Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


„40 percen át teljes összpontosításra van szükség”
2021-04-06

Szerdán elkezdõdik a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntõjének 2021-es programja Budapesten, a Ludovika Arénában.

Az Egis Körmend is résztvevõje a tornának, és az elsõ lépést szerdán, 20:30-tól kell megtennie ahhoz, hogy ott lehessen a vasárnap esti fináléban.

Csapatunk vezetõedzõjét, Antonis Constantinidest kérdeztük a kupadöntõvel kapcsolatban:

Többször említette érkezése óta, hogy a Magyar Kupa megnyerése is a céljai között szerepel.

Az eddigi tapasztalatai alapján mennyire látja reálisnak ezt a célt?

 

 – Az alapszakasz felénél a legjobb nyolc helyen álló csapat van ott a döntõben, szóval mondhatjuk, hogy a legjobbak vesznek részt a tornán. Az én fejemben továbbra is ez a cél, hiszen egy olyan klubot képviselünk, amelyik már sokszor elnyerte ezt a trófeát. Mivel ott vagyunk a nyolc csapat között, a célunk az, hogy jussunk minél elõbbre, ameddig csak lehet. Ha ez azt jelenti, hogy eljutunk a döntõ mérkõzésig és azt meg is tudjuk nyerni, az lenne a tökéletes a számunkra. De addig három nagyon nehéz mérkõzést kellene megnyerni. Az elsõt, a Paks ellen szerdán. Ehhez pedig sok energia, komoly erõbedobás és jó taktika kell, hogy beszélhessünk a trófea elnyerésérõl. Hogy ez mennyire reális? Ezt jelenleg senki nem tudhatja biztosan, de aki ott van, annak van erre esélye. A kupa gyakran a meglepetések versenye, sok függ attól, hogy milyen napot fogsz ki, mikor vagy épp a megfelelõ formában. Bármi megtörténhet!

 

Korábban már beszéltünk arról, hogy ilyen távolságról nem szerencsés az elsõ napon a késõi idõpont. Mi a terv ezzel kapcsolatban? Hogyan lesz az utazás és továbbjutás esetén a következõ napok programja?

 

 – Igen, beszéltünk errõl már korábban, hogy a Szövetség emellett a lebonyolítás mellett döntött. A vírushelyzet miatt mindenki számára nehéz a jelenlegi helyzet, nem csak nekünk. Mi egy kicsit messzebbrõl megyünk a döntõre, de ez van, nem szeretnék ezen különösebben gondolkodni. A kihívás nagy, de nem járhat ez a fejünkben, hogy csak néhány óránk lesz esetleg a pénteki elõdöntõre készülni. Ez a lebonyolítási rend és a sorsolás alapján így kell szerepelnünk, harcolnunk a minél jobb eredményért. Szeretnénk gyõzni szerdán, aztán ha ez sikerül, akkor meglátjuk, hogyan tudunk felkészülni a pénteki elõdöntõre.

 

A Paks az ellenfél az elsõ napon, amely megmutatta, hogy hiányos kerettel is képes komoly gyõzelmekre. Mire számít ellenük? Mi kell a legyõzésükhöz?

 

 – Az ASE az idei szezon egyik legveszélyesebb csapata, teljesen támadó szellemben kosarazó gárda. Magas szerkezettel, nagyon modern kosárlabdát játszanak, sok rohanással, átmeneti játékkal. A legtöbb pályán lévõ játékosuk jól dob távolról is. Ha az ilyen stílusú csapatok ellen gyõzni szeretnél, akkor 40 percen át teljes összpontosításra van szükség, hiszen nagyon rövid idõ alatt képesek sok pontot szerezni. Gyors, tempós mérkõzésre számítunk, erre készülünk ellenük. A gyõzelmünk kulcsa az lehet, ha mi irányítjuk, mi vesszük kézbe a játékot és mi határozzuk meg a mérkõzés ritmusát. Ezzel kizökkenthetjük az ellenfelet a komfortzónájából. A feladat nem könnyû, de ha ez sikerül, akkor jó esélyeink lesznek a gyõzelemre.
Törpördög hírek

Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /