Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 646 ) időrend: -> korábbi 596 bejegyzés
2020-06-29 21:34 (174192)
név: mex63
Én meg azt mondanám foglalkozzunk magunkkal, bármennyire is nehéz konkrétumok nélkül.
Egészében véve persze nem mindegy, hogy milyen játékosokból fog összeállni bármelyik csapat vagy konkrétan a Falco.
Én csak egy többé-kevésbé érzelmi (na jó egy picit szakmaiból is) szemszögből értékelném a dolgot:
Az itt-ott összeszedhető zuhanyhíradós morzsák szerint hoznak egy nem túl drága és első blikkre nem igazán prémiumkategóriás centert Keller helyett+többen vélik hogy Filipovity elballag a barátnőjével külföldre.
Azaz felszabadul x mennyiségű pénz, amiből nekem az lenne a logikus hogy megpróbálnak egy komoly 4-est hozni a két ilyen-olyan centerük és Milosevics mellé.
Varnado szagot érzek a levegőben...
Ismét csak elejtett infók alapján neki min. 8e, de inkább 9-10e körül a jelenlegi szintje a nálunk tavaly kapott 6ezer után. Nekünk állítólag 6-7-ért Turnerre sem volt sok esélyünk...

:) : visszaolvasva úgy tűnhet hogy én is a Falcoval foglalkozok, pedig nem, csak a tavalyi egyik kulcsfiguránkon gondolkodtam el, hogy nem esne jól ha bejönne a tippem :)

2020-03-11 22:03 (173400)
név: mex63
A legfontosabb viszont lemaradt: óriási gratuláció a csapatnak!
Ezt folytatni a továbbiakban, nem elszállni, mert ma is voltak példák rá hogy ha valamelyik csapat bármelyik csapat ellen nem koncentrál és nem teszi magát oda, kellemetlen meglepetés érheti.
A felsőházba jutás fontos, de ez csak az alap.
Mind az 5 hátralevő meccsnek jelentősége van, mert nagyon nem mindegy hogy az ottani 8 meccses menetre milyen helyzetből, mekkora előnnyel vagy éppen mekkora hátránnyal fordulsz rá. Attól függetlenül hogy ott minden meccsnek dupla értéke is van.
Feltételezve ha lesz egyáltalán Középszakasz. Véleményem szerint ez egyáltalán nem biztos. Dönteni vagy egyértelműsíteni a helyzetet az M-KÁOSZ-nak pedig hamar kell, mert 5 forduló van vissza. Ilyen tumultusnál nem mindegy hogy a play-off előtt a 6-10. helyért van még 8 meccs vagy nincs.
Gondoljunk pl. formába jövő a Sopronra. Jó esélyük van kis hátránnyal nekiszaladni a Középháznak és esetleg megcsípni akár egy 7. helyet is, vagy azt mondják 3-4 forduló múlva, hogy akkor bocsi de alapszakasz 1-8. hely play-off, 13-14. hely play-out, a többieknek meg köszönjük.

2020-03-11 21:35 (173396)
név: mex63
Egy durvulás viszont van, ha harmadszor is eljátszod ezt a poént és az play-off meccsen következik be, akkor a vétkes csapat feladással bukta azt a meccset.
Előzmény: mex63 (173394)


2020-03-11 21:28 (173394)
név: mex63
Ha mindent a helyén néztem meg, akkor nincs aggodalomra ok. :)
A Versenykiírás szerint technikai hiba a vétkes csapat edzője ellen (ezt meg is kaptuk) + plusz ha jól értelmezem 10.000 Ft+ÁFA pótdíj :).
Szintén ha jól értelmezem még egy ilyen dobásunk van kisebb retorzióval, azért már 20.000+ÁFA jár, a harmadik esetben viszont már 1 pont levonás.
Ezért óvni nem lehet, minden ami történik (ha pl. van szerzett pont a tévedés felfedezéséig), az érvényes.
Előzmény: lhegedus (173388)


2020-02-23 22:35 (173252)
név: mex63
Közben Koszovó válogatottja egy 4. negyedbeli 10 pontos hátrányból 4 ponttal nyert Luxemburgban.
Egy Kastrati nevű játékos 19 ponttal vette ki a részét a sikerből, ebből az utolsó 7 percben 13 pontot (3 tripla, 2 dupla) csinált, bónuszként fél perccel a vége előtt 2 pontnál meg labdát szerzett.
Urime Erjon!

2020-02-23 17:55 (173249)
név: mex63
Az első hsz-t elnyelte a rendszer, így csak röviden a válogatott meccs szünetében.
Jó volt ez, mindenkit lehet valamiért dicsérni.
Balogh Mátéra mint a szemünk fényére úgy vigyázni, ez Takács Kristófra is igaz.
Máté félig háttal a palánknak adott asszisztja nagy desszert volt.
Durázi a szokásos harcosság, a dobásai nem ültek. Németh Ákosnak szép középtávolijai voltak, az egyik után még az ellenfél centere is tapsolt és visszafelé futás közben bólogatva pacsizott le Ákossal a hintába ültetésért. A távoli dobásai nagyon nem sikerültek.
Az új srác úgy bő 20 percet játszhatott. Ahhoz képest hogy inkább egy ágyra lett volna szüksége, főleg a második félidőben már látszott hogy jól fogunk vele járni.
Mindjárt indulásból volt két sikertelen hero tripla kísérlete, később vagy kettő szinte belülről jött ki.
A két rájátszott figura utáni távoliját viszont biztos kézzel dobta be. Egyénit érthetően nem sokat vállalt, egy betörés utáni szép ziccer, egy másik után lendületből stop és szép középtávoli. Ezekből szerintem bőven fogunk látni 😃.
Amit még jó volt látni, ilyen fáradtan is akart és tudott védekezni.
Azt is örömmel láttam, mennyire nem mindegy ha egy idegen közegbe érkezés után van akire vagy akikre számíthatsz.
Az meg végképp szimpatikus volt, hogy főleg Varnado, de Edwards és Taylor is milyen gyermeki örömmel labdáztak egy kicsit a gyerekekkel, míg az új fiúra vártak a meccs után.
Előzmény: bari (173248)


2020-02-20 09:08 (173228)
név: mex63
A nagy szóf@s@sban meg a végéről lemaradt (ha a nyelvvel tévedek, akkor az érintett a szándékot nézze :D):

Falënderim Erjon, fat të mirë për ju në të ardhmen!
Hvala Erjon, veliko sreče v prihodnje!
2020-02-20 00:26 (173227)
név: mex63
Nemcsak a kritikával, hanem a dicsérettel is élni kell.
Egy megelőlegezettet én is adnék a stábnak, remélem nem kell majd visszavonni.
Nem szeretnék más gondolataival, meglátásaival ékeskedni, ezért javaslom olvasásra realfan bő egy hete írt hozzászólását az mnk index fórumon.
Érdemes, szinte minden szavával egyetértek.
Annyival csatlakoznék a gondolatmenetéhez, hogy ha már a tervek-lehetőségek-realitások ellenére eddig tényleg így alakult a szezon (nálunk és másoknál) és LEHET ESÉLY arra hogy mi legyünk a Falco olyan kihívói akinek érdemi lehetősége LEHET MEGPRÓBÁLNI legyűrni őket, akkor ez egy ideális igazolásnak tűnik.
Nem csak az új fiú előélete, a számai miatt vagy a videó felvételei alapján (hányszor tévedtünk már...), hanem olyan dolgok miatt is amiről Zollner is beszélt.
Én azt gondoltam amikor felröppent Warner neve, nem biztos hogy jól járnánk vele, tartottam egy Pitts-Coleman történettől. Az meg szerintem csak tetézte volna a problémát ha 6 légióssal oldottuk volna meg, még ha ennek persze vannak előnyei is.
Ha tényleg teljesen rendben van emberileg is, akkor ez a berakott mozaikdarab a későbbiekben igen fontos lehet és nemcsak a parketten. Bizonyos dolgok szépen erősíthetik majd egymást.
Turner már régi motoros Európában, Taylor-Edwards a párjával van.
Varnado és ő meg azért csak együtt húzogatták vagy 3 évig az öltözőben a kosarascipőt és ez nem csak a pályán, hanem a pályán kívüli napi dolgokban is fontos lehet.
Más.
Tóth Norbi ügyben mi szurkolók nem fogunk tudni "megegyezni", mindenkinek sok mindenben igaza van.
Nekem is erős fenntartásaim vannak a leigazolásával kapcsolatban, de ismét realfan véleményére hivatkoznék: cáfoljon ránk!
Ha pedig igaz amit többektől-másoktól hallottam, hogy a pályán neki szánt szerepen túl a csapaton belül, a játékosok között ő is lehet egy kohéziós erő, akkor ugyan egy nagy levegővétellel de azt mondom, nézzük meg mi történik.
A szakma feladata szerintem adott és ők is tudják ezt, csapatszinten védekezésben és támadásban minden és mindenki kerüljön a helyére és külön-külön mindenki játssza azt amihez ért, meg amiben erős.
A bedobó ne irányítson, meg ne védekezzen-támadjon 4-es poszton, létszámban és/vagy minőségben bővültünk.
Fepura figurát! Ne egyet, többet! A távolról jól dobókra is!
Lesz még egy labdabiztosnak tűnő, jól egy-egyező emberünk, éljünk vele hogy rá is ki kell lépni. Komoly fegyver lehet ebből, nagyon nem mindegy hogy figurák után tiszta helyzetből dobhat Fepu, Varnado vagy akár Edwards, Turner. Meg az új srác :).
Így belegondolva tényleg többszemélyes komoly kinti tüzelőerő lehet ebből, használjuk ki :D.
Nagyon fontosnak tartom, érjük el azt a szintet hogy egy-egy győzelem ne a "véletlenen", vagy ne néhány kihagyott büntetőn, sőt mint idén jópárszor egy utolsó mp-es szerencsén vagy balszerencsén múljon.
Én nem tiltakoznék ha legtöbbször az utolsó percek már nem lennének túl feszültek (öregszem is sajna :D).
Szóval összességében optimista vagyok, de azért csak óvatos optimista és csatlakozom a "nyugtával a papot"-csapathoz.
(Az csak babona-hab a tortán, hogy a srác keresztneve megegyezik annak a kupagyőztes légiósnak a keresztnevével, aki számomra az utóbbi évek egyik legszimpatikusabb légiósa volt.)

2020-02-16 22:46 (173159)
név: mex63
Köszönöm az információkat.
Gondolom ezek insta/twitter/face stb. források, az ő elérhetőségeiket nem igazán ismerem :).
Előzmény: balldontlie (173158)


2020-02-16 21:19 (173157)
név: mex63
Ha már ubiszezon...
Lehet hogy volt valamiféle hivatalos vagy nem hivatalos hír, információ, de én nem láttam.
Gondolom így 9 nappal az utolsó meccs után most egy minialapozással egybekötött fel- vagy rákészülési időszak van.
Előtte kaptak-e a játékosok valamennyi feltöltődési időt, pl. voltak-e otthon a légiósok?
Gondolom nem csak egymás ellen fognak játszadozni, esetleg ebben az 1-2 hétben a minialapozás közben/után lesz-e, vagy van-e tervben valamilyen hivatalos/látogatható edzőmérkőzés?

2020-02-08 01:01 (173046)
név: mex63
Ez igen 😃
Ennyi év után üdv újra a fedélzeten 😃
Egyébként meg +1.
Előzmény: kwest (173043)


2020-02-03 22:33 (172972)
név: mex63
Ja az le is maradt, hogy ha az ütős szenes ember után meg csak egy eddig otthoni kiskályhát pakolgató ismeretlen zöldfülű bére fér ki, akkor ki fogja a szenet tovább lapátolni a nagykazánba, amikor folyamatosan nagyobb tűz kell majd?
2003-ban sem nagyember jött közben, pedig úgy nézett ki nagyon elférne egy, aztán úgy befűtöttünk mindenkinek, hogy nem győzték magukat legyezni ;).
Előzmény: alajos (172966)


2020-02-03 22:21 (172971)
név: mex63
Jó a duma :).
Se nem illetékes, se nem hozzáértő nem vagyok, max. véleményem van.
A vendégkönyv keretei nem alkalmasak arra hogy azt részletesebben leírjam, ha pedig címszavakat használ az ember, akkor az árnyalatok könnyen lemaradnak, a mondanivaló pedig félreérthető/félremagyarázható lehet. Aztán meg majd nem győzök megint elnézést kérni hogy k-va hosszú lett :).
Maradva a fűtési hasonlatodnál, ez a megoldás igen csak nagyon vékony mezsgye, mert egyrészt ha emiatt jövőre nemcsak fázni, hanem vacogni fog a csapat, akkor sem lesz pótlás a 2030. évi szénkeret terhére mint mondjuk pl. a megyeszékhelyen.
Másrészt szerintem ez nem csak az új szakember Keller kazánfűtő bérének kérdése, mert ha az nagyon elszalad, akkor a már itt lévő többi kazánfűtő joggal fogja azt mondani, hogy oké-oké főnök, eddig mi túlóráztunk, meg húztuk az igát a létszámhiány miatt, de a meleget eddig is biztosítani kellett. Most meg az új kolléga seggét kinyaljuk, nekünk meg paciszerszám?
Aztán meg ha mindenki meg lesz elégedve a fűtés minőségével de a kazánház gatyáig levetkőzött előtte, akkor majd a jó munkáért járó esetleges plusz javadalmazás egyébként teljesen jogos felvetésére majd az lesz a válasz hogy járni járna, csak nem jut?
Vagy megint úgy fussanak neki egy komoly téttel bíró meccsnek, vagy végjáték-sorozatnak, hogy tudják a másik város kazánházának dolgozóinak micsoda brutál prémium van feldobva?
Szóval nem egyszerű, a társasház oldaláról nézve meg amikor pótfűtést kell kérni, mindig van olyan lakó aki azt mondja minek azt, ő nem fázik, a másik lakó meg nagykabátban ücsörög otthon, aztán beszerez 3 villanyradiátort és a villanyóra leolvasása után meglepődik.

Egyébként szokás szerint picit sem vagyok jólértesült, de hírmorzsákból azt hallottam (vagy igaz vagy nem), hogy a kazánház-vezető (is) régi és új szénbánya-tulajdonosokat környékezget meg erősen és nem biztos hogy a szén mennyiségén múlna a dolog.
Egyrészt lehet okafogyott lesz a nagy felbuzdulás, ha pedig mégsem akkor a másik részeit meg inkább hagyjuk, mert én nem tudom eldönteni hogy a munkaerő-közvetítőknek milyen és mekkora szerepe van a kazánfűtők elhelyezkedésében.....

Előzmény: alajos (172966)


2020-02-03 21:58 (172970)
név: mex63
Nem kötözködés, csak érdekel és lehet hogy én maradtam le valamiről, de ki az a Szabó, akit Tóth N. a másik kettőn kívül tehermentesítene?
(gondoltam hátha valami csel van, nem vagyok angolos de megnéztem a turner az esztergályos, a német az ment, de az meg tornász ;D)

Előzmény: fjoda53 (172969)


2020-02-03 00:54 (172940)
név: mex63
3 perccel nyertél te éjjeli bagoly :), menjél már aludni ;).
Előzmény: 1962 (172938)


2020-02-03 00:50 (172939)
név: mex63
Aki esetleg nem mazochista és nem kínozza magát a bb1 hozzászólások rovatával, azoknak a jólértesült és bckörmendet is olvasó berényi srác bejegyzése:
"Keller ✍️ Olaj (kedden be is jelentik ha minden igaz)
Tóth Norbi ✍️ Körmend."

Úgy látom, lesz holnap (ma) téma.
Én nem akarom elkezdeni, tudok 4-5 ellenérvet azonnal.
De beszéltem ma olyannal, aki 4-5 érvet sorolt fel mellette és van benne igazság nem is kevés.
Minden nézőpont kérdése, ebben a kérdésben sincs csak fehér és fekete.
Azt hozzáteszem, a beszélgetésünk minden konkrétum és hír tudta nélkül történt, egy szimpla "ez történt Szolnokon és mi lenne ha..." felvetésen alapult.

Keller története is megérne egy misét, "érdekes" egy világban élünk na, de biztos vannak nálam jobban értesült emberek.
A bb1-en elpottyintgatott megjegyzések, mondatok nem biztos hogy mindig igazak, de ha csak a fele igaz...

Ha a fenti hír megállja a helyét akkor azért hozzátennék annyit remélem ennek a költsége nem a JÓ kisember büdzséjéből lett kikanyarítva.
Ha olyant (= JÓT) nem hozunk (Warnert vagy mást elvileg mindegy), akkor nem sok értelme van.


2020-02-02 01:19 (172902)
név: mex63
Én megértem a Szolnokot is, a Paksot is. Más nem hiszem hogy számításba jöhet, aztán itt bármi lehet.
Pl. a Szolnoknak is, mint egy falat kenyér úgy kell egy center, aki ráadásul nem 7. légiós :).
Náluk is az inkább 4-es Cakarun játszik 5-öst, az inkább 3-mas Krisztics 4-est. Így viszont mindenki a helyére kerülhet, Potocniknak megszűnhet egy csomó problémája.
Paks? Putney-Jackson ketten nem érnek egyet, Eilingsfeld Jani ki tudja mikor jöhet vissza. Lórival meg azért játszottak egy keveset együtt :) .
Az anyagi lehetőségek ég és föld.
Lehet majd szidni Kellert, de a szezon végéig 10-15 vagy akár 20-25.000 eurót, egyéb prémiumot, egyéb dolgokat amit most simán kérhet, ő sem dob ki az ablakon.
Mi neki Körmend, ki vagyunk mi neki, mi köti vagy kötné ide?
Plusz az összes "egyéb" tényező.
Ugyanmár... lapozzunk.
Előzmény: jháza (172901)


2020-02-01 23:37 (172899)
név: mex63
Bocs, egy dolog még eszembe jutott, de ez is csak okoskodás, vagy talán némi logika.
Ha valakinek módjában áll bármilyen feltételes opciót vagy záradékot érvényesíteni, annak szerintem nem kell egy külön ajánlatot tenni, annak max. jelezni kell hogy amit kikötött egy feltételhez az részéről oké, az van amit akkor megbeszéltek.

Előzmény: mex63 (172898)


2020-02-01 23:19 (172898)
név: mex63
Szerintem engedjük el a Keller-témát.
Szokás szerint információ hiányában én csak is találgatni tudnék, de minek?
Vagy logikázgatni/okoskodni hogy mi normális és mi nem, vagy mi profi és mi amatőr egy egyébként teljesen szokatlan és ritka szerződéshez kapcsolhatóan?
Minden az és semmi sem az... :)
Egyet azért találgatok:
ha az anyagi részen fog múlni, akkor legalább 2 klub simán ránk ígér és annyival többet fognak neki ígérni, hogy mi sem sértődhetünk majd meg a visszautasításon.
Ő nem Isti, akinél anno a Benneton-ból nem volt kérdés.
Nem Fepu, aki ha játszott volna 1-2 évet külföldön, csak ide jönne vissza, nekünk meg kutyakötelességünk lenne neki, azaz egy körmendi ikonnak "méltó" ajánlatot tenni, olyan maximumot amit máshol is kapna vagy ajánlanak neki.
Szóval lehet hogy a vége piros-fekete lesz, csak megint a hely nem fog stimmelni :)
Előzmény: fjoda53 (172896)


2020-02-01 20:56 (172894)
név: mex63
Ilyen őrült fordulót még életemben nem láttam, kár hogy mi is tettünk érte hogy ilyen legyen :)
Azért azt zárójelben jegyzem meg csak meg, szükségünk lehet a mögöttünk állók ilyen segítségére, mert van előnyünk ugyan, de..
Remélem értünk belőle és időben jött a figyelmeztetés és a pofon.
Már most szólnék, hogy a Szegedet sem lehet félvállról venni, ne csesszük el az eddig erőn felül elért pozíciónkat.

2020-02-01 14:22 (172863)
név: mex63
Én pont fordított logikával gondolkodnék.
Épphogy előtte sok értelme van.
Február 7.-én Szegedről hazajönnek, a légiósok csomagoljanak egy heti kondifenntartó edzésprogrammal és ballagjanak haza egyet fújni.
Február 15.-én mindenki a fedélzeten, aki bújt bújt, aki nem, nem.
Van 3 hetünk egybegyúrni a csapatot, ha légiós-ha Keller Ákos.
(vagy mindkettő, de ezen már akkor nevettem amikor leírtam 😃)

A légiósért befizetendő plusz pénz meg novemberben, februárban ugyanannyi, annak nincs jelentősége. Annak most lusta vagyok utánanézni, hogy van-e különbség hogy 5.-nek cseréled, vagy 6.-nak hozod. Mivel Price-nál próbálkoztunk, gondolom ez is el van döntve és ki van számolva.
Előzmény: kendeffy (172859)


2020-01-19 22:06 (172700)
név: mex63
Gratulálok a csapatnak, a stábnak!
Ismét elnézést kell kérnem a kishitűségemért, főleg a meccs előttiért.
Így utólag a meccs közbeniért is :).
Csak stat-on tudtam követni a meccset és azt is csak időnként, de látva néha az eredményt azt gondoltam ezt kizárt hogy behúzzuk.
Furcsa egy ilyen bravúreredmény után ezt leírni, de mindent összevetve továbbra is azt gondolom, ha meg akarjuk őrizni a minden alapvárakozásomat felülmúló pozíciónkat és REÁLIS esélyt akarunk a továbbiakban, akkor erősítenünk kell.
Nem csak létszámot növelni, hanem erősíteni.
Az talán biztos, hogy a már sokszor sokak által leírt 2 poszt lehetetlennek tűnik, de valamelyik nagyon kellene, illetve azt mondanám nagyon kelleni fog.

2020-01-04 20:53 (172494)
név: mex63
Akkor bocs 😃
Tényleg nem jött át 😉
Előzmény: mte02 (172492)


2020-01-04 19:55 (172480)
név: mex63
Olvass, értelmezz :).

"Ha a hazai Falco meccs nem lett volna, azt mondanám ennyire vagyunk képesek.
Biztos többre, de ahhoz nekünk, azaz minden játékosnak csúcsközel kellene pörögni"

Az utolsó negyed kétharmadában megtettük és némi szerencsével is, tessék.

Mondjuk nekem pont lefagyott a mindigfos, valaki leírná mi volt az utolsó oroszlányi támadás?

Előzmény: mte02 (172474)


2020-01-04 19:49 (172472)
név: mex63
A véleményemet továbbra is fenntartom, persze papíron az eredmény nem mindegy.
2020-01-04 19:30 (172467)
név: mex63
Ezek a meccsek arra jók, hogy tisztában legyünk a helyünkkel és hogy kb. mire számítsunk.
Nekem ne mondja senki hogy nem tudjuk hogy nem szabad idegenben kezdeni egy meccset, főleg úgy hogy tudjuk, az Oroszlánynak ez “érzelmi” alapon is fontos meccs.
Ha a hazai Falco meccs nem lett volna, azt mondanám ennyire vagyunk képesek.
Biztos többre, de ahhoz nekünk, azaz minden játékosnak csúcsközel kellene pörögni.

2019-12-23 21:37 (172376)
név: mex63
Most lett lehetőségem a napi híreket olvasgatni.
Jézuskának üzenném, értem én a viccet, de Golomán Gyurival azért nem kellene eljátszania hogy rossz címre viszi a csomagot.
Előzmény: krstic (172370)


2019-12-22 20:42 (172355)
név: mex63
Nem ám valaki azt hiszi hogy "szóbeszédet" hallottam.
Csak úgy voltam vele, ha már kívánni lehet, miért ne...
Egy jó nagyot.
Hátha bejön :D:D
(Kellert is kérek... :D:D)
Előzmény: mex63 (172353)


2019-12-22 20:21 (172353)
név: mex63
Kedves Jézuska!
Golomán Gyurit szeretnék kérni!
Üdvözlettel:mex

2019-12-18 21:40 (172333)
név: mex63
Messze még a vége, de nekem úgy néz ki innen már keserves lesz.
Szerintem a talán várható 3:3 már nem igen lesz elég. (A hollandok jelenleg picit kifelé lógnak a csoportból, ma 37-tel nyert a Ventspils ellenük, meglepődnék ha a letteket el tudnánk kapni idegenben.)
Nem is a mai 2 pontos vereség miatt, az elvileg oké lehetne.
Amiért nem, az egyrészt az ukránok hollandiai győzelme, másrészt ők otthon fognak az utolsó körben játszani az arra várhatóan már továbbjutott lettekkel.
7-8 játékossal nehéz ügy, a terhelés miatt ők meg nem is tudnak egyenletes színvonalat hozni, másrészt alapból sem mindenki extra.

2019-12-14 22:21 (172297)
név: mex63
Még egy megjegyzés: több dologért jár a gratuláció külön Zollnernek is, de azért jár a pluszpont, hogy a lejövő Durázival hatalmasat pacsizott és bónuszként külön megveregette a hátát.
Fepu-csesztetés sem volt (nem is volt igazán miért, a máshol többek által "leöregezett" legenda elkérte a Juke-t és odaért mindenhová, pedig bőven volt rohangálnivalója).
Az a tripla utáni jelzés a B-középnek meg mindent visz :).

2019-12-14 22:06 (172296)
név: mex63
Semmiféle olcsó ömlengést, vagy éppen néhány okoskodó meglátást nem szeretnék.
Egy dologgal viszont tartozom a CSAPATNAK-STÁBNAK (és néhány barátomnak-ismerősömnek is :) ):
őszintén elnézést kérek a kishitűségemért!

Valahogy úgy vagyok mint Moldova Gy. paraszt bácsija a vadászrepülőn:
"ezt is gondoltam... ezt is gondoltam... na ezt azért nem gondoltam volna...
(Egyet nem bírok megállni hogy ne mondjam. Hónapok óta nem vettem lottót de most megteszem. Ha enyém lesz a főnyeremény, akkor egy visszautasíthatatlan ajánlat után állom a mai fantasztikus győzelem ellenére is piszkosul hiányzó alsóposztos légiósnak és a palánk alatti magyarnak a bérét a szezon végéig. Aztán majd a stáb eldönti melyik meccsen melyik légiós pihen :D)

2019-12-11 23:16 (172202)
név: mex63
A csoport másik meccsén lehet hogy csak számomra, de meglepetés eredmény született. Előzetesen az általam gyengébbnek tartott Kijev (belenéztem egy-két meccsükbe...) legyőzte idegenben a hollandokat.
Egy hét múlva mi megyünk az ukránokhoz, ha helyre akarjuk ezt a mai napot hozni és valamit akarunk a kupában akkor nyernünk kell.
Bár többekkel beszélgetve egyre inkább elfogadom azt, hogy ha nem lesz valamiféle változás-változtatás, akkor ez bizony max. az 5.-6. helyre lesz elég.
Talán...

2019-12-11 22:59 (172200)
név: mex63
Ja és nekem senkim Durázi, életemben egyszer beszéltem vele 1 percet, amikor a sérült bokájáról érdeklődtem nála. és sok sikert kívántam neki nálunk azzal, hogy úgy érzem fejlődőképes és ha tesz is érte, szerintem kifejezetten jó szezonja lesz az idei...
2019-12-11 22:54 (172199)
név: mex63
Volt a meccsen egypár olyan dolog, ami belőlem negatív érzelmeket váltott ki.
Ezeket aránylag gyorsan elfelejti az ember, egyet viszont még most sem, és már meccsek óta nem bírok megemészteni.
A mai jelenet: Durázi egy jó védekezés utáni kifelé csorgó labdát félig vetődve visszahozza. Zollner gyakorlatilag ott állt az oldalvonalon tőle 1 m-re és az egyensúlyát visszanyerni igyekvő, de már felfelé induló Durázit b@szogatja arrogánsan, hogy mi lesz már...
Mi lett már, a bedobott triplajával együtt egy gyors csere mutogatással....
Nekem ne mondja senki, hogy ez jó pedagógia vagy jó szakmai hozzáállás.
Durázi kifejezetten lelkes és hasznos játékos, ha pályára kerül támadókat szed, pontot is szerez.
Ma a legkevesebbet játszotta és bár nem szeretem a néha csalóka +/- mutatót, de egyetlen pluszosként zárt.

2019-11-27 19:54 (171982)
név: mex63
:)))
Néha az az érzésem, hogy trollkodsz :)
Ja... meg 1 győzelemmel többjük van :)
Előzmény: fjoda53 (171980)


2019-11-27 19:46 (171979)
név: mex63
Jajj, gyerekek ne csináljátok... :)
Vargabee-nek nagyon igaza van és szerintem ezenkívül is jól döntöttünk, persze feltételezve hogy ez tudatos volt :)
Persze semmi sem 100%, de a dánok "viselkedése" szerintem a legjobb bizonyítéka a dolognak.
Később megpróbálom leírni a véleményemet miért gondolom ezt, bár szerintem nem bonyolult.

2019-11-27 19:19 (171965)
név: mex63
Azt nem tudom Zollner és a csapat mit gondoltak, de szerintem a dánok azt tervezik, amit én is jobb útnak tartanék :))
(Zollner: "Természetesen minden mérkőzés fontos, de azt is figyelembe kell vennünk, elemeznünk kell, mi következhet a második körben.")
Előzmény: mindigittvagyunk (171964)


2019-11-27 18:47 (171959)
név: mex63
Csak az eredményeket látom, meg itt a pár beírást, de szerintem meg tudjuk mit csinálunk :).
Most nincs is időm, meg még kérdőjelek is vannak, inkább majd később.
Előzmény: Penny (171954)


2019-11-25 21:27 (171931)
név: mex63
Szépen sikerült kiválasztani :).

Csak így hirtelen nekifutásból:
http://www.fiba.basketball/europecup/19-20/groups
https://www.sofascore.com/hu/csapat/kosarlabda/egis-kormend/75267
https://en.wikipedia.org/wiki/2019-20_FIBA_Europe_Cup

A viccesnek talált dolgod meg valószínű igaz, az eurobasket a Kataja-Legia páros esetében ugyanezt hozza (K-L), pedig ott a Legia +24-en áll a finnekkel szemben ;).


Előzmény: fjoda53 (171930)


2019-11-20 19:21 (171774)
név: mex63
Ha csak a továbbjutást nézzük, akkor jó eredmény született a másik meccsen.
A dánok nyertek, így ma nem vagyunk győzelmi kényszerben.
Nem kellene, de egy 13 pontos vereség is elég a következő körhöz.

2019-11-13 23:08 (171645)
név: mex63
Amennyire én tudom vagy gondolom, nem él az általad gondolt szabály, azaz a FIBA szabályzat nem ismeri az "idegenben dobott több pontot".
A konkrét FIBA EC kiírás csak a selejtezőkre, ill. a selejtezők "szerencsés" veszteseire vonatkozóan írt le konkrétumot.
A most folyó Regular Season-ra külön nem írtak erre az esetre, de ilyenkor a FIBA Official Basketball Rules szabályai a vonatkozóak.
A D fejezetben oldalakon keresztül taglalják a különböző változatokat, ebben a mi esetünkben a két első szabály, a gólkülönbség és a dobott pontok logikusan egyformák, így a harmadik lépcső dönt, azaz az összes csoportmeccsen elért gólkülönbség. Ha ez is egál, akkor az összes csoportmeccsen dobott több pont.

Azért hogy még érdekesebb legyen a dolog, jelenleg mindkét csapat +20-szal áll.
A lengyelek ma kétszeri hosszabbítás után kikaptak a finnektől, ez alapesetben egyszerűsíti a helyzetet, de extrém esetben 4 csapat is végezhet 3:3-mal :), ha a két 1:3-mal álló csapat veri a két 3:1-gyel álló csapatot.
Ezért előállhat olyan eset is, amikor nem elég kevesebbel kikapni sem a lengyelektől, sem a finnektől mint amennyivel itthon nyertünk.

Ajjaj, kezd bonyolult lenni :)

Maradjunk az alapesetnél:
- mi és a dánok között az lesz az első a csoportban, aki több győzelmet csinál a hátralévő 2 fordulóban.
- ha mindketten 2-2 vagy 1-1 győzelmet csinálunk, akkor gyakorlatilag a hátralévő két meccs összkülönbsége dönt (most ugye egál van).
A dánok egyszer még játszanak otthon az utolsó fordulóban, mi már csak idegenben, ez nem előnyös ebből a szempontból.
- ha mindkét csapat bukja a 2 meccsét, akkor jön a 4 csapat 3:3-mal áll nevű horror-történet, amiben így ránézésre a lengyelek Kataja elleni 31 pontos győzelme jelenleg komoly előny lehet.
- ha 1 győzelmet csinálunk, akkor min. a 2. hely biztos.
- ha a következő körben a Bakken veri idegenben a Kataja-t, akkor a legrosszabb esetben 13 ponttal kikaphatunk a lengyeleknél, de az szinte biztos 2. hely és jóval nehezebb folytatás.
Az másik eredményt tudni fogjuk, a Kataja-Bakken meccs előbb kezdődik.
Lehetne még variálni, de most még nincs értelme, a lényeg talán ez.

Bocs a hosszúságért, rövidebben nehéz ügy volt leírni.
Legkésőbb a következő meccs előtt úgyis a klubnál is meg kell nézni a dolgot, mert minden dobott és kapott pontnak lehet elméleti jelentősége és a játékosoknak is el kell magyarázni mi a szitu (főleg általában az amcsi játékosoknak f@ngja nem szokott lenni hogy mi a helyzet :D)

Ha nem hibáztam el, akkor akinek ez lenne a dolga, az ellenőrzés után jön egy itallal :), sőt Johnny is beszállhat, mert kevesebbet kell gépelgetnie ide :).

Ha v-mit elba..., akkor azért javítsátok légyszíves.

Az összkörülményekkel együtt kicsit kár a maiért, mert a csapat biztos csoportelsőként kirándulhatott volna kettőt, így meg azért észnél kell lenni ha valamit akarunk folytatásként.
Ha meg az 1. hely miatti várhatóan könnyebb utat kihasználva még messzebb akarunk jutni a kupában, akkor bizony nincs pihenés a következő két nemzetközi meccsen sem.

Na ez utóbbiban viszont nem vagyok biztos, hogy a jelenlegi állapotban a csapatnak ez jót fog tenni...
Előzmény: fjoda53 (171636)


2019-11-08 19:38 (171500)
név: mex63
mondjuk azt nézem most szigorúan a stat-on, voltak komoly betlik azért, és volt bennünk +10 -20 +10 hullámzás is rendesen...
2019-11-08 19:34 (171497)
név: mex63
nem láttam a meccset és pont a végén léptem a netre, mi volt az a ".."?
Előzmény: balldontlie (171491)


2019-11-02 23:30 (171360)
név: mex63
Gratulálok a mai szurkolásért, igen nagy volt!

A mérkőzés utáni meg egyenesen FERGETEGES, komolyan mondom néha libabőröztem lentről :).
A visszahívott csapatnak is nagyon tetszett, volt akinek zokniban, volt akinek papucsban, volt akinek jéggel a térén üldögélve, volt akinek pedig freestyle dance party-t előadva ;).


2019-11-02 21:35 (171354)
név: mex63
Igen, tervez ;).
Valószínű nem erre az alternatív megoldásra gondoltál, ez egy kicsit talán másfajta :).

Érdeklődtem, és a Piac tér mellett a Taverna Pizzériában megteremtették a lehetőséget arra, hogy akinek (mint pl. neked és nekem is :D) olyan fenntartásai vannak, hogy ezért a szarért nem fizet, de mondjuk pénteken a Tavernába benéz, akkor a TV-ben 18.00 órától pont a Kecskemét elleni meccsünk fog menni ez egyik TV-ben ;).

Ha pedig esetleg valakit érdekelnek a Falco BL meccsei, akkor kedden 18.00 órától pont a Bonn elleni meccsük fog menni az egyik TV-ben.
(Ez utóbbi természetesen "magyar csapat a nemzetközi porondon jó ellenfelek ellen" alapon és szigorúan szakmai oldalról megközelítve :D).

Ha véletlenül valaki bármelyik, a mindigfos által közvetített meccset a későbbiekben vissza akarja nézni, akkor erre is fognak a Tavernában lehetőséget találni/biztosítani.

Nem tudni, hogy az ár/érték miatti erős szurkolói felháborodás esetleg mit tud kikényszeríteni a mindigFos-tól. Gondolom nem sokat, de mit tudni.

Addig az elkövetkezendő időszakban ez egy ilyen "alternatív" megoldás.
Szóval ha esetleg a továbbiakban is ilyen lesz a közvetítés, vagy mint a mai példa mutatja esetleg kimaradásokkal jön, akkor legrosszabb esetben egy-két ital mellett együtt-közösen lehet "anyázni" :).
Előzmény: mertakörmend (171339)


2019-10-11 22:33 (171002)
név: mex63
Volt az a pénz igen + azért voltak elgondolkodtató körülmények is 😃
Egy erősen felháborodott szolnokinak volt egy kosarlabdával foglalkozó “szakportálon” talán 2-3 napja egy hozzászólása.
Fizették egész idényben a nem kevés bérét, úgy hogy előre tervezett és elfogadott műtétje volt szezon közben, plusz fizették a teljes gyógykezelését és rehab-ját is (ezek csak hagyján, hiszen szerződés vagy külön megállapodás is rendezheti ezt).
Egyértelműsítették, hogy Vojvoda utódjaként számolnak vele minden tekintetben és elméletileg mindenben meg is egyeztek. Bár a szerződést nem írták alá, de Benke (idézem) “szavát adta”.
És akkor jött... na nem a Tenkes kapitánya, hanem a Falco ajánlata 😃 .
A többit pedig tudjuk.
Nem a mi dolgunk és nem a mi problémánk és persze hogy mindenki a pénzből él, csak “érdekes” “emberi” dolgokat mutat a történet.
Előzmény: mindigittvagyunk (171001)


2019-09-21 02:33 (170785)
név: mex63
Nem illik ilyent feltételezni, de nekem úgy tűnik, szándékosan estek ki.

Az első meccsen idegenben győztek 9 ponttal, amire otthon az 1. negyedben még rápakoltak 10 pontot, mennek hazai pályán már 19-cel összesítve.
Kb. egál a 2. negyed, még mindig 15 ponttal jobbak.
Aztán a 2. félidőben bekezdtek egy laza 0:12-vel, sőt a "biztonság kedvéért" a IV. negyedben rátettek egy 0:9-es kezdést, a negyedet meg lehozták 11:30-ra.
Ráemeltek 32 triplát (8 ment be), a 11 büntetőjükből 6-ot kihagytak.

Szerintem úgy gondolták, túl költséges a BL :)
Tavaly ugyanezt játszották el, akkor a selejtezőben a Groningent verték idegenben 2 ponttal, otthon meg 7 pontos félidőbeli vezetés után 8 ponttal kikaptak.

Nincs rossz csapatuk, sőt!, jól emlékszel a szolnoki dologra is, de erről majd inkább már holnap (ma :D)

Lehet hogy a jó öreg Abukar-King párossal felálló Keravnossal több szempontból is jobban jöttünk volna ki (annak ellenére is, hogy ma is 22 pontot dobtak ketten).
Előzmény: fjoda53 (170783)


2019-08-21 11:43 (170220)
név: mex63
Tényleg nem láttam és én CSAK a nekik kellett kifesteni-re írtam annyit, amiről tudok.
Se többet-se kevesebbet.
Abba a sztoriba futottam bele személyesen (tehát nem Hunor Rádió vagy más), hogy az önálló festést saját maguk "kérték", mert az olyan "cool".
Ettől még a lakás, a bútorzat vagy a fürdő lehet olyan amilyen, én nem tudom és erről nem is állítottam semmit.
Legegyszerűbb lenne megkérdezni őket egy kicsit bővebben, lehet meg is teszem ;)
Előzmény: krstic (170212)


2019-08-20 23:31 (170208)
név: mex63
Napközben nem jártam itt, csak most tudok hozzászólni és annyit hogy ez így ebben a formában nem teljesen igaz és egy kicsit így születnek az urban legendek... :)
Hozzátéve azonnal, biztos nem tökéletes minden, de most maradjunk a konkrét dolognál.
Akik ismernek tudják hogy nem számítok "tűzközelinek" és a tutit tudónak sem.
Most viszont tényleg a véletlenek miatt közvetlenül összefutott dolgok alapján azt tudom mondani amit itt valaki poénnak feldobott:
ezt a festés dolgot maga Taylor és a felesége Coco kérte így. :D :D

Csak röviden a többi részt, mert nem akarom a jólértesültet játszani.
Ez egy picivel nagyobb és más elosztású lakás a többinél és itt elég régóta mindig kosaras lakik-lakott (pl. Petty is). Most utoljára nem játékos, hanem egy család.
Taylor a nyár elején nősült meg, a felesége osztrák hölgy, ővele érkezett.
Több lakás közül választották ezt a mérete és városbeli elhelyezkedése miatt, de főként azért mert hozták a nagy kedvencüket, egy kutyát.
A falak színe nem tetszett, de kértek meghatározott színű festéket és eszközöket hogy ők festhessék ki, mert az, idézem: " very cool".
A többiről, a berendezésről meg egyebekről nem tudok, annyit hallottam hogy alapvető probléma nem volt.
Ennyi...
Előzmény: kadar (170196)


bejegyzés 1 - 50 ( összes : 646 ) időrend: -> korábbi 596 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /