Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Tiszta fejjel, kézben tartani a játékot…
2021-03-22

Ez lesz az Egis Körmend célja kedden, Szombathelyen, amikor újra összecsap a két szomszédvári rivális.

Március 13-án hattal nyert a Falco Körmenden. A vendégek a második félidei hatékonyabb védekezésüknek köszönhetõen távozhattak gyõztesen.

Holnap, 17 órától, az M4 Sport kamerái elõtt jön a visszavágó, amelyre a Szolnok elleni sikertõl felbuzdulva indulhat a csapatunk. És persze azért küzdve, hogy maradjon esély az alapszakasz 6. helyének elérésére.

Minderrõl vezetõedzõnket, Antonis Constantinides-t kérdeztük:

Ön nagy sikerrõl beszélt a Szolnok elleni meccs után. Nos, azóta kiderült, hogy a Szolnok megnyerte az alapszakaszt, és ez tovább erõsíti az ön gondolatait. Milyen munka zajlik a keddi mérkõzés elõtt? Hogyan készül a csapat a találkozóra?

 

 – Ahogyan a mérkõzést követõ sajtótájékoztatón is elmondtam, számomra a csapatunk Szolnok elleni teljesítménye igazán jó volt védekezésben és támadásban is. Már csak azért is, mert 70 ponton tartottunk egy olyan csapatot, amely több mint 85 pontot átlagol mérkõzésenként. Ez nagyon fontos számomra, különösen úgy, hogy addig két hetet tudtam együtt dolgozni a csapattal. Mindez engem nagyon optimistává tesz. A másik oldalról nagyon fontos volt a gyõzelem a játékosok számára, hogy hinni tudjanak önmagukban. Az eddigi három mérkõzésünkön amelyeken már itt voltam, a Zalaegerszeg, a Falco és a Szolnok ellen, - bár nem nyertük meg valamennyit, de – azt vettem észre, hogy mindig nálunk volt többet az elõny a 40 perc alatt, mint az ellenfélnél. Például a Szolnok ellen 38 percen át vezettünk, a Falco ellen, amikor a végén kikaptunk, a 40 percbõl 26-ig mi voltunk elõnyben. Úgy látom, hogy ez fontos a játékosaink számára, hogy hinni tudjanak magukban és ne érezzék azt, hogy az ellenfél jobban teljesít náluk.

 

Nemrég játszottunk itthon a Falco ellen és most az õ pályájukon kellene legyõznünk õket. Akkor jól támadtunk, de a védekezéssel voltak gondok. Miben lehet más ez a mérkõzés?

 

 – Mindig elmondom a játékosaimnak, hogy ez egy nagy múltú, fontos derbi, amelyen nem számít, hogy ki hányadik a tabellán. És számomra ez a mérkõzés egy nagyon jó teszt lesz arra nézve, hogy a csapatom hogyan fog idegenben játszani. Ez azért is fontos, mert több mint három hónapja, december 5-én nyert a csapat idegenben utoljára. Ez nagy idõ, éppen ezért a Falco és majd az OSE elleni mérkõzés nagyon jól megmutathatja, hogy a csapatom hogyan tud teljesíteni Körmendtõl távol. Ne felejtsük, hogy a következõ három vagy öt mérkõzésünk idegen környezetben lesz. Kettõ ugye még az alapszakaszban, egy vagy három pedig a kupában. Attól függõen, hogy miként teljesítünk a kupában. (És ugye az is biztos, hogy a rájátszást is idegenben kezdjük. a szerk.) Mi pedig szeretnénk a lehetõ legjobb helyen zárni az alapszakaszt, amelyben még lehetünk hatodikak. Ehhez a legbiztosabb megoldás két gyõzelem volna, akkor nem függene a sorsunk más eredménytõl. Mert egy sikerrel ugye néznünk kellene a Kaposvár paksi vendégjátékát is.

Szóval nagyon kíváncsian várom, hogyan teljesítünk idegenben.

Úgy megyünk Szombathelyre, hogy ismét jó kosárlabdát tudjunk játszani, kijavítva néhány védekezési hibát, amit korábban elkövettünk ellenük, és ezzel igyekszünk megnyerni a mérkõzést.

 

A Falco biztosan második lesz az alapszakasz végén, bármi is történjen, számunkra viszont – ahogy ön is mondta – komoly a tét. Mire számít ebben a helyzetbe az ellenféltõl?

 

 – Nem gondolom, hogy ne lennének motiváltak, hiszen õk is tudják, mit jelent ennek a két csapatnak a párharca. Nem számítok arra, hogy egy könnyû mérkõzés következne. Nehéz meccs lesz mindkét oldalon. Tiszta fejjel kell mennünk, és meg kell találnunk a módját annak, hogy kézben tudjuk tartani a mérkõzést. Ha ez sikerül, az erõsítheti az esélyeinket!
Törpördög hírek

Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /