Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 741 ) időrend: -> korábbi 691 bejegyzés
2019-02-16 18:54 (166868)
név: mex63
Háááááát....
Utálatos dolog, nem szép dolog, bunkóság meg minden és szégyellem is magam egy picit, de:
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

2019-02-16 00:03 (166852)
név: mex63
Gondolom sokan vagyunk így, de én még mindig kifejezetten nehezen emésztem meg a tegnapi történetet.
Megint sokat tudnék írni mit gondolok arról, hogy mi vezethetett a hidegzuhanyhoz.
De egyrészt valószínű megint csak egy csomó bele- és túlgondolás, feltételezés, meg "ha..., akkor" lenne benne, másrészt sok minden le lett írva, csak ismételni tudnám.

Egyben viszont már biztos vagyok, pénz és egy hét ide vagy oda, ha nem hozunk egy IGAZI IRÁNYÍTÓT, akkor fele akkora eséllyel (sem) futunk neki a lényegi résznek.
Nem neki kellene elsősorban 15-20-25 pontot dobni, arra van itt potenciális ember épp elég, egy eszes és higgadt fazonszabász kellene ide.

Nem kell elküldeni Thames-t, sérülés is lehet és mert az is sok pénzbe kerülne. Gondolom egy esetleges kupagyőzelemért valami csak fel lett dobva a csapatnak, abból 1 havi pénz csak összejön, akkor már csak bő 3 hónapot kellene összekalapozni.

2019-02-14 21:24 (166816)
név: mex63
Egyébként ahogy alakult Szolnok meccse a 2 sérüléssel (+ alapból Airington) könnyen meglehet hogy a holnapi Berény-Falco lesz a döntő.
Még egy ok, amiért igen sajnálatos és fájó ez a mai vereség.
Kezdik leteríteni a Falco elé a vörös szőnyeget, ha idén is belebotlanak a szélébe, akkor...

2019-02-14 21:11 (166815)
név: mex63
Tőlem is jön egy +1.
Az első mondatért meg +2.
Előzmény: mertakörmend (166810)


2019-02-14 17:41 (166786)
név: mex63
Tényleg az van, amit lejjebb írtak.
+7-nél azt hittük a bab is hús, ez letudva és jöhet a holnapi meccs.

Sokkal másabbul el sem lehet veszíteni:
+6 pontnál nézzük Rakicot, jééé bedobta...
Bradford visszadobja a triplát, meg lehetne nyugodni.
A következőnél kihagyják a berényiek, de támadót szednek, aztán jééé Rakic megint bedobta.
Büntetők után még mindig +6 pont, oké Pitts a sarokból bevágja az újabb triplát.
Price a halál f@száról kihagyja, majd 3 emberünk végignézi ahogy Coleman besétál közéjük és visszapöcizi Pitts kihagyott dobását.

Az egész meccsen szarul dobott középtávoli kísérletünk után pedig megesszük ugyanazt az Aleksandrovra kijátszott tripla figurát, amit az Alba is Fehérváron. Itt a 4. tripla, hoppá.

Aztán időkérés után Bradford belegyalogol Pantelics hasába, köszike, ennyi volt.
Előzmény: balldontlie (166778)


2019-02-09 15:57 (166669)
név: mex63
Igen, a következő 3 bajnokit hozni kell.
De én mondok egy jobbat:
Februárban jó lenne 4 tétmeccset nyerni... ;)
Előzmény: mindigittvagyunk (166657)


2019-02-09 15:25 (166666)
név: mex63
Úgy legyen :).
Sok szempontból érdekes meccs alakulhat ki.
Egyébként is két eltérő stílusú csapat találkozik, de a csütörtöki meccs miatt mindkét stáb feje főhet, hogy mennyi és mi legyen, az pedig milyen adagolásban jöjjön :)
Nagyon más választásunk szerintem nincs, mint nekik rontani, aztán meglátjuk mit lépnek rá. Ha el tudnánk az elején lépni 10-15 ponttal, szerintem nem fogják tovább erőltetni a dolgot.
Arra kell vigyázni nehogy vérszemet kapjanak, mert akkor a végéig gürizhetünk és lehet olyant is kell játszanunk, amit nem biztos hogy ma meg akarunk mutatni.
Annyiban lehetnek könnyebb helyzetben, hogy ma biztos nem sok veszítenivalójuk van.
Ez az a meccs ahol a vereség semmiképp nem elfogadható, a bármilyen arányú és bárhogy alakuló-kialakuló győzelmünkbe meg mindkét oldalról szinte mindent bele lehet majd látni vagy magyarázni. :).
Előzmény: mertakörmend (166664)


2019-01-31 00:34 (166506)
név: mex63
Bradford a legnagyobb kedvenc.
Persze csak Fepu után :), de Fepu más kategória, őt már tisztelem is.

A somolygó No 1. :).
Néha úgy téblábol egy-egy remek megmozdulása után, mint egy csodálkozó kisgyerek (...láttátok bakker mit csináltam???) :D

Amennyire én meg tudom ítélni, a valaha Magyarországra érkezett rookie-k közül a legjobb, legtehetségesebb, de biztosan a legsokoldalúbb.
Szakértő kezek között jobb lesz mint Perry.
Tudom hogy kevés rá az esély, meg a kisvárosi levegőtől még ő is megvadulhat (bár mintha azt mondta volna, hasonló helyen lakott), de lehetőség esetén egy pillanatig sem gondolkodnék hogy kellene-e jövőre.
Talán még egy picit korai, de beszélgetni lehet, nem? :D

Szóval papírt és tollat neki (meg a haverjának is :D) és az 5-ből kettő meg is van ;).
Előzmény: Ray-Ray20 (166498)


2019-01-28 00:57 (166464)
név: mex63
Megint csak azt tudom mondni mint mertkörmendnél, egyetértek és ezeket gondolom én is.
Egy beszélgetés során mondtam valakinek, hogy az Alba ellen elhibázottnak éreztem ezt a fajta "taktikát", azazhogy nem baj ha kicsit elmennek-mert majd begyűrjük őket. Valami mással kellett volna kezdenünk, mert ők pont a jelenlegi egyetlenként rendbetűnő dolguk, a fizikalitásuk miatt az elrontott dobások után átrohantak rajtunk és sorban kaptuk a könnyű kosarakat + esélyünk sem volt arra, hogy nem tudnak majd velünk tartani lábon.
Ha pedig tudom hogy nálunk más edzésmunka van, akkor számítani kell arra, hogy a nehéz lábak miatt szarabbul is dobhatunk.
Ezért is írtam korábban, a támadásainkat pontosabbá és sokoldalúbbá, a játékunkat többlábon állóvá kell tenni, ez nem lesz mindenki ellen elég.
Valami talán kell hogy legyen az erős terhelés-teóriában, a Sopron ellen annyira tompán indultunk, másfél negyednek el kellett telnie hogy elérjük az "üzemi hőmérsékletet". Mínusz 17-ről kezdtünk szép lassan észhez térni és zárkózni. Ezután pedig még volt 30 perc játék, ahol a sok balfékség ellenére a hosszabbításban a vége előtt 1 perccel már mi mentünk 2-vel, ez +19. Na mindegy.

Szigorúan elmélet és a (félig) kibicnek szó szerint semmi nem drága, meg az anyagi helyzetünkkel sem vagyok tisztában, de:
azt el tudnám képzelni, hogy a kupa eredményétől függetlenül keressünk egy igazi irányítót, egy nemzsákbamacska 6. légióst. Én könnyen dobálózok a milliókkal, mert ez a kategória nem a 6-8 ezer dolláros, de mennyibe kerülne egy ilyen 4 hónapra?
Tudom hogy február végén nagyon össze kell mindennek jönni ahhoz, hogy találjunk egy olyant aki nekünk kellene, de neki elsősorban nem is 20 pont/meccses játékosnak kell lennie, hanem 10 assziszt/meccsesnek.
Ez az az időszak, amikor kiderül hogy néhány klub Európában túlvállalta magát, hátha lehet ügyeskedni.

Ráadásul ha valaki ebből a csapatból lesérül, akkor tényleg vége a dalnak.
Hallani olyan hangokat is, hogy mások is megpróbálják ezt megjátszani, igaz van olyan is, ahol pénz és játékoslehetőség függvényében a 4. után érkezne egy 5. légiós erre a pár hónapra.

Előzmény: balldontlie (166463)


2019-01-27 22:11 (166461)
név: mex63
A beírásod óta született hsz-ekkel ellentétben én egyetértek veled.
Tegnap a te gondolatmeneteddel szinte teljesen megegyező hsz-t akartam írni, de aztán a felénél abbahagytam és kiléptem.
Kb. ilyen reakciókra számítottam és úgy voltam vele nem hiányoznak nekem a "na itt van már megint a megmagyarázó ember" és "már megint olyant magyarázol bele vagy gondolsz, ami nincs is" válaszok.

Szerintem is mindkét variációnak van esélye, de én jobban bízok abban hogy ha a feltételezett elgondolást nem is mérnöki pontossággal végigvíve, de valami hasonlót tervez akinek ez a dolga.
Látok erre jeleket is, de hogy miket abba végképp nem akarok belemenni, mert okoskodásnak tűnhetne, főleg az utolsó meccsek történéseinek tükrében.

Aki pedig úgy gondolja, hogy kár volt a ciprusit lecserélni, az beszéljen egy-két játékossal is, hogy testközelből mi a vélemény erről.
SZAKMAI SZEMPONTOKRA gondolok, nem másra. (a többi mellett kiemelve az edzésmunka, a felkészülés fizikális és taktikai részét)
Ettől még Zollner helyett persze V.W, X.Y., vagy Z.Zs. lehet hogy többet, mást vagy más ritmusban egyebet, akár jobbat hozna ki ebből az állományból.

A kecskeméti meccs is érdekes lesz, de arra meg végképp nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz a Jászberény ellen. Na az nekem a kupadöntőre tekintettel még laikusként, amatőrként is igen talányos feladatnak tűnik, olyan "hozz is, meg ne is, legyen is, meg ne is" feladatnak az Okos lány népmeséből.

Csatlakozom ahhoz amivel kezdted:
"Azt gondolom várjunk a kupahétvégéig ezzel a mindenki menjen a fenébe véleménnyel."
Előzmény: mertakörmend (166448)


2019-01-24 00:19 (166358)
név: mex63
Tapy nem kellene ezt. Köszönöm, de egyben ez nekem kellemetlen is.

Többen vannak akik sokkal jobban, más szemszögből, más és jobb szempontok alapján látják a helyzetet, a lehetőségeinket, meg a meglévő hibáinkat. Csak ők nem írnak ide.
De azok között is bőven vannak ilyenek akik ezt megteszik, csak legfeljebb nem olyan hosszan csinálják mint én :D.
Most soroljak nickeket? Elkezdhetném, mert lehetne bőven, de az olyan „izés”.... szóval érted ;)

Nekem van egy óriási hátrányom ezekben a dolgokban: nagyon elfogult vagyok, örök bizakodó és hajlamos a túlzott, vagy akár az indokolatlan optimizmusra is.
Ez így van már pár évtizede, így volt miután meghallottam először puffogni a labdát a kastélyudvar bitumenjén, aztán akár a Palazzo-ban, vagy a mostani VIP helyén Lafatyék mögött a B középben, vagy utána épp „nyugodtan” (:D:D) a volt vagy jelenlegi helyemen. Ezen pedig a még hátralévő jópár évtizedre már nem is szeretnék, meg nem is tudok változtatni :)

Szerintem az ember a szívében lévőkkel, vagy a szívéhez közelállókkal kapcsolatban, mindegy hogy az a család, a barát vagy más „kategória”, talán legyen is ilyen ;).

Előzmény: tapy-noe (166348)


2019-01-22 23:31 (166347)
név: mex63
Az elmúlt 1 hónapban 5:1, benne Kaposvár és Zeg idegenben.
Ez van, a zuhanórepülés már csak ilyen...
Meneghin írta máshol, hogy 2018. március 10-től kezdődően 14-ből 14-szer kaptunk ki zsinórban idegenben. Hát ja.

Ismétlem magam megint, de a vendégkönyv keretei nem elégségesek annak kifejezésére, hogy az ember mit gondol általában a csapatról, az edzőről a játékunk alakulásáról vagy nemalakulásáról, meg úgy általában az összhangulatról, annak vélt vagy valós okairól.
A mai meccset sajnos egyéb dolgok miatt nem tudtam megnézni, de előzetesen 6-8 pontos mínuszt gondoltam. Azt is elhiszem hogy sz@rok voltunk, de szombaton Sopron és nem biztos hogy szét kellett volna hajtanunk magunkat.

Általában és talán röviden azt gondolom, hogy rövidtávon nekünk először február 14.-én, aztán remélem 15.-én és 16.-án kell csúcsformában lennünk.
Addig kell eljutnunk oda, hogy ha kell, tudjunk játékstílust váltani vagy inkább váltogatni az ellenfélnek megfelelően. Meccsen belül is, de főleg ha kell, a különböző ellenfeleknek megfelelően meccsenként, mert mindenki ellen ez a jelenlegi stílus nem fog célra vezetni.
Fizikálisan sem lesz egyszerű feladat és nagy dilemma is lehet, mert ezeken a meccseken hangsúlyozottan igaz lesz hogy elég egy rosszul megválasztott 5-10 perces időszak aztán vége a dalnak. Pihentetni kellene, de visszajöhet a már félig-meddig megvert ellenfél, vagy úgy elmegy hogy aztán nincs visszaút, esetleg óriási erőfeszítéssel sikerül, de aztán ott van egy "másnap" is.

Lehet hogy csak én látok bele a mostani meccsekbe olyan dolgokat amik nincsenek is, vagy nincsenek is alakulóban, de én úgy érzem erre van szándék és akarat.
A tényleges megvalósításra vagy annak maximum közeli elérésére pedig komolyan mondom még ráérünk.
Csak egy példa a kupával kapcsolatban, de ez később igaz lesz a bajnokság különböző szakaszaiban is: a Jászberény ellen teljesen más játékstílus és taktika kell majd, mint (remélem) a másnapi meccsen.
Oda inkább a jelenleg látott kell, még akkor is ha lesznek benne korlátozott számban ki nem kényszerített hibák, de ők nem fognak visszatempóból átrohanni rajtunk, az esélyük másban van.
Mindezt úgy kell megcsinálnunk, hogy előtte 1 héttel itthon játszunk velük és azt meg úgy kellene hozni, hogy minden kártyánkat azért ne terítsünk ki.

Először itt kellene a csúcsforma és a kondi, aztán majd 1 hónap múlva március közepére fokozatosan ismét eljutni oda, a közte lévő időszakot (amiben van egy 2 hetes meccs nélküli időszak is) pedig nagyobb baleset nélkül kellene lehozni.
Persze legjobb lenne veretlenül 20 pontokkal nyerni mindent, hullámvölgyek nélkül teljesíteni és nem betlizni soha, meg problémák nélkül megúszni a szezont, de ez egy ilyen kiegyenlített bajnokságban nem fog menni.
Ahol némi tudatos (és szerencsés) választással 3-4 jó légióssal és ebből egy erős hazai pályával messze el lehet jutni, ott biztos nem.

Tényleg mindenkitől elnézést kérek, tudom hogy k-va hosszú megint :) Legtöbbször ezért is nem szólok inkább semmit, de nekem egyszerűen nem megy a rövid hozzászólás műfaja :)
Előzmény: ramon1964 (166345)


2019-01-19 21:05 (166316)
név: mex63
Ezt ne...
Bármit is írogatnak odaát, meg bármennyit foglalkoznak velünk így vagy úgy, a fórumukon vagy éppen más portálokon, nem kell.
Ne menjünk le egy szint alá.
Előzmény: josef (166312)


2019-01-10 00:00 (166142)
név: mex63
Valami hasonlót akartam írni.
Idő kell neki, ha jól tudom hónapok óta nem játszott meccset.
Ő nem lesz soha pontf@só, a középtávolija és a triplája talán a Skopjében eltöltött évét leszámítva sosem volt kiemelkedő (sőt...:D)
Saját maga is tisztában van ezzel és talán buta vállalásokkal nem is itt akarja bebizonyítani az ellenkezőjét.

Úgy gondolom nem is erre a szerepre hoztuk.
Jó felfogású, képzett játékosnak tűnik és szerintem pont abban lesz jó vagy extra, amire ennek a csapatnak szüksége van (akár McNeaill-hez képest, akár önmagában).

Találtam egy nyári érdekes cikket ahol többek között vele is foglalkoznak.
Érdemes elolvasni, játékosként is elemzik, a barátját meg elhozhatná hozzánk pár meccs erejéig ;):

https://www.raptorsrepublic.com/2018/07/18/late-night-kawhi-leonard-notes-and-social-media-round-up/
Előzmény: vargabee (166139)


2019-01-08 23:43 (166121)
név: mex63
Én azért egy első meccsen, semleges pályán nem írnám le előre az idén jubileumot ünneplő Pécset a Szolnok ellenében sem. Mind a három kitétel fontos, egymást igen jól erősítik.
Arra elméletileg a minden csapat életében előforduló hullámvölgyük is elmúlhat.
Már tavaly is volt egy "biztató kísérletük", a Pécs-Falco első körös meccsen a 3. negyed végén még 71:59 volt a Pécsnek.
A 2., 3. meccsen jóval kisebb esélyt adnék nekik, de itt ki tudja.

A többi dologról ami eszembe jutott a sorsolás óta, inkább majd később.
Röviden talán annyit, a sorsolásban és az esetleges sorrendiségben lehetett volna rosszabb is.
Több dolgot nem szabad elkövetni, de egyetlenegyet viszont biztosan nem:
még csak gondolatban sem szabad alábecsülni a Jászberényt!
Előzmény: paky (166120)


2019-01-05 00:50 (166078)
név: mex63
Állítólag ennél a spanyol klubnál nem élnek a kölcsönadás lehetőségével.
Kivásárlásról esetleg szó lehet, de logikailag nem 5.000 euróról van szó, így aztán Perl kiemelt pénzével együtt igen mélyen zsebbe nyúlós a történet.
Ennek ellenére a hírek szerint egy aránylag ésszerű határon belül a pénz nagyjából meg is lenne.
Ha összejön a mutatvány ez talán előre is minden idők legdrágább Falco-ja lenne, az összekalapolt (vagy ugye "valaki" által egyben odaadott?) pénzzel együtt ez már bizony Szolnok-szintű költségvetés.

A logikáját is értem a történetnek: többeknek ez "most vagy soha" lehet és nem mindig lehet egy Govens-Perl-Váradi-Bruinsma-Reddic szintű kezdőt, variálva Curryvel, Balmazoviccsal és Bíró Olvérrel összerakni, plusz Tóth Norbit is számolhatjuk.
A "most vagy soha" egyik fő célpontja az örök ezüstök után a kupa is lehet, szerintem addig biztos ami biztos alapon Pustahvart is itt tartják, nehogy sérülés miatt egy légiós kiessen.
Lassan Gyuri bácsi is befejezi, mindenki igyekezne valami nagy durranást a végére odarakni.

Én csak óvatosan fanyalognék és ne dugjuk a fejünket a homokba, ez azért egy bikaerős, döntőesélyes csapat lenne és Perl nélkül sem veszélytelenek.
Amire kell, arra Govens és Perl is vissza tudja magát építeni, mert mi is azt szoktuk mondani, a bajnokság tavasszal kezdődik.
Emellé jön a Govens-Perl duónak (is) alaphangon kijáró bírói "tisztelet", a síró-rívó, hiszti és reklamáló VB-k indulói, azaz a Váradi-Tóth N. páros és az új művész ezen a területen, Okorn mester, kiegészítve az örök sztár Gyuri bácsival.
Szóval összességében annyira én sem örülök, meg jobb egy kicsit tartani a történettől, mint aztán megijedni.

A lényeggel meg egyetértek, tényleg elsősorban foglalkozzunk magunkkal és próbáljuk meg a védekezés hibáit ritkítani, a támadásokat meg még pontosabbá és főleg sokoldalúbbá tenni. Használjuk okosan amink van, Zollner pedig használja ki, meg fejlessze tovább az ebben a csapatban meglévő komoly potenciált!

Ha a kapott pontok terén azt a 7-8 pontos csökkenést, a dobott pontoknál pedig csak egy 4-5 pont pluszt beletudnánk tenni (de az is bőven elég, ha a 90 pontot biztosan tudnánk tartani :D), akkor miattam jöhet Perl is.
Előzmény: Penny (166076)


2019-01-04 23:35 (166077)
név: mex63
A kacsintós szmájli értve, a lehetséges párhuzam miatt is jó elgondolás :).

Több lehetséges vagy nem ismert körülmény mellett viszont egy konkrét:
a G liga alapszezonja március 23.-án fejeződik be, elvileg még Gyurinak is jelenése van minimum ezen a napon Erie-ben a BayHawks ellen.
Február 22.-én 12.00-kor viszont itthon bezár a bazár.
Előzmény: mertakörmend (166066)


2018-12-30 22:09 (166018)
név: mex63
Bravó, bravó, bravó :) Gratulálok és köszönöm a szép estét!
Price-t és Bradfordot próbáljuk meggyőzni, hogy jövőre is jó helyük lesz itt nálunk ;).
Az egyéni képességekre alapozott, de azért a tudatosságot is magában foglaló (ha nem is mindig sikerült), szépen felépített győzelem volt.
Persze kellett hozzá néhány bravúr és extra megmozdulás, de ebből főleg az első félidőben a túloldalról sem volt hiány.
Sok minden tetszett és persze voltak problémák is, de ma még ez talán nem annyira fontos.
Dolgozzon a csapat és a stáb az elkerülhető hibák minimalizálásán, és ha kb. min. 6-7 pontot tudnánk még hozni a védekezésben, akkor lehet egy jó szezonunk, vagy legalábbis megteremthetjük az esélyt egy jó szezonra.
Jó egészségben eltöltött, boldog új évet mindenkinek!

2018-12-23 19:57 (165858)
név: mex63
Héééééé! :)))
Gondosan előkészítem ahogy illik, de várnom kell az időlimit miatt, erre tessék ;)
Poéngyilkos!!! :D:D


Előzmény: mindigittvagyunk (165856)


2018-12-23 19:53 (165857)
név: mex63
... és erről most már a szombathelyiek is tudnának véleményt mondani ;)
Előzmény: mex63 (165855)


2018-12-23 19:49 (165855)
név: mex63
Minden idegenbeli győzelemnek rendkívül fontos jelentősége van.
Mindegy hogy biztos különbséggel vagy vérrel-verítékkel, szerencsével vagy bárhogy...
Pld. lásd Jászberény is :))

2018-12-22 22:05 (165829)
név: mex63
Még egy fontos: üdv EGIS Körmend a Magyar Kupa valamelyik negyeddöntőjében! ;D
2018-12-22 21:44 (165826)
név: mex63
Nem akarom a dán a mai teljesítményét kisebbíteni, csak egy tény.
Óvatosan a statisztikákkal.
Mondjuk csak a lepattanókat nézzük: ezen a téren egy centernek többféle szerepe lehet. Aztán nem mindegy milyen csapat ellen, konkrétan kikkel szemben és azon belül milyen százalékkal dobó csapat ellen éri el.
Nálunk ma Price 8 védő lepattanót szedett, de Bradford és Mcnyíl is ketten 8-at. Delas, Csori és Hammonds meg birkózott a Spica-Hendlein párossal, akik azért ebben a műfajban nem kispályások.
A Szegedben Sulovics hamar faultproblémákkal küszködött, 27 perc játékkal ki is pontozódott. Cseréje gyakorlatilag nincs, Juhossal ők ketten a 4-5 posztosok.
Ez a Szeged ma összesen dobott 34% körül. 65 rádobásukból 43 (!) nem ment be és kihagytak 10 büntetőt is, amiből legalább 4 után volt lepattanó.
Ezekből azért összeszedtek 17 támadólepattanót, Sulovics és Juhos ketten 11-et.
Szóval nagyon nem mindegy mik az egyéb körülmények.
Előzmény: psz (165822)


2018-12-22 20:00 (165813)
név: mex63
Szerintem örüljünk, hogy nem lett nagyobb baj...

Ez tipikusan az a győzelem, aminek különbségét mindenki aláírta volna előre.
Így viszont van egy kis mellékíze a dolognak.

Nem láttuk ugye a meccset és jön a szokásos "félig tele a pohár vagy üres a pohár" elméletem:
talán jobb is, hogy nem nyertünk 30 ponttal, mert sok mindent eltakarhatott volna.
A statisztika és meccs alakulása szerint volt 2 igen jó negyedünk és egy pontgazdag taktikus.
Az utolsó negyedben pedig úgy játszottunk, hogy elemzésekkor sokáig elő lehet venni hogy na emberek itt az összes hibánk...

Én azért karácsonyi ajándéknak tekintem a győzelmet, az ajándékra számítottam, bontogatás közben kezdtem ugyan meglepődni, hogy talán mégsem az amit kértem, de kiderült hogy egy kicsi izgalom is került a dologba és happy end van :D

Boldog, békés Karácsonyt mindenkinek!

2018-12-22 19:50 (165809)
név: mex63
Nem hiszem el...
Mounika kedves! Idegállapotba kerültem...!!!!
De már megnyugodtam :)

Bradford triplája + duplája lerendezte a végén és már nem tudtuk elcseszni, bár igyekeztünk.


2018-12-22 19:42 (165804)
név: mex63
5 büntetőt hagytunk ki ebben a negyedben? Már azokkal meglennénk nagyjából...
Hát nem írom le milyen "állapotban" vagyok...

2018-12-22 19:38 (165802)
név: mex63
Te hol látod? Link?
Talán a hosszabbításnál jól jön...
(na az cseszne be :D)
Előzmény: Jos (165795)


2018-12-22 19:27 (165796)
név: mex63
Ugye ezt komolyan gondoljuk, mert viccnek egy kicsit durva lenne...
Nehogy már egy negyed alatt eltoljuk 20-ról, amit felépítettunk....

2018-12-22 17:36 (165770)
név: mex63
Nagyon könnyű helyzetem van, mert teljesen őszintén tudok válaszolni.
Nem tudom.
Nem vagyok "csapatközeli" ember, nem járok azokra a helyekre ahol esetleg néhány igaz, nem teljesen igaz, vagy hamis információt ki tudnak cserélni, megtudnak vitatni azok akik valamilyen úton-módon ennek birtokába jutnak.
Az előző hsz-em is inkább azt célozta, hogy sok kijelentés és vélemény talán nem vesz figyelembe egyéb LEHETSÉGES tényezőket.
Én ezeket minden információ nélkül megpróbáltam más szemszögből nézni, LEHETSÉGES logikákat próbáltam találni benne.
A kommunikációról: szerintem azért nem, mert azok is próbálnak megoldást keresni bizonyos általunk is látott problémákra, akiknek ez a dolga.
A sérülést én úgy gondolom, kizárhatjuk.
Marad a másik kettő.
A legegyszerűbb lenne egy nagyon komoly irányítót hozni, abban talán megegyezhetünk hogy egy Perry vagy afeletti szintű VÉDEKEZNI TUDÓ ÉS AKARÓ irányítóval a jelenlegi mezőnyben komoly esélyeink lennének sok mindenre és ugrásszerűen változhatna, kiegyensúlyozottabbá válhatna a játékunk.
Abban is megegyezhetünk, valószínűtlen hogy erre van havi 15-20e dollárunk/eurónk. Újoncot erre a posztra már nem szabad hozni, a következő árkategória meg zsákbamacska. A most jól teljesítő "zsákbamacskák" maradnak ahol vannak, akik meg elérhetőek, ott nagy kérdés hogy miért.
Akkor TALÁN próbáljunk meg főzni abból amink van.
Hogy ez cserével történik, vagy van pénzünk arra, hogy nyitva hagyjunk egy darabig bizonyos kérdéseket? Na ez megint jó kérdés :D. Ezt sem tudom.

Egyet viszont remélek nagyon és ez NAGYON FONTOS: remélem az érintett játékos(ok) tisztában vannak vele hogy mi és miért történik, mert ha nem, akkor ez nagyon sokba kerülhet, pl. mindjárt egy mai kaposvári vereség jöhet. Ugye értjük miért?

Visszatérve az eredeti felvetéshez: szóval érted... saját kútfőből próbálok más nézőpontokat keresni, aztán azok vagyok igazak vagy teljes tévutak az edző, a vezetés jelenlegi szándékait, elgondolásait illetően.
Ez nem zárja ki, hogy valakinek igaza legyen abban hogy Thames vagy a posztja rossz megoldás. Lehet hogy tényleg rossz, de ezt jelen pillanatban nem merem kijelenteni, mint ahogy azt sem hogy ez a tuti.
Én látok rá esélyt, hogy jó megoldás lehet.
De először ma kell nyerni. Vannak fenntartásaim, de én sokakkal ellentétben nem elégednék meg 2 győzelemmel a következő 3 meccsen. Kapjunk ki ma? Vagy hazai pályán a Paks ellen? A ZTE ellen benne lehet, de azt meg főleg ki szeretné?
Nyerjünk csak szépen most kétszer és akkor nyugodta(bba)n lehet menni Zeg-re és adjunk nekik :D.
Előzmény: balldontlie (165768)


2018-12-21 00:11 (165755)
név: mex63
Attól már távolabb vagyok hogy mérgelődjek, inkább csak kesernyésen mosolyogva bosszankodok.
Mindenki meglátását ami a másfél meccses rossz edzőre, a jóról sz@rra cserélt centerre (aki ugyan szinte minden statisztikai mutatóban jobban teljesít mint az előző) próbálom elfogadni. Igyekszem tiszteletben tartani a még játszani nem látott, de "minek hoztuk ide ezt a bénát" új játékosra vonatkozó véleményeket is (a 2 tavalyi Alba elleni meccse viszont nézhető, 17/9 és 13/9-cel zárt).

Én nem merek ennyire sarkos véleményeket mondani, ezért inkább csak kérdezek, esetleg feltételezek:
- tudja valaki, hogy Price edzett-e? Ha igen, akkor azt milyen intenzitással tette azt?
- nem lehet az, hogy az új igazolás jobban beleilleszthető az új edző által elképzelt védekezési formába? Lehet, hogy a kialakítani próbált szoros védekezésünkbe jobban beleillik, mert jó védő és nehéz 1-1-ben megverni?
- lehetséges, hogy ha ez így van, akkor akkor nem bomlik szét minden, mert nem kell állandóan főleg a gyűrűnk közelében rásegíteni és majd talán kevesebb faultunk is lesz emiatt? Esetleg előfordulhat, hogy kevesebb tiszta tripla dobóhelyzet is alakul ki az ellenfélnél?
- lehet-e az, hogy érdemes lenne Bradfordra/Németh Á.-ra bízni az irányítást és az ellenfél irányítójának védését? Lehet, hogy az előző bekezdést ez erősítené?
Lehet, hogy már látszik, hogy Bradford irányítóban több céllal is jól használható és lehet hogy nem akarunk erre a posztra még egy zsákbamacskát hozni, drágább-biztosabbra meg nincs pénzünk?

- előfordulhat-e, hogy az a cél, hogy max. 75-80 pont alatt kapjunk, mert általában dadogósabb támadójátékkal és rosszabb dobószázalékkal is dobunk 80 pontot vagy felette?
- lehet hogy gyorsabb és precízebb és főleg többlábon álló lenne a támadójátékunk is?
Lehet-e hogy így majd több tiszta tripladobó helyzetet tudunk kialakítani a közel 50%-kal dobó Fepunak, a 46-tal dobó Bradfordnak, a 40 % körül dobó Price-nak és Thames-nek és a mostanában ennyivel dobálgató Hammonds-nak?

Hát nem tudom, megannyi feltételezés és kérdés és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez így is van, vagy így is lesz.
Ezért ki sem merem jelenteni.

2018-12-15 20:27 (165704)
név: mex63
Visszatérve néhány gondolat erejéig Delasra.
Ő erre van "kalibrálva". Ma is 11 pont, 9 lepattanó (4 támadóval), 2 assziszt.
Bergstedt-tel már párszor összehasonlításra került, nem akarom ismét megtenni.
Azt a 2 triplát pedig el kellett dobni. (A dán egyébként ma a TF-ben 1/8-cal 5 ponttal zárt).
Ha lesz irányítónk, bármi lehet és ezt sem akarom mondatokon keresztül ragozni, hogy mit jelentene támadásban és védekezésben is.
Jó gyerek, de vele max. felső ház. Talán.
Akár azt is mondhatnám, talán jobb is ez így, mint egy szoros meccsen alulmaradni, mert talán továbbgondoljuk a dolgot.
De azért ne legyen minden és mindenki eltemetve ismét.

2018-12-15 20:06 (165702)
név: mex63
Sokak hozzászólásának egy-egy mondatában benne van az általános véleményem, de...
Tényleg reális a Szolnok győzelme, a különbségen lehet agyalni, de az az első negyed lefagyása után kialakult.
Teljesen más folyamatosan 10-15 pont hátrányban játszani, mint ugyanannyi előnyben.
Csorvási alig edzett, egy jó Price nagyon hiányzott.
Játszottunk 3 egál negyedet. A 8o körüli ponttal ilyen dobóteljesítménnyel végülis nincs baj, de mi egyelőre ennyivel nem tudunk meccset lehozni.
Azzal nem értek egyet, hogy Zollnert már többen elássák.
Delas meg többet hozna, ha lenne normális irányítónk.
Támadásban és védekezésben is...
A következő 2 meccs nagyon kellene.

2018-12-15 19:12 (165690)
név: mex63
Nem akarom Mcneaill nyakába varrni, de azért...
Feljövünk 8 pontra, aztán... áááá na mindegy.

2018-12-15 18:45 (165687)
név: mex63
Nincs még minden veszve, de innen már főleg bravúr kell.
Erősen sarkított és persze nem teljesen igaz, de 4 perc miatt tartunk itt.
A 7. perc elején tartottunk 13:13-nál, Rowsey utolsó mp-es+büntetős triplája után teljesen elvesztettük a fonalat és futottak egy 14:0-át.
Egy biztos, irányító nélkül nehéz ügy, azzal az időkérés utáni hát mögötti passzal meg teljesen megölt.
Price hiányzik.

2018-12-14 21:11 (165667)
név: mex63
Kis háromszögeléssel Govens nagy valószínűséggel a Vörös Október Cantu-ba, az uniós állampolgársága jól jön mindenkinek.
Úgy néz ki, hogy Shaheed Davis onnan pedig a Szolnokba.


Előzmény: kotam_tazo (165665)


2018-12-09 16:04 (165632)
név: mex63
Gondoltam hátha segíthetek, ezért megnéztem a másik csoportot is.
Az előzőekben azt mondtam, ha esetleg akarnánk valamiért, akkor sem tudunk ellenfelet „választani”, de ez egészen mégsem igaz.

Azt lehet mondani, ha megnyerjük a csoportot akkor biztosan a Prága lesz az ellenfél, mert ott az eddigi eredmények úgy alakultak, hogy ők már nem nyerhetik meg a csoportjukat, de ki sem eshetnek.
Ha nem nyerjük meg a csoportot, akkor vagy a horvátok vagy a szlovének lesznek a következő körben, de a hazai pálya miatt talán az eszéki csapat az esélyesebb.
Nem hiszem hogy valakit érdekelnek a részletek hogy pontosan miért, de talán nem számoltam el.

Ha akarunk variálni rajta hogy ki lenne a jobb ellenfél?
Megnézve a 3 csapat eredményeit, játékosait, statisztikáit azt mondom talán a Prága jobb lenne nekünk, de ez szigorúan szurkolói vélemény :D.
Továbbra is azt gondolom, olyan nagyon nem fontos hogy megnyerjük a csoportot, kiesni meg talán nem tudunk.
Ha valamiért a Prágát akarnánk, akkor elég ha max. 18 ponttal kapunk ki.
Talán nem kellene belemenni egy felesleges versengésbe a Lévával, ők biztos győzni akarnak, tavaly is döntősök voltak ebben a sorozatban.
Esetleg lehetne olyan megoldást találni, hogy mindenki jól járjon ;).


Előzmény: EgisKormend (165630)


2018-12-08 19:16 (165627)
név: mex63
Minden oké, de nekünk +33, nekik meg -29 :)
Ezért írtam az előbb az eredményeket, ott csúszol el. (-17; +25, az nem 7)
Előzmény: EgisKormend (165626)


2018-12-08 18:32 (165625)
név: mex63
Hááát, a -63 vagy -61 kérdése tényleg erősen "teoretikus" :)
De: Decin Kormend 87 : 70; Kormend Decin 103 : 78.
A többit rád bízom ;)


Előzmény: EgisKormend (165618)


2018-12-07 22:06 (165617)
név: mex63
Nem annyira fontos észrevétel, de elvileg teljesen mindegy hogy elsők leszünk vagy másodikok.
Ránéztem egy kicsit a B csoportra, ahonnan ellenfelet kapunk. Ott nagy valószínűséggel hárman fognak 4:2-vel végezni, számolgatni kellene hogy a minitabella után kinek van jobban esélye továbbjutó (azon belül kinek az 1. és kinek a 2.) helyen végezni, de erre sajnáltam az időt.
Nálunk picit jobban megnéztem. Hasonló lehet a helyzet, mint a másik csoportban, azaz 3 csapat is 4:2-vel végezhet és erre ismerve a körülményeket, jó esély van.
Annyi a különbség, hogy nekünk 63 ponttal kellene kikapnunk hogy kiessünk, és a minitabella pontaránya miatt 19-cel kellene buknunk, hogy ne mi legyünk az elsők. A 3 csapatos összevetés miatt nem az a fontos, hogy 25-tel vertük itthon a Lévát. Ha elsők akarnánk lenni (de ugye minek?), akkor nem a max. 24-es vereségre kell figyelni, hanem a max. 18-ra.

Egyébként is nehéz megmondani, hogy ki lenne "jobb" ellenfél.
Kicsit nézegettem az otthoni bajnokságaikat, csak röviden:
a csehek 5-6-tal, a horvátok 4-4-gyel, a szlovének 3-4-gyel állnak jelenleg.
Légiós a cseheknél van a legkevesebb (3), a másik 2 csapatnál 4-4.
Az összetételük kicsit más, mint nálunk, de ezzel és a fontosabb stat-okkal nem untatok senkit, az eurobasketen lehet szemezgetni belőle.

Szerintem üzenjünk Steven-nek, hogy nyugi, csak okosan, csiszolgassa mindenki a játékait és a legfontosabb hogy sérülés ne legyen :)
Előzmény: acélszív (165614)


2018-11-26 22:35 (165526)
név: mex63
https://topsporti.com/artikulli/prane-shkarkimit/fbk
https://topsporti.com/artikulli/largohet-pas-44-diteve/fbk

Az EC-ben már nem ő volt a csapat edzője.

Övék lett a koszovói Szuperkupa, aztán a BL selejtező első fordulójában a Donar Groningen ellen megnyerték az első meccset 20 ponttal, rá két nappal viszont a visszavágón meg kikaptak 25-tel.
Ez az egy veresége volt a csapatnak vele, de ez hamar az állásába került, plusz a google fordító szerint nem tett jót a csapatmorálnak sem a meglepő (?) vereség.


Előzmény: nzs (165520)


2018-11-06 00:31 (165125)
név: mex63
Engem felengedett a sima regisztrációmmal, vissza is nézhető a meccs.
Sőt, nálam a vége is látható.
Na jó, ez utóbbi nem teljesen igaz, 85:88-ig és a berényi időkérésig van meg a felvétel ;), egyébként a DEAC-Falco vége is hiányzik.
Előzmény: spiritknight (165122)


2018-11-04 21:06 (165109)
név: mex63
Channelst gondolkodás nélkül bármikor.
Szerintem most sérült, mert idén még egyetlen percet sem játszott, még nevezni sem nevezték.
Előzmény: mertakörmend (165105)


2018-11-04 20:20 (165103)
név: mex63
Remélem csak trollkodsz :)
A francia 2.ligás Nancynál még idény előtt megköszönték neki a közreműködést az edző kifejezett kérésére...
A "csupaszív hozzáállása" nálunk biztosan jót tenne a nagyjából meglévő csapategységnek vagy hangulatnak :).
Előzmény: mertakörmend (165090)


2018-11-04 20:04 (165086)
név: mex63
Price... :) Tett róla hogy ne :)
Előzmény: mex63 (165084)


2018-11-04 20:02 (165084)
név: mex63
Csak sikerül elbukni ezt is?
2018-11-01 19:13 (165028)
név: mex63
Gondolom az egyezség szerinti kedvezményre jogosító kupon problémáját (ami a bárhol bérlettel rendelkezőknek szól) próbálják tűzoltással megoldani, mert a hírek szerint jelenleg ez enyhén mondva is érdekesen vehető igénybe.
Előzmény: spiritknight (165026)


2018-11-01 18:38 (165025)
név: mex63
A mindigo facebook oldaláról:

"Hét nap ajándék a hétvégi fordulókra❗
A női és férfi kosárlabda bajnokság hatodik fordulójának mérkőzéseit is ingyen tekinthetik meg, az új konstrukció (előfizetéses csomag) a hosszú hétvégére való tekintettel csak a következő körtől (november 7.) lép életbe."

2018-10-24 01:15 (164964)
név: mex63
Csak úgy pihenésképpen egy kis körülnézés, hogy állnak az előző években itt játszók:

Justin Tuoyo – Bertram Tortona Olasz Serie A2:
3 meccs – 3 vereség: 34 perc átlagidő, 12,3 pontos átlag, 13/17 2 pontos, 0/5 hármasból, 7,7 lepattanó

Steven Davis: Léva – szlovák 1. liga:
Bajnokság: 4 meccs – 3 győzelem: 30 perc átlagidő, 16,8 pontos átlag, 17/23 2 pontos, 7/10 tripla (!), 5,5 lepattanó
Adria Liga: 2 meccs – 1 győzelem: 26 perc átlagidő, 11 pontos átlag, 8/11 2 pontos, 2/4 tripla, 6 lepattanó

Marquis Wright – Maccabi Rishon Le-zion Izrael 1. liga:
2 meccs – 2 vereség: 16,5 perc átlagidő, 1 pontos átlag, 1/8 2 pontos, 0/5 hármasból, 4,5 assziszt

Andre Hollins – BC Nevezis Litván 1. liga:
A bajnokság kezdetén egy lábsérülése volt és úgy tűnik még csak felhozóban van és szokja a légkört, a lement 7 fordulóból az utolsó háromban volt nevezve, kettőn játszott minimális időt, összesen 2 pontot szerzett büntetőből, azonkívül az 5 dobáskísérlete mind sikertelen volt.
A csapata gyengén, 0:4-gyel kezdte a bajnokságot most 2-5-tel az utolsó előttiek.

Eric Fanning - Elitzur Ironi Ashkelon Izrael 2. liga – a bajnokság ebben az osztályban most kezdődik, nekik ma (azaz már tegnap) volt az első meccsük, eredményt még nem találtam.


Előző szezonokból néhány játékosunk:

Sterling Gibbs – Kolossos HH – görög I. liga
3 forduló ment le a görög bajnokságban, 1:2-vel áll a csapata, ő a 3. fordulóra érkezett, mindjárt egy hosszabbításos megnyert meccsre. 30 perc játék 12 pontot szerzett, igaz nem túl jó dobószázalékkal (3/8 dupla, 2/7 tripla) és a vége előtt ki is pontozódott.

Lenzelle Smith – Hapoel Eliat- Izrael 1. liga:
Csapata 2. legjobb pontszerzője, de nem túl jó dobóteljesítménnyel és 3 meccs – 3 vereség.
36 perc átlagidő, 13,7 pontos átlag, 11/22 2 pontos, 4/14 hármasból, 7/13 büntető és 5,3 assziszt.

Terry Allen – a változatosság kedvért szintén izraeli 1. liga (Ironi Nahariya), az ex-albás Justin Edwars-szal egy csapatban.
A csapat 2. legjobb pontszerzője, jó dobóteljesítménnyel és 2 meccsből 1/1 van.
36 perc átlagidő, 15 pontos átlag, 7/15 2 pontos, 5/12hármasból, 6 lepattanó.

Lasan Kromah – dicséret az ügynökének, a francia ProA ligába került Kolozsvár után (Boulazac Basket).
6 forduló ment le, a csapata 3/3-mal a középmezőnyben, ő 4 meccsen játszott.
13 perc átlagidő, 4,8 pontos átlag, 5/11 2 pontos, 2/9 tripla, 1 lepattanó – 1 assziszt.

Parrish Perry Patty ismét „elveszett”.
A nyári végi hír még arról szólt, hogy a francia 2. ligás Nancy-ba igazolt, ez igaz is volt.
Viszont szeptember 10.-én az első pár edzőmeccs után 15 perces átlagidővel, meccsenkénti átlag 6 pont és 4 eladott labda után elváltak útjaik.

Wesley Channels a Keravnos játékosa, de sem a FIBA Europe selejtezőben (kiestek), sem a 2 bajnokin nem volt nevezve.

Josh Duinkers a világkörüli körútján az előző szezonban a japán 2. ligában pattogtatott.
(Ausztrália-Új Zéland megvolt, Európa pipa, Dél-Amerika rendben volt, plusz a japán túra)
Elvileg most Afrika vagy az Antarktisz jönne, de az Insta fotóiból úgy tűnik, maradt Japánban ?D.


2018-10-19 22:06 (164897)
név: mex63
Úgy legyen, bár v-miért nincs jó előérzetem.
Jelenleg nem érzem hogy bárki ellen (kivéve persze a TF) biztosra mehetnénk, igaz azt sem hogy ne tudnánk megverni bárkit, ha inkább optimálisan alakulnak a dolgok.
Szerintem az itt már említett kezdo5-ös beharangozó sem írt nagyon vad vagy "buta" dolgokat.
Sabi rutinosan megkezdte a pszichikai ráhatást ("fontos tényező lehet az is, hogy mennyire engedik a Körmendnek a saját pályáján a roppant kemény, agresszív védekezést", "próbáltunk felkészülni, hogy engedik a Körmendnek a roppant szigorú harcos védekezését"), ezt a vonalat szerintem a meccs elejétől kezdve vinni fogja, kérdés hogy a hisztiből mennyit fognak engedni neki Kapitányék.
Már az elejétől mindent el kell követni, hogy azt érezzék nincs ma esélyük.

Szerintem kelleni fogunk mi is, főleg a B-közép.
Ha esetleg hátrányba kerülnénk, itt van a lenti összefoglalóban látott történet, ez tényleg több szempontból is emlékezetes meccs volt.
Remélem indokolatlan lesz a rossz érzésem ;).
Előzmény: krstic (164896)


2018-10-16 21:23 (164865)
név: mex63
saját facebook oldal
köszi :)

bejegyzés 1 - 50 ( összes : 741 ) időrend: -> korábbi 691 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /