Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 50 ) időrend:
2019-08-04 09:12 (169979)
név: hoperencia
Ennek a Varnado srácnak valami elképesztően gyönyörű, magas ívű dobásai vannak. Az új igazolások közül eddig a koszovói srác tűnik elsőre igencsak furának, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a szakmai stáb ennyire benézte volna. Pár hét múlva már a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róluk.
2019-07-15 16:09 (169662)
név: hoperencia
Nyilvánvalóan én sem Csorvási helyére gondoltam, sajnos őt magyar játékossal nem tudjuk pótolni, viszont a cserepadra is kellene játékosokat igazolni.
Előzmény: Owen (169661)


2019-07-15 15:50 (169660)
név: hoperencia
Azt pedig nagyon remélem, hogy valaki egész nyáron dobóedzéseket tart Németh Ákosnak, mert Fepun kívül jelenleg ő az egyetlen, akit huzamosabb ideig pályán lehet tartani.
2019-07-15 14:41 (169659)
név: hoperencia
Nem tudom, van-e összefüggés a vezetés élén történt változás és a játékos igazolások között, de ha a tulajdonosok már korábban jelezték az előző vezetés felé, hogy nem velük képzelik el a jövőt, akkor lehet, hogy ez is közre játszott abban, hogy kissé elaludtunk az átigazolások terén. Sajnos nagyon kevés magasember van az amúgy is szűk piacon, talán Olasz Ádámot vagy Demeter Attilát megkereshettük volna, 5-10 percekre lehetett volna számítani rájuk, amíg a légiósok pihennek. A minőség nyilván felül írja a mennyiséget, de nagyon kevesen vagyunk, még ha alapvetően hét-nyolc ember játéka határozza is meg a csapat teljesítményét, szerintem akkor is fontos lenne, hogy legyünk legalább nyolcan-tízen, pláne, hogy indulunk a nemzetközi porondon és a bajnokság is hosszú a középszakasz miatt.
2019-06-17 13:11 (169125)
név: hoperencia
"Igen elismerem , szerencsénk volt a döntőbe vezető úton, és most a döntőben is, hogy nálatok kidőlt Delas. Nem is vitatkozom olyan állítással sem, amely szerint vele simán lenyomnátok a Falcot..."
Ez a simán lenyomnátok nem őszintének hanem inkább csúfondárosan hangzik.
Pontosabb lett volna, ha úgy fogalmazol, ha a Falcoban sérül le Reddic, nálunk pedig játszik Delas; ez lenne egyenértékű a mostani helyzettel csak az esélyeket illetően éppen ellenkező előjellel.


Előzmény: marsal (169114)


2019-06-11 15:54 (168946)
név: hoperencia
Penny beírásához csatlakozva, jó lenne ha a Pécs támadásait néha fülsüketítő fütty kísérné. Minden tiszteletem azért és ahogy az első perctől kezdve a sajátjainkat buzdítjuk, de néha nincs teljesen szinkronban a szurkolás és a pályán történtek.
Mielőtt valaki félreértené, ezzel nem azt akartam mondani, hogy az ellenfél szidása előbbre való és nem is a szurkolás minőségét kifogásolom, mert az csillagos ötös!

2019-04-23 09:15 (167926)
név: hoperencia
Számomra örömteli, hogy Németh Ákos a sok negatív kritika ellenére is igyekszik minden meccsen megmutatni, hogy igenis aktív részese tud lenne a győzelmeknek. Ez nem mindig sikerül maradéktalanul, de a Falco ellen is tartalommal töltötte meg a neki jutott játékperceket. Egy fiatal játékosnak nehéz folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, de a meccsrutinnal lesz ez még jobb is. A játékát nézve még nagyon sok mindenben kell fejlődnie és remélhetőleg fog is.
Holnap remélem nyerünk Szolnokon, és akkor nyugodtabban várhatjuk a középszakaszból hátralévő meccseket.

2018-05-04 18:13 (162486)
név: hoperencia
Egy középcsapatból már nagyon nehéz lenne ismét nagycsapattá válni. Ha jó esetben talán 4-5 évenként össze is jönne egy tehetséges generáció, akkor sem lenne semmi garancia arra, hogy ők huzamosabb ideig együtt játszanának. A legügyesebbeket azonnal megtalálnák a tehetősebb csapatok és ne képzeljük azt, hogy ők a "Körmend-érzés" miatt nem igazolnának tovább. A több pénz mindenkit elcsábítana, ami teljesen természetes és ha még akadna is olyan akit nem a pénz motivál (szerintem a profi sportban ilyen már nem létezik), az pedig nyilván szeretne bajnoki címekért, nemzetközi sikerekért küzdeni és a személyes ambíciói miatt igazolna tovább.
Olyan jobb képességekkel megáldott sportolót még nem láttam, aki a tehetségét nem akarná pénzzé vagy sikeres sportkarrieré váltani.

2018-01-31 10:31 (160525)
név: hoperencia
"Én idén bajnoki döntőre szeretnék, ill. nem is szeretnék, hanem AKAROK járni (és nem két idegen csapatéra"

Ezzel remélem a játékosaink is így vannak. Többen írták már, hogy Fanning formán kívül van és nem találja a helyét, erre utal a testbeszéde is; de ez még mindig jobb, mintha a közönyt lehetne leolvasni róla, mint tavaly némelyik játékosnál.
Remélem, hogy a magyar játékosaink sem elégednek meg azzal, hogy egy élcsapatban játszanak, hanem bajnokok akarnak lenni! Feput illetően nincs kétségem, ahogy Halászról is süt a bizonyítási vágy. Remélem Csorvási és Horti is elhiszi magáról, hogy igenis bajnok lehet!
Ami a légiósokat illeti, Dillard, Wright, Hollins és Fanning ilyen szempontból rendben van, a két magas embertől az kellene, hogy önmagukat is felül múlják.
Én egyelőre egyik riválisunkat sem érzem egyértelműen jobbnak, ugyan nem mi vagyunk a legesélyesebbek a bajnoki címre, de a csillagok szerencsés együttállása esetén bármi lehet.
Előzmény: mex63 (160494)


2017-08-28 17:56 (157692)
név: hoperencia
Ha 10 éven belül haza igazolna, akár játszhatnának is együtt. Fepu még csak 32 éves, Manu Ginóbili 40 évesen is játszik a San Antonio Spurs-ben; én remélem, hogy addig Csabit is láthatjuk Körmend mezben, csak kerüljék el a sérülések.
2017-05-29 09:13 (156334)
név: hoperencia
A frissesség hiánya nem csak a sok meccs miatt van, azt se felejtsük el, hogy a szezon kezdete óta valaki mindig sérült volt; a középszakaszban több meccset három légióssal vívtuk meg, nemcsak rájuk, hanem Fepura és Csorvásira is sokszor aránytalanul nagy teher hárult. Apróságokon múlt az elődöntő eddigi két meccse, ezek közül bármit ki lehet emelni, de szerintem a küzdés hiányára semmiképp sem lehet fogni a vereségeket. Az edzőnkön sem verném el a port, sőt a bravúrnak számító győzelmeinkben vastagon benne van a keze, csak hát mivel kevésbé szimpatikus srác mint Teo volt, ezért könnyebb megtalálni a hibái után.
Mindenesetre szép kihívás előtt állunk.

2017-05-27 21:26 (156288)
név: hoperencia
Szinte hihetetlen, hogy a két meccsen a Falco alig-alig volt előnyben és talán egyszer sem vezetett 3 pontnál többel és mégis 2-0 oda. Az sajnos ma is átjött, hogy felszabadultabban játszanak, ennek köszönhető a sok szerencsés kosár és hogy mindig nagyon gyorsan visszakapaszkodtak 5-10 pontos hátrányból is. Remélem kedden megremegnek a szombathelyi kezek, mi pedig elővezetünk egy EC-hez hasonló bravúrt és visszahozzuk a reményt. Ha pedig lesz ötödik meccs, annak hazai pálya ide vagy oda, már egyforma eséllyel futnánk neki.
2017-05-13 08:21 (155910)
név: hoperencia
Azt, hogy jobb csapatunk van, a játékosainknak minden egyes percben kőkeményen bizonyítani kell a pályán is, csak úgy érhetjük el a céljainkat. Ennyi jó kezű, labdaügyes légiós talán még sosem volt egyszerre egy csapatban. Tegnap bő 20 perc jó játék elég volt a sikerhez, de van lehetőség és kell is javulni mert a Pécs nagyon veszélyes ellenfél.
Allen játszhat bármelyik csapatban, a kívülálló számára mindig egy kicsit egykedvűnek fog tűnni a játéka, ő szerintem alapvetően ilyen jellem. Tegnap Pettyvel együtt nagyot küzdött, a sok vállalása is remélem a bizonyítási vágy miatt volt. Hét meghatározó játékosunk van, ha ebből öt jó teljesítményt nyújt, bármit elérhetünk.
Többen írták, hogy Halász Ákost érdemes lenne leigazolni; szerintem meg inkább Doktor Petiből "csináljunk" Halász Ákost, azzal sokkal jobban járnánk.

2017-04-17 16:36 (155087)
név: hoperencia
Óriási meccsélmény volt a tegnapi! Fepu egyszerűen fenomenális volt, Gibbs küzdésére korábban sem lehetett panasz, de tegnap hihetetlenül összeszedetten és okosan játszott, Smith pedig brutálisan nagyot dolgozott az egész meccsen. Én is kiemelném Potocnik meccselését, nem csak a tegnapi miatt, hanem hétről-hétre elképesztően jól reagálja le a meccshelyzeteket, több éltetést is megérdemelne!
2017-02-19 16:00 (154051)
név: hoperencia
Többen kritizálják a szakmai vezetést az igazolások miatt, holott szerintem az idei szezonra jó koncepció szerint igazoltunk. Az 5-ös posztra kiemelkedő tudású légióst hozni a magyar bajnokságba csaknem lehetetlen vagy max. olyan horribilis összegért, ami nemcsak nekünk, de szerintem egyetlen magyar csapatnak sem áll rendelkezésére. Nagy szerencsével kifoghatnánk egy Lopatkához hasonló, támadásban extra de pocsékul védekező légióst. Csorvásinál és Hortinál jobb képességű magyar 5-ös talán csak Keller Ákos van, őt szerintem nem sok esélyünk lett volna leigazolni, amúgy sem egy közönség kedvenc. A 4-es poszton mindenképpen szükség volt légósra, és ha az ötös posztra is légióst választunk, akkor a rendelkezésre álló anyagi keretből biztosan kevesebb jutott volna a maradék négy helyre, hiszen a centerek jóval drágábbak a mezőnyembereknél.
Az öt légiósunk közül Pettyt ismertük, tehát az irányítóposztra nem kellett zsákbamacskát vásárolni. A másik négy játékosból Smith és Allen nagyszerű választás volt, míg Saddler és Lovridge sajnos kevésbé. A Saddler helyére hozott Gibbsről megoszlanak a vélemények, szerintem vele sem jártunk rosszul. Az 1-2-es poszton a Petty-Gibbs-Smith hármasnál jobb az idei szezonban egyik csapatnak sem nagyon van, az 5-ös posztra ott van a két magyar centerünk, a 3-4-es poszton viszont Fepu és Allen kevés, ha bármelyiküknek nem megy vagy faultproblémákkal küzd akkor gondban vagyunk. Szerintem nem volt rossz döntés, hogy hármas posztra igazoltunk. Fepu szükség esetén rövidebb időszakra tud 4-est is játszani, viszont hármas poszton rajta kívül nem volt más játékosunk. A Fepu-Kromah-Allen trióval így a 3-4-es poszton is versenyképesek vagyunk (Kromah felé megelőlegezett a bizalom).
Sajnos a fiatalok közül úgy tűnik, hogy egyelőre senki sem tud kiharcolni magának több játékpercet, holott Németh Ákos a felkészülési meccseken tényleg nagyon jól és bátran játszott, kár hogy a tétmeccseken eddig nem tudta a neki jutott játékidőt olyan eredményesen kihasználni. Jövőre jó lenne a Lórit vagy Golomán Gyurit is Körmend mezben látni, de attól tartok, hogy erre nagyon kevés az esély.
Az idei szezonban eddig is sok szép győzelmet kaptunk és hála Isten nem csak a hazai bajnokságban hanem a nemzetközi kupában is. A java pedig még csak ezután jön!

2017-02-01 20:59 (153390)
név: hoperencia
Senkinek sem ajánlom, hogy utólag megnézze. Borzalmas látvány volt, kissé aggasztó, hogy ilyenre is képesek vagyunk.
Ez most nagyon nem a mi napunk volt, remélem csupán ennyi történt.

2016-06-13 15:21 (149472)
név: hoperencia
Fodor Marcit nem lehetne esetleg visszacsábítani?
2016-05-26 21:19 (149067)
név: hoperencia
Remélem, hogy holnap nyerünk és a meccs végén szólhat a "jaj szegény Sztojan!" Addig meg szerintem a legjobb levegőnek nézni.
2016-05-19 11:20 (148848)
név: hoperencia
Lenyűgöző amit a csapat eddig a rájátszásban nyújtott. Már a Zte elleni továbbjutásért is jár a kalapemelés, de leginkább a mutatott játék az, ami igazán nagyot szólt valamennyi meccsen. Lehet, hogy egyénileg nem nekünk vannak a legjobb képességű játékosaink, de igazi csapat vagyunk, ami nagyon sokat ér. Ráadásul úgy játszunk szép és látványos kosárlabdát, hogy közben kőkeményen védekezünk és a meccseinken nem százhuszonvalamennyi-száztizenvalamennyi a végeredmény.

2016-03-18 18:15 (147954)
név: hoperencia
A presztízsen túl azért kell legyőzni a Falcot, hogy ne szedjünk össze még egy vereséget. Jelenleg a Szolnok és a Paks 6-6 vereséggel áll, nekünk 8 van és remélem, hogy marad is. Mivel minden csapat viszi tovább az eddigi eredményeket, nem mindegy, hogy milyen győzelem-vereség mutatóval kezdjük a középszakaszt. Az első öt helyezett oda-vissza játszik egymással, tehát jó szereplés esetén akár első helyről is kezdhetjük a rájátszást. Ezért is fontos győzni szombaton.
2016-02-28 12:32 (147524)
név: hoperencia
Csatlakozom; talán Adrian Peterson óta nem volt a hármas poszton kiemelkedő tudású játékosunk. McKinney-Jones tényleg kiváló képességekkel bír, az ő teljesítménye szerintem is még javulni fog.
2016-02-22 21:36 (147366)
név: hoperencia
Gratulálok a csapatnak a fantasztikus kupagyőzelemhez! Jó érzés a háromszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes honlapját olvasni; abban pedig biztos vagyok, hogy nem kell ahhoz egy újabb évtized, hogy ezt felülírják!
2016-02-01 20:28 (146970)
név: hoperencia
Való igaz, hogy nem néhány évről van szó, hanem több mint egy évtizedről. De szerintem pont ezért volt szükség arra, hogy igazoljunk magyar játékosokat, ebben látok inkább összefüggést és nem abban, hogy azért nem tudtunk kinevelni senkit, mert máshonnan igazoltunk magyarokat.

2016-01-31 18:32 (146958)
név: hoperencia
Fontos, hogy a "körmendiségünket" megőrizzük, nyilván mindenki áhítozik egy körmendiektől hemzsegő csapatról, de azért ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem egy marginális sportágról van szó, hanem a legnépszerűbb csarnok sportágról. Valahol már a puszta létezésünk is gazdasági-társadalmi-demográfiai szempontok alapján megmagyarázhatatlan, hiszen főként százezres és milliós nagyvárosok bírnak sikeres kosárlabdacsapatokkal, de még idehaza is többnyire megyeszékhelyekkel kell felvenni a versenyt (most a férfi szakágról beszélek, a női kosárlabda gyakorlatilag más sportág, persze maximális tisztelet minden női sportolónak, akik ugyanúgy rengeteg áldozatot hoznak a sikerekért).
Nem az elmúlt évek sorozatosan elhibázott vezetői-szakmai döntéseit akarom mentegetni, de Körmend nem egy Athletic Bilbao, amely többnyire baszk játékosokkal is versenyképes a saját sportágában, legalábbis nemzeti keretek között. Szerintem szükség van Rujákokra, Tóth Norbikra és Lakosákra, az elmúlt évek eredménytelenségét nem hiszem, hogy rajtuk kellene számon kérni.
Mondjuk azt én sem értem, hogy miért nem tudjuk most már évek óta egyetlen fiatal játékosunkból sem kihozni a benne lévő maximumot, illetve miért nem tudunk már csak a nagy számok törvénye alapján is a tucatjátékosoknál jobb légiósokat kifogni.

2016-01-31 18:29 (146957)
név: hoperencia
Remélem lesz még örömünk ebben a szezonban, habár én korábban sem éreztem azt, hogy esetleg bajnokesélyes csapat jött volna össze. Valahogy nagyon hiányzik egy igazi vezéregyéniség; a pályán és a pályán kívül sincs sajnos olyan személyiség, mint korábbi években Isti vagy a Fodor Sanyi volt. A légiósok között sem akadt senki az utóbbi években aki vezére lett volna a csapatnak, sajnos még a jobb szezont futók közül sem emlékszem ily karakterre.

2015-08-30 17:54 (144712)
név: hoperencia
Az első benyomásom nekem is kedvező; a játékosok látnak a pályán és akarnak védekezni. Ebből még valami nagyon jó is kisülhet, de nyilván az első tétmeccsek után lehet csak messzebb menő következtetéseket levonni.
2015-02-13 18:47 (142877)
név: hoperencia
Andrej Tyubin a Szolnokból is tudott bennünket rendesen keseríteni a tripláival.
2014-10-25 21:38 (140121)
név: hoperencia
Szalai Janit is el tudnám képzelni a kispadon; ismeri a közeget, a Putesz mellett számos dolgot elleshetett, ráadásul vezetőedzőként bántóan kevés jutott neki.
Nem tartozom a jól értesültek közé, ezért nem tudom, hogy anno miért kellett néhány meccs után távoznia. Segítőjének pedig jó lenne valaki az Isti-Geri-Madison hármasból, legfőképpen Istinek örülnék, légiós pályafutásának köszönhetően olyan tudás birtokában van, mint csak kevesen a magyar mezőnyben.
Ha meg nem jön segédezőnek, ekkor lehetne a klub szakmai irányítója.

2014-09-10 22:27 (138869)
név: hoperencia
Talán az a tény, hogy az edzőnk is amerikai, segíti a beilleszkedésben, persze ha beválik.
2014-07-13 17:15 (138291)
név: hoperencia
Fodor Gerinek köszönet a sok emlékezetes pillanatért, játékintelligenciáját tekintve a legjobbak egyike volt nem csak Körmenden, hanem az egész hazai mezőnyben. Ha nem hátráltatják annyiszor sérülések, akkor még szebb pályát futhatott volna be, ha pedig egy kicsit jobb csuklóval ajándékozza meg a Jóisten, akkor valamelyik külföldi topcsapatban varázsolt volna hétről-hétre.
Sok sikert a továbbiakban!

2014-05-21 17:00 (137831)
név: hoperencia
Olyan magyar játékos, aki egyértelműen húzóembere lehetne hétről-hétre a csapatnak sajnos nagyon kevés van: Hanga, Lóránt Peti, talán Vojvoda és Golomán Gyuri, bár tőle ezt még nem biztos, hogy el lehet várni. Azt hiszem minimális az esélyünk, hogy bármelyiküket leigazoljuk. Úgyhogy jövőre is az fogja meghatározni a szereplésünket, hogy milyen légiósakat tudunk hozni és az edző mennyire lesz képes a keretet igazi KÖRMENDI CSAPATTÁ formálni.
Csodát nem várok, de remélem azért gyakrabban lesz okunk örülni, ritkábban bosszankodni, igaz idén néha még ahhoz sem volt az embernek kedve.
Remélem az új csarnok a régebben a csapat körül dolgozóknak is új impulzust ad majd; abban biztos vagyok, hogy a szurkolóknak elég egy apró kis szikra és újra megőrül mindenki. A jelenlegi kadett csapatunkra meg vigyázni nagyon, még csak ezután dől el, hogy sokra viszik-e.

2014-04-15 16:35 (137321)
név: hoperencia
A tájékozottabbaktól kérek szépen egy kis segítséget.
A Pécset az alapszakaszban oda-vissza vertük, a középszakasz hazai meccsén kikaptunk. Tegyük fel, hogy a Pécs kikap a Szegedtől, mi pedig nyerünk Szombathelyen, viszont az utolsó fordulóban veszítünk Pécsen. Ez esetben mindkét csapat győzelem-vereség mutatója azonos lesz, az egymás elleni mérlegünk kettő-kettő. Ilyenkor a kosárarány dönt? Ha igen, akkor még hány pontos vereség fér bele, hogy a hetedik helyen jussunk a rájátszásba?
Ha ez sikerülne, akkor szerintem szurkoljunk az Olajnak, hogy megnyerjék az alapszakaszt, mert az elég nagy szívás lenne, ha összejönne a hetedik hely, viszont a Szolnok csak második lenne a Paks mögött. Továbbra is tartom, hogy ebben a mezőnyben bárki ellen lenne reális esélyünk a négybe jutásra, kivéve a Szolnokot. Egy-egy meccsen őket is el lehet kapni, de egy három győzelemig tartó párharcban szerintem csaknem lehetetlen.

2014-01-05 18:00 (134881)
név: hoperencia
Azt az utolsó egy percet megélni a rádiót hallgatva sem volt semmi, hát még a helyszínen!
Wisseh játékáról a jelenlévők majd legyenek kedvesek néhány benyomást bepötyögni a vendégkönyvbe.
Szép volt fiúk!

2013-11-15 18:44 (133644)
név: hoperencia
Amikor Németh Isti bejelentette a visszavonulását, azonnal szerződtetni kellett volna a csapat mellé, mielőtt bárki más eszmél. Biztosan tudná segíteni Hene munkáját, ráadásul a játékosok előtt is lenne respektje. Számos kiváló edző keze alatt dolgozott, észrevételei aranyat érnének a meccseken. A meglátásai már játékosként is fantasztikusak voltak és a tarsolyában a pályafutásának köszönhetően olyanok vannak, amivel idehaza csak nagyon kevesen rendelkeznek. Talán Ő az, akit a körmendi ikonok közül a legnagyobb eséllyel vissza lehetne lehetne hozni.
Neki itt a helye.

2013-10-26 20:17 (133097)
név: hoperencia
Azért vegyük tudomásul, hogy ez a magyar bajnokság, valószínűleg egy szuper irányítónak és egy pontfosó hátvédnek nem ez álmai közege. Nyilván az anyagi lehetőségeink is behatároltak, persze lehet itt a vendégkönyvben szitkozódni, csak ezek a prosztó megnyilvánulások teljesen értelmetlenek.
Én nem érzem az eddigi szereplésünket borzalmasnak, mondom ezt úgy, hogy épp a két győztes meccsünket volt szerencsém élőben látni.
Szerintem korai még pálcát törni bárki felett.

2013-07-08 20:31 (131748)
név: hoperencia
Én még abban reménykedtem hátha dob egy sms-t, hogy a következő szezonban lenne-e neki hely a kispadon... Valamiért úgy éreztem, hogy Isti képes felülemelkedni mindenen, még a sérelmeken is, hiszen az élet úgy hozta, hogy már gyermekként is nagy csatát kellett vívnia. Azért remélem, hogy legalább még egy meccs erejéig látni fogjuk Körmend mezben.
Nem emlékszem, hogy valaha is személyeskedtem volna a vendégkönyvben, de watson beírása elég cinikus a valaha volt egyik legjobb körmendi játékossal szemben. Mi az hogy a múltról jót, vagy semmit?! Azért ha összevetjük a mérleg két serpenyőjét, akkor nem lehetnek kétségek Isti megítélésével kapcsolatban.
Az estleges búcsúmeccsre jó lenne egy videó összeállítás Isti legszebb megmozdulásaiból, sőt azt sem bánnám, ha még egyszer leültetné a labdafelhozatalkor a Boros Zolit, vagy blokkolná Dzunicsot.
Sok sikert Isti a civil életben!

2013-03-03 21:46 (129447)
név: hoperencia
Végül is csak két csapatot kell megelőzni a jelenlegi középszakaszbeli ellenfeleink közül és pályaelőnnyel kezdhetjük a playoff-ot. Legyen ez az új cél! Remélem, hogy nem "az idei szezont letudtuk" mentalitással lépünk pályára a továbbiakban.
Az idén egy újabb apró csodával gazdagodtunk, bár lehet, hogy ez a csoda annyira nem is apró; a csapathoz közelebb állók biztosan jobban tudják mennyi munka és harc van mögötte.
Azért ez az eredmény visszajelzés azok felé is, akik az utóbbi időben hátat fordítottak a csapatnak, hogy ide igenis érdemes visszatérni, legyen szó játékosról vagy szurkolóról.
Jelzés ugyanakkor a potenciális támogatók felé is, hogy a Körmend helyzete lehet bármennyire lesajnált és kilátástalan, akkor is képes eredményre mert itt kell lennie valami sehol máshol nem létező szikrának, ami nem alszik ki még akkor sem, ha alig látni a fényét.
Még mielőtt jönnek az örömöt lehűtő beírások, hogy csupán a soproniak néhány perces koncentrációján múlt, hogy most nem az alsóház esélyeit taglaljuk: nem így történt és ugyanolyan értelmetlen ezt boncolgatni, mint azt, hogy mi lett volna ha nyerünk Debrecenben és lehetne még számos epizódot említeni.
Jöhetnek a rangadók, mert most már minden meccs az lesz!

2012-12-04 21:11 (127041)
név: hoperencia
Baszki, ez csodálatos volt!
Remélem a bajnokságban ott leszünk a rájátszásban, mert igenis ott a helyünk!

2012-07-08 18:56 (123858)
név: hoperencia
A régi fórumozók tudatos távolmaradása is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen siralmas lett a vendégkönyv színvonala. Elhiszem, hogy sokan nem szívesen azonosulnak a sokszor prosztó beírásokkal, pedig ha most is rendszeresen megnyilvánulnának talán néhány, magát a "legnagyobb szurkolónak" vélő is magába szállna egy kicsit.
Sajnos az is elég világos, hogy a szurkolótábor is megosztott és elég sok a csapat ellendrukkere. Éppen ezért lenne jó, ha azok a Körmend drukkerek is újra írnának a vendégkönyvbe, akik már csak az index fórumon hajlandók megosztani a véleményüket.
A Körmendtől távol élők számára ez a vendégkönyv az elsődleges forrás a csapattal kapcsolatban. Sok nem Körmend szurkoló pedig a vendégkönyv alapján formál képet a szurkolótáborról, már ha egyáltalán olvassák még, mert borzalmas ami néha itt folyik. Fontos lenne, hogy ne csak néhány tudálékos, sokszor a csapatnak is ártó okoskodását vagy a játékosainkat, vezetőinket szidalmazó beírásokat lehessen olvasni.
A vendégkönyvünk az egyik legrégebbi kosaras fórum, 5-10 éve még fantasztikus élmény volt a meccsek után olvasni, ki hogy látta a csapat játékát, sokszor olyan dolgokra is rávilágítva, amit én laikus szurkoló a meccsen nem észlelek.
Ne hagyjuk, hogy ez végleg elvesszen.
Azt meg végképp nem értem, hogy az előttünk álló szezonról hogy képes valaki ítéletet mondani, amikor még a csapat egyetlen meccset sem játszott. Ha sikerülne igazolni egy Trotter szintű irányítót, egy Madison színű hátvédet és egy klasszis centert, akkor majd jön a hozsannázás?
Azt sem értem, hogy egyesek milyen jogon kérik számon a klub vezetőit? Ha csak egy rájátszásért küzdő kerettel tudunk nekivágni a szezonnak, akkor mindenki takarodjon, és tűnjön el a körmendi kosárlabda a süllyesztőbe? Az jobb lenne?
Hála Isten még nagyon sok embernek jelent élményt Körmend meccsre járni, ennek pedig jó lenne a vendégkönyvben is hangot adni.
MTE forever

2012-06-25 17:02 (123517)
név: hoperencia
Miután elolvastam a vas népe cikkét, nem igazán értem a történteket. Ebből úgy tűnik, hogy nem érezte jól magát nálunk. Viszont ha a vezetőség rábólintott volna Isti feltételére, de augusztus 15-ig nem akadt volna külföldi kérő, akkor mégis csak maradt volna? Annak ellenére, hogy nem érzi jól magát a jelenlegi közegben?
2012-06-24 10:44 (123443)
név: hoperencia
Szurkolok Istinek, hogy összejöjjön neki a külföldi szerződés. Örülök, hogy még érez magában annyi erőt, hogy egy nívósabb bajnokságban is megállná a helyét.
Ha aztán mégis csak magyar csapatnál köt ki, akkor az inkább azt a véleményt erősíti, hogy nem is akart Körmenden maradni.
A vele kapcsolatos régi szép emlékek egyre jobban elhalványulnak, az utolsó szezonjából pedig olyan dolgok élnek még élesen az emlékezetemben, amiket inkább jobb lett volna elfeledni és csak a régi zseniális Istire emlékezni. Csak hát az a fránya emlékezet nem így működik.
Letűnt egy nagy generáció, de nem szabad a múlton rágódni, mert az nem vezet előre. Igenis optimistán kell az új szezonhoz állni, a jövőnk pedig még fényesebb reményekkel kecsegtet, legalábbis ami a fiatal körmendi játékosokat illeti. Csak legyen hozzá kellő megszállottság, anyagi stabilitás, hogy néhány éven belül egy újra többségében saját nevelésű játékosokból álló Körmend sikereiről beszéljen az egész ország. A Szolnok kitapossa nekünk az utat, adja Isten, hogy mi majd learathassuk ennek a babérjait.

2012-05-22 17:52 (122834)
név: hoperencia
Azért ne sarkítsuk le a klasszis irányító hiányára a sokszor elképzelés nélküli játékot. Korábban már egyik fórumozó társunk kifejtette, hogy nem csupán az irányító feladata lenne megbontani a védelmet, támadásban fazont szabni. Sajnos erre a keretből senki nem volt képes, talán csak Bell, viszont ő az ilyen esetekben midig maga akarta befejezni, akkor is, ha becsapdázták.
Isti és Geri jól lát ugyan a pályán, viszont amit diktál az agy, azt sajnos a lábak már nem mindig tudják végrehajtani, sebességben szinte alig tudtuk felvenni a versenyt.
Legalább ekkora bajnak vélem, hogy ilyen fakezű játékosokból álló csapatunk még nem volt és ebben a légiósok vitték a prímet.

2012-05-16 17:29 (122693)
név: hoperencia
A fegyelmi tárgyalás ma volt? Valami info?
2012-05-14 19:33 (122659)
név: hoperencia
Isti: mindkét edzőnk legnagyobb hibájának azt tartom, hogy nem Istivel játszottunk irányító poszton. Néha felválthatta volna őt Ruják, de alapesetben mindenképpen Istinek kellett volna az első számú irányítónak lenni. Sokan írták, hogy Ő az ész a csapatban. Ez pontosan így van, ezt csak a vak nem látja. Irányítóként talán Trotter-t estleg Williams-t leszámítva bárkivel összevetve Isti győztesen kerülne ki (igen, szerintem még Simonnal, vagy Kálmánnal szemben is). Ehelyett kettes poszton küzdött, de szerintem inkább csak küszködött, az erősségeit fele annyira tudtuk kamatoztatni, a csapat meg legtöbbször ritmus és elképzelés nélkül támadott.
A játékos pedig ott játsszon és azokat a taktikai utasításokat hajtsa végre amiket az edzője mond.
Ennyi fakezű játékossal persze Isti irányításával sem lettünk volna sokkal eredményesebbek, maximum élvezhetőbb lett volna a játékunk.
Ha a következő szezonra az egyes posztra igazolunk, akkor Istivel felváltva remélem megoldják az irányító posztot. Centerre szükségünk lesz és végre-valahára találhatnánk egy jól dobó, atletikus, zseniális 3-ast.
Ha lehet, akkor Bell-hez se nagyon ragaszkodjunk.
Utánpótlás csapataink sikere azért kicsit megszépíti az idei szezont, remélem a szakma és a Tulajdonos is megbecsüli ezt a kincset.

2012-04-13 16:51 (121158)
név: hoperencia
Jövőre a 4-es posztot én is az Eilingsfeld-Cseh párosra bíznám, 1-es és 5-ös posztra mindenképp igazolnunk kell + 5-ös cserének is jó lenne egy magyar játékos, akár a Szabó Miki is jöhetne. Viszont én nem ragaszkodnék Bell-hez, a 3-as posztra fakezű és elég szűkös a repertoárja. Szívesebben látnék egy kiválóan egy-egyező játékost, aki emellett még vajkezű is, jól dob kintről és a büntetővonalról is egyaránt.
Na de az idei rájátszást még ezzel a csapattal kell megvívni, nekik kell, szurkolni, hogy újra érmet ünnepelhessünk!

Ezeket a visszaemlékezéseket még olvasni is élmény, hát még megélni milyen fasza lehetett!

2012-04-12 21:12 (121143)
név: hoperencia
Camprag, ő volt Klisura légiós párja.

Te jó ég 50 év! Valahol az egész egy csoda. Mindenfajta társadalmi, gazdasági, demográfiai szempontnak ellentmond, hogy egy kisváros ilyen hosszú idő alatt meghatározó csapata legyen az országnak, ráadásul zömében körmendi születésű, vagy kötődésű játékosokkal. A XXI. században már minden a pénzről szól; valóban rendkívül fontos, mert ma már enélkül a sportban sem lehet kiemelkedőt nyújtani, de azért én hiszem, hogy a mi példánk mutatja, hogy tényleg van valami - amit én nem tudok megfogalmazni, a Fodor Sanyi biztosan megtudná - ami visz bennünket előre és hiába tűnik sokszor reménytelennek a helyzet, vagy lehetetlennek a feladat, csakazértis megcsináljuk.
Emlékszem egy kiírásra "a remény hal meg utoljára és csak utána a Körmend." Nem tudom ki fogalmazta meg, de ennél találóbban nem nagyon lehet jellemezni a körmendi kosárlabdát, meg különben is a Putesz is megmondta olyanok vagyunk mint a macska, mindig talpra esünk.
'88-ban voltam először kosármeccsen, életem egyik legnagyobb hiányérzete marad, hogy az első bajnoki címünknek nem volt részese.
A vendégkönyv rendszeres beírói közül akik akkor jelen voltak igazán megoszthatnák, hogy mit csináltak ilyenkor 25 évvel ezelőtt!

2012-03-21 17:55 (120304)
név: hoperencia
Megsüvegelendő a Szolnok négyes döntőbe jutása, de azért túlértékelni sem kell. Azok a csapatok, akiket legyőztek nem Európa krémjét képviseli, ha jól tudom spanyol vagy görög együttes nem is indult a kupasorozatban. Mi anno olasz, spanyol, ex-jugoszláv és török csapatokat győztünk le az akkori második számú európai kupasorozatban; most egy magyar csapat boldog lenne, ha egyáltalán megmérkőzhetne egy spanyollal. Ha jól emlékszem ráadásul a Podgoricát oda-vissza vertük; a Tofas Bursa-ban játszott pl. az a Rivers, aki az előző szezonjában Euroligát nyert az Olympiakosszal, csapata legjobb játékosa volt, sőt talán őt választották Európa legjobbjának (ebben nem vagyok biztos, de arra emlékszem, hogy nagy hírértéke volt akkoriban, hogy egy ilyen kaliberű játékos érkezik ellenfélként Körmendre).
Az idei évben még minden esélyünk megvan, hogy ha nemzetközi sikereknek nem is, de hazaiaknak még örülhetünk. Ehhez majd a Szolnokot is meg kell verni. Szép kihívás, ez jutott, ezt kell megoldani.

2012-03-10 22:21 (120121)
név: hoperencia
Madison...azok a gyönyörű, szép ívű dobásai! Nem sokan dobtak olyan szépen mint ő.

2012-03-08 07:39 (120038)
név: hoperencia
Ott pedig talán történik egy újabb körmendi csoda.
2012-03-08 07:36 (120037)
név: hoperencia
Most kellene összeszorítani a fogakat, aztán surranópályán odaérni. Ha a játékosok fejében benne lenne az Albacomp és a Szolnok elleni tehetetlenség, akkor most jó esély nyílik arra, hogy a döntőig elkerüljük őket.
Ott pedig a majd történik talán egy újabb a körmendi csoda.

bejegyzés 1 - 50 ( összes : 50 ) időrend:

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /