Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Ez a harc lesz a végsõ?
2021-04-22

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend

2021. április 23. 18:00, Szombathely, Arena Savaria

TIPPMIX FÉRFI NB I. A

 

Vezetik: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Szilágyi Bálint

Ellenõr: Dernei Gábor

 

Csapatunk, az Egis Körmend ebben a szezonban még nem tudta legyõzni a Falco együttesét és ha ez pénteken sem sikerül, akkor erre már nem is lesz több lehetõség, hiszen 2-0-ra vezetnek a szombathelyiek a negyeddöntõben. Ha a harmadik sikerüket is megszerzik, akkor tovább lépnek az elõdöntõbe, nekünk pedig véget ér az idény.

Az elõzmények alapján most sem mi leszünk az esélyesebb csapat, ráadásul idegenben fogunk játszani, szurkolói támogatás nélkül.

 

Kedden, itthon pontatlanul kezdtünk, és bár eleinte a Falco sem találta a gyûrût, de õk lõtték be magukat hamarabb, el is léptek. Innentõl mi egyfolytában futottunk az eredmény után.

Bár letámadással, kaparással néha sikerült zavart kelteni, de az igyekezet nem volt elég a valódi felzárkózáshoz és a fordításhoz.

Vendég oldalon mindig akadt valaki, aki betalált. Vagy maga teremtette helyzetbõl vagy kinti dobásból.

Az egyik idegenlégiós, Lake most sem játszott, neki – információink szerint – a térde nincs teljesen rendben, de nem tûnt fel a hiánya, így is pontosabban, eredményesebben kosarazott a csapata.

 

Nálunk több volt a hiba, és bár pörögtek, akartak a játékosaink, az ellenfél jobb volt. És nyert 97-80-ra, így pénteken le is zárhatja a párharcot, hazai pályán.

 

Lássuk, mit mondtak az érintettek a keddi találkozó után, a sajtótájékoztatón:

 

Boris Barac Falco-Vulcano Energia KC Szombathely:

Azt gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a meccset. Igaz, kicsit vissza tudtak jönni a harmadik negyedben, de ekkor volt néhány jó megmozdulásunk és gyakorlatilag az egész mérkõzést mi irányítottuk. De ez még csak a második lépés volt, meg kell tennünk a harmadikat is, remélem le tudjuk zárni a párharcot a következõ mérkõzésen.

 

Gasper Okorn vezetõedzõ, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely:

Egyetértek Boris-szal, több-kevesebb sikerrel igyekeztünk sokkal fizikálisabban védekezni, mint az elsõ alkalommal. A mérkõzés elején ezt jól megvalósítottuk és ez adott kellõ önbizalmat ahhoz, hogy mi tudjuk kézben tartani a meccset. Ha jól emlékszem, akkor 34-19-re vezettünk, tehát csak 19 pontot dobtak, amiben a védekezésünk volt a kulcs. Ezt követõen sikeresen tartottuk kézben végig a mérkõzést, de abban is egyetértek, hogy még csak 2-0 az állás, és ezzel még soha, senki nem jutott elõdöntõbe. Szükségünk van még egy gyõzelemre, és ha meg akarjuk tenni ezt az utolsó lépést, akkor fenn kell tartanunk az összpontosítást, a felkészültséget, keménynek kell maradnunk és a legjobbunkat kell adnunk újra. És meg próbálunk bejutni az elõdöntõbe pénteken.

 

Antonis Constantinides vezetõedzõ, Egis Körmend:

Elõször is gratulálok a Falco-nak a gyõzelemhez. Nagyon csalódott vagyok, mert ennek a párharcnak különösen az elsõ két mérkõzésén jobb dolgokra számítottam. Legalább egy gyõzelemre a kettõbõl. De tisztán látszik, hogy vannak alapvetõ különbségek a két csapat között. Például a keretek tekintetében. Azt hiszem, ezt mindenki láthatja a pályán. Személyesen engem ez nagyon bánt, mert egy ilyen klubnak, mint a Körmend, a rájátszásban – nem mondom, hogy elfogadhatatlan, mert a sportban benne van egy ilyen rossz szezon, mint a miénk most, de – én ennél sokkal többet vártam, mint amit mutattunk. Sok mindent mondhatnánk, de ennek most nincs itt az ideje, majd ha vége lesz a szezonnak, akkor beszélhetünk sokat arról, mi történt itt az idényben. Hogy a klubunk miért ért el ilyen eredményt. Most van elõttünk egy meccs pénteken, ahogy elmondtam a játékosoknak is, elmegyünk, és megpróbálunk életben maradni, esélyt teremteni arra, hogy lehessen negyedik mérkõzés itt nálunk. Megismétlem, ez, ami történik, nagyon nehéz, személyesen az én számomra is, hiszen korábban itt voltam egy olyan pillanatban, amikor a klubnak teljesen más céljai voltak. Amikor elsõ-második helyen voltunk a bajnokságban. És ez nagyon bánt, de történt, ami történt, igyekszünk olyan jól zárni az idényt, amennyire csak tudjuk. Meglátjuk, hogyan sikerül. De ha úgy alakul, hogy vége lesz a Falco elleni sorozatnak pénteken, akkor meglátjuk, hogyan lehet helyrehozni azt, hogy olyan csapata legyen Körmendnek, amelyet megérdemel.

 

Durázi Krisztofer, Egis Körmend:

Elõször is szeretnék gratulálni a szombathelyi csapatnak, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkõzést. Úgy érzem, hogy minden egyes momentumban felülmúltak minket, az elsõ perctõl kezdve a negyvenedikig. Nagyon sok pontot szereztek második esélybõl, támadó lepattanókból nagyon sok volt a kikényszerített hibánk. Ezeken mindenképpen javítanunk kell pénteken. Szeretnénk egy meccset nyerni, életben tartani a reményeinket. Meg kell nyernünk pénteken a mérkõzést, a 3-0 az nem lenne szép. Szeretnénk utána visszajönni Körmendre és nyílttá tenni a párharcot.

 

Nos, ehhez nehéz lenne bármit is hozzátenni.

Másban nem bízhatunk, mint hogy a csapatunk tagjai mindent kitesznek a pályára, hogy ne úgy kelljen hazajönni, hogy az idényben több meccs már nem vár rájuk.

 

Szurkoljunk együtt egy idegenbeli sikerért!

 

Hajrá Egis Körmend!

 

A találkozót a Mindigo Tv közvetíti elõfizetõi számára, a következõ linken:

https://mindigtvgo.hu/details?id=11386766&type=7&srcCarouselId=137

 
Törpördög hírek

Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /