ft.

Kedden nem lesz jegyelővétel. Szerdán, a két mérkőzés napján az Opava elleni Alpok Adria Kupa mérkőzésre, (kezdés 15:30) amelyre érvényesek a bérletek, 15 órától lehet majd belépőt venni 1000 és 500 forintos áron. A 19 órakor kezdődő Ventspils elleni FIBA EC meccsre pedig 17:30-tól tudnak majd jegyet vásárolni a fenti árakon.

A 133. örökrangadó következik Zalaegerszegen
2019-12-06 interjú

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend

Zalaegerszeg, 2019. december 7. 19:00, 12. forduló

Vezetik:

Földházi Tamás, Tőzsér Dénes, Vida József

Ellenőr: Bodrogváry Iván

 

Ezen a hétvégén elvileg nem lenne forduló, de csütörtöktől vasárnapig minden csapat lejátssza az eredetileg december 26-ra kiírt 12. forduló mérkőzéseit.

Örökrangadó előtt, interjú Matthias Zollnerrel
2019-12-05 interjú

Csapatunk ezen a héten a 133. ZTE elleni rangadóra készül, kevésbé feszített tempóban, mint a korábbi hetekben, és az előzmények alapján felszabadultan, jó hangulatban teheti ezt.

De hogy így is van-e, arról vezetőedzőnket, Matthias Zollnert kérdeztük.

Vendégjegyek a ZTE elleni mérkőzésre
2019-12-02 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a december 7-én, 19 órakor esedékes Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend mérkőzésre a rendező klub 160 darab vendég belépőt biztosított szurkolóink számára.

A jegyeket a korábban meghatározott arányhoz hasonlóan biztosítjuk a szervezett szurkolói csoportok és egyénileg induló szurkolóink számára. A belépőket holnap, kedden, 17:30-tól lehet megvenni a főpénztár melletti ablakban, 2000 forintos egységáron.

Egy fő legfeljebb három belépőt vásárolhat, kérjük szurkolóink megértését és türelmét.

(Kedden az Alpok Adria Kupa mérkőzésre csak a főpénztárban lehet majd belépőt vásárolni.)

Kedden a ©enčur érkezik az Alpok Adria Kupában
2019-12-02 interjú

Három idegenbeli mérkőzés után három hazai vár fiataljainkra az Alpok Adria Kupa idei kiírásában. Ahogyan azt Patai Benjamin elmondta, ezúttal is az lesz a cél, hogy a csapat mindent kihozzon magából, bátran, nyomás nélkül kosárlabdázzon és minél több tapasztalatot gyűjtsön fejlődése érdekében.

Információk a minibérletek árusításról
2019-12-02 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a FIBA Europe Cup második csoportkörére érvényes minibérleteket még ezen a héten lehet megvásárolni, a következő időpontokban:

Munkanapokon délelőtt 10-12 óráig, kedden, a mérkőzés ideje alatt is 17-től 20 óráig valamint szerdán és pénteken 19 és 20 óra között.

Kedden is saját tehetségük maximumát várja a fiúktól Patai Benjamin az Alpok Adria Kupában
2019-12-02 interjú

Ezen a hétvégén szünetel a hazai bajnokság, legközelebb a december 26-ról előrehozott Zalaegerszeg elleni vendégjáték következik majd a csapatunk számára december 7-én, de a fiataljainkra kedden vár egy hazai, Alpok Adria Kupa mérkőzés. Megkezdik ugyanis a csoportkör második felét, amelyben három hazai meccs következik a számukra.

Elsőként a szlovén KK Šenčur GGD együttesen látogat hozzánk, soraiban egykori játékosunkkal, Marko Popadic-csal.

Ezúttal is a tapasztaltabb fiatalokkal megerősített U20-as gárda, vagyis mondhatjuk, hogy egy U23-as keret lép majd pályára. De a részletekről megkérdeztük a csapatot irányító Patai Benjamint, hogy kikre számít és mit vár a fiúktól ezen a találkozón.

Képernyőn a második csoportkör mérkőzései
2019-11-29 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a FIBA Europe Cup második csoportkörében a DigiSport csatorna fogja közvetíteni csapatunk, az Egis Körmend hazai mérkőzéseit.

Az elő találkozót december 11-én rendezzük idehaza, a lett Ventspils ellen, 19 órai kezdettel.

A második meccsünk december 18-án lesz Kijevben, helyi idő szerint 19 órakor.

A Landstede Hammers Zwolle és a Ventspils elleni két idegenbeli mérkőzés időpontjairól még zajlik az egyeztetés. (A hivatalosan megadott versenynapok január 8. és 22.)

Január 29-én rendezzük az Egis Körmend – BC Kijev Basket majd február 05-én az Egis Körmend – Landstede Hammers Zwolle mérkőzéseket. Ezeknek a tervezett kezdési időpontja 18 óra, de ez a sportcsatorna esetleges kérésére még változhat.

A tervek szerint a DigiSport közvetíteni fogja az idegenbeli mérkőzéseinket is, erről még zajlanak az egyeztetések.

Finnországban dől el, hogyan folytatjuk
2019-11-26 interjú

Ahogy azt már a vezetőedzővel készült interjúban is leírtuk, szerdán eldől, melyik csoportban és mely csapatok ellen folytatja együttesünk, az Egis Körmend a FIBA Europe Cup idei küzdelmeit.

Míg a Bakken Bears otthon játszik a Legia Warszawa ellen, addig mi idegenben, a Kataja Basket vendégeként zárjuk a csoportkört.

Az utolsó csoportmérkőzés következik az első körben
2019-11-25 interjú

Interjú Matthias Zollnerrel

Az elmúlt időszakban egyre inkább összeállni látszik a csapatunk játéka, hiszen az Alba Fehérvár itthoni legyőzése után Varsóban is végig vezetve győztek a fiúk, majd a nehéz helyzetben lévő Jászberény ellen – igaz kb. egy negyednyi késéssel – nagyon magabiztos győzelmet arattak úgy, hogy újoncokat is avattunk. Körmendi színekben, felnőtt bajnokin most lépett először pályára Kozma Gergő és Martinez Ralf is. Mindketten pontot is szereztek, biztosan emlékezetes marad számukra ez a találkozó.

Filipovic Stefan több hétre kidőlt a sorból
2019-11-25 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és közvéleményt, hogy csapatunk fiatal centere, Filipovic Stefan sérülés miatt egyelőre nem tud a csapat rendelkezésére állni. A játékos még a múlt héten érzett fájdalmat a derekában egy rossz mozdulat után. A panaszai nem múltak, emiatt MRI vizsgálaton vett részt, ami gerincsérvet állapított meg. Stefannak műtétre nincs szüksége, de néhány hetet biztosan igénybe vesz a rehabilitációja, jelenleg infúziós kezelést kap.

Minibérlet árusítás a Fiba Europe Cup második csoportkörére
2019-11-24 interjú

A múlt szerdán, Varsóban elért idegenbeli győzelemmel eldőlt, hogy csapatunk, az Egis Körmend ott lesz a FIBA Europe Cup második csoportkörében, a legjobb 16 között. Ahogy szeptemberben jeleztük, a bérletek az első csoportkörre voltak érvényesek. Az előttünk álló három hazai mérkőzésre klubunk minibérlet vásárlásának lehetőségét kínálja bérlettel rendelkező szurkolóink számára, a következő árakon:

Ülőbérletesek számára 5500, álló helyre, felnőtt bérletesek számára 4000, diákok számára pedig 3000 forintért.

Ma nem lesz jegyelővétel
2019-11-22 interjú

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a holnap, szombaton esedékes Egis Körmend – Jászberényi KSE találkozó előtt ma nem tartunk jegyelővételt. Mivel az U20-as mérkőzést holnap 11:30-tól rendezzük, ezért a pénztárak a találkozó előtt egy órával, 17 órakor nyitnak ki majd.

Megértésüket köszönjük!

A nyeretlen Jászberényt fogadjuk
2019-11-22 interjú

Egis Körmend – Jászberényi KSE, 9. forduló

Körmend, 2019. 11. 23. 18:00

Vezeti: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Oláh Márk

Ellenőr: Várhalmi Zsolt László

A bajnokságban legutóbb egy hete is itthon léptünk pályára, és az azt megelőző meccseken látottnál jobb játékkal, végig vezetve győztük le az Alba Fehérvár együttesét. A magabiztos kezdés megadta az alapot és jól tudtunk gazdálkodni a megszerzett előnnyel, ami volt már húsz pont is.

Továbbléptünk a FIBA kupában, de egy újabb lépés kell a bajnokságban is
2019-11-21 interjú

A Jászberényt fogadjuk szombaton

Jó előjelekkel folytatjuk a bajnokságot a hétvégén, hiszen legutóbb itthon az Alba ellen jó játékkal nyert a csapatunk majd a FIBA EC sorozatában Varsóban is győztünk, így továbbjutottunk a csoportunkból. Már csak az a kérdés, hogy hányadik helyen és mely csapatok lesznek az ellenfeleink az újabb csoportkörben. Mindezekről kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert.

Jobb előbb, mint az utolsóra hagyni
2019-11-19 interjú

Talán így foglalhatnánk össze magunk számára azt, amiről a szerdai, Varsóban lejátszandó mérkőzés szól.

Mert azzal, hogy nem sikerült itthon is győznünk a dán Bakken Bears ellen, sőt a kint megszerzett hatpontos előnyünkből sem sikerült megőrizni egy pontocskát sem velük szemben, bizony eléggé kusza lett a FIBA Europe Cup H csoportjának helyzete. Az utolsó két forduló előtt még számos kimenetele lehet a csoportnak és nekünk ahhoz, hogy továbblépjünk, egy győzelem még szinte biztosan kell. Márpedig nekünk már csak két idegenbeli van hátra. Varsóban és Finnországban. Egyik sem ígérkezik könnyű kirándulásnak, ismerjük már mindkét csapatot.

1. oldal1. oldal 1./87 oldal 2. oldal87. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /