Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


„Megvannak a képességeink a sikerre, de ezt a pályán is meg kell mutatnunk”
2021-04-16

A Magyar Kupa idei döntõje után egy nap pihenõt kapott a csapat, majd nekiállt készülni a bajnoki rájátszásra.

Ez pedig a története során elõször Magyar Kupát nyerõ Falco otthonában kezdõdik a mieink, az Egis Körmend számára, ahol fel kell kötni a rövidnadrágot, ez nem kérdés.

A mögöttünk álló napokról és az elõttünk álló feladatokról is kérdeztük vezetõedzõnket, Antonis Constantinides-t.

A kupadöntõn több arcát is megmutatta a csapat. Volt gyõzelmünk, sima vereségünk, nagy fordításunk és sajnos hibánk is.

Milyen tapasztalatokat szerzett ön, mint vezetõedzõ a három nap alatt?

 

 – A kupadöntõn lejátszott három mérkõzés nagyon jó tapasztalatokkal gazdagított minket. A különbözõ napokon teljesen eltérõ érzéseket élhettünk meg, mint ahogy a mi teljesítményünk is más és más volt. Az elsõ meccsen az Atomerõmû ellen leginkább az történt a pályán, amit mi szerettünk volna védekezésben és támadásban is, ezért mondhatjuk, hogy megérdemeltük a gyõzelmet. Az elejétõl fogva mi voltunk a jobb csapat a pályán, ezért érzem úgy, hogy igazságos volt a negyeddöntõbe jutásunk.

Ott viszont talán a legrosszabb mérkõzésünk következett, legalább is amióta én itt vagyok, és amely idõ alatt nyolc meccset játszottunk. Talán nagy volt a nyomás is rajtunk, hogy szerettünk volna a döntõbe jutni. Egy nagyon agresszív meccsen a Debrecen teljesen kizökkentett minket a játékunkból, pedig a mi tervünk volt, hogy ezt tesszük majd velük. Az ellenfelünk minden hibánkat kihozta, ami ebben a szezonban a keretünkre jellemzõ. És ezt maximálisan ki is használták. Természetesen ez nem elfogadható, hogy ilyen kevés energiával és szenvedéllyel játszottunk ezen a meccsen. El is mondtam a játékosaimnak, hogy elfogadhatatlan az ilyen teljesítmény tõlünk. Legalább is a szenvedélyt és a fizikális játékot tekintve. Különösen a kiemelt mérkõzéseken.

A Szolnok elleni mérkõzésen csalódottak voltunk és a fáradtságot is lehetett érezni, de ezekre jól reagáltunk, ami számomra nagyon fontos volt az elõzõ, gyenge játék után. Végül, egy nagyon érdekes mérkõzésen a szerencsésebb csapat gyõzött. Különösen támadásban volt jó a meccs és nagyon közel voltunk a harmadik helyhez, de az utolsó másodpercben elvesztettük a mérkõzést. Ugyanakkor emiatt nem tudtam neheztelni a csapatomra, mert arra is kell gondolni, hogy ekkor már fáradtak voltak a játékosok, hiszen szerdától vasárnapig háromszor utaztunk Budapestre, játszottunk három kemény meccset. Jobb lett volna a harmadik helyen zárni a tornát, de ilyen a kosárlabda.

 

A Falco esélyesként érkezett a fõvárosba és meg is nyerte a kupát. Ezért a kihívás nagyon nagy a számunkra, hiszen rajtuk keresztül vezet az út a bajnoki elõdöntõbe.

Mire van szükségünk ahhoz, hogy erre legyen esélyünk ellenük?

 

 – A Falco elleni mérkõzéseken mindig nehéz egymás ellen játszani. Nekünk és nekik is, egyaránt. Most nagyon jó formában van az ellenfelünk, hiszen néhány napja elnyerték a kupát, de még inkább nehezíti a dolgunkat, hogy most nagyon jó kosárlabdát játszanak védekezésben és támadásban ugyanúgy. Úgy érzem, hogy most a legjobb formájukban vannak, emellé társul egy minõségi, tapasztalt játékoskeret, ami igaz a magyar és a külföldi kosarasokra egyaránt. Szóval nem lesz könnyû dolgunk, de nekik sem, hiszen a Szolnok ellen megmutattuk, hogy a mérkõzés utolsó pillanatáig harcolunk. Tudjuk, hogy egyszer idegenben is le kell gyõznünk õket ahhoz, hogy az elõdöntõbe juthassunk. Erre lesz kettõ vagy három lehetõségünk, de minél hamarabb elérjük ezt, annál jobb lenne számunkra. Ezt meg is próbáljuk szombaton. Nincs mit vesztenünk, a nagyobb nyomás most a Falco oldalán van, szeretnénk ezt csapatként kihasználni. De ahhoz, hogy ez sikerüljön, nagyon jól kell játszanunk. Elsõsorban mentálisan kell készen állnunk, és persze jól kell teljesítenünk védekezésben, támadásban egyaránt.

 

Mit fog kérni a játékosaitól a szombati mérkõzés elõtt?

 

 – Elsõsorban szenvedélyre és energiára lesz szükségünk, mint általában az ilyen mérkõzéseken. De olyan edzõként, aki már sok negyeddöntõt, elõdöntõt és döntõt vívott, azt tapasztaltam, hogy kiemelten fontos, melyik csapat tudja irányítani a párharcot. Ebben pedig különösen jelentõs, ha idegenben tudsz mérkõzést nyerni. Szeretnénk Szombathelyen nagyon jól kosárlabdázni és egy meghatározó mérkõzést játszani. Megvannak a képességeink erre, de ezt a pályán is meg kell mutatnunk! 40 perc összpontosításra lesz szükség, sok energiára és hogy végig pontosan kövessük a kidolgozott taktikát. Mert ezek nélkül nem lehet ott esélyünk.
Törpördög hírek

Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /