Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Hírek
Műsorváltozás!tájékoztatás
2019-03-21

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az eredetileg március 31-ére kiírt Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK mérkőzést egy nappal korábban, 30-án, szombaton rendezzük meg.

A találkozó 18 órakor kezdődik. Előtte az U20-as meccsre 15 órakor dobják fel a labdát.

Elővétel és pénztárnyitástájékoztatás
2019-03-21

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombati, Kaposvári KK elleni bajnoki mérkőzés előtt, pénteken este 19 és 20 óra között lehetőséget biztosítunk arra, hogy elővételben váltsák meg belépőjüket.

A mérkőzés napján a pénztárak 15 órakor nyitnak ki majd.

Ma ismét meccsnap!tájékoztatás
2019-03-20

Az alapszakasz egyik csúcs rangadója következik 18 órától, az M4 Sport kamerái előtt, hiszen az éllovas Szolnoki Olaj KK érkezik a második helyen álló csapatunkhoz, az Egis Körmendhez.

Az U20-as mérkőzés 15 órakor kezdődik, a pénztárak is ekkor nyitnak ki.

Szurkoljunk együtt egy(két) újabb MTE győzelemért!

Dragan Aleksic nélkül érkezhet Körmendre a Szolnoki Olaj KK
2019-03-18

https://www.m4sport.hu/kosarlabda/cikk/2019/03/18/a-szolnoki-kosarasok-edzojet-igazoltattak-amikor-elutottek-a-ket-rendort

A sérült rendőröknek mihamarabbi, teljes gyógyulást kívánunk, és Dragan Aleksicnek is azt kívánjuk, hogy minél hamarabb fel tudja dolgozni a történteket és túl tudjon lenni a lelki megrázkódtatáson! 
Ebben talán a sérültek állapotának javulásáról szóló hírek is segíthetnek.
Minden jót Dragan!

 

Jegyelővétel szerdára
2019-03-18

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy klubunk kedden este jegyelővételi lehetőséget biztosít a szerdai, nagy érdeklődéssel várt Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK rangadóra.

A főpénztárban 19 és 20 óra között lesz lehetőség belépőt vásárolni.

Gyászolunk…
2019-03-18

Az újabb idegenbeli siker okozta örömünk egy napig sem tartott, hiszen a felszabadult boldogság helyét a gyász, az együttérzés vette át.

A Falco elleni siker másnapján érkezett a hír, hogy klubunk játékosa, Balogh Máté elvesztette édesapját.

Nehéz elképzelni, átérezni, milyen lehet az, amikor egy épp a nagykorúság küszöbén álló fiatalember szembesül azzal, hogy édesapja már csak lélekben segíti, támogatja tovább életútján.

Az, akire mindig, minden helyzetben számíthatott, aki a legjobbat akarta neki, aki mindenben támogatta.

Nemrég még kóstolóval kedveskedett a klub játékosainak, munkatársainak, most pedig múltidőben kell beszélnünk róla.

Nehezen felfogható, és szinte elfogadhatatlan, ami történt. De az élet néha kegyetlen, kénytelenek vagyunk tudomásul venni azt, ami történt.

 

Egy biztos:

Máté, öccsével és édesanyjával együtt mindenben számíthat ránk, új, választott családjára, a körmendi kosárlabda közösségére.

Mellette, mellettük állunk, együtt érzünk velük!

És osztozunk fájdalmukban, gyászukban.

 

Az Egis Körmend közössége

Szerdán egy újabb díjat sorsolunk ki az MTE Totó legjobb kitöltői között
2019-03-17

November közepén hirdettük meg ötrészes MTE Totó sorozatunkat, amelyben csapatunk történetéből tettünk fel kérdéseket, közös játéksorozatra invitálva szurkolóinkat.

Ahogy korábban már jeleztünk, a szelvények értékelését követően derült ki, hogy egyetlen olyan versenyzőnk volt, aki mind az öt alkalommal dobott be hibátlanul kitöltött szelvényt. Tompa Márk volt ez a játékos, aki azóta már átvehette a csapat tagjai által dedikált, eredeti csapatmezt.

 

Ötszáz drukker már biztosan támogatni fogja szombaton az Egis Körmendet
2019-03-14

Klubunk ma árusította a szombati, vasi rangadóra kapott vendégjegyeket. A belépők nagy része negyed óra alatt elfogyott, mindenki jegyhez jutott, aki beállt a sorba. Ezt követően néhányan még érkeztek a pénztárhoz, így további tíz perc alatt valamennyi jegy gazdára talált. Ötszáz szurkoló tehát biztosan a vendégcsapat mögött fog állni a szombaton, 18 órakor kezdődő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend rangadón.

Mindenkinek köszönjük a türelmet, szombaton szurkoljunk együtt! MTE!

Horvát ellenfelünk lesz a fináléban
2019-03-13

Az Adria Oil Škrljevo együttese 94-84-re legyőzte a Léva gárdáját, így összesítésben négy ponttal megnyerte a másik elődöntőt az Alpok Adria Kupában.

Ezzel eldőlt, hogy a horvát csapat lesz együttesünk, az Egis Körmend ellenfele a sorozat idei kiírásának döntőjében.

A párharc lehetséges időpontjairól történő egyeztetés után tájékoztatjuk majd szurkolóinkat a döntő programjáról.

Jegyárusítás a Falco elleni mérkőzésre
2019-03-11

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szombaton, 18 órakor kezdődő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend mérkőzésre a vendéglátó klub 500 darab vendégjegyet biztosít, 2000 forintos egységáron.

A belépőket csütörtökön 18 és 19 óra között fogjuk értékesíteni a főpénztárban.

A szurkolói csoportokkal történt előzetes egyeztetés alapján ők összesen 90 darab jegyet kapnak, míg a klub 60 darabot tart saját kezelésében.

A pénztárban tehát 350 darab jegyet fogunk értékesíteni. Egy fő számára legfeljebb három belépőt tudunk biztosítani.

 

A rendező klub biztonsági okokból azt kéri, hogy szurkolóink közül csak azok induljanak el a meccsre, akiknek lesz vendégjegyük. Ettől a szezontól ugyanis a Falco mérkőzésein minden belépő helyre szól, így nem lesz lehetőség arra, hogy bárki, aki hazai jegyet vált, az máshová menjen a csarnokon belül, mint ahová jegyet váltott.

A mérkőzés helyszínén további vendégjegyek vásárlására nem lesz lehetőség. Kérik, hogy szurkolóink a vendégszektort a Hadnagy utca irányából közelítsék meg.

Ismét rekord nyereménnyel folytatódik a dobóverseny
2019-03-04

A Gliwice elleni mérkőzésen újra rekord összeg, 140 ezer forint, valamint 100 korsó sör és egy AlteRába bérlet a tét!

Kedden folytatódik a dobóversenyünk! A Sport36 és a Szentély Büfé ajándékai mellett most is ott lesz a 10 éves AlteRába Fesztivál felajánlása.

Miután legutóbb nem vitték el a 130 ezer forintot, így a Sport36-tól 140 ezer forint, a Szentély Büfé részéről pedig újra 100 korsó sör a tét. Aki teljesíti a kihívást, (egy perc alatt ziccert, büntetőt, hárompontost és félpályás kosarat kell dobni) az ráadásul bérletesként ott lehet az idén nyáron, 10. alkalommal is kiváló zenei felhozatalt ígérő AlteRába Fesztiválon!

Jelentkezni ezúttal is csapatunk Facebook oldalán, ez alatt a felhívás alatt lehet.

Kedden délelőtt kiderül, ki lesz a szerencsés, aki lehetőséget kap arra, hogy teljesítse a kihívást.

 

Ezúttal is sorsolunk egy tartalék versenyzőt is, aki abban az esetben, ha az elsőként kisorsolt játékos valamiért nem tudja vállalni a játékot, akkor lehetőséget kaphat a versenyben való részvételre.

Kérjük, hogy a dobásra csak olyanok jelentkezzenek, akik valóban szeretnének részt venni abban!

Akit kisorsolunk, de valami miatt mégsem tud jelen lenni, az kérjük, időben jelezze felénk.

Továbbá csak olyan nevezéseket tudunk elfogadni, amelyeket személyesen ad le a dobni szándékozó, tehát mások benevezését nem fogjuk figyelembe venni.

Akinek nincs Facebook regisztrációja, de szeretne dobni, kérjük, legkésőbb a játék napján, délelőtt 10 óráig jelezze szándékát az mte@bckormend.hu e-mail címen, így részt vesz a sorsoláson.

Dobásra fel!

Leyton Hammonds már az éjjel visszautazott Körmendre
2019-03-03

Ahogy a tegnapi napon klubunk közzétette, a Serco – TF – BP elleni mérkőzésen egy ütközést követően megszédült és a földön maradt csapatunk, az Egis Körmend játékosa, Leyton Hammonds.

A kiérkező mentők Leytont kórházba szállították, ahol a vizsgálatok semmilyen kóros elváltozást nem mutattak ki, a leletek negatívak voltak. Így a játékos, klubunk munkatársainak kíséretében, már az éjszaka visszautazhatott Körmendre.

A TF által a Facebookon közzétett információk a holnapi mérkőzéssel kapcsolatban
2019-03-01

"Információk új szurkolóink és az Egis Körmendet elkísérők számára

A Ludovika Aréna sportkomplexum a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusán található, címe: 1089 Budapest, Diószeghy Sámuel u. 25.

Tömegközlekedéssel a meccs napján legegyszerűbben az M3-as metró vonalán járó M3 pótlóbuszokkal a Nagyvárad téri, vagy a 24-es számú villamos Elnök utcai megállójában leszállva lehet megközelíteni a sportcsarnokot.

A gépjárművekkel a Diószeghy Sámuel utcában lehet az Arénához legközelebb megállni, de a parkolóhelyek száma korlátozott, így azt javasoljuk, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést választva érkezzen.

A SERCO-TF-Budapest – Egis Körmend mérkőzésre teljes árú belépő 1.500 Ft, a kedvezményes (diák-nyugdíjas, a jogosultságot igazolni kell!) jegy pedig 900 forintba kerül.

Szeretettel várunk mindenkit!"

Nem lesz élő közvetítés a holnapi mérkőzésünkről
2019-03-01

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a holnapi Serco – TF - BP – Egis Körmend mérkőzésről nem lesz élő, videós közvetítés egyetlen platformon sem. A vendéglátó klubtól kapott információink szerint a MindiGo Sporton sem lesz élő stream a találkozóról.

A tájékoztatás szerint a Körmendi Városi Televízió utólag kap majd egy kommentár nélküli felvételt, amit műsorára tűzhet.

A mérkőzés élő statisztikája a következő linken lesz elérhető:

http://netcasting.webpont.com/?hun_112

Információk a Gliwice elleni mérkőzés előtt
2019-02-28

Hosszú idő után ismét hazai pályán szerepel csapatunk jövő kedden, március 5-én, az Alpok Adria Kupa elődöntőjében.

Az ellenfél a lengyel GTK Gliwice együttese lesz, amely öt győzelemmel és egy vereséggel zárta a D csoport küzdelmeit, majd két mérkőzésen összesen 242 pontot dobva, 21 pontos, Zalaegerszegen összegyűjtött hátrányát ledolgozva jutott a legjobb négy közé.

A találkozót tehát – amelyen az idei kiírás döntőjében való szereplés lesz a tét – március 5-én, kedden, 18 órától rendezzük meg. A meccsre a diák és nyugdíjas belépő 500 forintba, a felnőtt jegy 1200 forintba kerül majd. Bérletes szurkolóink számára kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget kínálunk, ők 900 forintos belépő megváltásával érkezhetnek a mérkőzésre.

Egy nappal korábban, hétfőn elővételi lehetőséget biztosítunk szurkolóink számára, 19 és 20 óra között, a főpénztárban.

A mérkőzés napján a pénztárak 16:30-kor nyitnak majd.

Szurkoljunk együtt, hogy minél nagyobb előnyt sikerüljön kiharcolni a visszavágóra, és hogy a csapatunk ott lehessen az Alpok Adria Kupa döntőjében!

Itthon kezdünk a Gliwice ellen
2019-02-27

Tegnap este a lengyel GTK Gliwice ledolgozta a Zalakerámia ZTE KK elleni 21 pontos hátrányát, hiszen hazai pályán 128-99-re nyert, ezzel továbbjutott az Alpok Adria Kupa elődöntőjébe, ahol csapatunk, az Egis Körmend várta az ellenfelét.

A két klub között történt egyeztetés alapján az első mérkőzést március 5-én, kedden, Körmenden rendezzük, 18 órás kezdettel.

A visszavágó március 12-én, szintén kedden lesz Gliwicében.

Közvetítések a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa mérkőzéseiről
2019-02-12

Összegyűjtöttük, hogy a nagy érdeklődéssel várt háromnapos sorozat találkozóit hogyan követhetik szurkolóink, ha nem tudnak ott lenni a helyszínen.

Valamennyi találkozó élőben követhető lesz vagy interneten vagy valamelyik országos csatorna képernyőjén.

43 éve az NB I-ben!
2019-02-07

A február és azon belül is a hónap nyolcadik napja fontos dátum a körmendi kosárlabdázás történetében, hiszen 43 éve ezen a napon kezdte meg élvonalbeli szereplését a körmendi kosárcsapat. És bár van a jelenlegi első osztályban olyan gárda, amely előbb jutott fel, mint mi, (például a PVSK) de olyan nincs, amelyik több mint négy évtizede folyamatosan tagja az első osztálynak és nem esett ki, vagy nem szűnt meg jogutóddal. Márpedig az NB II. 1975-ös megnyerése – no és a hivatalos kezdetektől, 1962-től számítva kevesebb, mint másfél évtized – után 1976 elején az MTE a legjobb hazai csapatok között kezdhette meg a pontvadászatot. Ma 43 éve futottak ki először a piros-feketék NB I-es mérkőzésen a pályára, és nem is akárhol, hiszen az egyik legnagyobb vidéki fellegvárnak számító Baja otthonában történt mindez.

A koncentráció a legfontosabb!
2019-02-07

Szombaton rangadót játszik csapatunk idehaza, a Jászberény együttese ellen. A kijelentés nem túlzó, hiszen a leendő vendégek a legutóbbi fordulóban beelőzték a csapatunkat, jelenleg a második helyen állnak a bajnoki tabellán. November 4-én nyerni tudtunk náluk, és akkor még talán nem is gondoltuk, mennyire fontos és értékes TJ Price ottani győztes kosara. 
Csapatunk hátvédjét kérdeztük néhány nappal a JP Auto – JKSE látogatása előtt:

Volt egy százszázalékos versenyzőnk az MTE Totón!
2019-02-06

November közepén hirdettük meg ötrészes MTE Totó sorozatunkat, amelyben csapatunk történetéből tettünk fel kérdéseket, közös játéksorozatra invitálva szurkolóinkat.

Összesen, az öt alkalommal 268 darab érvényes szelvényt dobtak be a résztvevők, amelyekből 136 volt hibátlan.

Fordulónként egy-egy feliratozott hátizsákot sorsoltunk ki, de ígértünk további ajándékot is az összesítés után.

A szelvények értékelését követően derült ki, hogy egyetlen egy olyan versenyzőnk volt, aki mind az öt alkalommal dobott be hibátlanul kitöltött szelvényt, ő pedig nem más, mint:

Tompa Márk!

1. oldal1. oldal 1./78 oldal 2. oldal78. oldal


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /