Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Negyedszer is nekiugrunk…
2021-04-19

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

TIPPMIX FÉRFI NB I. A CSOPORT- 2020/2021, rájátszás

2021. április 20. 18:00, Körmendi Városi Sportcsarnok

 

Vezetik: Papp Péter, Frányó Péter, Minár László

Ellenõr: Fekete László

 

Ahogyan elõtte az alapszakaszban, úgy szombaton sem sikerült legyõznünk a Falco együttesét, amely 1-0-ra vezet a negyeddöntõben.

Pedig egy darabig partiban voltunk.

Igaz, a palánk alatt Keller Ákos tarthatatlan volt, de ha õt nem is, a lépést így is tudtuk tartani.

Olyannyira, hogy az elsõ negyed végén mi vezettünk Xavier Thames kosarával és Anderson utolsó pillanatban kiharcolt gól jó plusz egyes akciója kellett az egypontos hazai fórhoz tíz perc után.

Csapatkapitányunk két gyors hármasa után idõt kértek a hazaiak, de Travis Taylor duplájával már 24-31 volt az állás.

Ezután viszont elkezdtek jönni a hazai hármasok is. Boris Barac szûkítette a különbséget, majd Keller Ákos és Perl Zoltán is kintrõl talált be, elfogyott az elõnyünk. 33-33 után már nem vezettünk, bár 40-40-ig tartottuk a lépést, de Keller újabb hármasa egy 8-0-s rohamot indított, ami után Mócsán Bálint szerzett hármast, de késõbb állandósult a tíz pont körüli, majd a még nagyobb különbség. Anthony Ireland 2+1-es akciójával zárkóztunk hét pontig, de ennél közelebb már nem jutottunk.

 

A mérkõzést követõ sajtótájékoztatón a következõ nyilatkozatok hangzottak el:

 

Gasper Okorn, vezetõedzõ, Falco:

Nagyon féltem ettõl a mai mérkõzéstõl, mert nem tudtam, hogy a játékosaim miként reagálnak a Kupa gyõzelemre. A mérkõzés elején nem volt rendben a játékunk, de utána sikerült rendeznünk a sorokat és megnyerni az elsõ mérkõzést. Ez a teljesítmény nem lesz elég Körmenden. Agresszívabb, fizikálisabb játékot várok a csapatomtól. 3 nap múlva folytatjuk!

 

Antonis Constantinides, vezetõedzõ, Egis Körmend:

Mindenekelõtt szeretném együttérzésemet kifejezni a Váradi családnak, Benedeknek és Kornélnak az õket ért veszteség miatt. Sok erõt kívánok nekik ebben a nagyon nehéz helyzetben!

Másodszor ez úton szeretnék gratulálni a Falco-nak a kupa elnyeréséhez, hiszen eddig erre nem volt lehetõségem. A mérkõzésrõl, annyit mondanék, hogy nem érdemeltük meg ezt az eredményt ma. Úgy értem, hogy túl nagy a különbség pontokban kifejezve. Vezettünk is, de ezt nem tudtuk megtartani, sajnos a második negyed utolsó öt percében elvesztettük a koncentrációt és ez megnehezítette a dolgunkat. Egy ilyen tapasztalt csapat ellen, mint a Falco, tíz pontos hátrányból már nagyon nehéz visszajönni. Azt sem mondhatom, hogy a fiúk ezt nem próbálták meg, de voltak olyan negatív pillanatok a játékunkban, amelyek lehetõséget adtak a Falco számára az elõny növelésére. Minden esetre, ahogy az öltözõben is elmondtam, nem állunk meg, ma is mutattunk olyan dolgokat, amelyekkel lehet nyerni, kedden az lesz a célunk, hogy megnyerjük a mérkõzést. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz a Falco ellen, de most ez a helyzet, miután a csapat különbözõ okokból mélyen zárt az alapszakasz végén. A Falco, az Falco. De ma megmutattuk, hogy a szemükbe tudunk nézni. Nekem pedig, edzõként az a feladatom, hogy a fiúkkal közösen megoldást találjak ezekre a negatív 2-3 percekre, hogy ezeket elkerüljük. A Falco megérdemelten szerzett elõnyt, gratulálok hozzá, de nem adjuk fel, kedden folytatjuk!

 

Keller Ákos, Falco:

Örülök, hogy az elsõ mérkõzést sikerült hoznunk és úgy tûnik felvesszük a rájátszás ritmusát. Nagyon boldog vagyok, hogy mindenki hozzá tudott tenni a mai gyõzelemhez. Voltak rossz védekezéseink, és rosszabb periódusaink, ez nem fér bele majd kedden. Most örülünk, hogy 1-0 az állás, de még a párharc folytatódik.

 

Takács Kristóf, Egis Körmend:

Jól kezdtük a mérkõzést, de sajnos idõvel sajnos rengeteg könnyû kosarat kaptunk mind hármasból, mind indításból. Ezt a következõ mérkõzésre össze kell szedni, meg kell beszélni a dolgokat és keményen kimenni a pályára.

 

A csapatunk szombathelyi hozzáállását nem igazán érheti kritika, de ezúttal is látszott, hogy vannak különbségek a két keret között. Elég, ha azt nézzük, hogy hazai oldalon a magas emberek közül egyik légiós, De’Quon Lake nem is lépett pályára.

 

De a mieinknek mindent félretéve újra neki kell menni az ellenfélnek úgy, hogy kedden megpróbálják kiküszöbölni a szombati hibákat.

A megszokott, hazai környezet – még a hatodik játékos hathatós támogatását nélkülözve is – adhat annyi pluszt, hogy ez sikerüljön.

 

Szurkoljunk együtt!

Hajrá Egis Körmend!

 

A találkozót a Mindigo Tv közvetíti elõfizetõi számára, amint elérhetõ lesz a link, közölni fogjuk.
Törpördög hírek


"
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /