Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Negyedszer is nekiugrunk…
2021-04-19

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

TIPPMIX FÉRFI NB I. A CSOPORT- 2020/2021, rájátszás

2021. április 20. 18:00, Körmendi Városi Sportcsarnok

 

Vezetik: Papp Péter, Frányó Péter, Minár László

Ellenőr: Fekete László

 

Ahogyan előtte az alapszakaszban, úgy szombaton sem sikerült legyőznünk a Falco együttesét, amely 1-0-ra vezet a negyeddöntőben.

Pedig egy darabig partiban voltunk.

Igaz, a palánk alatt Keller Ákos tarthatatlan volt, de ha őt nem is, a lépést így is tudtuk tartani.

Olyannyira, hogy az első negyed végén mi vezettünk Xavier Thames kosarával és Anderson utolsó pillanatban kiharcolt gól jó plusz egyes akciója kellett az egypontos hazai fórhoz tíz perc után.

Csapatkapitányunk két gyors hármasa után időt kértek a hazaiak, de Travis Taylor duplájával már 24-31 volt az állás.

Ezután viszont elkezdtek jönni a hazai hármasok is. Boris Barac szűkítette a különbséget, majd Keller Ákos és Perl Zoltán is kintről talált be, elfogyott az előnyünk. 33-33 után már nem vezettünk, bár 40-40-ig tartottuk a lépést, de Keller újabb hármasa egy 8-0-s rohamot indított, ami után Mócsán Bálint szerzett hármast, de később állandósult a tíz pont körüli, majd a még nagyobb különbség. Anthony Ireland 2+1-es akciójával zárkóztunk hét pontig, de ennél közelebb már nem jutottunk.

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a következő nyilatkozatok hangzottak el:

 

Gasper Okorn, vezetőedző, Falco:

Nagyon féltem ettől a mai mérkőzéstől, mert nem tudtam, hogy a játékosaim miként reagálnak a Kupa győzelemre. A mérkőzés elején nem volt rendben a játékunk, de utána sikerült rendeznünk a sorokat és megnyerni az első mérkőzést. Ez a teljesítmény nem lesz elég Körmenden. Agresszívabb, fizikálisabb játékot várok a csapatomtól. 3 nap múlva folytatjuk!

 

Antonis Constantinides, vezetőedző, Egis Körmend:

Mindenekelőtt szeretném együttérzésemet kifejezni a Váradi családnak, Benedeknek és Kornélnak az őket ért veszteség miatt. Sok erőt kívánok nekik ebben a nagyon nehéz helyzetben!

Másodszor ez úton szeretnék gratulálni a Falco-nak a kupa elnyeréséhez, hiszen eddig erre nem volt lehetőségem. A mérkőzésről, annyit mondanék, hogy nem érdemeltük meg ezt az eredményt ma. Úgy értem, hogy túl nagy a különbség pontokban kifejezve. Vezettünk is, de ezt nem tudtuk megtartani, sajnos a második negyed utolsó öt percében elvesztettük a koncentrációt és ez megnehezítette a dolgunkat. Egy ilyen tapasztalt csapat ellen, mint a Falco, tíz pontos hátrányból már nagyon nehéz visszajönni. Azt sem mondhatom, hogy a fiúk ezt nem próbálták meg, de voltak olyan negatív pillanatok a játékunkban, amelyek lehetőséget adtak a Falco számára az előny növelésére. Minden esetre, ahogy az öltözőben is elmondtam, nem állunk meg, ma is mutattunk olyan dolgokat, amelyekkel lehet nyerni, kedden az lesz a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz a Falco ellen, de most ez a helyzet, miután a csapat különböző okokból mélyen zárt az alapszakasz végén. A Falco, az Falco. De ma megmutattuk, hogy a szemükbe tudunk nézni. Nekem pedig, edzőként az a feladatom, hogy a fiúkkal közösen megoldást találjak ezekre a negatív 2-3 percekre, hogy ezeket elkerüljük. A Falco megérdemelten szerzett előnyt, gratulálok hozzá, de nem adjuk fel, kedden folytatjuk!

 

Keller Ákos, Falco:

Örülök, hogy az első mérkőzést sikerült hoznunk és úgy tűnik felvesszük a rájátszás ritmusát. Nagyon boldog vagyok, hogy mindenki hozzá tudott tenni a mai győzelemhez. Voltak rossz védekezéseink, és rosszabb periódusaink, ez nem fér bele majd kedden. Most örülünk, hogy 1-0 az állás, de még a párharc folytatódik.

 

Takács Kristóf, Egis Körmend:

Jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos idővel sajnos rengeteg könnyű kosarat kaptunk mind hármasból, mind indításból. Ezt a következő mérkőzésre össze kell szedni, meg kell beszélni a dolgokat és keményen kimenni a pályára.

 

A csapatunk szombathelyi hozzáállását nem igazán érheti kritika, de ezúttal is látszott, hogy vannak különbségek a két keret között. Elég, ha azt nézzük, hogy hazai oldalon a magas emberek közül egyik légiós, De’Quon Lake nem is lépett pályára.

 

De a mieinknek mindent félretéve újra neki kell menni az ellenfélnek úgy, hogy kedden megpróbálják kiküszöbölni a szombati hibákat.

A megszokott, hazai környezet – még a hatodik játékos hathatós támogatását nélkülözve is – adhat annyi pluszt, hogy ez sikerüljön.

 

Szurkoljunk együtt!

Hajrá Egis Körmend!

 

A találkozót a Mindigo Tv közvetíti előfizetői számára, amint elérhető lesz a link, közölni fogjuk.
Törpördög hírek


"
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /