Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Szombaton kezdõdik a bajnokság sava-borsa
2021-04-16

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend

2021. április 17. 18:00, Szombathely, Arena Savaria

TIPPMIX FÉRFI NB I. A

 

Vezetik: Praksch Péter, Goda László, Farkas Gábor

Ellenõr: Bodrogváry Iván

 

Csapatunk, az Egis Körmend, amely az alapszakasz végén a 7. helyen zárt, Szombathelyen kezdi meg a rájátszást, hiszen a Falco volt a második 26 forduló után.

Az idén elmarad a sok vitát kiváltó középszakasz, így egybõl indul a play off, a pontvadászat kieséses szakasza, amire a kupadöntõn, Budapesten, a Ludovika Arénában hangolódhattunk.

 

A Magyar Kupa idei három meccse tulajdonképpen lenyomata volt az idei évünknek.

Volt egy stabil, jó kezdésünk a negyeddöntõben az ASE ellen, aztán jött némi hullámvölgy, sõt, az ellenfél vezetni is tudott, ám a végét mi bírtuk jobban, bejutottunk a négy közé, az elõdöntõbe. Ott viszont hamar eldõlt a meccs és nem a mi javunkra. Keményebb, élesebb volt az ellenfél és némi játékvezetõi nyomás is hárult ránk az elején, ami után gyakorlatilag esélyünk sem maradt a döntõbejutásra, csak asszisztálni tudtunk a DEAC történetének addigi legjobb kupaeredményéhez, hiszen a fináléban õk még soha nem szerepeltek.

A bronzmeccs pedig önmagában hordozta a ránk jellemzõ szezonbéli hullámzást, hiszen többször ment el az Olaj, mi többször zárkóztunk, de a vezetést nem sikerült átvenni.

Sokan már elkönyvelték a szolnoki gyõzelmet, de a mieink nagy hajrával és Xavier Thames három büntetõjével az utolsó másodpercben egálra hozták a rendes játékidõ végét. A ráadásban magunkhoz ragadtuk a kezdeményezés és már hat ponttal is vezettünk, ám a végén egy elrontott alapvonali bedobás megpecsételte a sorsunkat, egypontos vereség lett a vége, pedig már úgy tûnt, megint egy kisebb hõsies feltámadásnak lehetünk szemtanúi.

Az emelkedett szavak helyett viszont maradt a bénult csalódottság, hiszen nagyon mélyrõl felállva sikerült egyenlíteni, majd vezetni, de az utolsó pillanatban mégis elvesztettük a sírból visszahozott meccset.

A Szolnoké lett a kupabronz, mi pedig készülhettünk az elõttünk álló feladatra, a rájátszás elsõ körére.

 

Ebben pedig a friss kupagyõztes, a sérüléseket maga mögött hagyó és remek formában lévõ Falco lesz az ellenfelünk.

A kihívás nagy és – ha a realitásokat nézzük – ezúttal egyértelmûen esélyesebb a szombathelyi csapat.

Ezt bárki joggal gondolhatja is, kivéve a mi keretünk és stábunk tagjait.

 

A kupadöntõn is láthattuk, hogy nem minden az aktuális papírforma, és hogy mélyrõl is fel lehet állni, nincs lefutott meccs, elõre eldõlt párharc.

 

A négybejutáshoz háromszor kellene legyõzni a négy válogatott játékost felsorakoztató szombathelyi csapatot, és legalább egyszer a saját csarnokában. Nehéz feladat, de épp ettõl komoly kihívás.

Szombaton meglátjuk, melyik arcát mutatja majd a csapatunk. Reméljük azt, amelyiket hazai pályán láthattunk a fiúktól, a Falco ellen. Mert akkor újra szoros meccset játszhatunk.

 

Szurkoljunk együtt egy idegenbeli sikerért!

 

Hajrá Egis Körmend!

 

A találkozót a Mindigo Tv közvetíti elõfizetõi számára, a következõ linken:

https://mindigtvgo.hu/details?id=11365624&type=7&srcCarouselId=137

 
Törpördög hírek

Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /