Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Már csak négy csapat reménykedhet a kupasikerben
2021-04-08

Hatalmas csata várható pénteken mindkét elõdöntõn.

 

 

A Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntõjének 2021-es programja

 

Helyszín:

Ludovika Aréna, Budapest

 

A negyeddöntõk eredményei:

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász 66-67

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA 96-69

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 87-80

Atomerõmû SE – Egis Körmend 80-86

 

Elõdöntõk, április 09. péntek:

15:00 Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

M4 Sport élõ (online: https://mediaklikk.hu/m4-elo/)

 

17:45 DEAC - Egis Körmend

M4 Sport élõ (online: https://mediaklikk.hu/m4-elo/)

 

Április 11. vasárnap:

16:30 bronzmérkõzés (Az M4 Sport felvételrõl közvetíti)

19:30 döntõ, M4 Sport élõ

 

Az elsõn azért, mert a bajnokságban a Szolnok oda-vissza legyõzte a Falco csapatát, ráadásul a szombathelyieknek még hiányzik a gyûjteményükbõl ez a trófea. Szóval biztos, hogy a visszavágás plusz a kupa vágya fogja hajtani õket. A másik oldalon viszont önbizalmat adhat, hogy ha kétszer már sikerült az idényben, akkor most, semleges pályán miért ne sikerülne újra legyõzni az állományra mindenképpen erõsebbnek tûnõ szombathelyieket. Gasper Potocnik munkája karakteresen látszik a szolnokiakon, akik ha nem is mindig látványosan, de eredményesen kosárlabdáznak. Nem játszottak igazán jól az Alba ellen a negyeddöntõben, de megtették az elsõ lépést a finálé felé. A Falco számára ez könnyebb volt, hiszen határozott kezdéssel, magabiztosan gyõzték le a PVSK-t.

 

A másik ágon jövünk mi, és mint szerdán kiderült, a DEAC a másik továbbjutó, így ellenük kell megharcolni a kupadöntõért.

Nos, itt is számos érv van arra, hogy miért is várható nagy csata.

A bajnokságban itt is csak az egyik csapat gyõzött a másik ellen. De hogyan!

Mindkét meccs a miénk lett, de összesen öt hosszabbítás, plusz 25 perc, több, mint egy félidõ kellett a két találkozó eldöntéséhez.

December másodikán, a DEAC otthonában 73-73 állt a táblán 40 perc után. Ilyen állásnál nekünk három, nekik egy rádobásuk volt, de az eredmény nem változott, jött a hosszabbítás. Ebben a hazaiak jártak elõrébb, de a végére zárkóztunk, sõt, 78-77-nél Mosely két büntetõt dobhatott, de csak az egyik ment be, Hines és Thames triplája nem volt pontos, jöhetett az újabb ráadás.

Ez is szoros volt, a 50. perc 82-83-ról indult. Ezt követõen viszont a hazaiak már csak egy pontot szereztek, míg nálunk Thames és Mosely még hozzárakott összesen négyet, így végül vendégsiker született. (83-87)

Január 9-én találkoztak újra a felek Körmenden, amikor már visszatért a DEAC-ba Stefan Moody, akit korábban sérülés hátráltatott. És nem csak visszatért, de 38 percet töltött a pályán. Nála többet csak Ronald Moore játszott a vendégeknél ezen a meccsen. Neki 40 perce volt, de a mezõnyben a legtöbbet Mócsán Bálint tudhatta magáénak, aki 47 percet kapott. Xavier Thames 43-at és Ferencz Csaba is 40-et.

Ez persze leginkább csak úgy lehetett, hogy ezúttal a két ráadás sem volt elég a gyõztes kilétének eldöntéséhez.

A páratlan tíz perceket a mieink nyerték, míg a párosokat a DEAC. Mindezt úgy, hogy 40 perc után 81-81 állt a táblán.

Itt Moody mentette meg a vendégeket azzal, hogy Ireland szinte az utolsó pillanatban faultolta õt egy elég reménytelen triplakísérlet közben, és õ mind a három büntetõt bedobta.

Az elsõ ráadásban egy picivel a vendégek jártak elõrébb, de Ireland pontjaival fordítottunk és kettõvel vezettünk, ám Tóth Ádám ki tudott egyenlíteni. 93-93 után újabb hosszabbítás következett. Ebben a mieink vezettek, ám Somogyi Ádám hármasával fordított a DEAC, 96-98 után Thames dobott be két büntetõt. Moody hiába emelte rá a labdát, maradt az egál, 98-98. De volt még egy perc, Ireland érte el a százat tõlünk, és ki más, ismét Tóth Ádám egalizált. 50 perc után 100-100 állt a táblán.

A harmadik hosszabbításban sokáig csak két debreceni pont született, majd Mócsán Bálint büntetõivel és Ireland hármasával fordítottunk, és innen már nem volt visszaút. Ferencz Csaba blokkot osztott ki, majd bedobott két fontos büntetõt. A végeredményt Mócsán Bálint állította be, és bár 112-109-nél – ki más, mint – Tóth Ádám még rádobta a triplát, de az célt tévesztett, így 55 perc után ismét mi örülhettünk.

Hogy esetleg most is lesz-e hosszabbítás, vagy egyik csapat a 40 perc alatt fölénybe tud kerülni, azt egy nappal korábban nem tudhatjuk, de a szoros csatát jelezheti elõre az is, hogy az elsõ napot szinte ugyanazt az eredményt érte el a két csapat. 87-80 és 86-80.

 

A DEAC-nak nincs még kupasikere, de nyíltan hajtanak arra, hogy legyen. És már ebben az évben. Az elszántságuk látszott szerdán a Szeged ellen, amely eleinte elõnyben volt, de a masszív kilenc fõs rotációval bíró DEAC föléjük kerekedett.

A pontszerzésnél is látszik, hogy szépen elosztották a terheket. Igaz, a cserébõl érkezõ Drenovac kiemelkedõ dobóteljesítményt mutatott. De mellette szépen eloszlanak a számok:

Moody 10/3, Polyák 3/3, Somogyi 8, Hines 9/3, Tóth 10, Drenovac 23/3, Guyton 9/3, Moore 8/6, Molnár M. 7.

 

A mieinknél szintén kilenc fõs volt a rotáció szerdán, de nálunk öt-hat ember szerezte a pontok javát:

Thames 18/6, Simons 18/9, Mócsán 8, Ferencz 12/6, Taylor 10, Ireland 13/9, Tóth N. 4, Durázi 3, Takács K.

 

A csapatunk éjjel fél háromkor érkezett vissza Körmendre és a pihenés után délután-este egy videózás valamint edzés is volt a programban.

Pénteken pedig újra buszra szállnak a fiúk, hogy megcélozzák a Ludovika Akadémiát és a vasárnap esti döntõ mérkõzést...

 

A végére visszahozzuk a múltidézést, az eddigi férfi kupagyõztesek listáját, amelyre a debreceniek szeretnének felkerülni, nekünk viszont nem lehet más a célunk, mint, hogy ennek útját álljuk és utolérjük a Szolnok együttesét:

 

17 alkalommal: Bp. Honvéd

8: Szolnoki Olajbányász KK

7: Egis Körmend

5: MAFC, Csepel SC

4: Alba Fehérvár, Atomerõmû SE, ZTE KK

3: Ganz-MÁVAG VSE

1: Bajai SK, Soproni MAFC, Kaposvári KK, Univer KSE, PVSK-Pannonpower

 

Szurkoljunk együtt azért, hogy öt év után újra ott legyen a csapatunk a fináléban!

 

Hajrá Egis Körmend!
Törpördög hírek

Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /