Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


„Megvannak a képességeink a sikerre, de ezt a pályán is meg kell mutatnunk”
2021-04-16

A Magyar Kupa idei döntője után egy nap pihenőt kapott a csapat, majd nekiállt készülni a bajnoki rájátszásra.

Ez pedig a története során először Magyar Kupát nyerő Falco otthonában kezdődik a mieink, az Egis Körmend számára, ahol fel kell kötni a rövidnadrágot, ez nem kérdés.

A mögöttünk álló napokról és az előttünk álló feladatokról is kérdeztük vezetőedzőnket, Antonis Constantinides-t.

A kupadöntőn több arcát is megmutatta a csapat. Volt győzelmünk, sima vereségünk, nagy fordításunk és sajnos hibánk is.

Milyen tapasztalatokat szerzett ön, mint vezetőedző a három nap alatt?

 

 – A kupadöntőn lejátszott három mérkőzés nagyon jó tapasztalatokkal gazdagított minket. A különböző napokon teljesen eltérő érzéseket élhettünk meg, mint ahogy a mi teljesítményünk is más és más volt. Az első meccsen az Atomerőmű ellen leginkább az történt a pályán, amit mi szerettünk volna védekezésben és támadásban is, ezért mondhatjuk, hogy megérdemeltük a győzelmet. Az elejétől fogva mi voltunk a jobb csapat a pályán, ezért érzem úgy, hogy igazságos volt a negyeddöntőbe jutásunk.

Ott viszont talán a legrosszabb mérkőzésünk következett, legalább is amióta én itt vagyok, és amely idő alatt nyolc meccset játszottunk. Talán nagy volt a nyomás is rajtunk, hogy szerettünk volna a döntőbe jutni. Egy nagyon agresszív meccsen a Debrecen teljesen kizökkentett minket a játékunkból, pedig a mi tervünk volt, hogy ezt tesszük majd velük. Az ellenfelünk minden hibánkat kihozta, ami ebben a szezonban a keretünkre jellemző. És ezt maximálisan ki is használták. Természetesen ez nem elfogadható, hogy ilyen kevés energiával és szenvedéllyel játszottunk ezen a meccsen. El is mondtam a játékosaimnak, hogy elfogadhatatlan az ilyen teljesítmény tőlünk. Legalább is a szenvedélyt és a fizikális játékot tekintve. Különösen a kiemelt mérkőzéseken.

A Szolnok elleni mérkőzésen csalódottak voltunk és a fáradtságot is lehetett érezni, de ezekre jól reagáltunk, ami számomra nagyon fontos volt az előző, gyenge játék után. Végül, egy nagyon érdekes mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött. Különösen támadásban volt jó a meccs és nagyon közel voltunk a harmadik helyhez, de az utolsó másodpercben elvesztettük a mérkőzést. Ugyanakkor emiatt nem tudtam neheztelni a csapatomra, mert arra is kell gondolni, hogy ekkor már fáradtak voltak a játékosok, hiszen szerdától vasárnapig háromszor utaztunk Budapestre, játszottunk három kemény meccset. Jobb lett volna a harmadik helyen zárni a tornát, de ilyen a kosárlabda.

 

A Falco esélyesként érkezett a fővárosba és meg is nyerte a kupát. Ezért a kihívás nagyon nagy a számunkra, hiszen rajtuk keresztül vezet az út a bajnoki elődöntőbe.

Mire van szükségünk ahhoz, hogy erre legyen esélyünk ellenük?

 

 – A Falco elleni mérkőzéseken mindig nehéz egymás ellen játszani. Nekünk és nekik is, egyaránt. Most nagyon jó formában van az ellenfelünk, hiszen néhány napja elnyerték a kupát, de még inkább nehezíti a dolgunkat, hogy most nagyon jó kosárlabdát játszanak védekezésben és támadásban ugyanúgy. Úgy érzem, hogy most a legjobb formájukban vannak, emellé társul egy minőségi, tapasztalt játékoskeret, ami igaz a magyar és a külföldi kosarasokra egyaránt. Szóval nem lesz könnyű dolgunk, de nekik sem, hiszen a Szolnok ellen megmutattuk, hogy a mérkőzés utolsó pillanatáig harcolunk. Tudjuk, hogy egyszer idegenben is le kell győznünk őket ahhoz, hogy az elődöntőbe juthassunk. Erre lesz kettő vagy három lehetőségünk, de minél hamarabb elérjük ezt, annál jobb lenne számunkra. Ezt meg is próbáljuk szombaton. Nincs mit vesztenünk, a nagyobb nyomás most a Falco oldalán van, szeretnénk ezt csapatként kihasználni. De ahhoz, hogy ez sikerüljön, nagyon jól kell játszanunk. Elsősorban mentálisan kell készen állnunk, és persze jól kell teljesítenünk védekezésben, támadásban egyaránt.

 

Mit fog kérni a játékosaitól a szombati mérkőzés előtt?

 

 – Elsősorban szenvedélyre és energiára lesz szükségünk, mint általában az ilyen mérkőzéseken. De olyan edzőként, aki már sok negyeddöntőt, elődöntőt és döntőt vívott, azt tapasztaltam, hogy kiemelten fontos, melyik csapat tudja irányítani a párharcot. Ebben pedig különösen jelentős, ha idegenben tudsz mérkőzést nyerni. Szeretnénk Szombathelyen nagyon jól kosárlabdázni és egy meghatározó mérkőzést játszani. Megvannak a képességeink erre, de ezt a pályán is meg kell mutatnunk! 40 perc összpontosításra lesz szükség, sok energiára és hogy végig pontosan kövessük a kidolgozott taktikát. Mert ezek nélkül nem lehet ott esélyünk.
Törpördög hírek


"
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /