Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


A visszavágás és a hatodik hely lehetõsége a tét
2021-03-21

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

2021. március 23. 17:00, Szombathely, Arena Savaria

TIPPMIX FÉRFI NB I. A

Vezetik: Kapitány Gellért, Frányó Péter, Nagy Viktor

Ellenõr: dr. Páli Kálmán

 

Egyetlen forduló, plusz egy mérkõzés van hátra az aktuális bajnokság alapszakaszából. Ez az egy meccs pedig nem más, mint a vasi rangadó visszavágója, a Falco – Körmend összecsapás.

Egy ilyen meccsre sohasem lehet azt mondani, hogy tét nélküli volna, most sem lesz az.

Bár az a Szolnok Falco elleni újabb gyõzelmével eldõlt, hogy a sárga-feketék mindenképpen a második helyen zárják az alapszakaszt, így – kifejezetten ilyen szempontból – számukra már mindegy a keddi és a szombati eredmény is. Õk már nem elõzhetik meg az Olaj csapatát, õket pedig – két vereségük esetén is – legfeljebb beérhetné a Szeged, ha nyerni tudna a Tiszaligetben, de elõzni semmiképpen sem tudna, mert a Falco jobb egymás elleniben.

 

De senki nem gondolhatja, hogy a házigazdák félvállról fogják venni a meccset ellenünk. Már csak a drukkereik és persze saját maguk, a presztízsük miatt sem. És persze azt sem tudhatjuk, hogy náluk számít-e, hogy velünk vagy esetleg a Paks ellen kell negyeddöntõzniük.

 

Tegyük, hozzá, a tétnélküliség hozhat egy könnyed, teher nélküli játékot is, amiben ha a hazaiak lendületet és jó dobóformát kapnak, akkor nehéz lesz õket megállítani. Szóval nagyon komolyan kell készülnünk.

 

Egyelõre mi vagyunk a hetedik helyen, de ha Szombathelyen és Oroszlányban is nyerni tudunk, akkor megelõzzük az ASE gárdáját és mi zárunk hatodikként.

Ez még akkor is így lenne, hacsak egyet nyernénk a kettõbõl, de a Paks szombaton, hazai pályán kikapna a Kaposvártól.

Mert egymás elleniben mi jobbak vagyunk.

 

A Kaposvár már nem juthat be a nyolcba, az ASE számára viszont – épp a fent említettek miatt – nagyon fontos lesz az a hazai meccs.

Éppen ezért nem kellene a Kaposvár kezébe adnunk a sorsunkat, nem bízhatunk az õ sikerükben.

 

Marad tehát a biztos út, vagyis nyerni két meccset.

Ez lenne a tuti, ami persze komoly kihívás.

Itthon láthattuk, hogy bár sokáig vezettünk a Falco ellen, de nem könnyû legyõzni õket. Nagyon komoly támadópotenciállal rendelkeznek, szinte bárki elõléphet és megszórhatja magát.

 

Nagyon komoly szerepe lesz tehát a védekezésnek, hogy hazai környezetben is meg tudjuk állítani a szombathelyiek dobóit.

A körmendi meccs óta visszatért Evan Bruinsma és Benke Szilárd is, mindketten nagyon veszélyesek, még ha esetleg nincsenek is csúcsformában.

Igaz, Szolnokon úgy tûnt, mintha a hosszabb keret nem úgy mûködött volna, mint elõtte a rövidebb, amivel minden meccsen rengeteg pontot dobott a Falco.

Persze ebben valószínûleg a Szolnok védekezése is benne volt…

 

Ez lehet tehát az esély nekünk is, ha a játéknak ebben az elemében elõrébb lépünk. Ahogy azt a vezetõedzõnk és több játékosunk is elmondta korábban, fõként ezen dolgozik a csapat.

Sûrû a menetrend, de felfoghatjuk úgy is, hogy minden egyes meccs éles gyakorlási lehetõség a folyamatos fejlõdéshez, az edzésmunka mellett.

 

Oda kell menni és nyílt sisakkal, az utolsó pillanatig küzdeni, ahogy tették a fiúk a Szolnok ellen is.

Akkor akár gyõzelemmel is távozhatunk.

 

Legyen így, hajrá Egis Körmend!

 

 

A találkozót az M4 Sport csatorna élõben közvetíti.

 

Online itt lesz elérhetõ:

https://mediaklikk.hu/m4-elo/
Törpördög hírek

Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /