Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!


Marquis Wright kezébe kerülhet a karmesteri pálca
2017-07-17
Ezekben a percekben érkezett meg az amerikai játékos és ügynöke által is aláírt megállapodás, melynek értelmében Marquis-nak két hét áll majd rendelkezésére, hogy meggyőzze az Egis Körmend szakmai vezetését szerződtetése megalapozottságáról.
A 183 cm magas irányító idén fejezte be egyetemi tanulmányait a New York-i Siena egyetemen, ahol négy évig az MAAC (Metro Atlantic Athletic Conference) konferenciában vitézkedő „Szentek“ (Siena Saints) kosarasa volt.
Már második évében meghatározó játékossá nőtte ki magát, hiszen 31 bajnoki mérkőzésen 12.5 ponttal, 5.1 gólpasszal, 4.2 lepattanóval és 2.0 gólpasszal segítette társait. Harmadévesként egy kisebb lábsérülés és pár hetes regeneráció hátráltatta, de ebben a szezonban is pályára lépett 19 mérkőzésen és még jobb statisztikákkal rukkolt elő: 14.5 pont, 4.9 gólpassz, 4.4 lepattanó, 1.8 szerzett labda. Végzősként még egy picit fokozni tudta teljesítményét és meccsenkénti 16.8 pontos átlagával csapata legponterősebb játékosa volt, de továbbra is kivette a részét a mezőnymunkából is, hiszen meccsenként 5.0 gólpasszt, 4.2 lepattanót és 1.1 szerzett labdát szorgoskodott össze.

Gasper Potocsnik, az Egis Körmend vezetőedzője a következőket mondta róla:
„Nagyon örülök, hogy Andre Hollins mellett Marquis Wrighttal is meg tudtunk állapodni hátvéd poszton. Marquis egy nagyon tehetséges, okos és fejlődőképes játékos, aki remek fizikai adottságokkal is bír. Hiszem, hogy képes lesz arra, hogy jól irányítsa a csapatunkat az egész szezonon át. Még akkor is, ha tudjuk, hogy ő újonc, ezért biztosan időre lesz szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon az európai kosárlabdához.”

Marquis utolsó szezonbéli legszebb mozdulatai:


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /