Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 597 ) időrend: -> korábbi 547 bejegyzés
2019-08-20 23:31 (170208)
név: mex63
Napközben nem jártam itt, csak most tudok hozzászólni és annyit hogy ez így ebben a formában nem teljesen igaz és egy kicsit így születnek az urban legendek... :)
Hozzátéve azonnal, biztos nem tökéletes minden, de most maradjunk a konkrét dolognál.
Akik ismernek tudják hogy nem számítok "tűzközelinek" és a tutit tudónak sem.
Most viszont tényleg a véletlenek miatt közvetlenül összefutott dolgok alapján azt tudom mondani amit itt valaki poénnak feldobott:
ezt a festés dolgot maga Taylor és a felesége Coco kérte így. :D :D

Csak röviden a többi részt, mert nem akarom a jólértesültet játszani.
Ez egy picivel nagyobb és más elosztású lakás a többinél és itt elég régóta mindig kosaras lakik-lakott (pl. Petty is). Most utoljára nem játékos, hanem egy család.
Taylor a nyár elején nősült meg, a felesége osztrák hölgy, ővele érkezett.
Több lakás közül választották ezt a mérete és városbeli elhelyezkedése miatt, de főként azért mert hozták a nagy kedvencüket, egy kutyát.
A falak színe nem tetszett, de kértek meghatározott színű festéket és eszközöket hogy ők festhessék ki, mert az, idézem: " very cool".
A többiről, a berendezésről meg egyebekről nem tudok, annyit hallottam hogy alapvető probléma nem volt.
Ennyi...
Előzmény: kadar (170196)


2019-08-11 21:41 (170095)
név: mex63
Azt gondolom ezek a zuhanyhíradóból beesett "hallottad, hogy?"-történetek azok a fajták, amelyek ugyan nem nélkülözik teljesen a valóság morzsáit, de az alapok nagyon tele vannak a
"ha...., akkor talán...",
"esetleg gondolkodjunk rajta, de...",
"meglátjuk, még nem tudom hogy alakul...",
"nem kizárt, bár...",
"ha úgy alakul én nem zárkózom el, beszéljünk róla...",
"nem sok esély van rá, de sose mondd hogy sose..."
kitételekkel.

Na ilyenből az elmúlt években, időszakban és most is bőven volt nálunk is, meg más kluboknál is.
Ez egy ilyen időszak, annyi minden befolyásolhat annyi mindent, hogy na :)

Azaz sok összetevős történetek lehetnek ezek és bár köszönhetően az erős belterjességnek és a hírvivőknek, óriási titkok nincsenek a magyar (és körmendi :D) kosárlabdában, azért lehetnek olyan folyamatok, amiknek nem mindig tesz jót ha túl sok a jólértesült...

A vietnami bölcs közmondás szerint a hídon akkor kell átmenni, amikor odaértünk.
(azt meg csak én teszem hozzá, hogy ez akkor igaz ha van híd, mert ha nincs lehet hogy kompon kell menni, vagy csónakot kell bérelnünk, de akár az is előfordulhat hogy úsznunk kell, azaz más megoldások után kell néznünk ha a túlpartra akarunk jutni...)

2019-07-28 23:40 (169897)
név: mex63
Egyébként eddig nekem logikailag nem áll össze a kép (mondjuk ez nem nem mérvadó :D), de Csori elmenetele kicsit megkavarta a dolgokat.
Ahogy mondják csak hangosan gondolkodok:
volt két 5-ösünk, meg egy 4-esünk 2 légióssal, ebből nem maradt egy sem.
Helyettük eddig hoztunk egy 5-öst, meg igazoltunk egy 1-2-est, meg egy 2-3-ast 3 légióssal.
Akkor a maradék 2 lehetőségünknek nálam magasposztosnak kell lenni, mert 1-1 4-5-ös posztossal kizárt dolognak gondolom, hogy nekimenjünk a szezonnak.
A két magasnak méghozzá nem is gyengéknek és nem is zsákbamacskáknak kell lennie, mert 3 magasból sem engedhetjük meg magunknak a közepest. Az pedig nem olcsó játék.
Másik oldalról meg úgy tűnik, hiányzik egy játékos az 1-es posztról, ezt akkor viszont csak magyar játékossal tudjuk megoldani. Az már csak hab a tortán, hogy ezt "saját vagy hozott anyagból" próbálnánk megoldani?

Vagy én gondolom rosszul?

2019-07-28 23:11 (169896)
név: mex63
Belenéztem 4-5 török meccsébe is őt figyelve, közte szándékosan a most a BSL-be feljutott Bursaspor elleni kettőbe is.
Egyetlen percet sem játszott 4-es poszton, még akkor sem amikor a 208 cm-es, centernek írt fiatal játékosukkal volt a pályán együtt (akivel viszont végig 4-est játszatott az edzőjük)
Laikusként a védekezését nem látom nagyon erősnek, lepattanóban viszont extra, támadóban is. Középtávolija nincs, de szerencsére ezt ő is tudja, ezeken a meccseken is csak végszükségben engedett el egyet. Triplával az elmúlt 3 szezonban összesen 5-ször próbálkozott, mind sikertelen volt :)
Az irányítóik nem igazán tetszettek, Roach irányítása szerintem felviszi majd a pontátlagát is.
Büntetőt ne kelljen neki sokat dobni, az kriminális, a szezonban 50 % alatt dobta.

2019-07-27 18:50 (169873)
név: mex63
:)
https://www.youtube.com/watch?v=j0lSpNtjPM8

Előzmény: paky (169870)


2019-07-24 22:50 (169853)
név: mex63
Ő tényleg jöhetne.
Bár egy koszovói albán mellé egy szerbet... Biztos jól meglennének Kastratival :).
Előzmény: krstic (169850)


2019-07-13 15:43 (169641)
név: mex63
Nem akarnék nagyon belefolyni a vendégkönyv aktuális témájába, csak annyit hogy most mindenki (elnézést, sokan...) isteníti a Falco-t hogy micsoda tudatos csapatépítés folyik, meg milyen fantasztikus érzékkel szerzik meg a magyar játékosokat és hajtják fel a szponzor(oka)t.
Éppen csak az nincs mondva, hogy ingyen mennek oda a játékosok,

Csak emlékeztetnék mindenkit, hogy legfőképpen a szombathelyiek akarták az elmúlt években folyamatosan nyugdíjba küldeni Gyuri bácsit és szétzavarni a menedzsmentjüket, meg az irodát, mert hogy nem tudnak pénzt felhajtani, előrelépni.
Azt már csak halkan mondom hogy többek között ide is mutogattak, hogy legalább itt vannak kisebb szponzorok, akik tesznek bele pénzt, adnak pénzt a klubnak-csapatnak.

Most hogy megnyílt a mézes bödön, mindegy honnan és kitől, milyen okból, milyen ráhatással, milyen háttérrel, milyen történetek miatt és egyáltalán milyen összkörülmények miatt, néhányan teljesen megvadultak.
Az összkörülményekbe beletartozik a többi csapat helyzete és lehetőségei is, az is úgy alakult, ahogy alakult.
Irigykedni lehet, meg lehet mutogatni, de szerintem felesleges.

A falco-sok is hamar elfelejtik, hogy a kosárlabdán belül évekig szapulták ők is és mindenki a kivételezett helyzetben lévő szolnokiakat, pénzügyi és egyéb szempontok miatt.
Nekik ez most természetes és néhol kioktató fensőbbséggel kezelik az új helyzetet.
És így is fogják kezeni...
Bőszen magyarázzák, hogy fingé'-hugyé' mennek hozzájuk magyarok-légiósok, edzők és pár eurórért/dollárért is fogják esetleg megtartani néhány légiósukat vagy hoznak majd esetleg nem az alsó-középső polcról légiósokat.
Némelyek szerint semmivel sincs több pénzük és olyan szegények, lehet csak 3 légiósra futja majd.
Számoljunk már egy kicsit és meg se álljunk egy 10 számjegyes összegig :).

Tudom nehéz egy kicsit ezeket a dolgokat elviselni tudatilag, de felesleges irigykedni.
Tegye mindenki a szívére a kezét: ha úgy alakulna hogy milliárdos költségvetésünk lenne, vagy valaki egy igen kövér összeget vágna a klubhoz, érdekelne minket ki hogy sír?

Persze nem azt mondom, hogy ez teljesen normális ami most nálunk van, de azért ne legyünk már ilyen szemellenzősök és rövid memóriával rendelkezőek.

Azt meg dőreség hinni, hogy valaha is annyi pénzünk lesz, vagy annyit tudunk felhajtani, mint mostantól szerencséjükre ők (hogy meddig ki tudja...), vagy egyéb (át)irányítással, csatornázással, betereléssel mondjuk a szolnokiak, vagy paksiak, vagy fehérváriak.

Az persze egy másik dolog és egy másik történet, hogy erre a helyzetre lehetett-e volna felkészülni, tenni ellene, tenni érte, azaz hogy ne attól függjünk beletudunk-e ismét nyúlni 4-5 normális légiósba.

Talán ezért is becsüljük meg a mostani döntőt, persze azt lehet sajnálni hogy nem sikerült behúzni, mert akár úgy is nézhet ki, hogy pár évig nem fogunk a közelébe kerülni ilyen lehetőségnek.

Kicsit több lett mint gondoltam, pedig még vissza is fogtam magam ;)

2019-06-27 00:25 (169418)
név: mex63
Néhány észrevétel erejéig zavarnék csak az uborkaszezon eleji parádéhoz:

A használható magyarok itt vannak, nem kell nekünk keresgélni!
Úgy hívják őket hogy Németh, Takács, Oroszi, Kiss, Kiss, Érsek, Balogh.
Fepu külön kategória, ő a FEPU-kategóriába tartozik. Lajszit nem tudom kategóriába rakni, tehát akkor legyen egy Lajsz-kategória is.
Meg persze kell 5 jó légiós, régi téma-visszatérő téma, de enélkül azt kockáztatjuk meg, hogy régi fellegvárak sorsára juthatunk.

Bő 10 év után eljutottunk odáig, hogy legalább az alagút végén láthatjuk a fényt.
Az első névsorra kell alapozni. Ahogy halad előre az idő, egyre erősebben.
Ha jövőre a 8-ért fogunk KÜZDENI és velük, akkor legyen úgy. Következő éven majd a felsőházért fogunk hajtani. Utána meg... az majd kiderül.
Bennük nincs nagyobb "kockázat", mint mondjuk Benkében vagy x.y-ban, SŐT!!!!
És ha nem tudják átlépni azt a választóvonalat, amit itt már jópáran ezért vagy azért nem tudtak átlépni, akkor nem lépik át.
De megtettünk mindent és megpróbálunk kialakítani egy a jelenhez igazodó egészséges ötvözetet.
(Az ötvözet kémiai fogalmából, felosztásukból, de leginkább az ötvözetképzés módjaiból érdekes és találó példákkal lehetne jönni hogy milyen ötvözetre gondolok, de ezzel inkább nem riogatnék itt senkit :D)

Szóval velük kell leülni és olyan jövőt felvázolni nekik, amit be is fogunk tartani.
Ehhez pedig olyan szerződést kell ajánlani amilyent kell, vagy ehhez a jövőhöz olyan szerződés tartozik, amilyet illik ajánlani.
Komolyat.
Olyan mindenkinek kölcsönösen előnyös feltételekkel és kikötésekkel, meg opciókkal és nincs mese, normális PÉNZZEL, hogy nehéz legyen variálni másoknak. Mert az lesz.
A piac enélkül is diktálni fog, menjünk elébe a történetnek és ne utána szívjuk a fogunkat.
Vártunk éveket és ha ezt is elb@sszuk, mert elviszik őket az első x %-os ráajánlással meg egyéb ígéretekkel, akkor meg is érdemeljük.

2019-06-18 20:17 (169166)
név: mex63
Ritka, hogy egy csapat amíg érdemi játék van kb. 25-tel kevesebbet dobjon rá, eladjon közel 20 labdát és 17 támadólepattanót engedélyezzen az ellenfélnek.

De ne legyünk igazságtalanok teljesen, ehhez az is kell hogy láthatóan teljesen szétcsúszott a csapatszerkezetünk.

2019-06-18 19:35 (169155)
név: mex63
Hát ez az... ez a 7 pont kellett volna ide....
2019-06-18 19:29 (169154)
név: mex63
Fogalmazzunk úgy, akár eldőlhetett volna már az I. félidőben is.
Az hogy még nem történt meg, az a mi érdemünk is, küzdünk ezerrel, ez tetszik.

Az viszont nem hogy nem tudunk mit kezdeni a kettőzésekkel, pedig egy kis higgadtsággal meg lehetne találni a jó pozícióban lévő üres emberünket.
A támadójátékunkat ez be is folyásolja, mert vagy elveszítjük a labdát és leindítanak bennünket vagy nem tudunk visszazárkózni és/vagy megcsúszunk, ők viszont megtalálják az üres dobópozíciót.

Egy jó kezdéssel bármi lehet, ha viszont nem jön össze akkor bő 10 pontot Delas nélkül és így nehezen fogunk idegenben visszahozni.

Én még nem adtam fel, remélem a csapat sem fogja ;)


2019-06-15 21:58 (169075)
név: mex63
Egy dolgot elfelejtettem.
A meccs nagy részében hátrányban játszottunk, ami fejben nagyon nem mindegy.
Háromszor jöttünk vissza, először -7-ről, harmadszor -10-ről.
Ebből kell erőt meríteni.

Azt meg ki kell gondolni, mivel és hogyan lehet ellensúlyozni a palánk alatti fizikai erőfölényt. Szimpla plusz koncentráció és élesség is kell persze, de csak az nem lesz elég.

2019-06-15 21:29 (169072)
név: mex63
Tényleg nincs miért szégyenkeznünk!

Az eszmei: küzdöttünk, harcoltunk amennyire az erőnkből tellett.
A tényszerű: a támadólepattanók miatt kaptunk ki.
Esetleges ellensúlyként extra teljesítmény-extra dobás százalék senkitől nem jött és szerencsénk sem volt.

Két statisztika:
Lepattanók 24-4 vs. 33-13, azaz 28 vs. 46..
Ebből a 13 a nagy baj, mert büntetésként kaptunk belőle kb. 14 pontot. Olyan 14 pontot, amit első kísérletre előtte nem bírtak megszerezni, mert ezért vagy azért, de elhibázták a támadást (ott voltunk védekezésben, vagy szimplán kihagyták).
Játékidők:
6 játékosunk 31-31-36-31-35-34.
A 17 perceset is számolhatnánk, de én inkább nem teszem, ha megsértődik valaki, ha nem (szerintem én a kifejezetten türelmesek közé tartoztam ezen a téren, de van egy határ).
Ott 8 játékosuk 28-19-19-27-31-11-17-30 perc, és van egy 22 perces játékosuk is, akkor őt is vegyük le, bár...
Nem elemzem végig mindet, csak egy kiemelés.
Az egyik 19 percet játszatott játékosuk 7-szer talált be, szinte mindet betörésből vagy tiszta dobóhelyzetből szerezte, mert ennyivel pihentebb volt, a többi pályán lévő játékosuk pedig ennek dolgozott alá.
Mert megtehették, hogy pihentetik és amikor pályán van, akkor használja és használják ki a pihentségét.

Ha a támadólepattanók megszerzését el tudjuk hárítani akkor lehet esélyünk kedden és később is, ha nem akkor akkor ugyan szépen fogunk meghalni, de elbukjuk a döntőt (a zónájuk elleni játékunkat nem hozom elő, de azzal is jó lenne valamit kezdeni).

2019-06-13 23:20 (169009)
név: mex63
+1 a hsz-ért, tegnap csak azért nem hoztam elő a Bradford-féle dolgot, mert az este a szolid ünneplésé volt.
Gratula a Csapatnak!

Valószínűleg többet vagy inkább mást gondolunk Bradford visszafogottsága mögé mint ami van. Lehetne mást is említeni, de csak egy példa : anyukájával hál' istennek semmi baj.

Nálam is kulcskérdés az ő "visszahozatala" és én is azt gondolom ezen (persze egy csomó más dolog mellett) magasabb százalékkal múlhat a bajnoki cím sorsa, mint máson.

Price és Hammonds nem fognak minden meccsen ketten 50 pontot dobni, kiemelten fognak rajtuk védekezni. Fepu "a WC-re is" díszőrséget fog kapni, az nem kérdéses.
A Falco már a döntőre való felkészülés jegyében a Szolnok ellen behozott egy vegyes zónát, ahol Vojvodát gyilkolták, a többiek pedig nagyon feszesen dolgoztak, szerintem ezt hamar bevetik ellenünk is, több biztos ember kell a
szétzilálására.
Az ilyen dolgok ellen kellene a "régi" Bradford és nem a mostani, aki nagyjából csak továbbadja a labdát.
Ha a várható leosztásokat nézzük (pl. Price-Curry, stb.) akkor neki ott maradhatna a két gyengébben védekező közül az egyik, aki aztán nem is tudna pihengetni a támadásokra.

Szerintem más dolgok mellett ezt már nem bírjuk el...
Plusz ha összejön a Falconak Price és Hammonds féken tartása, kevés ponttal is lehet vinni meccset.
Az meg ahogy mondják, beb---na ;), innen aztán sehogyan-semmikor-semmit :)
Előzmény: F.Imi (168983)


2019-06-10 19:56 (168908)
név: mex63
A 68 kapott pontot idegenben bármikor aláírtam volna, de azt nem gondoltam hogy kiegészítésben kérnem kellene a dobott 70-et...
7 triplával kaptunk többet, amikor pedig léphetünk volna egy nagyot a végén 4-et is kihagytunk...

2019-06-10 19:19 (168888)
név: mex63
7 játékost forgatunk, egyszerűen nem bírjuk el, ha Hammonds-Price-Németh 7 ponton áll és nem 7-8 dobásból, hanem 20-ból
2019-06-10 19:13 (168886)
név: mex63
Becs’szóra mondom nem Ákos “ellen”, hanem a játék logikájából következően, de nem kellene már 2-3 percig megpróbálni Takácsot?
Mit veszíthetnénk?

2019-06-04 22:27 (168772)
név: mex63
GRATULÁLOK! 😃
Köszönöm a Csapatnak, hogy ismét “figyelmeztettek” arra hogy ne essek a kishitűség hibájába!
MTE! 🏀

2019-06-03 01:31 (168718)
név: mex63
Ezt talán nem kellene, azért egy szint alá ne menjünk le.

Hortiról többen leírták már a véleményüket, egyetértek sok mindenkivel. Összefoglalva annyit, hogy az én szememben egy nulla és ez nem szombaton kezdődött.

Egyébként meg "tibcsi" ezért kár volt beregisztrálnod, ha egyáltalán körmendi vagy és nem egy rosszindulatú szarkavaró, akinek a hozzászólása után majd lehet hangulatot kelteni, hogy na tessék ez Körmend.

Kapja meg a majom ami "jár neki", kedden is leszünk elegen, pénteken meg éppen, de azért na...


Előzmény: ()


2019-06-01 23:49 (168684)
név: mex63
Úgy van ahogy mondod, de sajnos ez csak a jéghegy csúcsa.
Ez a sérülés egy csomó dolgunkat alapjaiban fogja megváltoztatni.
Főleg a védekezésünk lesz kevésbé variálható, illetve néhány dolog ellen kevesek leszünk. Az nagy kérdés ezeket a lyukakat mivel tudjuk majd pótolni, mit tudunk újítani, vagy helyette játszani.

Ráadásul egy "okos-rutinos" bírói közreműködéssel pillanatok alatt megboríthatóak leszünk. Hármastól felfelé szétcsúszhatunk teljesen és többeknek többször jönni fog a nem saját posztos játék, mondjuk ez utóbbihoz azt hiszem majd faultproblémák sem fognak kelleni.

Most Zollner és a szakma is bebizonyíthatja hogy mennyi spiritusz van bennük, mert ez a szituáció bizony komoly gond, komoly megoldásra váró probléma, k-va nehéz feladat.

Gratulálok a csapatnak, nálam már volt egy-két pillanat amikor úgy gondoltam ebből baj lesz, de szerencsére nem úgy alakult.
Gratula "magunknak", a szurkolóknak is (kiemelten a B-közép részének), mindenki keményen tette a dolgát.

Innen kutya nehéz lesz.....
Előzmény: spiritknight (168679)


2019-05-29 01:02 (168620)
név: mex63
Erősen remélem például, külön készülünk valami zóna elleni okos és pontos játékkal, mert szerintem Csirke ebből a fajtából több okból is többfélével is készül ellenünk.
Előzmény: mex63 (168619)


2019-05-28 23:44 (168619)
név: mex63
Tényleg ráérünk még (megtudni majd a hivatalosat :D)...
Dőreség lenne azt hinni, hogy az érdeklődések utáni tárgyalások, egyeztetések, többé-kevésbé egyezségek ne futnának hetek-hónapok óta. Főleg azoknál, akiknél lejár a szerződés.
Azoktól a csapatoktól meg nem nagyon lesz hivatalos információ akik még versenyben vannak, meg onnan sem ahová esetleg indulnak az érintettek.

A zuhanyhíradó persze felkapja a neveket, a "jólértesültek" és a "tűzközeliek" pedig fontosságtudatuktól függően terjesztik a "csak-neked-mondom-de-ne-mondd-senkinek" infókat.
A másik irány pedig amikor némi zavarkeltés céljából, vagy egyéb megfontolásból jelenik meg hirtelen egy "szupertitkos" hír.
Kommunikációs szempontból egyiknél sincs jó megoldás, a 3 lehetséges lépésből mindegyiknél akad némi probléma.

Ennyi erővel lehetne sorolni a repkedő neveket a Falco-ból, a Szolnokból, vagy akárhonnan.

Egyelőre tényleg van más dolgunk, és ez jó.
Előzmény: wind (168617)


2019-05-21 22:59 (168515)
név: mex63
Gratulálok a csapatnak!

Ismét el kell ismernem, egyre nehezebben viselem az ilyen izgalmakat, vagy inkább az izgalmakhoz vezető okokat.
Lehet hogy én látom rosszul, de sokadszorra bizonyosodik be, ha azt játsszuk amit kb. tudunk akkor bárkit megverhetünk, ha viszont bármilyen ok vagy elgondolás miatt a mérkőzés előtt vagy alatt azt gondoljuk hogy akár átmenetileg is, de kevesebb is elég lesz, bárkitől ki tudunk kapni.
Tudom, hogy nem egyszerű felépíteni egy meccs ívét sem az edzőnek, sem a csapatnak, sem a külön-külön a játékosoknak, de talán valamit át kellene gondolni.
Én valahogy elviselem, főleg ha azzal nyugtatom magamat hogy na most biztos okulunk, tanulunk belőle.
Visszajöttünk idén többször, több csapat ellen is, de nem biztos hogy egy igen fontos meccsen vagy pillanatban majd a hátralévő ellenfeleink is megengedik ezt.
Nem annyira rossz ez a Sopron sem, de egy Péccsel, aztán remélem majd egy másik/bármelyik csapattal nem lehet egy lapon említeni őket.

2019-05-21 22:32 (168514)
név: mex63
Igaza van annak, aki azt írja hogy egy bizonyos szintre ne süllyedjünk le, nem is szeretném kommentálni a visszaolvasható eddigi vendégkönyves pályafutásodat, ez te vagy, a te hozzáállásod, véleményed és kész.

Két apró megjegyzés azért kikívánkozik belőlem:
Lehet, hogy te valaha foglalkoztál itt kosárlabdával, a tévedés jogát fenntartva azt gondolom valószínű nem vagy körmendi, de semmilyen értelemben sem.
Előfordul hogy történnek olyanok az életben, ami miatt valaki úgy érzi hogy nem tud azonosulni bizonyos dolgokkal.
Szerintem engedd el ezt a körmendi kosárlabdás dolgot.

Ha pedig tényleg úgy van, ahogy mondod és betonos pálya, meg Kristóf Laci bácsi (gondolom igen), akkor egy nagyon picit nézz magadba.

Előzmény: Yoda (168506)


2019-05-19 12:41 (168445)
név: mex63
Igen😃
Megelőztél, már tegnap később rájöttem zsiráf sehol nem írta, hogy ez csak hazai. Nem volt már erőm helyesbíteni 😃
Jó az úgy, ahogy írta és legyen ez az ő reszortja, kedden lehetne jönni egy 2/9-et bevésni 😃
Annyi engedményt kérnék, hogy a 9/9-et én is beírhassam 🤓

Előzmény: Jay-X (168444)


2019-05-18 23:35 (168436)
név: mex63
Igen, eszerint már csak 8.

De belegondoltál abba, hogy ez mit jelent?
Sokaknak néhány hét alatt sok év öregedést és pár lábon kihordott szívrohamot, az biztos.

A 9/9 azt jelenti, hogy mind a három párharcot 3:2-vel nyertük.
Biztos hogy akarjuk azt a 9/9-et? :)
Ha ez az ára a bajnoki címnek, ám legyen, de akkor én igényelnék egy külön orvosi stábot magam mellé.Előzmény: zsiráf (168435)


2019-05-18 22:26 (168434)
név: mex63
Szép volt, ez így kerek volt, gratulálok a csapatnak!

Minden ellenfél annyit játszik, amennyit engednek neki.
Nem voltak ők rosszak az első félidőben, de megszereztük azt a 6-7 pont előnyt, aztán minden dobásukra, minden triplájukra jött a válasz, nem tudtak közelebb jönni, meg belelkesülni.
A második félidőt meg úgy kezdtük és úgy folytattuk, ahogy az meg van írva.
Nem visszaengedni 10 körülről az ellenfelet és utána vért pisálni, hanem gyorsan +20, aztán amikor kezdenek elkedvetlenedni, akkor sincs még egy esély és 30, és finito. Aztán jöhet a jól megérdemelt pihenő.

Elhangzott a meccs utáni nyilatkozatokban is hogy nem számít a különbség.
Ez persze nagyjából igaz is, viszont sokat számíthat mentálisan, de csak akkor ha nem elaltat a különbség, hanem egészséges önbizalmat ad.
Hamar a kukába lehet dobni a fölényes győzelmet, ha rá pár napra meg van egy pár pontos bukta.
Szóval azt kérem, azt szeretném, mint az első félidő után a másodiknak, úgy álljunk neki a keddi meccsnek is.

2019-05-18 12:20 (168411)
név: mex63
Ritkán veszek lottót, de ma mégis kellene...😃
Még gondolkodtam is, hogy írok egy bordenéhez hasonló "összehasonlító" névsort, de aztán úgy gondoltam minek, aki akarja azonnal behozza ezt a szálat.
Pl. Váradi vagy Papp P. esetében bordennel egyezkednék a műtő időbeosztásának ügyében 😃

Szimpla felvetés volt, nem is ér meg annyit, hogy hosszasan értekezzek mi a különbség egy emberi történetre és egy gesztusra adott egyszeri gesztus és a kezdőkörbe történő eltemetés között.

Előzmény: Bubi_ (168407)


2019-05-17 22:00 (168405)
név: mex63
Igen, nyugodjon békében, ejj de sokszor szidtam én is szegényt.
Amikor és ahogy elköszönt itt, emlékszem elsőre eléggé meglepődtem, de szép jelenet volt.

Nem biztos hogy jó ötlet és azt is elfogadom hogy "hülyeség", csak úgy eszembe jutott:
ha már egyszer ő kérte hogy itt búcsúzhasson el nálunk és a kosárlabdában többet jelentettünk neki mint bármely más csapat, talán az egyperces néma felállásnál egy picivel többel köszönhetnénk el tőle.
Az idő egy "nyomozásra" rövid, de nem tudható véletlenül, hogy kinek a birtokába került az a B középbe kidobott síp?
Az egyperces alatt valaki feltarthatná a kezdőkörben.
(ha nem lehet tudni kinél van, akár jelképesen esetleg egy másik sípot, de az igazi az eredeti lenne)

Előzmény: Penny (168400)


2019-05-15 23:21 (168372)
név: mex63
(Rossz) szokásommal ellentétben most csak ennyit:
GRATULÁLOK ÉS KÖSZÖNJÜK!

2019-05-14 22:19 (168337)
név: mex63
Én is úgy gondolom, nekünk már nincs mit, vagy értelmetlen latolgatni bármit is. Ezt a lehetőséget nem tudhatjuk miért, vagy ezért-vagy azért, de az elmúlt meccseken eljátszottuk.

Egy lehetőség van hogy akár a döntőig megmaradjon a pályaelőnyünk:
győzni, nincs más és kész.
De nem csak az 1. helyért, hanem hogy a csapat bebizonyítson valamit, vagy előrevetítsen valamit, azaz azt, hogy aki a hátralévő részben hozzánk jön, az kurvára kösse fel a gatyát ha győzni akar.

Talán az összes csapat közül a Kecskemétnek van számomra némileg logikusnak tűnő variálási esélye. Esetleg még a Szolnoknak talán, de nekik is csak akkor, ha azt gondolják hogy nekik jelen állapotukban Körmenden min. 14-gyel nyerni erőn felüli és értelmetlen vállalkozás. Ráadásul ebben az esetben a 2. helyről szombaton várhatóan a pihent Paks az ellenfél.
(ezt mondjuk nekünk sem kellene olyan nagyon kipróbálni, ugye? :D)

De biztosak lehetünk abban és főleg ez a csapatnak "üzenet", nem fognak ők semmit gondolni, meg variálni és meg fogják próbálni!
10 pont körül könnyen el lehet menni (ugye?), ha a másik csapat kivárásra játszik és onnan ők a 14-ért fognak küzdeni, nekünk meg emiatt visszajönni dupla-tripla erő kellene.
Ezt eggyel lehet csírájában elfojtani, ha mi sem mérlegelünk és már az elején megpróbálunk mindent beleadni és pihengetés nélkül, de főleg kemény védekezéssel és józan támadással akkora előnyt szerezni, amekkorát csak tudunk. Akkor paraszti logikával azt gondolom, várhatóan elkezdenek szombatra tartalékolni.

Na mindegy: hajrá MTE!
Mutassuk meg mindenkinek, baromi nagy tévedés az hogy kipukkadt a lufi.
Szerintem már az 1. félidőben a lényegi kérdésekre választ kaphatunk, de abban is biztos vagyok hogy szinte az első 6-7 perc alatt megmondható lesz, hogy nagyjából mi a helyzet a csapattal.

2019-05-12 22:15 (168306)
név: mex63
Ezt mondogatom hetek óta és annak ellenére is fenntartottam hogy páran mondták nem kell "idegeskedni", meg "vészmadárkodni" ;).
Van az a jó magyar közmondás, ami úgy kezdődik: "amit ma megtehetsz..."

Ha tanulunk belőle és tudunk ellene tenni, akkor sokat érhet a lecke.
Ha nem, akkor keserű vége lehet egy ilyen sokrahivatottnak tűnő szezonnak.

Most képzeld el ugyanezt "a hozzuk a hazaiakat, aztán minden oké" hozzáállást a rájátszásban és mondjuk egy Sopron, Debrecen vagy akár bárki ellen az első idegenbeli "beleszarás" után nem jön az "úgyis meglesz", aztán a 4. meccs után 1:3-mal pá-pá van.
Előzmény: Penny (168304)


2019-05-12 21:45 (168303)
név: mex63
"Nekik viszont meg nem marad más, mint győzni szerdán, mert még akkor sem visszafordíthatatlan a szezon, de az biztosan komoly válságot fog okozni."

Na innen lemaradt hogy akkor sem visszafordíthatatlan a szezon HA KIKAPUNK.
Előzmény: mex63 (168301)


2019-05-12 21:35 (168301)
név: mex63
Csak ismételni tudom magam: nem értem, nem értem. Megmagyarázni megtudnám, csak nem értem.
Lusta vagyok visszanézni, de ha jól emlékszem elég hamar kialakult, hogy elég lesz a középszakaszban, aztán majd egészen a bajnokság végéig csak a hazai meccseinket hozni.
Aztán az eredmények számunkra még kedvezőbben alakultak, de a csapat valamiért leragadt ennél a hozzuk a hazaiakat és kész.

Na ezt nem értem, hogy ez miért volt jó elgondolás?
Nem a 3 idegenbeli vereségről van szó, hanem a valamelyik meccs előtt elhangzott "nekünk nem élet-halál ez a meccs" hozzáállás. Közben ugye volt egy lötyögős Jászberény elleni győzelem itthon.

Na most jön itt a legfontosabb eldöntendő kérdés, legalábbis számomra:
a mutatott játék és itt elsősorban a null küzdés, de főleg a védekezésünkbe fektetett energia visszaesése minek köszönhető?
Ha annak, hogy tényleg azt hisszük hogy hozzuk a hazaiakat, akkor ez csak butaság, bár nagyon-nagyon életveszélyes butaság.
Ha viszont annak, amit itt sokan feltételeznek, azaz hogy komoly gödörbe kerültünk, akkor az komoly baj. Nem visszafordíthatatlan, de probléma.
A mellékszálakat hagyom is, hogy kit hogy hozunk fel ezzel a hozzáállással, mennyire nehezítjük meg a saját dolgunkat, meg ilyenek.

A szerdai meccs - ha nem is egyértelműen és nem is végérvényesen - de választ fog adni a kérdések egy részére.
Nekünk meg nem marad más, ha értjük-ha nem a történéseket, mint a csapat mellett lenni.
Nekik viszont meg nem marad más, mint győzni szerdán, mert még akkor sem visszafordíthatatlan a szezon, de az biztosan komoly válságot fog okozni.

Összefoglalom: mindenki tegyen meg mindent a szerdai győzelemért!

2019-05-11 15:54 (168240)
név: mex63
Ez sem igazán jó, mert szerintem az első esetben a Szolnok lesz az 1., a Falco meg a 3. 😃
A 2. esetben pedig 15 pontos Falco bukta esetén pedig 12 pont biztosan jó, de 13 pontnál egál lesz a Falco-val a különbség, ott meg az egymás ellenivel vagyunk jobbak.
Az igazán "dráma" 😃 az lenne, ha a Falco-tól 12-vel, a Szolnoktól meg 19-cel kapnánk ki. 😬
De végülis mindegy, a kettő közül nyerjünk egyet és kész. 😃
Előzmény: pelike (168233)


2019-05-09 23:59 (168219)
név: mex63
Na lement az első méreg és csalódottság, meg elolvastam a "termést" is.
Vannak igen szépek... :).
Azt hittem 6-kor lesz a meccs és azt hittem szívatnak a telefonban a -15-tel, aztán mérgemben egy percet sem néztem a meccsből.

A korosabbak talán emlékeznek a rabbis viccre, ahol a tanítvány azt mondogatja:
- Nem értem, nem értem...
- Mit nem értesz fiam, elmagyarázom!
- Ja megmagyarázni én is megtudom, csak nem értem!

Itt be is fejezem, mert igaza van azoknak akik azt mondják előfordul, még épp időben van, vonjuk le a tanulságokat és gyerünk tovább előre.

Először kifejezetten dühített, hogy bejött a félelmem és megadjuk a sanszot arra hogy Szombathelyen legyen még valamilyen tét, meg hogy tiszta erőből nekünk rontsanak, az nekünk nem szokott jót tenni.

Aztán most már úgy vagyok vele, oké, teher alatt nő a pálma, nézzük meg mi a helyzet és mi van ilyenkor, mit tudunk velük kezdeni egy ilyen szituációban?
Ennél viszont fontosabb, hogy MIT TUDUNK MAGUNKKAL KEZDENI egy ilyen szituációban?

Szóval gyerünk, ugorjunk nekik, de könyörgöm mindenki ésszel csinálja a dolgát, ne sz@rjunk be és vigyázzunk az elején, mert mégegyszer nem hiszem hogy elbírnánk egy olyan kezdést, mint múltkor.

2019-05-08 23:03 (168142)
név: mex63
... és most nézem, Amszterdamban folytatódnak a teljesen valószínűtlen dolgok ;)
Előzmény: mex63 (168141)


2019-05-08 22:16 (168141)
név: mex63
Ja és még egy, az ifjabbkori sportmúltam ellenére már egyáltalán nem vagyok egy nagy focirajongó (sőt...), de onnan hozok példát:
a tegnap esti Liverpool-Barcelona, vagy a 2 évvel ezelőtti Barcelona-PSG meccsek után nekem senki ne mondja hogy nem történhetnek meg a sportban teljesen valószínűtlen dolgok.

Dehogynem, de főleg csak akkor, ha valaki azt hiszi hogy áááááá.... ez biztos nem történhet meg.


2019-05-08 22:06 (168140)
név: mex63
Teljesen egyetértek veled.

Kiszámoltam pontosan, gyakorlatilag az összes variációt, de nem írom le.
A Falco tett magának is, de nekünk is egy szívességet, így nagyban könnyebb lehet a későbbi utunk és ezzel mérlegelés nélkül élnünk kellene.

Nyerjünk holnap és kész.

A biztos 1. helyen kívül és azonkívül hogy onnan már csak a tényleg a hazai pályánkat kell megvédeni a playoffban, szerintem van egy nagyon nem elhanyagolható tényező is.
Gondolom akinek a dolga, ezt is egyértelművé teszi a csapatnak.

Az utolsó Szolnok elleni meccstől függetlenül nagyon nem mindegy úgy Szombathelyre menni, hogy a valószínűségektől függetlenül még bármilyen elméleti tétje van a meccsnek, vagy kis túlzással akár az ifi-t is felküldhetjük. Ugyanúgy vonatkozik ez a Szolnok elleni meccsre.

A Falco így is-úgy szeretne valamicskét törleszteni az idei 3:0-ért, de főleg a múltkori meccsért és kinek hiányoznak még egyéb, az elmúlt évekből ismerős dolgok is...

Szóval üssük be holnap az alapszakasz-felsőház első meccslabdáját és utána készüljünk nyugodtan a playoff-ra :).
Előzmény: soma (168134)


2019-05-08 20:06 (168131)
név: mex63
A mai szolnoki eredmény után 100 %.
Előzmény: DEZSŐ (168128)


2019-05-08 20:02 (168130)
név: mex63
Egyelőre mindkét csapattal szemben jobban állunk kosárkülönbség tekintetében.

Ha a 24:10-es 3 csapatos egál létrejön, akkor ott a Szolnok kb. akkor lehet első, ha bennünk itt nagyon-nagyon elver.
Ha a Falco-tól mondjuk 10 ponttal kikapnánk, akkor saccra 40 pont az... :)

Később lesz időm számolgatni, de egy ránézésre majdnem biztosan kijelenthető, még 3 vereség is belefér, ha az a Falco ellen nem nagyarányú.
Ebben az esetben viszont lesz egy "határ", amikor már a Szolnok ellen biztosan nyernünk kell majd az utolsó meccsen.
Előzmény: wind (168126)


2019-05-08 19:52 (168127)
név: mex63
Helyesbítem is magamat: ha első ütemben a Falcot verjük, akkor a Szolnoknak megmarad az esélye a 2. helyre.
De a Szolnoknak hozni kell a maradék 2 meccsét, abból pedig a második ugye hol is van? :)
Másképp már nem...

Amit ebből leszűrök: fontos meccs a holnapi, de ezt ezek után gondolom a csapatnál is tudják :)
Előzmény: mex63 (168124)


2019-05-08 19:45 (168124)
név: mex63
Még nem biztos, legalábbis van olyan eredménysor, hogy lehetnek elsők is.
Hangsúlyozom, hogy elméletileg.
Így ránézésre a Szolnok biztosan a 3. helyezett lett.
Később ha ráérek, a pontos matekot is kiszámolom, bár azt sokan nem szeretik ;)
Tenisznyelven szólva 6:5 és 40:0 nekünk, van három meccslabdánk az 1. helyért.
A saját, de főleg a csapat nyugalma kedvéért szeretném hogy holnap az elsőt értékesítsük is :).
És akkor van 2 nyugodt meccsünk ;)


Előzmény: acélszív (168120)


2019-05-01 23:41 (168053)
név: mex63
Gondolom megy mindenhol a rájátszásra sérülésmentes állapotra hozás, egyben bajmegelőzés és kockázatminimalizálás.
Szerintem ellenünk "összedrótozták", most meg talán még érzi a lábát és nem kockáztatnak.
Lehet én gondolom túl, de talán mindenhol megy a logikázás ebből a szempontból.
Itt náluk ha így kockázatmentesen megvan a meccs oké, ha nincs, akkor a hátralévő 4 meccsüket nézve nekik is reálisan a hazai meccsek, de főleg a Falco elleni a kulcsmeccs.

Ha viszont Vojvodát bukják, akkor annyi...
Ha a hazaiakat hozzák, akkor csak az elvi döntőjük pályahátrányos, arra meg úgy számolnak hogy mindenki "visszajön".

A Falco Perl-t és Balmazovicsot kíméli, a Jászberény Pitts-t jegeli.

Nekünk kell a legkevesebbet számolgatni, hozni kell a hátralévő összes hazait és kész :D.

Előzmény: lhegedus (168052)


2019-04-29 22:33 (168043)
név: mex63
Elő-uborkaszezon hír:
Kendick Perry április eleje óta sérüléssel bajlódott, ismét a térdével.
Orosz becenevén "KeyPi" igen jó szezont futott.
Még vele csinált a VTB Liga második körében a Novgorod egy 9/7-es győzelmi szériát, illetve továbbmentek a BL nyolcaddöntőből az Umana Venezia ellen (itt laza 34 pontot hajított az első meccsen).
Aztán nélküle többször zakóztak, így az 5-6. helyről visszacsúsztak és a 8. helyről futnak neki a rájátszásnak a CSZKA ellen.

Azóta kiderült hogy ismét műteni kell és már el is köszöntek tőle, haza is utazott.
Előzmény: acélszív (168042)


2019-04-24 18:52 (167992)
név: mex63
Nincs mese, marad az eredeti terv, min. hozni a két hazait, a Szolnok ellenit mindegy milyen eredménnyel, de mindenképpen.
2019-04-24 18:26 (167984)
név: mex63
A vereség benne van ebben a mai meccsben, látható ha közelebb tudunk jönni mi van.
Nem mondom hogy teljesen jól esik, de mit tudni, arra azért figyeljünk hogy -16 ponton belül maradjunk.
Az gyakorlatilag egy tartalék győzelem egál esetén.

2019-04-21 22:10 (167904)
név: mex63
Sok mindent lehetne, de csak röviden 😉 :
- gratulálok a Csapatnak! 👏
- köszönöm a szép napot! 😃
- 3⃣ : 0⃣ 😎
- 1⃣1⃣ . ✅

2019-04-18 07:51 (167836)
név: mex63
A középházban gyilkos történetek várhatóak, bárki lehet még 6. is, meg 10. is.
Ott szinte minden meccs kiemelt fontosságú minden csapatnak.
Talán-talán a Paks tűnik jónak a 6. helyre, aztán utána ?
Az 1. hely viszont végig pályaelőny :))), bár azt sem egyszerű senki ellen megvédeni.
Előzmény: pelike (167834)


2019-04-17 22:35 (167833)
név: mex63
Azért nehezen bírom ki, csak egy pici előrefutás :) :
egy viszont már látható: ha szépen haladunk és a "szépen" alatt gyakorlatilag csak a hazai meccsek megnyerésére gondolok, akkor akár dupla haszon-elven is "dolgozhatunk".
Az alapszakasz győztese jelen pillanatban várhatóan a Kecskemét&Sopron, utána a Jászberény&Pécs ágon menetelhet a pályaelőnyös döntő felé, míg a 3. helyezettet várhatóan az egyre inkább összeálló Paksra lehet terelni, aztán ha a Szolnok visszajön a bajnokságba, akkor meg rá.
Nem lehet a két út nehézségét összehasonlítani, még akkor sem, ha idén semelyik csapat ellen semmilyen meccsen nem lehet tutira menni.

Éppen az utolsó gondolat miatt nagyon-nagyon-nagyon (x 2) remélem, hogy holnap meg sem fordul a fejünkben hogy ez magától meglesz, mert jelen pillanatban még igen könnyű romba dönteni az egyre jobban-szebben kinéző dolgainkat.
(gondolom sokan emlékszünk arra, amikor a Pécs 2 éve májusban már egyszer csúnyán megtréfált bennünket itthon...)

bejegyzés 1 - 50 ( összes : 597 ) időrend: -> korábbi 547 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /