Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 632 ) időrend: -> korábbi 582 bejegyzés
2018-02-15 23:56 (160926)
név: mex63
Egyetértek.
Persze ettől ez bonyolultabb, de az alapjai az Alba elleni esélynek azok lehetnek amit említettetek.
Mint a vendégkönyv vezetőedzőinek egyike (khm :D) még azt látom igen fontosnak, hogy ésszel támadjunk. Aztán miattam lehet gyors (de az is ésszel...), lehet kontrollált vagy lassított, de azért nagyjából tudnunk kellene mikor mi következik.
Az Alba elleni vereségeknek, de főleg a 40 pontosnak az egyik fő oka az volt, hogy elgondolás nélkül támadgattunk. Ha dobnunk kellett volna nem tettük, amikor pedig nem kellett volna. reménytelen helyzetekből is próbálgattuk. Senki nem tudta mikor lesz belőle kísérlet és a folyamatos rontások után lehetőségünk sem volt visszazárkózni, gyakorlatilag esélyünk sem volt védekezni.
Lehet hogy Alba összetételtől függően érdemes lenne valamilyen vegyes zónát kipróbálni (min. Simpsonon emberrel).
A rossz történelmi hátterű szlogen eredetét elfelejtve és kicsit átalakítva:
hideg fej, forró szív, pontos kéz kell.

Nekem egyébként egy a Pécs ellen megnyert döntő tökéletesen megfelelne ;D.
(ez nem a Pécs "lenézése", csak akkor olyan csapattal játszhatnánk, aki várhatóan szintén két igencsak megterhelő meccsel érkezne)
Előzmény: pajcs (160925)


2018-02-07 01:11 (160683)
név: mex63
Nem vártam mást, ma temetünk... Én sem mulatok, de nem is temetek.

Nem a védőügyvéd szerepében akarok tetszelegni, meg túlgondolkodni sem akarom, de...
Ez a meccs egy igen nehéz szituáció eredménye is.
Gondoljatok bele, bár nem újdonság: van egy idegenbeli Alba elleni meccs, ahol teljes erőbedobással is nehezen nyerhetünk. Nem kell színezni, az Alba főleg Fehérváron jelenleg nem a mi szintünk.
Van mellette a bajnokságban egy igen nehéz sorozatunk, első állomás Zeg szombaton.
Több okból is fontos lenne nyernünk, az El Classico-val járó kötelező klub és szurkolói elváráson felül, egy győzelem esetén ők már nem nagyon tudnának bennünk befogni (az egymás elleni miatt akkor már 6-ot kellene rajtunk hozniuk).

Abban biztosak lehetünk, ha az Albának megyünk tiszta erőből, akkor ők is többet adtak volna bele a mainál.
Következmény? Szombaton a seggünkön vesszük a levegőt az biztos, saját esélyeinket meg erősen csökkentjük. Nem kell ehhez egy ZTE, nagyjából bárki ellen így lenne.

Ráadásul ahogy többen mondták, kritikus poszton egy sérült Tuoyo, plusz (illetve bocs, mínusz..) Davis.
Dillard félig sérült volt, fizikai lemaradása nem csökken (mitől is csökkenhetne, ilyen ritmusban ezt nehéz megoldani), plusz nem vagyok sportorvos és jet lag-szakértő sem, így azt sem tudom van-e annak jelentősége hogy 3 hete jött.
Az sem tett jót, hogy a Debrecen ellen nem sétálgathattunk, oké az Alba egy szolnoki hosszabbításost nyomott, de ne hasonlítsuk össze a két csapat fizikális szintjét és állapotát.

Azt nem mondom hogy úgy mentünk fel, hogy jó a -20 is.
A győzelem persze a legegyszerűbb és oké, de milyen áron?
Egy kisebb különbségű vereség a továbbjutás szempontjából növelte volna az esélyünket, de jelentősen csak az 1-2 pontos különbségű.
Azért pedig jelenleg ugyanúgy meg kellett volna szakadnunk, mint egy x pontos győzelemért. Mondom, amikor kellett az Alba igazított a sebességen.

Szóval nem tudom... persze nem azt mondom hogy ez volt a taktika, mert biztos nem.
Ha nyerünk Zeg-en és ha eddig vacilláltunk rajta, de Davis cseréjét megfelelő opció esetén még megtesszük, nekem már megérte. Még akkor is, ha most finoman szólva sem esik túl jól a mai történet.
Van más problémánk is bőven, meg nem akarom minden bajunkat Davis nyakába varrni, de... Tuoyo is rendes gyerek, meg Litvániában nem is játszott rosszul, de miattam kettejüket is beválthatnánk egy JÓ-ra, legalább nincs sértődés ki marad-ki megy.
Azon sem kell gondolkodni ki marad ki, 5 légiós van és ennyi.
Nem is kell egy Lóri szintűnek lenni, febr. 23-ig van idő, ha már nem is túl sok.
Dillardot meg hozzuk fel, erre ott a szünet.

Aláírom hogy laikus módon kívülről + az anyagi részét nem ismerve könnyű beledumálni. Meg biztos más a tánc, ha véletlenül holnap továbbjutunk, meg itt a kupa is a nyakunkon, de ezekben szerintem Davis nem oszt-nem szoroz, sőt.

Tudnék még mit írni, meg már meg is szoktátok hogy mindig hosszú (vagy nem...:D), de befejezem.


2018-01-29 23:04 (160513)
név: mex63
Igazad van (igazatok van), különösen Fanning esetében rossz szót, rossz fogalmat használtam.
Remélem az átjött, hogy őt sem bántani akartam, a szándék segítő akart lenni.
Mentségemre szolgáljon hogy tőlem egészen szokatlan módon, első lendületből igen hosszú hsz-t írtam (:-D). Ezért aztán egy csomó dolgot töröltem, egy nagy rész pont Fanning-gel foglalkozott, azzal hogy miként látom a vele kapcsolatos történéseket.
Előzmény: webmester (160499)


2018-01-28 23:07 (160494)
név: mex63
Nem volt alkalmam írni, most olvasgatom hogy más is látja, amit nem lehet nem látni és a meccs alatt ez többször is foglalkoztatott, néha jobban mint a meccs maga. (Gratulálok a csapatnak!)

Pl. egyik téma. Nem akarom Fanning-et analizálni, de azt hiszem itt az ideje leülni vele és beszélgetni vele. Nem "elbeszélgetni", hanem BESZÉLGETNI.
Mint egy barát, vagy egy haver.
Nem viccelek, teljesen komolyan gondolom. Egy sör, vagy bármilyen pohár ital mellett békésen. Higgyétek el, neki most ez kellene.
Hosszas lenne itt leírni mire gondolok.
A testbeszéde, a mozgása, az arcmimikája, egy-egy mozdulata, néhány reagálása nekem minden elárul, úgy hogy én nem tudom a pontos okot, hátteret.
(nem csak játék közben figyeltem ...)
De van olyan aki tudja??? Akinek ez a dolga?
Egyébként Davis dettó ugyanez, sértődött és duzzog.

És mindkettő bizonytalan. Na ennek az okai a fontosak! A sértődés és duzzogás csak következmény.
Felmerülhet néhány emberben, ez nem óvoda, meg profi sportolókról van szó, meg stb. Én meg úgy gondolom, ők ilyen alkatok, hozzájuk ez kell, ez lehet a célravezető.
De a vezetés figyelmébe ajánlanám gondolatébresztőnek. Ha látják (nem nehéz) és napirenden van (...) akkor rendben.

A dolog 2 szempontból foglalkoztatott a legjobban, az egyik a hátralévő kutyanehéz alapszakasz, a másik hogy miben kellene még változtatnunk, fejlődnünk hogy egész végig felvehessük a versenyt a többiekkel.
Legfőképp az Albával, Szolnokkal, Falcoval.
A mélyponthoz képest persze előreléptünk, győztes meccsek, köztük értékesek is vannak.
Minden változtatásnak-fejlődésnek megvannak a maga akadályai. Lehet pénzügyi, lehet akarati, lehet képességbeli. De ha meg sem próbáljuk, az nagy hiba.

Lehet, hogy idegenben is néhány meccsen tudunk győzni, itthon elkapjuk az Albát majd bajnokin, és gond nélkül felsőház. (egyébként azt gondolom nagyon nehéz lesz, bőven lesznek gondjaink...)
Aztán a legvégén a 4 közé van is esélyünk bejutni. Wright maradásával, Dillard érkeztével mindenképp valamennyi ESÉLY az van. De jelen pillanatban ennyi, azaz valamennyi esély és kész.

A 3 jelenleg top-nak tűnő Albát, Szolnokot, Falcot nem fogjuk egy párharcban 3x legyőzni, főleg ha már az esetleges elődöntőben is pályahátrányból kell nyomni. (igen rossz esetben meg az x. helyről, kapásból a 8 között).

Én egyébként sok pozitív jelet is látok, meg előrelépést is, tehát nem károgni, meg szidni jöttem :) (a szokásos érted és nem ellened).

Jelen pillanatban, ahhoz jó esélyünk legyen egy bajnoki döntőt játszani (ott már minden lehet...) én laikusként úgy látom, hogy a következők még igen fontosak lennének:

- Fanning "rendberakása". Nem parancsszóra, mert azzal csak romlani fog a helyzet.
- Dillard-ot minél előbb megfelelő fizikai szintre kellene hozni, akkor kevesebbet is fog erőlködni.
- Dillard és Wright együttes játékát "ki kell gondolni", ez nagy fegyverünk lehetne.
- Egy 4-est kell hozni, nem tudom melyikük helyett, de (látvány ide vagy oda) én inkább Davis-t nem marasztalnám.
Egyedül ehhez kell pénz. (nem tudom mennyibe kerül és van-e a piacon olyan amilyen kellene nekünk, úgy emlékszem 3 hét múlva zárul az MKOSZ mókatára, utána már tökmindegy)

Szóval most sem okoskodni akarok, ezeket szinte mindenki látja, itt is napirenden van nagy részük folyamatosan.
Remélem lejött a lényeg, azaz lépni előre, minél előbb rendbe rakni ami nincs a helyén, mert vannak-lesznek szép győzelmeink, meg ugyan biztosan szép dolog a bronzcsata is, de én idén bajnoki döntőre szeretnék, ill. nem is szeretnék, hanem AKAROK járni (és nem két idegen csapatéra ;D).

2018-01-18 22:03 (160340)
név: mex63
Na-na-na... héhó hellóóó!!!
Azért teljesen nem kellene átesnünk a másik oldalra, ezt viszont nagyon nem szeretem (tudom, az én bajom...)
Temetni vagy nevetni nagyon tudunk, de azért van átmenet a kettő között.

Mindenki véleményét tiszteletben tartom, ezért csak a tegnapi sajátomra utalnék vissza.
Pl. azzal, hogy azt mondtam hogy "nem a mi embereink", elsősorban nem arra gondoltam, hogy teljesen analfabéták a kosárlabdához.
Voltak jobbak és rosszabbak is, az itt felsorolt urakkal kapcsolatosan pedig csak annyit, hogy az idő sok mindent megszépít és nem csak a tudásukra gondolok.

Tegnap a gyengeségekről volt szó, a csapatnál és őnáluk is.
De vannak erősségeik is. És a csapatnak is számtalan erőssége van.

Csak most sem a csapat, sem ők nem azokat próbálják VAGY TUDJÁK használni, ami működik. Mindenkinek megvolt a KÉPESSÉGEIRE épített játékunk, Tuoyo-ra és Davis-re is több figura ment ki, amit jó százalékkal be is tudtak fejezni.
Azt sem felejtsük el, hogy azért voltak jó és hasznos teljesítményeik is.
Most viszont olyanokkal próbálkoznak (mert azért akarat és szándék van), amit nem látnak be, hogy nem megy nekik. Az is igaz, hogy félig meddig kényszerpálya, mert valakinek valamivel be kell fejezni a támadást.

Hogy a csapat miért nem játszik a régiből többet?
Mert igazi irányító hiányában megváltoztak a játékaink.
Vannak szép játékaink, sokat láttunk is belőle, csak nem mostanában.

Ez Dillard érkezésével meg fog változni és ők is jobb teljesítményt fognak nyújtani. A hírek és a videók alapján (és ebben nagyon erősen bízok) lesz ritmusunk, lesz aki levezényeljen egy támadást és Dillard-dal a régi, ezekre az emberekre szabott figuráink is elő fognak kerülni.
Több védelembontás lesz, irányító általi normális betörés, amire majd két embernek is oda kell lépni, egy csúszott védekezés ellen már nekünk is több lehetőségünk lesz.
Dillard-nak több dobása nincs az európai kosárlabdában.
Vagy itt bizonyít, vagy megy a levesbe és pá-pá a jó szerződéseknek.

Mást nem mondok, VEGYÜK KI PL. GOVENS-t a FALCO-BÓL és irányítson pl. Perl vagy akár Váradi, pedig ők a magyar kosárlabdában ugye egy jobb szintet képviselnek. Szerintetek mi történne?

Tehát én nem őket akartam pocskondiázni, meg bénázni-analfabétázni, hanem az a véleményem, hogy ha nem az 5.-6. hely a cél, akkor ennek a csapatnak (sőt rossz megfogalmazással az irányítónknak is) minimum egyikük helyett egy jobb, sokoldalúbb, képzettebb 4-esre van szüksége, de mindenképpen.
(majd a másikkal meg azt játszatunk, ami tud... :D)

Tegnap arra gondoltam, ahhoz hogy rövidtávon az idegenben ránk váró nehéz mérkőzéseket, középtávon a középszakaszt, aztán hosszútávon a bajnokság végső szakaszát úgy tudjuk befejezni, hogy legalább kézzelfogható esélyünk legyen arra amire már mindannyiunk régen vár, na ehhez kell egy extra 4-es.
Legalább egy.2018-01-17 23:15 (160318)
név: mex63
Tiszta sor, a meccsek utáni nyilatkozatokban ennyi a várható maximum.

Szerintem kifejezetten hasznos meccs volt és ezt nem gúnyosan mondtam.

Megmutatta minden létező gyengeségünket, szinte semmi nem maradt ki.
Ha eddig kételyek voltak bizonyos kérdésekben, vagy pozitív irányú várakozás néhány játékosunk esetleges játékbeli javulását illetően, szerintem ma sok minden látható volt.
Bennem is megvolt mindkettő, sőt ha valaki erősen "drukkolt" nekik, én biztosan igen.
A létező gyengeségeket mindenki tudja, nem akarom felsorolni őket.
Hangsúlyozom, nem akarati tényezőkről van szó.

Először csak a légiósokról, illetve kettejükről: ha eddig esetleg gondolkodtunk is rajta vagy próbáltunk időt húzni, most beláthatjuk, hogy Davis és Tuoyo nem a mi emberünk. De egyszerre ketten, két légiós helyre meg 100 % hogy biztosan nem.
Rendes gyerekek, akarnak is, látszik is hogy őket is zavarja a dolog.

Kevés esélyt látok arra, hogy ők Dillard irányításával szárnyakat fognak kapni, mert nincs palánk alatti játékuk. Azt, hogy majd esetleg zsákoltatni fogja őket meccsenként 2x-3x, az kevés lesz.
Hát még amikor meg is fognak lepődni egy-két váratlan passzon, mert ki gondolta volna? Ez vonatkozik Hortira is.
Vagy Dillard lepődik meg, mert gondolja hogy én megjátszanálak öcsém, de ha csak kamuból indulsz-nézegetsz a palánk felé, akkor hogyan?
Egyszerűen képtelenek arra, hogy a gyűrűt támadják, ha viszont megpróbálják, akkor így vagy úgy, de vége a dalnak. Sem feltenni normálisan, sem kitenni ütemre nem megy. A dobásaikat hagyjuk. (Kochról nem is akarok semmit...)
De hogy ne csak a légiósokat érintsem (bár csere értelemszerűen csak ott lehetne) gyakorlatilag az előbbiek vonatkoznak Hortira és Halászra is, centerként és irányítóként teljesen veszélytelenek.
Valaki mondta nekem és milyen igaza volt: az elmúlt 2 meccsen sem volt irányítónk, csak jóval több pontot dobott, mint szokott. Csak nem mindegy ki az ellenfél... Ők is rendes gyerekek, de mindkettő teljesen ki tud akasztani...
Sok olyan időszakunk van, hogy szinte csak 2-3 játékosunkra kell figyelni az ellenfélnek a támadásban. Olyan ritkán van hogy 4, olyan meg szinte soha hogy 5 ember is képes jó eséllyel pontot szerezni. Sokszor van benn olyan ötösünk, hogy értem én, de ki fog pontot dobni?
így aztán könnyű védekezni ellenünk. Sem elgondolásunk, sem ritmusunk, sem semmink. Valahogy oldja meg Fepu, Hollins, Fanning átküszködve 2-3 emberen és még dobják is be sokszor emberrel a nyakukban. A pályán lévő perceikben meg a dupláját-tripláját kell melózniuk, verekedniük, ütközniük, rohangálniuk, mint normál esetben. Aztán persze, hogy a vért pisálva összehozott üres helyzetből sem megy be mindig.

Nevet és időt nem mondok, de visszajött az az időszak, amikor minden labdafelhozatalunkban és minden bedobásunkban benne van a halálszag.
Mivel a befejezett támadásaink is ütemtelenek, esetlegesek és erős tanácstalanság után pontatlanok, egy jobb csapatnak könnyű bennünk leindítani, nincs esélyünk visszazárkózni.
Védekezésben kaparunk, kúszunk-mászunk, de mivel szintén súlytalanok vagyunk a palánk alatt, meg előbb-utóbb valaki csúszik egyet védekezésben, kapjuk bentről-kintről az üresből dobott kosarakat. Üresből ezen a szinten kötelező jó százalékkal dobni (ugye Keller I. és Filipovity is bevágja, Keller Á-ról már ne is beszéljünk). Hát még amikor húzójátékosokról van szó, akik azért emberrel a nyakukban is képesek ilyen mutatványra.

De hát ezeket eddig is tudtuk, szerintem nincs nagy meglepetés.

Csak felejtsük el a "hátha" szót.
Ha valami komolyabbat akarunk, nincs hátha...
Ne legyen igazam, de Dillard kevés lesz ide.
Előzmény: EgisKormend (160316)


2018-01-17 00:52 (160282)
név: mex63
Laikusként ennyi Dillard-dal összefüggő net-olvasgatás, videózgatás után most még nem tudom, mit mondjak:
1.variáció: gratulálok a nem kevés beletett pénzhez, időhöz, munkához és a kitartáshoz ebben az ügyben, jó igazolás vagy legalábbis annak tűnik.
2. variáció: a nem kevés beletett pénz, idő, munka és kitartás nincs arányban azzal a kockázattal, amivel Dillard jár.

A róla olvasgatás közben talált infókkal, a bennem kialakult véleménnyel nem untatnék senkit.
A lényeg: ha ki tudjuk használni, hogy Dillard-nak olyan sok dobása már nincs ha még valaha európai szinten erős, igazán "pénzes" helyre akar kerülni, akkor talán nem lesz baj. Ez akkor igaz, ha a "jó számokat" nem olyan Richards-módra akarja elérni.
Ha viszont PAOK formában van, vagy nem éppen a "csapatbarát" megoldásokat választja (mint máshol több helyen), akkor megszívtuk. A csapat is, meg mi is. :)
Ebben azért nem kevés kockázatot látok.

Tud ő 12 asszisztot is adni egy meccsen, néha meg örökölni sem lehet tőle a labdát.
Pl. a görögöknél a duplákat jól-a triplát rosszul, a törököknél meg míg meg nem kérték hogy máshol folytassa, pont fordítva volt.
(itt oppá-oppá 51 %-kal triplázott, ez nálunk is jöhet :D)

A PAOK-nál, főleg a BL-ben nagyon nem ment a játék neki, az Apollon Patras-nál az eltiltása előtt viszont igen jól.
Itt egyébként egy 1:6-os bajnoki nyitány után decemberben gyakorlatilag Petty-t váltotta, aki meg hozzánk jött :D. Ott az első meccsén laza 28 ponttal mutatkozott be.
Az Apollon lassan testvércsapatunk lesz (vagy ugyanaz a manager? :D), mert együtt érkezett a később nálunk játszó Saddler-rel. Csináltak is mindjárt egy 6:2-őt, ahol a két vereség az Olympiacos-tól és az akkor csúcsévét futó Aris-től volt idegenben.

Azt hiszem Potocnik (is...) igazán felkötheti a gatyát, mert ha makacs emberek találkoznak, abból nem mindig sül ki jó dolog :))).

http://www.turistamagazin.hu/UserFiles/s/szarvasboges3_664x374t5_ic.jpg

2018-01-15 22:25 (160239)
név: mex63
Teljesen és tényleg komolyan mondom, nem az észt akarom osztani, de most már bírja ki mindenki ezt a pár napot :))).
Mondjuk én könnyen mondom, nem járok a Hunorba... :D

Szerintem így látatlanban is van vagy 10-20-50, akármennyi ember (ugye a Hunor, meg ugye a "csak neked mondom, de még titok és ne add tovább" :D) akik ha akarnának, biztos tudnának nevet-neveket mondani vagy írni. Felmerülhet hogy ezek után, vagy az itt meginduló sejtetések és sokatmondó félmondatok után mi értelme van "titkolózni", vagy nem leírni (nem az egyesületnek, hanem a vendégkönyv látogatóinak) "A" nevet, "A" neveket.
Az is igaz, hogy amit X ember tud Körmenden, azt tudják Szhelyen is, Zeg-en is, Sopronban is stb., tehát nagyjából újabb 10-20-50, akármennyi ember.

Én erre egyet mondok: azért, mert ezt kéri és kérte régebben is az egyesület és ehhez szerintem illik tartani magát mindenkinek.

Az, hogy a belső körből hogy indul meg kifelé az információ, az szerintem érdekes, de nem a mi dolgunk, azzal számoljon el, számoltasson el, vagy kérje számon az, akinek a dolga-akire tartozik.
Ha valaki esetleg így akarja megnyugtatni a közvéleményt, hogy "csepegtetni" kezd vagy engedi a csepegtetést, az sem a mi dolgunk.

Tényleg nem bántó szándékkal írtam amit írtam, ne legyen sértődés senki részéről és miattam bárki bármit írhat, az ő dolga.
Ez csak az én VÉLEMÉNYEM.

2018-01-14 18:59 (160184)
név: mex63
Gondolom Potocnik és (főleg) a csapat megbeszélték, akarjátok-e az esetleges folytatást, feltéve ha nem jár aránytalanul nagy erőbedobással.
Ha lenne egy következő 6 meccses menet biztos nem igyekeznénk, de itt már egyenes kiesés lesz. Két meccs gondolom beilleszthető, bár nem tudom mikor és meddig kell lejátszani.
A mai nap helyett holnap lesz a pihenő, gondolom délután videózás, meg gyúrás-nyújtás-átmozgatás.
A stat nem működik a kupa-honlapon, de érzésre sem játszik sokat senki sem, főleg egyhuzamban nem.

Ha csak nem kapunk ki 30 ponttal a II. félidőben, ha ilyen történne azt meg úgy is tudni fogjuk hogy miért van :)
Előzmény: redandblack (160179)


2018-01-14 18:35 (160183)
név: mex63
EgisKormend adottélő linket is:

https://huste.joj.sk/live

Előzmény: Owen (160181)


2018-01-13 19:50 (160141)
név: mex63
Öreg kezdek lenni én már ehhez :)
Egyet el kell fogadni: amíg nem lesz irányítónk, és esetleg nem hozunk egy magas embert, ilyen túlélő meccseink lesznek.
Szenvedősek, ritmustalanok, támadásban esetlegesek.
Egyedüli pozitívum, hogy Halász kezd magára találni.

2017-12-16 21:51 (159359)
név: mex63
Elvileg lényegtelen, de arról a 900 km-ről vissza is kell jönniük Isztambulba, úgyhogy 1800 km az :)
Előzmény: mex63 (159358)


2017-12-16 21:48 (159358)
név: mex63
Szerdai ellenfelünk is idegenben játszott, csekély 900 km-t azért ők is utaztak.
Győztek 8 ponttal, de az eredmény kialakulása nekünk akár hozhat is a konyhára.
Elsőre pislantottam is egyet, mert 113 pontot dobtak, viszont bővebben megnézve kiderült, hogy ezt a pontmennyiséget és az eredményt kétszeri hosszabbítás után érték el.
Nem ezen fog múlni, de talán jól jöhet.

2017-12-16 20:07 (159353)
név: mex63
Lehet hogy nem érdemeltük meg és a 2. félidő nagy részét nem is láttam, de idén rossz játékkal is tudunk győzni és az elmúlt években néha közepes játékkal is simán kikaptunk.
Lehet, hogy a szerencse, vagy valami velünk van.
Az ilyen győzelmekből (is) KELL tanulni.
Nézzétek meg a kosarsporton a tabellát, a hazai pálya minden körülmények között sok helyen erős, minden idegenbeli győzelem, mindegy hogyan és milyen játékkal, nagyon sokat ér.
Előzmény: spiritknight (159348)


2017-12-10 22:37 (159305)
név: mex63
Úgy néz ki holnap Potocnik főnök beindítja a benzinmotoros szivattyút, laza átmozgató helyett levegőkeresgélés lesz :D

Nem kritikának szánom a következő gondolatokat, hanem egyszerű észrevételnek, vagy véleménynek.
Egy dolgot tudomásul kellene vennünk nekünk is, de azt hiszem a csapatnak inkább: ez a csapat akkor eredményes ha CSAPATKÉNT működik + ha azt játssza amit tud, amit gyakorolnak, amire fel vannak készítve.
A csapatként történő működéssel nincs is probléma, mert az megvan, ez nem az előző években látott egyénieskedés, meg önfejűség.
Meglátásom szerint azzal viszont van probléma, hogy sokszor olyan dolgokat akarunk csinálni, ami (egyelőre) nem megy.
Most még "kárunk" vagy fájó "kárunk" nincs belőle, mert azért teljesítménnyel, szívvel meg sokszor ésszel is tettünk és teszünk is róla hogy ne legyen, de tegyük a kezünket a szívünkre, volt szerencsénk is.

Ha a jó eredmények és az eddigi szép szezon miatt elfelejtjük, hogy mivel tudunk nyerni és hirtelen többet kezdünk magunkról gondolni, mint ami van, akkor lehetnek kellemetlen meglepetéseink.

Nálunk nem sok játékelemre vonatkozó kiemelkedő egyéni képességekkel rendelkező játékosok vannak, hanem mindenkinél van egy-egy olyan terület amit jól, vagy az átlagnál jobban csinál. Ha ezt nem odafigyelve és fegyelmezetten, vagy akár nem közel a maximumom csináljuk, akkor van az hogy elmegy az ellenfél 10 ponttal, vagy 15-20 pontos vezetést nem tudunk megtartani és pillanatokon belül megint szoros a meccs.
Pl. ha csili-vili pörgetett, csúsztatott meg flikk-flakkos passzokkal akarjuk a támadásokat építeni, meg helyzetbe hozni a másikat, annak szívás a vége.
Vagy pl. ha nem védekezünk magas fordulatszámon, hanem védekezgetünk és kicsit pihengetünk, akkor kapjuk a könnyű kosarakat, meg az üres triplákat.

Szó se róla csináltunk ma is szép akciókat, meg sakk-matt támadásokat is, meg a harmadik negyed elején megpörgettük úgy a védekezést, hogy pillanatokon belül 20 pont fölé mentünk és úgy nézett ki fieszta lesz.
Aztán mégsem, mert inkább kezdődött a szieszta, fegyelmezetlenkedtünk, fölöslegesen színeztük, meg puhítottunk egyet a védekezésen, hiszen már hússzal megyünk.
Tudom a játékosok nem gépek, meg az sem jó ha nem merünk megcsinálni egy extra passzt, vagy leindításnál egy légpasszos befejezést, meg kellenek is az ilyen jelenetek és játékok, de ennek talán nem mindig ott van a helye ahol megpróbáljuk.

Aztán az is lehet, hogy én öregszem és egyre kevésbé bírom a felesleges feszültséget :D
Eddig szép szezonunk, szép eredményeink vannak és remélem átjött amit gondolok, azaz nem "ellene", hanem "érte" morgolódok.

Előzmény: BélaBá (159303)


2017-12-05 23:19 (159253)
név: mex63
Csak egy kicsit tisztult csak a kép azóta hogy te összeraktad :).
Kíváncsiságból én is csináltam ilyent akkor, most frissítettem (tévedés lehet benne :D)

Ahol több csapat van, a sorrendnél a valószínűségeket vettem figyelembe, bár ez eléggé viszonylagos, mert egy váratlanabb eredmény miatt több minden borulhat:

J csoport:
D2 MTE - Keravnos
B1 Bakken Bears - Nevezis
F2 Proximus Spirou – Minsk - Alba Fehérvár
G1 Demir Insat - Belfius Mons-Hainaut - Pristina

A B csoportban dán Bakken Bears ha holnap hazai pályán nem kap ki 15 pontnál többel, akkor 1. helyezett a csoportban.
Az F csoport lehet bonyolult is, meg lehet akár egyszerű is:
itt jelen pillanatban ugyan a belgák vannak az 1. helyen, de érdekes, mert ha győznek is holnap a már kiesett Herzliya ellen, csak másodikok lehetnek majd.
Az Alba/Minsk páros bármelyike jobb a velük történő összevetésben.
Ha kikapnak, akkor kiestek és az Alba/Minsk meccs vesztese a 2. helyezett.
A G csoportos török-belga párharcnál mindkét csapat idegenben győzött 5-5 ponttal. Lusta voltam utánanézni pontosan, de szerintem ilyenkor az általános különbség dönt, ebben egyelőre a törökök állnak jobban.
Elméletileg a Pristina is lehet első a csoportban, de ha győz a Belfius akkor még a 2. helyhez is min. 26 ponttal kell megverni nekik a törököket otthon.

L csoport
D1 Keravnos - MTE
E1 U-BT Cluj Napoca – Istanbul BSSK
A2 Donar Groningen - Antwerp
G2 Belfius Mons-Hainaut – Demir Insat - Pristina

Az E csoportban megvan a két továbbjutó, csak az 1-2. hely kérdéses.
Ha győz holnap hazai pályán a Kolozsvár, ők az elsők. Ez igaz akkor is, ha ők is és a törökök is kikapnak, de erre így együtt elég kicsi az esély.
A Kolozsvár egyébként elég masszívnak tűnik, vezetik is a román bajnokságot 6:1-gyel, most az Aradot verték egy 15 pontos vezetés utáni egylabdás meccsen. Láttuk őket a nyáron, sok ”ismerős” van a csapatukban, Török Rolli, Kromah, Barro és két hete még erősítették is a G-faktort, leigazolták Drungilast (első meccs: 11 pont)
Azért ő meg Sakic elég jól ellensúlyozza pl. Török és Kromah viszonylagos visszafogott viselkedését :D.
Őket biztos elkerülném, bár akik a csapattal tartanak idegenbe is, egy kolozsvári túrának talán jobban örülnének.
Az A csoportot megnyerték a franciák, így velük most nem kerülhetünk össze. A második helyért egyszerű a történet: holnap Groningen–Antwerp, aki nyer második.
A G csoportról volt szó az előző variációnál.

Összefoglalva, eléggé képlékeny még a dolog és szigorúan csak magánvélemény (vagy egy halvány érzés) a továbbiakról:
úgy gondolom egy hangyányival jobban járnánk, ha csak a 2. helyen jutnánk tovább.

Előzmény: BélaBá (159251)


2017-11-15 22:00 (159041)
név: mex63
Már vártam, ki lesz az első :)
2017-11-06 23:58 (158904)
név: mex63
Gondolom a teljes meccsre a mi stábunkon és csapatunkon kívül kevesen kíváncsiak, de mit tudni :).
https://www.youtube.com/watch?v=aI1skBJmR4Y


2017-11-06 23:53 (158903)
név: mex63
Minden meccsünk fontos, szerdán viszont egy olyan következik, amivel (ha győzünk...) kicsit egyszerűbbé és kényelmesebbé tehetjük magunknak az életet a két utolsó idegenbeli kupameccsen, ezáltal pedig a bajnokságban is.
Nov. 15.-én a belgákhoz megyünk, azért az nem lesz mindegy a Szolnok meccs előtt, hogy ott mindenképp kell-e a győzelem, vagy nem annyira fontos.
Várhatóan a Keravnos holnap veri a Brüsszelt és akkor a mi meccsünk után akár már a továbbjutást is ünnepelhetjük. Csak az marad a kérdés, az első vagy második helyről megyünk-e tovább a következő szintén 4 csapatos körbe.
(Nem szabad még nagyon előreszaladni, de a Falcoval és a Szolnokkal még nem kerülhetünk össze , max. az Albával ha ők összekapják magukat .)

Annyira azért nem lesz ez egyszerű, a kinti meccs is figyelmeztet erre és a bolgárok könnyen állhatnának 0:3 helyett 2:1-gyel is, ez pedig az utolsó szalmaszál nekik.
A Botevgrad is szombaton játszott, de ők idegenben.
102 pontot dobtak, 21 ponttal nyertek a bolgár bajnokság jelenlegi utolsó helyezettje ellen és szintén igyekeztek kímélni a kulcsjátékosaikat.
Mondjuk Kesar a szerb centerük 25 perc alatt így is 35 pontot dobott.
Lehet, hogy ellenünk készültek-készülnek valami meglepetés félével, mert center létére a szokásos 3-4 kísérlete helyett most 10-szer próbálkozott triplával, 6-szor be is talált . Egyébként ennyire azért nem dobja jól a triplát (ellenünk pl. 0/3), de pl. a FIBA kupában is közel 40%-kal dobálgat kintről, talán azért érdemes lesz erre is figyelnünk.

Érdekességképpen itt egy 4 perces összefoglaló a meccsükről:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Woir6A3cqQE

2017-10-31 22:46 (158802)
név: mex63
A festékben holnap komoly feladat lesz, elsősorban az ottani védekezésünkön dőlhet el. Csori, Horti, Tuoyo, Davis felkötheti a gatyeszt.
Kívülről meg jó százalékkal kell tüzelnünk, mert nem bántva a Debrecent, most más kávéház lesz a palánkjuk alatt.
Potocnik is mondja, hogy a belső posztokról veszélyesek és ha nem tudnak rohanni, akkor türelmesen "várnak", míg valakit meg nem lehet játszani.
Ehhez belül erősek, de egyben mozgékonyak is.
Ők is meccseltek a hétvégén, pihentetve a 7-8 forgatott játékosukat idegenben győztek 7 ponttal. Különösen Abukar kímélte magát, a "szokásos" mennyiségű dobásainak csak a felét engedte el és csak 4 pontot szerzett. A kezdő 4-5 poszt viszont közeliből 13/14-et hozott, de ezt csapatszinten is 70 %-kal dobták.

Előzmény: Mörtön (158797)


2017-10-29 22:03 (158788)
név: mex63
Pisti a 2.helyen - TOP 5 Plays - Game Day 2 - FIBA Europe Cup 2017-18
https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=ZR-haQ1b3hw

2017-10-28 23:19 (158778)
név: mex63
Gratulálok a csapatnak a szép győzelemhez!
Kifejezetten szeretem az ilyen izgalommentes, nyugodt estéket.
Ne nézzünk túl messzire, egyelőre a jövő hétre is kérek kettő ilyent, aztán nov. 18-ig még négyet :)

2017-10-28 22:58 (158776)
név: mex63
Meg még az asszony is hazaenged ;)
Előzmény: acélszív (158775)


2017-10-25 23:15 (158729)
név: mex63
Így van, egyáltalán nem lesz könnyű és ezt nem azért mondom mert ma könnyedén verték a bolgárokat.
7 amerikaijuk van, gyakorlatilag ők játsszák végig a meccseket 25 és 30 perc közötti játékidőkkel. Rutinos, jól dobó játékosaik vannak, az átlagéletkor 29 év (a miénk 24). Szinte minden poszton magasak-erősek, még 4-5-ben is mozgékonyak, a 4-esen játszó Abukar-ra külön figyelnünk kell majd.
Na persze ez így leírva úgy tűnhet, hogy ejha :D.
Az ingadozások tekintetében "hasonlítanak" ránk, pl. 27 - 8 - 31 dobott pontos negyedeket is tudnak csinálni felváltva :), meg -10 +10 különbségeket.

Ott kell lenni fejben, fáradtak leszünk, de talán 2/24-es 8%-os csapattriplánk és közel 10 kihagyott büntetőnk nem lesz.
Ha nagy ingadozások nélkül tudnánk hozni egy egyenletes jó játékot, akkor az itthon győzelmet és talán félig már továbbjutást érhet.

Előzmény: nzs (158727)


2017-10-19 00:00 (158604)
név: mex63
Az index kosaras fórum egyik részében olvastam most az előbb.
Nem rólunk és nem nekünk szólt és nem is biztos hogy igaz, de én egyet tudok vele érteni:

"A szurkolói lélektan erős kilengéseit megértem, de azt mondom hogy az igazság valahol mindig a középúton van."


2017-10-12 00:01 (158447)
név: mex63
Helyesbítek: nem érzésre és nem talán, hanem szinte biztos, hiszen láttuk is őket.

Őket jó lenne elkerülni, mert azért egy 6 légióssal felálló Istanbult idegenben megverni nem kispálya. Még akkor sem, ha ma hazai pályán kikaptak 8 ponttal és így kerülhetnek esetleg hozzánk a D csoportba.
Előzmény: mex63 (158446)


2017-10-11 23:49 (158446)
név: mex63
Így van.
Így érzésre talán a Khimiket lenne a legjobb elkerülni (testvérváros, meg Mogyi Kupa ide vagy oda).
Előzmény: BélaBá (158444)


2017-10-11 23:41 (158445)
név: mex63
De édes istenem, láttad az az utolsó büntetőt? Tiszta erőből a palánk szélére...

Nem hiszem el, majdnem sikerült "elbaltázniuk" és 3 ponttal nyernie a Herzliának hogy hosszabbítás legyen és a +7 és -13 között az egyetlen "rossz" eredményt megcsinálják. Mit szenvedtek volna a hosszabbítás 5 percében, hogy ez mégegyszer ne fordulhasson elő :).

De egyébként halkan jegyzem meg, ilyen a "sors": ugye egy Groningen nevű csapat tavaly szintén nem vette komolyan az utolsó támadását.
Valami Körmend nevű városkában történt és így az ottani csapat egyetlen pontocskával 2. legjobb vesztesként kerülhetett a következő körbe, aztán hogy onnan meg csoportelsőként továbbjusson.
De ez már történelem ;D.
Előzmény: jimmy66 (158441)


2017-10-11 23:07 (158439)
név: mex63
Nem. A FIBA-nak itt is sikerült számomra tök logikátlant "kitalálni".

A mérkőzések eredményeiből csak a különbséget veszik figyelembe.
Igy lehet az, hogy a kétszer vesztes Balkan a -11-ével már biztosan bekerült (mert a Larnaca-val összehasonlítva meg 169:145 a dobott pontok száma), az egyszer vesztes-egyszer győztes svéd csapat a -21-ével ebből a szempontból hátrább van.

Ezért van az, hogy elvileg a most futó Porto-Herzlia meccsen pl. a Herzlia akár 7 ponttal is kikaphat, de 2 vereséggel és -10-es különbséggel főtáblára kerül.
De jelenleg ott a felek igen okosak, mert a vége előtt 2 perccel pár ponttal a Herzlia vezet (a félidei -7 után), a csapatoknak csak arra kell vigyázniuk, hogy a Herzlia ne nyerjenek 13 pontnál többel, mert akkor mindketten továbbjutottak :D:D
Előzmény: jimmy66 (158438)


2017-10-11 22:04 (158436)
név: mex63
Egyébként valahol érthető, hogy a románok az utolsó negyedben és az utolsó pillanatig is mindent megpróbáltak, mert ha nyernek 6 ponttal, akkor a "szerencsés 3 vesztes" közé és így a főtáblára kerülhettek volna.
(elméletileg és ha van-volt eszük, talán gyakorlatilag is tudhatták hogy a -7-es mellett a 2 darab -11-es összesített eredménynél kell jobbat csinálni, akkor szinte biztosan minimum 3.-ként továbbjutottak volna)

2017-10-11 21:45 (158435)
név: mex63
Gratulálok a csapatnak! Kár volt megint aggódnom.:)

Egy érdekes dolog azonnal:
jobb, hogy ha mindenki nekiáll átállítani a biológiai óráját, mert ha a FIBA ragaszkodik a kiírásához, akkor 18.-án és 25.-én is 22.30-kor lesz az első két meccsünk :D, mindkettő hazai pályán.

A 18.-ai ellenfél még kérdéses, 25.-én a Brüsszel jön.
Jelenleg a Khimik Juzsnyij, a Falco által kiejtett Balkan, vagy a Petrolina AEK lehet az első ellenfél, esetleg amennyiben a még most zajló meccsen nem lesz 7 vagy 10 pont feletti különbség (ide vagy oda) akkor a tavalyról jól ismert Herzlia vagy a Porto közül is lehet valaki.

Előfordulhat, hogy a csapat "hazajár" Ciprusra, vagy akár Mogyi Kupa visszavágó is lehet és mehetünk testvérváros-látogatóba.2017-10-09 22:40 (158377)
név: mex63
Közben tegnap a Steaua is megkezdte a bajnoki idényt, a Dinamo Bukarestre vertek hazai pályán egy laza harmincast (97:65).
Ez nem foci, maga a párosítás már nyomaiban sem emlékeztet a román "El Classico"-ra és a Dinamo sem a 22-szeres román kosárbajnokra.
Tavaly a 12 csapattal induló bajnokságban 10.-ek, utolsók lettek és csak azért nem estek ki, mert 2 csapat idény közben visszalépett. Légiósuk nincs is, hacsak nem az olasz-román kettős állampolgáruk számít annak.
Ennek megfelelően a Steaua tudott tartalékolni, +20 percet játszott szinte mindenki, aki számít.
Az eredményből következik, hogy jobban is dobtak mint nálunk (pl. Lapornik 75%-os, Marinov 50%-os tripla, Boone 7/6, Frasenyuk 8/5 dupla)
Taylor ugyan csak 2 pontot dobott, de kiosztott 6 asszisztot.

Komoly következtetéseket sem a mi, sem az ő meccsükből nem lehet (talán...) levonni.
Azért arra nekünk sem ártana figyelni, hogy 19:2-vel kezdtek :).


2017-10-08 16:29 (158372)
név: mex63
Annyit tudok mint te, de barátod a gugli... plusz az előző hsz-ek...
(lényeg: "nincs a játékengedélyen)"

2017-10-01 11:56 (158256) név: spiritknight hozzászólásai
Csak érdeklődés:
Most, hogy Davis nem játszhatott, Koch miért nem szerepelt? A bajnokságban a szakvezetés nem is akarja játszatni, vagy esetleg más oka van?

2017-10-01 12:55 (158258) név: webmester
Ezért: http://nyilvantartas.hunbasket.hu/csopje/je-hun-9003-x1718.pdf
(nincs a játékengedélyen)
Előzmény: spiritknight (158256)


És tessék az új csoportos játékengedély:
http://nyilvantartas.hunbasket.hu/csopje/je-hun-9003-x1718.pdf

Kiadás időpontja: 2017.10.05. 11:10

Ezen meg már rajta van. Október 05.-e (csütörtök) óta.
Hogy ment-e a 6 milla? Nem én vagyok az illetékes :D

Előzmény: Eddi (158365)


2017-10-06 23:49 (158342)
név: mex63
Háááát ahogy mondják, ez is egy vélemény, rendben.
Én nem értek vele egyet, de ez is egy egyéni dolog.
Nem mondom, hogy biztosan nincs igazad, de én ennyiből nem mernék ilyen következtetéseket levonni.

Egy nagy eséstől összeszedett vállsérülés után azon az "ott sem váltotta meg a világot" meccsen dobott 17 perc alatt 11 pontot, aztán pechesen aláfordult a bokája.
Videó alapján véleményezni semelyik irányban nem szerencsés, a leggyengébb nekem kicsit erős.
A "leghanyagabbat" (?) meg nem igazán értem.


Előzmény: mertakörmend (158341)


2017-10-04 23:46 (158311)
név: mex63
A Díjfizetési Szabályzat alapján ahhoz hogy a bajnokságba benevezhessük, az biza' + 6 millióba fáj.

("Nem hazai nevelésű játékosok esetén:
A csoportos játékengedélyen legfeljebb 4. sportoló: 300.000 Ft
A csoportos játékengedélyen lévő 5. sportoló: 4.000.000 Ft
A csoportos játékengedélyen lévő 6., vagy a fölötti sportoló: 6.000.000 Ft")

Nem véletlen, hogy néhány csapat már az 5. légióst is meggondolja.

Azt nem tudom van-e, létezik-e valamiféle "kedvezmény" a nemzetközi kupában indulóknak, de ha bejutunk a főtáblára, akkor talán kérhetünk ;)
Természetesen a véleményeddel (kéréseddel) egyetértek.
Előzmény: jháza (158306)


2017-10-04 23:21 (158310)
név: mex63
Köszönöm a mai ajándékot a Csapatnak!

A meccs végén azt beszéltük, hogy első érzésre az embernek van egy kis hiányérzete, viszont így leengedve a harci gőzt azt mondom ne legyen!
A +16 tipikusan az az eredmény, amit a meccs előtt a többség aláír, vagy egy olyan eredmény, amit ha egy 5-8 ponttal végigvezetett meccs végén ér el a csapat, akkor szétszedjük a csarnokot.

Így persze lehet sajnálni, hogy nem lett 20-25 pont, de nincs mese, a végére nem csak fizikailag, de egy kicsit fejben is elfáradtunk.
A bírók is igyekeztek, pl. Fepu "kilépését" megnéztem most, jól látható a lassításon hogy nem lépett a vonalra, tipikus rosszindulatú fújás volt.
Elméletben nem volt rossz ötlet hogy lassítsuk a játékot az utolsó 4 percben, de az eladott labdák, technikai hibák miatt a terv nem jött be, ez előfordul.
Szerintem Potocnik jól meccselt, talán az utolsó pár percben nem tudtuk Taylor védését megoldani. Az utolsó támadásuknál pedig 100%, hogy nem, azt nem is értettem.
Fanning pedig... :D:D Valaki szólhatott volna neki, hogy számít a különbség is :D Már előtte nem sokkal is könnyebb szívvel rádobott egy triplát, amit aztán Zsiga erősen nehezményezett nála, de láthatóan már akkor nem értette, hogy most mi a baj így a vége felé :D.

Egyébként a "minden rosszban van valami jó"-elv alapján lehet akár azt is mondani, hogy ez az eredmény legalább egy pillanatra sem tehet bennünk könnyelművé és az első perctől kezdve nagyon oda kell magát tennie a csapatnak.
Nem mehetünk fel azzal a tudattal, hogy bő 20 pont előnyünk van, mi bajunk lehet?
Remélem továbbra is a meccs nagy részében látott feszes védekezéssel kezdünk és ugyanúgy támadunk, azaz jól megtaláljuk az arányt az egyéni és a csapatjáték között.
Több kifejezetten gyönyörű játékunk volt, a II. és III. negyed parádés volt és ami külön tetszett, hogy voltak ugyan bosszantó, vagy rutintalanságból eredő hibák, de ezek szinte kivétel nélkül nem az idióta vállalások következménye volt.

Gondolom nélkülem is tisztában van vele a csapat és a stáb is, de "üzenném" (kérném...), hogy az elejétől kérem szépen a két közbülső negyed játékát védekezésben és támadásban is, nehogy ezek elhiggyék, hogy van keresnivalójuk ;).

2017-09-30 19:48 (158245)
név: mex63
Nem piszkálás, de foglalkozzunk a mi csapatunkkal :),

akiknek gratulálok!

Ezt már szeretem, nagyobb izgalmak nélkül, idegenben (úgy hogy dobtak ellenünk 28 büntetőt).

2017-09-27 21:59 (158215)
név: mex63
A BélaBá által hivatkozott digisportos cikkben szlovák mesternek titulálják.

Képzeld el, ha megkérdezte volna tőle, hogy a szlovák válogatott mikor fog jut kijutni egy EB-re?
Gasper meg lesett volna értetlenül :)

Előzmény: Jockey (158207)


2017-09-12 20:59 (157979)
név: mex63
Hát igen.

Potocnik: "Mint ahogy sokszor mondtam a klubon belül, hogy a felkészülési periódus első felében ne hozzuk nyilvánosságra a statisztikai adatokat, a pontdobókat. Vagy épp volt olyan meccs, amikor az eredményt sem jegyeztük, mert ez az időszak, a mostani munka nem erről szól. Ilyenkor nem ezek a lényeges dolgok! Engem egyedül az érdekel ilyenkor, hogy mit mutat a csapat abból, amit elterveztünk, amit kérünk a játékosoktól. A mutatott teljesítmény számít. Ezért kértem azt, hogy ne beszéljünk ezekről a dolgokról. Mint ahogy nem beszélünk a sérülésekről sem. És nem azért, hogy „eltitkoljuk” a szurkolók elől. Nem!"

Na most komolyan, mit nem lehet ezen érteni?

Egy NAGYON NAGY hibát látok a történetben, ezt mindjárt az elején kellett volna elmondani.
Hozzátenni és elmagyarázni nekünk, hogy elmondtam a játékosoknak is, a csapat érdekel és nem az, hogy ki hány pontot dob. Nem statisztika-gyártóknak lettetek idehozva. Azt nézem, hogy ki tartja be a taktikát, ki az aki nem sértődik és hisztizik, KI ADJA TOVÁBB A JOBB HELYZETBEN LÉVŐ TÁRSÁNAK A LABDÁT, KI AZ AKI NEM VÁLLAL EL IDIÓTA DOBÁSOKAT, KI AZ AKI MEGHAL A VÉDEKEZÉSBEN, ki az aki MÉRLEGELÉS NÉLKÜL minden alkalommal megy a lepattanóért (vagy kizár vagy indul előre, mert az a dolga és nem a nézegetés... nem folytatom.

Ja hogy az eddig nem volt elmondva vagy leírva, amit fent idéztem?
Azt tartom, hogy nagyon nagy kommunikációs hiba és "elszalasztott lehetőségnek" érzem.
Ha én Potocnik vagyok, akkor azzal kezdem, hogy sajtótájékoztató vagy kommüniké:
ezt szeretném az elején, és ezért meg ezért. Ezt mondtam a játékosoknak, ezt kértem tőlük. Próbálunk a tavalyi hibákból tanulni és CSAPATOT AKAROK.
Kérek a szurkolókat is értsenek meg, legyenek türelemmel, remélhetőleg lesz miért várni és mindenki látni is fogja az eredményét.

Ez nem történt meg, de minimális logikával mindenki sejthette, hogy ezt nem Boxi kérte.
Potocnik a vezetőedző. És kész. Komolyan, a következő az lesz, hogy miért futtatja a játékosokat a városban.

Abba a témába meg nem is megyek bele, hogy mennyien szeretnek jólértesültek lenni és ezért sok mindent megtenni. Vagy a jólértesültet adni. Vagy a "neked elmondom, de ne add tovább" híreket megfuttatni.

Persze ezzel a vezetőedzői kéréssel lehet egyetérteni vagy nem egyetérteni.
Szóvá is lehet tenni, hogy v-kinek nem tetszik, vagy furcsa.
Na de hetekig ezen sopánkodni, meg hisztizni?
Lusta vagyok kikeresni, hány csapatnak zártak az edzései, vagy volt zárt kapus edzőmeccse. A Szolnoknak volt olyan, hogy a csapatokon kívül talán 5 ember tudott róla. Aztán utána sem eredmény, se semmi. Csak így fejből még ZTE, Kaposvár, Fehérvár.
Ja hogy mi még a pontdobókat sem adtuk meg? Nahát...

Szóval türelem, minimális beleélő képesség és elfogadás.

Mi lesz itt te atyavilág, ha párszor még ki is kapunk?Előzmény: jháza (157967)


2017-08-30 22:11 (157751)
név: mex63
Jurij "Jure" Zdovc?
Ühüm...
Előzmény: soma (157750)


2017-08-27 20:52 (157682)
név: mex63
Közben eszembe jutott, hogy baj van: Final Four nem is lesz :D
2017-08-27 20:49 (157681)
név: mex63
Nehéz idénynek nézünk elébe.
Itt a honlapon biztosan :).

Egy kivétellel: ha veretlenül leszünk bajnokok, megnyerjük a kupát és a Final Four-ba jutunk a Europe Cup-ban ;D
Előzmény: rokob (157680)


2017-08-26 20:57 (157654)
név: mex63
A honlapjukon csak a saját pontdobóik vannak, de a tudósításból kiszámolható, hogy az utolsó negyedben 8 percig 4 ponton tudtuk őket tartani.
Előzmény: jháza (157651)


2017-08-02 00:01 (157427)
név: mex63
Remélem nem érzem rosszul, de talán azért sem erőltettük (bár azt nem tudom, hogy egyáltalán volt-e vele valamilyen tárgyalás), mert az idei kerettel VÉDEKEZÉST IS tervezünk.
Olyant, ahol nemcsak tudnak, de AKARNAK is védekezni a játékosok és ezt csapatszinten is meg tudják valósítani.
Az edző meg felépíti és megköveteli.
Elvileg a szükséges rotáció rendelkezésre áll ahhoz, hogy egypáran ne csak pihengessenek védekezésben (tudom-tudom kevesen is voltunk, de...).
Támadhatunk mi látványosan, ha utána jönnek az üresből kapott triplák, a könnyű ziccerek, meg a bukott lepattanók.

Nagyon remélem, a komoly védekezőjátékra végre fizikálisan is, fejben is és lélekben-szívben is alkalmas lesz mindenki.

Előzmény: krstic (157426)


2017-07-22 22:43 (157274)
név: mex63
Emberek... basszus mást nem olvasok, hogy ezt miért hoztuk ide, azt meg miért nem?
Ez szar lesz, ez nem ide való, ez meg minek jött ide... Sokkal jobb lenne az x, az y, meg a z.
És ezek még csak nem is pénzügyi kérdések, hanem ezek a reagálások számomra felfoghatatlan valamik, pontosan nem is tudom megfogalmazni mik.

Csak a pénzügyi részt nézve (a többivel nem is akarok foglalkozni):
van egy büdzsénk, ebben benne van minden költség az utolsó vasig.
A "bérekre" rendelkezésre álló pénzkeret ebből szintén ismert.

Dollárban vagy euroban 5 számjegyű pénzt egy játékosnak nem igazán tudunk kifizetni. És kész.
Vagy pontosabban: lehet hogy kitudnánk, de ennek számtalan következménye lenne.
Tetszhet vagy nem tetszhet ez valaki(k)nek, de ettől ez még tény.

Egy mondatban konkrétan: egyszerűen nincs értelme a Szolnokkal (vagy bárki mással) ESZTELENÜL versenyeznünk.
Megtesszük ott az ajánlatot, ahol meg kell vagy meg lehet, de egyet el kell fogadnunk, hogy van egy teteje a dolgoknak.

Persze papíron k-va jól nézne ki egy K.Perry-Channels-Smith-McKinney és egy 10-12.000 eurós szerb-horvát-szlovén vagy akármilyen center a Fepu-Csori-Németh Á.-Oroszi-Márton-Horti-Bán-Halász magyar sorunkhoz...sőt azt hiszen ez nem csak papíron nézne ki jól ;D.

De MIBŰŰŰŰŰ?

2017-05-31 21:29 (156519)
név: mex63
Szörnyű... így ismeretlenül is részvétem az elhunyt fiatal lány családjának, a fiúknak meg gyors felépülést.
A lelki sérülések lassabban fognak gyógyulni.


2017-05-19 22:25 (156040)
név: mex63
Gratulálok a csapatnak, a stábnak, a szurkolóknak és azoknak is akik ehhez a továbbjutáshoz így vagy úgy hozzátettek bármit, nagyobb vagy kisebb dolgot.

Hát akkor jöjjön aminek jönnie kell ;)
Komoly feladat lesz, a második meccstől a Pécs ellen is találtunk ki jó dolgokat és ha nem is mindent, de sokat meg is valósítottunk belőle.
Csak úgy leírom, mert szerintem mindenkinek egyértelmű, az alap Govens minden szempontból történő levédése és a lepattanók megszerzése. (pl. a 4 meccsen a Falco 64(!) támadólepattanót szedett.)
Azt hiszem a stábnak is bőven lesz min gondolkodni, legalábbis a kivitelezés mikéntjén biztosan.

Na és egy részlet Csirke nyilatkozatából:
"... A szurkolótáboroknak is gratulálok, remek hangulatot teremtettek. Tudjuk, hogy a körmendi a legjobb az országban,..."

2017-05-18 21:24 (155998)
név: mex63
Én szeretnék vasárnap meccsre menni.
A Falco-Kaposvárra... ;)
Előzmény: kendeffy (155996)


2017-05-16 22:11 (155975)
név: mex63
Ejha...
Nemrég prózai estje volt Gotthárdon, most meg itt lesz koncertje?

Előzmény: Ultrasboy (155974)


2017-05-11 00:29 (155751)
név: mex63
Azt szeretném kérdezni, hogy te melyik évben is voltál az "év szurkolója"?
Előzmény: Bubi_ (155729)


bejegyzés 1 - 50 ( összes : 632 ) időrend: -> korábbi 582 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /