Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 51049 ) időrend: -> korábbi 50999 bejegyzés
2019-10-22 19:13 (171119)
név: EgisKormend
hozzászólásai
Már edzés közben ismerkedik az Egis Körmend a holnapi helyszínnel

Ma 13 órakor érkezett meg a csapatunk az Aarhusban található hotelbe. Ebéd után pihenőt kaptak a srácok, majd a délutáni snack elfogyasztása után elindult a csapat a szállástól 20 percnyi utazásra található Vejlby-Risskov Hallenbe, ahol 18:30-tol edzéssel készül a keret a holnapi, Bakken Bears elleni FIBA EC nyitányra.2019-10-22 15:29 (171118)
név: Torta János
hozzászólásai
Amúgy az AAK-nak volt észrevétele azzal kapcsolatban, hogy az ifi csapatunkkal állunk ki?
Esetleg előre jeleztük?

2019-10-22 08:29 (171117)
név: EgisKormend
hozzászólásai
A klubot 65 éve, 1954-ben alapították, azóta 17 alkalommal nyerték meg hazájukban a bajnoki címet, amivel csúcstartók Dániában, és begyűjtöttek 11 dán kupát is.
Az elmúlt hat évben folyamatosan ott vannak az európai porondon, leginkább a FIBA EC-ben, illetve elődjében, az EuroChallenge sorozatban, de 2016-17-ben a Champions League A csoportjában szerepeltek. Igaz, ott utolsók lettek egy győzelemmel és tizenhárom vereséggel.
A legutóbbi két évben is selejteztek a Champions League mezőnyében. 2017-ben az általunk is ismert holland Donar Groningen verte ki őket úgy, hogy a Medvék akkor is nyertek idegenben az odavágón, kettő ponttal. De hazai pályán nyolccal kikaptak, így akkor is a FIBA EC-ben folytatták.
Nem is akárhogyan! A második csoportkörben találkoztak a Szolnokkal is, akiket otthon legyőztek, de a Tiszaligetben alaposan visszavágtak nekik Vojvodáék, hiszen 91-68 lett ott a vége. Mindez azonban nem akadályozta meg a Bakkent abban, hogy egészen az elődöntőig meneteljen. A nyolcaddöntőben a lett Ventspilst búcsúztatták, igaz őket is csak idegenben tudták megverni, de az ott szerzett húszpontos előny kitartott hazai pályán, ahol csak hattal kaptak ki. A negyeddöntő horror volt a francia ESSM Le Portel ellen. A Medvék az első meccsen 76-62-re nyertek, a visszavágó 40. percének végén viszont 78-64 állt a táblán, jött a hosszabbítás. Az ezt záró 86-80-as eredmény azt jelentette, hogy a Bakken Bears az olasz Avellino-val küzdhetett a fináléért. Itt viszont kettős vereséggel búcsúztak.
A következő évben megint selejteztek a Bajnokok Ligájában, ahol első körben oda-vissza verték az angol Leicester Riders gárdáját, de a belga Spirou Charleroi már kemény falatnak bizonyult. Igaz, a forgatókönyv itt is az volt, hogy a Medvék nyertek kettővel idegenben, viszont kikaptak otthon öttel, így újra maradt nekik a FIBA EC. A második csoportkörben találkoztak a Kataja Basket együttesével is. Akkor nagyon elintézték őket, mert Finnországban 98-104 lett a vége, tehát dán siker, aztán a „medvebarlangban” 102-58-ra ütötték ki a finneket. A második körből is továbbmentek, sőt a nyolcaddöntőből is, mert kettős győzelemmel búcsúztatták az izraeli Ironi Ness Ziona csapatát. A negyeddöntőben viszont nem volt elég a soványka egypontos hazai siker a német s.Oliver Würzburg ellen. A 86-70-re elvesztett visszavágó után fejezték be tavaly a nemzetközi szereplést.

Most pedig ellenünk kezdik meg a FIBA EC-t egy olyan kerettel, amelyből az előző idény végén öten távoztak, viszont heten érkeztek. (Forrás eurobasket.com) Valószínűleg nem rontva a képességek átlagát. És ha már átlagnál tartunk: A Bakken Bears csapatának átlagmagassága 197 centiméter, az átlagéletkor 25,6 év.
A miénk – a nemzetközi sorozatra nevezett játékosokat tekintve – 197,8 centiméter és 24 év.

Bár legutóbb Pakson nem volt szépségdíjas a játékunk, azért a hibáink ellenére is egyértelműen látszott, hogy mi uraltuk a találkozót, mi diktáltuk a tempót és irányítottuk a játékot. Az is sokat elmond, hogy két centerünk, Keller Ákos és Travis Taylor is dupla-duplával segítette a csapatot a siker elérésében. Igaz, nem mindig festettünk szépen, de a játékunkon látszik a tudatosság, a tervszerűség.
És ne feledjük, nem csak játékosaink közül van többnek is nemzetközi rutinja, de vezetőedzőnknek, Matthias Zollnernek is, hiszen ahogy a vele készült interjú kapcsán is megjelent: A Güssing Knights vezetőedzőjeként a két bajnoki címmel párhuzamosan kétszer is a második csoportkörig, a legjobb 16-ba jutott a jelenlegi FIBA EC elődjében, az EuroChallenge sorozatban. És persze osztrák szövetségi kapitányként vagy a német válogatott másodedzőjeként is szerzett nemzetközi tapasztalatokat.

Mindent egybevetve nehéz túra vár a fiúkra, egy erős ellenfél otthonába utaznak, de látva a fentieket, hogy a Medvék otthon néha kevésbé morgósak, harapósak mint idegenben, semmiképpen sem reménytelen az utazás.
Szurkoljunk együtt a tévék, számítógépek előtt!


2019-10-22 08:26 (171116)
név: EgisKormend
hozzászólásai
A Bakken Bears otthonában kezdjük a FIBA EC csoportkörét

FIBA Europe Cup 1 forduló, H csoport
Bakken Bears (dán) – Egis Körmend

2019. október 23. szerda, 18:30
Risskov, Vejlby-Risskov Hallen

Ellenőr:
Seppo VILJANEN, Helsinki, Finland

Vezetik:
Crew Chief: Ciprian STOICA, Sibiu, Romania
Umpire 1: Mindaugas VECERSKIS, Vilnius, Lithuania
Umpire 2: Josip JURCEVIC, Split, Croatia

Szerdán tehát visszatérünk az európai porondra, bár az előző szezonban sem maradtunk nemzetközi mérkőzések nélkül, hiszen – miután nem kaptunk lehetőséget a FIBA EC-ben való indulásra – újra beneveztünk a regionális Alpok Adria Kupába, amelyet aztán első magyar együttesként el is hódítottunk.
A bajnoki helyezésünknek köszönhetően viszont most újra belevághatunk a magasabb színvonalat jelentő FIBA EC sorozatba, így az Alpok Adriát a fiataljaink fejlődésének szenteljük.
Szerdán viszont a lehető legerősebb csapattal igyekszünk pályára lépni, hiszen nagyon komoly együttes a leendő vendéglátónk, a dán Bakken Bears.

Nagyon komoly nemzetközi tapasztalattal bírnak, és ugyanúgy 4-0-ás mérleggel vezetik saját bajnokságukat, mint a mieink.
A medvék legutóbb a ligájuk sereghajtóját páholták el alaposan, hiszen 121-48-ra győzték le az EBAA Aarhus csapatát.

A Bakken Bears az 1990-es évek közepe óta – egy rövid időszakot kivéve – a Vejlby-Risskov csarnokban rendezi mérkőzéseit, amelyet ötven éve, 1969-ben építettek.
A komplexumban a fő csarnok mellett három edzőterem, két torna-, egy úszócsarnok, sportiskola, két ugrócsarnok, squash-, és teniszcsarnok, valamint számos szabadtéri tenisz- és futballpálya található.
Az elmúlt fél évszázad alatt nem csak izgalmas sporteseményeknek, de politikai találkozóknak, konferenciáknak és nagy koncerteknek adott otthont ez a hely.
Az első rock-koncertet 1970. szeptember 2-án rendezték, és ekkor négy dal erejéig Jimi Hendrix is fellépett itt. Mindez 16 nappal azelőtt történt, hogy a gitárkirály 27 évesen, Londonban végleg letette a hangszert…
De járt itt a The Who is, a korszak legnagyobb neve azonban minden bizonnyal a The Rolling Stones volt. Jaggerék 1970-ben és 1973-ban is dupla koncertet adtak az Aarhus községhez tartozó Risskovban.
De játszott itt Paul McCartney és a Wings, Dr. Hook, a Deep Purple, Rod Stewart, BB King, Duke Ellington, a Mills Brothers, Cliff Richard, Fats Domino, Joe Cocker, Frank Zappa, Eric Clapton, a Thin Lizzy és a Green Day is.
A legnagyobb botrány Lou Reed koncertjén tört ki, amelyet néhány szám után félbe is szakítottak. A botrány azzal indult, hogy egy sör landolt a színpadon, majd a balhéban 150 szék és egyéb bútor sérült meg…

Ilyen jelenetek biztosan nem várhatók szerdán, de hogy nem egy rutintalan együttes vár a mieinkre, az könnyen igazolható.

A Medvék ebben az idényben is a Bajnokok Ligájának selejtezőjében kezdek, és hogy nem ott folytatták, arról persze ők maguk, no és a ciprusi Keravnos tehet. Az első meccsen a dánok nyertek idegenben, (86-95) de a Keravnos alaposan, 25 ponttal vágott vissza a Bakken Bears otthonában, (69-94) így összesítésben 16 ponttal a ciprusiak voltak a jobbak, ők mentek tovább. (180-164-es összesítéssel.)
Így kerültek a Medvék a FIBA Europe Cup mezőnyébe, a mi csoportunkba, ahol még a lengyel Legia Warszawa és a finn Kataja Basket szerepel.

Hogy hatékonyan támadnak a dánok, arról az idén dobott pontjaik tanúskodnak. Cipruson idegenben szakad ki nekik a zsák, ugye 95 pontig meg sem álltak. Ahogy láttuk, egyedül a visszavágón dobtak nagyon kevés pontot, ráadásul hazai környezetben, „mindössze” 69-et. Ez is benne volt a kiesésükben.
Talán érdemes volna megnéznünk, a Keravnos hogyan tudta így limitálni a hazai támadásaikat, hiszen a négy bajnokijukon sorban 104, 93, 89 és 121 pontot dobtak. Ez 101,75 pontos átlag, ami akkor is imponáló, ha nem tudjuk pontosan, milyen erősségű együttesek ellen érték el.

Folyt. köv.

2019-10-22 07:20 (171115)
név: kakadu99
hozzászólásai
Korrektnek korrekt egy kis tárgyi tévedéssel, ámbár lehet freudi elszólás is az Egis mint építőipari cég említése.
Előzmény: pelike (171114)


2019-10-22 06:58 (171114)
név: pelike
hozzászólásai
A dánok honlapján tök korrekt felvezetés:

BC Egis Körmend's triple Hungarian champions are favorites to win the FIBA ​​Europe Cup group H. The current vice champions have an incredibly strong team with strong international profiles seasoned with really talented domestic players.

The team has their home ground in Körmend - a town of 12,000 inhabitants in most western Hungary just ten kilometers from the Austrian border. Körmend is located in the butter hole between Vienna, Bratislava, Budapest and Zagreb - a couple of hours drive from all the cities.

Egis Körmend won the national championship in 1987, 1996 and 2003, and they have supplemented with seven cup titles - six in the 1990s and one in 2016. Although the championship titles are long overdue, the team was very close to securing the Hungarian championship in the past season. Here Egis Körmend won both the base game and the interplay between the best six teams, but unfortunately for Körmend Falco Vulcano from Szombathely was the best in the end and they won the final series. In doing so, they qualified for the Basketball Champions League qualifying round.

The fact that Hungarian basketball holds high was proven when Falco went through the qualification for the main tournament by beating both Oradea from Romania and Venstpils from Estonia.

In the 2018/19 season, Egis Körmend participated in the Alpe Adria Cup, where some talented teams from the Adriatic region participate. Egis went to the top in their first participation in the tournament after a Croatian team final victory. This season Körmend participates in the FIBA ​​Europe Cup, the Alpe Adria Cup and of course in the domestic tournament - so it will be a close program.

Egis Körmend is trained by German Matthias Zollner, who among other things has experience from UBC Gussing Knights with whom he has won an Austrian cup title and Z Mobile Prishtina, which he quickly left in December 2018 to go to Körmend. Zollner also has experience as an Austrian national coach.

The Hungarian team has three American profiles, one Canadian and a few other foreigners - but also domestic profiles. The 198 cm tall Jordon Varnado was a really big college name at Troy University and he reached the NBA Summer League for the Toronto Raptors. Point guard Frank Turner is a seasoned player with a past in most of Europe - including The Netherlands, Poland, Belgium and Germany. Last season, Turner averaged 12.4 points and 6.0 assists for Crailsheim in the top German series. The third American is Travis Taylor, an experienced power forward who played in Germany and Turkey last season. The Canadian squad is shooting guard Justin Edwards, who previously averaged a double-digit number in the Basketball Champions League, and last season reached both the best Israeli series and South Korea.

The great Hungarian profile is called Akos Keller, who has played a multitude of international matches. participated at the European Championships in 2017. He has been a profile in Szolnoki Olaj - where he reached the semi-finals of FIBA ​​Europe Cup's predecessor EuroChallenge in 2014 - and in Alba Fehervar. Last season - his first overseas - he played in the best French series. Csaba Ferencz is also mentioned in the series of profiles. The 194 cm tall small forward is with his 34 years and now 18 season in the same club a club legend, but also internationally he has made a mark, among other things. at the European Championships in 2017.

Egis Körmend has a great history of participating in European tournaments. Except in the 2018/19 season, where participation in the Alpe Adria Cup was a priority, the team has been participating in EuroChallenge and the FIBA ​​Europe Cup since 2012. In 2017/18, Körmend reached the 1/8 finals, where it was a defeat against the later winners from Venice, Italy.

Basketball club BC Körmend - Egis is the name of a construction company - has produced a great talent in the form of György Golomán, who in 2018 completed his college career at UCLA Bruins. The 211-cm center is now at Yokohama in the Japanese B-League after playing last season in the NBA's development league, the G-League. In Yokohama, he also plays with former Aaby High player Ed Morris…

2019-10-21 19:01 (171113)
név: EgisKormend
hozzászólásai
Ferencz Csaba gondolatai a Bakken Bears elleni mérkőzés előtt:

https://youtu.be/O-q0xnQVgf42019-10-21 11:25 (171112)
név: EgisKormend
hozzászólásai
Minden meccsen a siker reményében játszik a csapat

Szerdán Dániában, a Bakken Bears otthonában kezdi meg az Egis Körmend az idei FIBA Europe Cup sorozatot. A vendéglátók komoly nemzetközi rutinnal bírnak, az elmúlt két évben is a Champions League mezőnyéből kerültek át ebben a kupába, ahol 2018-ban elődöntőig jutottak, az elmúlt sorozatban pedig a negyeddöntő jelentette a végállomást számukra. Ebben az idényben is a magasabb szintű kupából estek ki, de biztos, hogy az EC-ben újra komolyak a terveik. Az elmúlt évek kupameccseit vizsgálva feltűnhet, hogy a medvék gyakran idegenben eredményesebbek voltak, mint otthon, de ez semmiképpen sem jelez előre könnyű meccset számunkra.

Így gondolja ezt csapatunk vezetőedzője, Matthias Zollner is, akinek korábban, a Güssing Knights vezetőedzőjeként szép sikerei voltak a mostani sorozat elődjében. Először arról kérdeztünk, hogy milyen érzésekkel várja a rajtot most, hogy az Egis Körmenddel ő is visszatért a nemzetközi vérkeringésbe.

„Edzőként nagyon szeretem a nemzetközi mérkőzéseket. Legyenek azok az Eurochallenge-ben vagy a FIBA Európa Kupában, teljesen mindegy. Én úgy állok hozzá ezekhez a kupákhoz, hogy minden egyes meccset próbáljunk megnyerni. Ez különösen fontos lehet olyan ország csapatai számára, amelyeknek bajnoksága nincs ott mondjuk a három-négy legmagasabb színvonalú európai liga között, de mégis nagyon jó játékosaik vannak. Úgy látom, hogy mindig van esély arra, hogy messzire eljuthassunk ezekben a kupákban. Ez persze az én célom, és nem tudom megmondani most azt, hogy meddig jutunk majd, de feltétlenül a győzelemért küzdünk minden meccsen. Izgatottan várom a rajtot, és úgy érzem, hogy ez csapatként is jót fog tenni nekünk. A közös utazás külföldre, az ebből adódó együttlét, a megmérettetés egy másik ország csapatával, szóval örülök, hogy végre indul a sorozat!”

Milyen várakozásokkal tekint a H csoport mérkőzései elé? Mi lehet a csapat célja?

„Hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk mindenki ellen. És a legjobbunkat szeretnénk mutatni idegenben is. Ahogy mondtam, én minden meccsre úgy indulok, próbáljunk meg győzni. Nem szeretnék konkrét számokat mondani, hogy mondjuk négy vagy öt meccset nyerünk meg, mert ez nem volna szerencsés. Mindig a győzelemért fogunk pályára lépni.”

Az első ellenfél várhatóan egy nagyon erős csapat, régóta szerepel a nemzetközi porondon. Komoly tapasztalataik vannak ezen a téren a Medvéknek, két éve elődöntőt játszottak ugyanebben a kupában. Mire számít az ő otthonukban? És mit vár a játékosaitól?

„Igen, valóban, nagyon rutinosnak számítanak az európai kupákban. Tavaly és azelőtt is sikeresek voltak nemzetközi szinten és megnyerték hazájuk bajnokságát. Nem volna szerencsés alulértékelni egyik európai bajnokságot sem. Minden országban nagyon nehéz megnyerni a bajnoki címet, ezért tisztelet jár nekik. Talán kevesebb változás történt náluk az előző szezon óta, ez is előnyt jelenthet a számukra, hiszen sokan régebb óta játszanak együtt. Biztos vagyok abban, hogy most is tovább akarnak jutni ebből a csoportból, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Remek hangulat várható a csarnokban, ahová mi hosszú utazás után fogunk megérkezni, de ahogy mondtam, nem veszíteni megyünk oda. Győzni akarunk!”2019-10-21 10:25 (171111)
név: EgisKormend
hozzászólásai
Az Egis Körmend FIBA EC programja az első csoportkörben:


A harmadik forduló hazai mérkőzése a tervezettnél egy nappal korábban, nem szerdán, hanem november 5-én, kedden lesz, mivel a csapat 8-án, pénteken szerepel majd bajnokin a Kecskemét vendégeként.

Az utolsó két mérkőzés kezdési időpontja pedig még nem végleges. Egyelőre ezek szerepelnek a FIBA EC oldalán, de a két klub még nem egyeztetett ezekről.

FIBA EC 1. forduló, október 23. 18:30 szerda Bakken Bears – Egis Körmend

FIBA EC 2. forduló, október 30. szerda 18.00 Egis Körmend – Legia Warszawa

FIBA EC 3. forduló, november 05. kedd 18.00 Egis Körmend – Kataja Basket

FIBA EC 4. forduló, november 13. szerda 18.00 Egis Körmend – Bakken Bears

FIBA EC 5. forduló, november 20. szerda, 20:00 (még nem egyeztetett időpont, a FIBA EC oldala alapján.) Legia Warszawa – Egis Körmend

FIBA EC 6. forduló, november 27. szerda, 17:30 (még nem egyeztetett időpont, a FIBA EC oldala alapján.) Kataja Basket – Egis Körmend


2019-10-20 14:52 (171110)
név: Owen
hozzászólásai
Jó látni, hogy gyengén játszva is nyerünk. Nem vagyunk csúcsformában, de mindig a bajnokság legvégén kell abban lenni.

Turner: Thameshez képest mindenképp előrelépés. Thames veszélyesebb volt a gyűrűre, viszont Turner jobbá tudja tenni a csapattársait. Ahogy haladunk előre, és még inkább kiismeri a többiek mozgását, még jobb lesz a csapat. Sokszor tör be, bontja a védelmet. Beleillik a csapatba.

Edwards: idény eleji forma, új rendszerhez kell alkalmazkodnia, benne sok tartalék van, ami elő is fog jönni.

Kastrati: nincsenek jó adottságai, viszont rengeteg olyan hasznos dolgot csinál a pályán, amit sokan nem vesznek észre (üres elzárások, ütközés, sok mozgás). Nem fog 20 pontot dobni sosem, de az idei csapatunkban (eddig) erre nincs is igény, mert eloszlanak a pontok.

Varnado: látszik rajta, hogy ez az első szezonja. Tanulnia kell még az új rendszert, már most voltak jó meccsei, ő ennél sokkal jobb lesz. Adottságai megvannak, döntéshozatalban javulni fog.

Taylor: hasznos játékos, ismeri a rendszert, lelkes, jó hozzáállású. Szerencsére nem dob rá semmit távolról, hanem megy minden lepattanóért. Simán kezdő szintű játékos, nagy energiákat hoz be a padról.

2019-10-19 20:28 (171109)
név: zsoltkarolyi
hozzászólásai
Önkosárra nem gondoltam de visszanéztem a meccset, tényleg paksi játékosról ment a kosárba!Még1* köszi
Előzmény: EgisKormend (171108)


2019-10-19 17:17 (171108)
név: EgisKormend
hozzászólásai
Közben kaptam pontosítást, hogy az a bizonyos kosár önkosár volt. Nem Oroszi Bence dobta, hanem hazai játékos kezéről jutott a gyűrűbe, így a (pályán lévő) csapatkapitánynak kellett beírni. Így lett Keller Ákosé a dupla.
Fepu akkor épp nem volt pályán.


Előzmény: zsoltkarolyi (171104)


2019-10-19 14:13 (171107)
név: Mörtön
hozzászólásai
Azért a Paks szar 3-as dobószázalékához kellett a jó védekezésünk is. Bár Lórántnak engedtünk pár támadó lepattanót, de a védekezés rendben volt.
Támadásban sokszor hoztunk rossz döntéseket, és a büntetőket rosszul dobjuk, de ez most belefért. Egy hosszabb paddal rendelkező csapat, pl.: Pécs ezt viszont csúnyán kihasználhatja.
Gratulálok , hajrá Körmend!

2019-10-19 13:45 (171106)
név: zsoltkarolyi
hozzászólásai
Köszi.Ha ilyen egyértelmü hogy nem egyezik statisztika,akkor miért nem javítják?vagy ez már nagy procedúra lenne-gondolom!
Előzmény: EgisKormend (171105)


2019-10-19 12:53 (171105)
név: EgisKormend
hozzászólásai
A helyszínen úgy tűnt, hogy azt Keller Ákosnak írták be, pedig Oroszi Bencéé volt a kosár.
Több ponton sem stimmel a statisztika, sajnos.

Előzmény: zsoltkarolyi (171104)


2019-10-19 12:04 (171104)
név: zsoltkarolyi
hozzászólásai
Sziasztok!Mérközés elején a második kosarunkat Oroszi Bence szerezte de ő 2 pontja nincs statisztikába!Valaki erről infot?
2019-10-19 09:50 (171103)
név: kadar
hozzászólásai
Gratulálok a csapatnak. Fontos idegenbeli siker volt. Nem sokan fognak nyerni Pakson a szezon során. Nem fognak még egyszer így dobni és 3 játékosuk előbb utóbb vissza fog térni.
Keller Ákos vérbeli profi. Zseniális, öröm nézni minden percét amikor pályán van. Nagyon jó lenne ha maradna szezon végéig. Jelenleg elvileg nincs megkeresése külföldről, de a kritikus időszak a december, január lesz. Meglátjuk, hogy alakul.
Kastratit sokan elküldenék, én egyelőre biztosan nem. Tegyük fel hoznánk egy amerikait helyette, kb. csak azt érnénk el, hogy meccsenként 15 labdával többet használna el, ezáltal ugye a jelenlegieknek is kevesebb jutna. Pedig úgy gondolom a csapat stabilitását jól mutatja, hogy minden meccsen más lép elő vezérré; Sopronban Varnado, Szolnok ellen Edwards, most meg Taylor és Turner volt a legjobb és Fepunak is volt 3 fontos triplája. Én egyelőre ezt nem bolygatnám meg.
Többen mondják a büntetőt, hogy rosszul dobjuk. Sajnos Taylor és Varnado élen jár ebben és sajnos nem is most fognak megtanulni büntetőt dobni de azért tényleg jó lenne ezt fejleszteni mindkettejüknél.


2019-10-19 09:21 (171102)
név: kendeffy
hozzászólásai
1.Jól kezdtük a bajnokságot, nagyon jól. Pakson azért szerencsénk van mert 3 komoly játékos hiányzott a Paksnál. De ne avassunk már bajnokot október közepén.

2.A mostani keret hosszú, kiegyensúlyozott. Bővebb sokkal mint tavaly. Oroszi és Németh Ákos is kapja a perceket. Ennek lehet/kell örülni, és persze imádkozni, hogy maradjon egyben. Keller Ákos hihetetlen profi módon játszik, nagyon erős elől/hátul. Ha viszont megy, akkor nyilvánvalóan nagyon gyorsan kell lépni. Olyat mint a jelenlegi Edwards, viszont könnyen találunk.

2019-10-19 08:42 (171101)
név: gjkmd
hozzászólásai
Szép a bajnokság kezdésünk eddig. Kastrati feltehetően a vésztartalék. Amennyiben lenne távozó, remélem nem lesz, akkor őt lehet cserélni olyan posztra érkezővel, aki épp kell. Amennyiben mindenki marad, belefér végig ő is a csapatba. Bajnokesélyes ez a gárda, első ránézésre, így.
2019-10-19 00:35 (171100)
név: balldontlie
hozzászólásai
Nem lesz baj Kastratival, figyeljétek meg. Sem az ő, sem a csapat szempontjából nem mérvadó a mai és a soproni meccs, lényeg, hogy túl vagyunk rajtuk.

Ma nálam a pont, ami után nem volt kérdés,az Fepu zsinórban kettő triplája. Legnagyobb tanár még mindig!

2019-10-19 00:18 (171099)
név: spiritknight
hozzászólásai

Szerintem (legalább) ennyire erős keretünk pont, hogy tavaly volt. Elvégre ha jól emlékszem, alap és középszakasz győztes, döntős csapatnak örülhettünk. Nagyon is jó csapat volt az. Az idei egyenlőre "CSAK" jól kezdte a bajnokságot. Meglátjuk hosszú távon.


Előzmény: pote (171098)


2019-10-19 00:04 (171098)
név: pote
hozzászólásai
és az nem előregondolkodás, h pl Kasrati addig marad, amíg vmelyik nyitott-szerződésű nem megy el?

nekem kimondottan tetszik az irányító, 1-2 hülye vállalása van, de a 4 meccs alapján elég stabil.

régen volt ennyire erős keretünk, jó lenne egyben tartani júniusig...

emtée
Előzmény: red-black (171097)


2019-10-18 23:56 (171097)
név: red-black
hozzászólásai
Ne csúsztass senki sem mondta, hogy a fél csapatot cserélni kell.

A koszovói pénzén simán lehet találni egy normális amcsit.

Most megy a szekér, de nem mindig lesz így, főleg ha a két nyitott szerződésű közül vki(mind2) lelép...

Tehát inkább előre kéne gondolkodni...

Előzmény: wind (171096)


2019-10-18 23:37 (171096)
név: wind
hozzászólásai
Milyen érdekes, hogy négy győztes meccs után (amiből 3 fölényes volt) már többen lecserélnék a fél csapatot. :)))
Nekem jobban tetszik az ilyen csapatjáték, ahol szépen eloszlanak a pontok és nem egy- vagy kétszemélyes show-t látunk. Én emlékszem például Richardra, aki folyamtosat 30-35 pontokat dobált, aztán sűrűn ki is kaptunk.
Gyanítom azt is, hogy Edwards, Keller fizusa eléggé tetemes és nyilván nem lehet meggondolatlanul szórni a pénzt. Nem kívánom vissza az olyan idényeket, amikor volt legalább 15 légiósunk az idény közben.
Amúgy is régi közhely, hogy ha megy egy csapatnak, akkor ne változtass! :)

2019-10-18 22:53 (171095)
név: red-black
hozzászólásai
Irigyellek, én nem látok bent semmit a jugó iskolából:(
Fakezű, védekezésben meg használhatatlan,egy leütésből megveri bárki.
Állandó késésben van, csak hadonászik a csápjaival.

Csere de mielőbb!

Grat a győzelemhez!


MTE!
Előzmény: mertakörmend (171092)


2019-10-18 22:44 (171094)
név: pancs
hozzászólásai
Turner 14 pont 7 assist 5 lepattanó 3 szerzet labda annyira nem rossz...
Előzmény: paky (171093)


2019-10-18 22:19 (171093)
név: paky
hozzászólásai
Jókor volt a csapat jó helyen :)
Azért ennek a visszavágója tavasszal kiegészülve Kovács Ákossal, Colemannel, esetleg még Eilingsfelddel, kutya kemény lesz. Ilyen gyenge ASE triplázást még nem láttam.
Sok büntető marad ki mostanság. Pécsen egy sokkal élesebb meccsre van kilátás (a fúvószenekarukkal az élen), ott már ezek nem férnek be (plussz a triplaszázalékot is idevehetjük).
Kastratitól és Turnertől várna az ember többet. Edwards kezdi utolérni magát, Keller extra lesz hátul. Taylor egysíkú nagyon, a festéken kívül elvész, viszont a lepókért ahogy elmegy, az tanítani való. Ma hasznos volt. Én Oroszit és Durázit kicsit többet játszatnám Kastrati percein.
4-0, mindenképpen grat érte.

MTE

2019-10-18 21:35 (171092)
név: mertakörmend
hozzászólásai
Volt már nálunk szerintem sokkal fogalomtalanabb légiós is, nem is egy.

Amúgy kb. értem mire gondolsz, mert a külső posztokon csak Edwards van aki kikiáltott "pontfosó" és az lenne az ideális ha kettő lenne; két külső posztos védelmet bontó spíler; és igen ő nem az, de valamiért nekem az elb..szott dolgai mellett kifejezetten bűzlik róla a jugó iskola. (én ezt vártam a külső posztokra és a srác akit kirúgtunk irányítóból biztos vagyok benne, hogy pontban sokkal többet tett volna hozzá, de agyban meg a fene tudja; szerintem nem/sem).

Kicsit az az érzésem vele kapcsolatban (és most lehet "alterába" vagyok) hogy Fepu a csk., de a csk-t mindenki tudja viszont ez a "cím" nem kell, hogy abszolút meghatározó legyen; az viszont alapvető, hogy létezzen!

(amúgy a legnagyobb királyság erről vitázni 4-0 után :)))) )

MTE!!!

Előzmény: Meszo (171085)


2019-10-18 21:29 (171091)
név: wind
hozzászólásai
https://mediaklikk.hu/video/kosarlabda-kozvetites-ferfi-kosarlabda-nbi-atomeromu-se-egis-kormend-merkozes/#
Előzmény: Meszo (171090)


2019-10-18 21:19 (171090)
név: Meszo
hozzászólásai
Valaki be tudná linkelni, hogy hol lehet visszanézni a meccset? Köszi.
2019-10-18 20:55 (171089)
név: DEZSŐ
hozzászólásai
Gratulálok a csapatnak!
Nem volt valami szép meccs!
De a győzelem a lényeg!
Kicsit keveslem fepu perceit!

2019-10-18 20:31 (171088)
név: Jos
hozzászólásai
Pécsen lesz az első igazi próbatétel. Ott sok mindenre választ kapunk.
Jó csapatunk van idén.

2019-10-18 20:29 (171087)
név: mindigittvagyunk
hozzászólásai
Gratulálok a győzelemhez!
Én is azok közé tartozom, akik előre aláírták volna, hogy ha a 2 idegenbeli rangadóból egyet nyerünk, akkor már örülök.
De azért "nem sértődök meg", ha a csapat Pécsett is nyer...DDD)))
(Azért a büntetőket tényleg nem ártana ennél jobban dobni, meccsek óta nem túl acélos - nehogy majd ezen menjen el valamelyik meccs...)
MTE!

2019-10-18 20:28 (171086)
név: wind
hozzászólásai
Az kimondottan előrelépés, hogy szar játékkal is simán nyertünk. :)
Szerintem ne legyünk már elégedetlenek. Ha megnézzük a múltheti Szolnok játékát, vagy a mai Paksot, akkor elmondhatjuk, hogy lényegesen előrébb járunk a csaptkohézióban és a játékban egyaránt.

2019-10-18 20:12 (171085)
név: Meszo
hozzászólásai
Igaz, elnézést! Gratulálok a csapatnak, legfontosabb a győzelem! Sokat fog még ez jelenteni a későbbiekben!

MTE!!!
Előzmény: mertakörmend (171084)


2019-10-18 20:07 (171084)
név: mertakörmend
hozzászólásai
Ezt a kérdést pont ma nem kéne feltenni.

Elnézve a mai meccset nálam még mindig nem kegyvesztett és még mindig látom a szerepét.

Rúgjuk ki Turnert is a mai alapján, mert minimum 4-szer vitte be 3 paksi közé egy eladott labdáért?

Nyugi!

MTE!!!

(Grat.)
Előzmény: Meszo (171077)


2019-10-18 20:02 (171083)
név: scottie
hozzászólásai
A meccs gyenge színvonalát csak Knézy tudta überelni dilettáns viselkedésével.

MTE

2019-10-18 19:59 (171082)
név: kobe
hozzászólásai
Nem játszottunk jól, néha eszetlenül is! A Paks szerencsénkre ma erősen tartalékos volt. A lényeg a győzelem.

Van pár légiós akitől több kell majd a folytatásban!

MTE!

2019-10-18 19:55 (171081)
név: zsotya
hozzászólásai
Szép volt Fiúk, nagy-nagy gratula! Ez a paksi győzelem mèg sokat fog èrni, amúgy meg mindig jó Dzunics csapatàt lenyomni. 😀
Mte!!

2019-10-18 19:45 (171080)
név: kendeffy
hozzászólásai
Gratulálok a csapatnak!

Nem volt ez nagy játék, de a magabiztos győzelmet Pakson nem kell magyarázni.

Ez is pont annyi pontot ér mint a jobb játékkal elért győzelem - pl.Szolnok-meccs.


2019-10-18 19:38 (171079)
név: marsal
hozzászólásai
Gratulálok , egy hét alatt két rangadót nyertetek. Nagyon jó csapatotok van, talán jobb mint a tavalyi. Egyértelműen bajnokesélyesek vagytok.


2019-10-18 18:50 (171078)
név: kobe
hozzászólásai
A büntetőket be kellene dobálnunk! Idén nagyon rosszul dobjuk!

MTE!

2019-10-18 18:32 (171077)
név: Meszo
hozzászólásai
Kinek akarjuk bebizonyítani, hogy Kastrati jó játékos, ami miatt ennyit játszik?
2019-10-18 18:27 (171076)
név: balldontlie
hozzászólásai
Hogy lehet egyszerre három ilyen gyenge játékvezetőt összeszedni? Össze-vissza...
2019-10-18 17:47 (171075)
név: Ray-Ray20
hozzászólásai
Nem Németh Ákos játszik az U20-as mérkőzéseken, hanem Németh András egy tehetséges 16 esztendős fiatalember! Oroszi játéka ettől függetlenül számomra is talány...


MTE🔴⚫
Előzmény: pelike (171073)


2019-10-18 17:02 (171074)
név: kadar
hozzászólásai
3 ember nem játszott azok közül akik ott voltak Csehországban. Gondolom ezért is játszott ennyit Oroszi és Németh.

Amúgy meg egy 18 éves gyerek, kétszer 20 percet bírjon már sportolni....


Előzmény: pelike (171073)


2019-10-18 17:00 (171073)
név: pelike
hozzászólásai
Azt nem értem, hogy Németh Ákos és Oroszi miért játszik.
Értem, hogy meg akarjuk mutatni, hogy mennyire jó az UP, de szerintem alapvetően a felnőtt meccs, a felnőtt keret szempontjai kell, hogy legyenek mindenek felett.
Előzmény: EgisKormend (171071)


2019-10-18 16:44 (171072)
név: EgisKormend
hozzászólásai
A sajtó számára kikészített csapatlistáról Kovács Ákos nevét kihúzták, eszerint ő biztosan nem fog játszani.
Orlano Coleman neve ott van a listán, de vele együtt tíz fős a hazai felnőtt keret.

2019-10-18 16:39 (171071)
név: EgisKormend
hozzászólásai
Az U20-as meccs statisztikája:

http://netcasting.webpont.com/?hunu20_1185

Keményen nyomják a fiúk, a második félidőt 21-0-ás rohanással, 36-6-os harmadik negyeddel tolták.
Négy perc még, most 60-95 az állás.
2019-10-18 08:24 (171070)
név: balldontlie
hozzászólásai
Sokat jelenthet egy esetleges paksi győzelem, ha majd kiegészül a keretük a mostani hiányzókkal, nagyon nehéz lesz nyerni a hazai pályájukon, a riválisaink is könnyen megfázhatnak.
Persze így sem számítok könnyű meccsre, de remélem élünk a lehetőséggel.

(Alpokra visszatérve, bravó Takács, csak így tovább!)

bejegyzés 1 - 50 ( összes : 51049 ) időrend: -> korábbi 50999 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /