Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 654 ) időrend: -> korábbi 604 bejegyzés
2018-10-13 18:46 (164763)
név: wind
Abban biztos voltam a tegnapi meccs után, hogy mi leszünk az elsők, akik valakit cserélünk.
Bár...nem Bergstedtre gondoltam, hanem inkább Constantinidesre. :)
Bár lehet, hogy most eldőlt az első dominó, aztán jönnek a következő cserék. :(
Vajon mi az oka, hogy nem tudunk egy idényre sem összerakni egy stabil csapatot.
Elvileg anyagi gondok nincsenek.

2018-10-06 19:55 (164647)
név: wind
Meccsen volt mindenki. :) Nem hiszem, hogy a kommentelők többségének most egy ilyen fényes győzelem után az a legfontosabb, hogy rögtön írjon ide egy hozzászólást. Inkább lehajt egy-két sört... :)
Előzmény: kisssatya (164646)


2018-09-24 09:02 (164421)
név: wind
"Olyan fizetési igénye van (a menedzsmentjének), hogy egy amcsit el kellene küldeni"

Én nem hiszem, hogy olyan kiemelkedő lenne az igénye, hogy ne tudnánk kifizetni pluszban, akár egyéni szponzor is szóba jöhetne. Évről-évre zömében az amerikai egyetemi bajnokságból igazolunk onnan kikerülő játékosokat, mint Golomán Gyuri. Sok olyan játékos is volt már Körmenden, aki részt vett az NBA-s drafton.
Ha magas a fizetési igénye, akkor legfeljebb a magyar játékos mivolta pörgette fel. Inkább azt gondolom, hogy el akarja magát adni egy nívós bajnokságba magát.
Megértem ezt, bár lehet, hogy egy év Körmenden nem tenne rosszat neki (lásd Perl esetét) és hát nekünk is lehetnének valóban vérmes álmaink. :)
Előzmény: balldontlie (164416)


2018-09-23 07:42 (164411)
név: wind
Bár a tegnapi meccsen is volt néhány hiba és az eszetlen megoldás, de alapvetően már körvonalazódik, hogy mit is akar játszani a csapat. Több csapatjátékot láttam most, mint a korábbi meccseken. Főleg palánk alatt voltunk fölénybe, igaz az ellenfélnél hiányzott a centerük, de nálunk sem játszott Bergstedt. Néhány percre Lajsz is hasznos tud lenni (annyit biztos tud hozni, mint Horti)
Bradford nagyon jó, benne ott van az X faktor, amivel meccseket tud eldönteni. Price jól küzdő játékos, de a dobásbiztonságon javulhatna. Hammonds nekem is talány. Vannak egészen jó megoldásai (lásd a pénteki meccset) és vannak nagyon rutintalan dolgai. Egy kicsit halvérű és nagyon gyorsan szedi a faultjait. Tegnap kb 3 perc alatt 3 faultnál járt (mondjuk a bírók könnyű szívvel osztogatták nekünk a faultokat, 27:14-es faultarány) és bizony a meccs nagy részében üldögélt a padon. Amikor meg visszajött egy percen belül csinált egy buta támadófaultot.
A fiatalok jól nyomták. Németh Ákos is egyre jobb, bár akadnak neki is eléggé buta megoldások. Bán is , Oroszi is jó lesz. A görög sokkal bátrabban nyúl hozzá a fiatalokhoz, bár valószínű, hogy tétmeccsen és az öt légiós mellett jóval kevesebb lesz a percük.
Jövő héten majd kiderül, hogy ez mire lesz elég a nyitómeccsen.

2018-09-16 17:30 (164336)
név: wind
Mondjuk ma az osztrákok ellen Bradford volt a legjobb. Dobott vagy négy trít, lepattanókat szerzett, labdát lopott, szóval ma húzóember volt.
Ami zavar, hogy olyan nagy csapatjátékot nem mutatunk be.
Nálam nem is a légiósok képességei, mint inkább a csapat összecsiszolása és a szervezett játék területén van hiányérzetem. Ebben azt hiszem Potocnik jobban muzsikált. A játékosokon is látszik, hogy néha nehezen veszik a görög instrukcióit.
Reméljük, hogy a dán center visszaérkezése, meg a hátralévő két hét alatt ezek a dolgok valamelyest megoldódnak... :)
Előzmény: spiritknight (164333)


2018-09-16 11:53 (164319)
név: wind
Oké.... :) Én így látom.
Bergstedt vs Tuoyo. Gondolom itt nincs vita. Tuoyo nem volt igazi center, inkább elszórta távolról. A dán magasabb, neki is jó rugói vannak és inkább palánk alatt dolgozik.
Hammonds vs Steven-Davis Itt még nem egyértelmű a kép, mert Davist sokszor láttuk ezt a Hammonds gyereket meg én speciel kétszer. Fizikai paraméterekben nincs sok különbség. Hammonds-nak az eddigi gyengébb dobóteljesítménye ellenére is azt mondom, hogy sokkal finomabb keze van, mint Davisnek. (tegnap az elemelt 3-4 kimaradt hármasa igazából hajszálakon múlt, hogy nem ment be. Fepu is gyakran dob ílyeneket. Szerintem, ha Constantidines beilleszti, akkor jobb lehet (ezért itt inkább döntetlenre hozom ki a két játékost, mert Davis védekezése talán jobbnak tűnik)
Price vs Fanning Mindkét játékos képes elképesztő eszetlenségekre, de talán Price rutinosabb és a nála jobban érzem a fineszességet és atlétikusabbnak gondolom, plusz talán nem (lesz) olyan hisztis, mint Fanning volt, főleg a végén.
Bradford vs Hollins Hollins lassú játékos volt (igaz rutinos) sokszor hosszú másodpercekig csak pumpálta a labdát és nem tudta hova tenni. A dobásai, főleg a tavalyi őszi idényben még jó százalékúak voltak, de leromlott nagyon a végére (fáradtság, sérülés stb...) Bradford sokkal dinamikusabb és nincs is rossz keze, legalábbis amit eddig láttam. Ami talán most még úgy tűnik, hogy egy kicsit halvérű, de ezt csak pár meccs után mondom.
McNeail vs Wright A mostani irányítónk szerintem sokkal jobb, mint Wright volt. Erősebb, dinamikusabb és neki sincs rossz keze.
Erre mondtam azt, hogy ebből az alapanyagból, lehet, hogy jobb csapatot lehet(ne) gyúrni, mert most még valóban nem jobb, mint a tavalyi csapatunk volt tavaly ilyenkor.

Szóval én így látom, de ez nem jelent semmit... :))

Előzmény: spiritknight (164315)


2018-09-16 09:19 (164314)
név: wind
Lehet, hogy lesz csere, de én nem érzem, hogy annyira szarok lennénk.
Véleményem szerint a mostani játékosaink egyénileg jobb képességűek, mint a tavalyiak, csak még nincs összerakva a csapat. Látszik, hogy sokszor egyéni megoldást választják, vagy betörés, vagy felelőtlen rádobással.
Még nyers ez a csapat. Constantidines gyakran magyaráz a játékosoknak, hogy mit kellene tenni. Tegnap Bánt is lekapta rögtön, amikor két totál felesleges triplakísérlete volt a labda járatása helyett. Ugyanezt a légiósokkal is megteszi.
A tegnapi meccsen látszott, hogy a ZTE és a bírók is úgy gondolták, hogy Egerszegen tartják a Göcsej-kupát. Ez látszott a ZTE pörgésén, a bírók meg megfújtak egy kövér hazai pályát. Az első negyed végén 10:4 volt a faultarány és volt már két légiósunk, akinek már 3 faultja volt. (Price, Hammonds) Ez alapból meghatározta a játék képét és hát sajnos Csorvási tegnap messze volt élete meccsétől és Bergstedt hiánya miatt gyengék voltunk a palánk alatt. Ezeket azért vegyük figyelembe...
Nyilván, ha a bajnokságban kikapunk Debrecenben (amire akár van is esély), majd itthon a következő meccsen az Alba ellen, akkor lehet, hogy már másképp látom. :)

2018-09-11 17:56 (164257)
név: wind
Pár dolgot leírtam a meccs után.
Megtalálod a 164241 sz. hozzászólásomban.
Előzmény: mindörökké mte (164255)


2018-09-10 09:59 (164241)
név: wind
A hétvégi tornáról pár szót...
Két mérkőzés volt, amiből az első viszonylag könnyen megvolt, mert az ellenfél - bár voltak a szlovén csapatnak jó periódusai - nem képviselt olyan komoly játékerőt. A görögök elleni meccs már egészen más volt. Nem mondom, hogy jól játszottunk és jó meccs volt, de azért sok dolgot le lehet szűrni a csapatról és a játékosokról.
A görögök egész meccsen, de főleg az első két negyedben kőkeményen védekeztek, tapadtak, mint a piócák. (mondjuk az NB I-ben nem fogunk ilyen hatásfokú védekezést látni) Ezzel gyakorlatilag megfojtották a játékunkat és igazából csak egy-egy egyéni megmozdulásból tudtunk pontot szerezni, azt is nagy hibaszázalék után. Nem csoda, hogy majd húsz ponttal mentek a szünetre. A harmadik negyedre egy kicsit nagy arccal jöttek ki már a görögök, nem is védekeztek olyan hatásfokkal, ezzel pedig sikerült felpörögni a csapatnak, amiben nem kis szerepe volt az időközben a szurkolást beindító B-középnek is. Ez az időszak már hasonlított a mi részünkről is a kosárlabdára és körvonalazva mutatta azt is, hogy idén kb. milyen szintű csapat leszünk. :)
Amit most látni lehet pár meccs után: A légiósaink egyénileg sokkal jobbak, mint a tavalyiak. Gyorsabbak, dinamikusabbak és hárman is (McNail, Price, Bradford) képesek védelmet bontani és betörni és kosarat dobni. (Igaz a görögök ellen rengeteget kihagytak) Begstedt nem lesz rossz, ha majd összeszok a többiekkel és jobban helyezkedik, mert ezért többször is szövegelt neki Constantinides a pálya mellől.
Bár itt előttem valaki megjegyezte, hogy Hammonds-ot nem tudja hova tenni, szerintem Ő lesz az egyik titkos favoritunk, mert jó rugói vannak és gyors. Bár kihagyott több dobást, de a büntetőket vaj kézzel bedobta (Az elmúlt évek után ez is nagy szó!!) :)
Amit még nem igazán látni...nos az a csapatjáték. Még nincs összecsiszolva ez a csapat, még nagyon sok a buta egyéni vállalás. (Mondjuk nem tudom, hogy melyik játékosnak nincs még érvényesítve véglegesen a szerződése és emiatt többet akart vállalni.)
A felkészülés ezen szakaszában még természetes az akadozó játék és a sok hiba, de remélhetőleg az elkövetkező három hétben sok-sok taktika és csapatkohéziós gyakorlat lesz, mert ez a csapat jelenleg combosabbnak tűnik a tavalyinál. Ehhez azonban össze kell érni a csapatjátéknak, amit persze lehet majd egyéni játékkal színesíteni. :)
Hajrá MTE!!!

2018-09-01 13:30 (164126)
név: wind
Elhiszem, hogy tehetséges, meg nem agytröszt, de pár angol szót, kifejezést megtanulni nem atomfizika. :)

Előzmény: Jos (164125)


2018-09-01 09:48 (164120)
név: wind
Egy szót sem beszél angolul??
Számomra ez hihetetlennek tűnik.
Egy mai fiatal, aki iskolába járt, ha nem is érdekelte az angol, vagy más nyelveket tanult, vagy gyenge volt belőle, akkor is minimális alapszinten tud kommunikálni angolul. Mindenhez kell egy kevéske angol a mai világban. :) A számítógéphez, az okostelefonhoz, a Facebook használatához stb....
Ha pedig tényleg egy szót sem beszél angolul, akkor is másfél-két hónap alatt meg lehet tanulni alapdolgokat, ami a kosárlabdához kell.

Előzmény: balldontlie (164117)


2018-08-14 15:45 (164037)
név: wind
Remélem Golomán is az UCLA mezét. ;)
Előzmény: paky (164036)


2018-08-14 13:20 (164035)
név: wind
Perl Zoli tavalyi tervei közt sem szerepelt első helyen a visszatérés, de aztán végül mégis úgy alakult, hogy egy idényt lehúzott a magyar bajnokságban. :)
Előzmény: krstic (164032)


2018-08-10 14:35 (164002)
név: wind
Feltehetően a kánikula megártott neked.
Gondolom minimum Kellert, vagy Shaq O'Neill-féle játékost vártál.
Hűsítsd le megad és nézd reálisan a dolgokat. :)
Előzmény: vargabee (163997)


2018-07-19 08:52 (163747)
név: wind
Két rutinos palánk alatti játékos már van. Ahogy elnéztem a bemutató klipjüket (tudom-tudom nem ez a mérvadó), de annyi látszik, hogy alighanem jobbak lesznek, mint a Horti-Tuoyo páros volt. Már csak a mentalitás passzoljon. :)
Ez már mindenképpen előny, hogy nem csupa elsőévesekben gondolkodunk. Valószínű több pénzbe kerülnek, mint egy újonc, de úgy néz ki, hogy idén nem lesz Euro Cup (legfeljebb Alpok-Adria)és ebből ki tudjuk gazdálkodni a drágább játékosokat is. Az elmúlt pár év után nem is bánom, hogy most a bajnokságra koncentrálhatunk.

2018-06-10 22:07 (163256)
név: wind
Büntetés volt nézni a csapágyasra járatott játékosaink vergődését. Sajnos eléggé méltatlan lett az év vége. Ha csak a számokat, helyezéseket nézzük, akkor persze jónak tűnhet az idei év, de én igen rég láttam ennyire kilátástalan és impotens kosárlabdát, mint amit az elmúlt meccseken bemutatunk.
2018-06-03 15:51 (163090)
név: wind
Alighanem leértünk most az idény végére a gödör legaljára. Ennyire rossz kosárlabdát és ennyi fakezű játékost még nem láttam körmendi mezben és nem csak erről a meccsről beszélek.
Még akkor sem volt ennyire kilátástalan játékunk, amikor igen komoly anyagi gondjaink voltak.
Csak abban reménykedem, hogy ennek az idénynek a vége talán ráébreszti a vezetőséget és csapatot működtetők figyelmét arra, hogy az elmúlt évek koncepciója tökéletes zsákutca volt. Ilyen kosárlabdára szerintem nincs igény Körmenden.

2018-05-31 21:14 (162988)
név: wind
Nézzük a pozitív oldalát a dolgoknak. Már csak alighanem 3-4 meccsen kell nézni ezeket a fakezű légiósokat, akik a legelemibb taktikai dolgokat sem ismerik.
Kéne valami új koncepció jövőre, mert ez így zsákutca...

2018-05-24 18:20 (162780)
név: wind
Úgy látom választ kapunk ma arra, hogy a légiós kontingensünk hamar akarja befejezni az idei szezont.
2018-05-24 13:08 (162755)
név: wind
Olyasmit írt a szurkolói kommentekre, hogy csak a sérülés miatt játszott Tuoyo szarul, és, hogy Tuoyo egy jó játékos. Meg azt is írta, hogy ha valaki sohasem kosarazott, az ne nyomja a "fucking kommentet".
Előzmény: HardenBocso13 (162751)


2018-05-24 12:56 (162752)
név: wind
Remélem most már mindenkinek világos, hogy miért nem kéne 5-6 amerikait igazolni évente, ráadásul zömében újoncokat. Nehéz nekik az akklimatizálódás, Körmend meglehetősen ingerszegény nekik, hamar beindul a honvágy és nem utolsó sorban megindul pár hónap után a klikkesedés.
Az elmúlt években szinte minden évben előjöttek tavasszal ezek a problémák és emiatt sanszunk sem volt kiugró eredményt elérni a bajnokságban (Jó-jó egy kupa tavalyelőtt februárban becsúszott)
Így csak marad mindig a remény és az új év várakozása.
Szóval...nem hiszem el, hogy ne lehetne egy kicsit drágább délszláv és amerikai játékosokat vegyíteni. Az is sokkal jobb lenne, ha öt átlagos légiós helyett 4 jobbat választanánk.

2018-04-24 09:07 (162304)
név: wind
Mondjuk azért estünk szét a végére az elmúlt idényekben, mert a nemzetköziben is hosszú ideig szerepeltünk és sok meccset játszottunk szerda-szombat-szerda ritmusban. Közel hatvan meccs egy idényben nem a mi játékosaink szintje.
Ha egy idényben egy seggel három lovat ülsz meg (lásd NB I, EK, Adria) akkor ne csodálkozz ha egy idő után valamelyik feltöri a segged.
Csapágyasra járatott játékosoknál az idény vége felé nehéz a motiváció, gyakorlatilag most már nem harapnak.A légiósok most már csak azt várják, hogy kihúzzák ezt az idényt, lehetőleg sérülés nélkül a jövő évi igazolásra gyúrva.

Előzmény: zsotya (162299)


2018-03-19 12:17 (161680)
név: wind
Csirics az utolsó percben 5 pontot dobott, amikor már nagyjából eldőlt a meccs. (Dobott egy minden-mindegy alapon egy hármast és a legvégén már semmit sem jelentő két büntetőt.
Davis jól fogta, mert pontjainak csak kis részét dobta róla (kb. 8 pontot, ahogy visszanéztem a meccset)
Legalább akkor ismerjük el Davist, amikor relatíve jól játszott. (Főleg úgy, hogy két demoralizáló zsákolásával egyenlítettük ki a vége előtt pár perccel, ráadásul az egyiket épp Csirics mellett-fölött átrepülve)

Előzmény: mertakörmend (161672)


2018-03-18 07:06 (161666)
név: wind
Egyetértek a beírtakkal.
Annyit azonban én is megerősítenék, hogy rendkívül sok az eladott labda meccsenként és a totál felelőtlen vállalások.
Halász például egy kiváló játékos lehetne a gyorsasága miatt, de nagyon sokszor elképesztő buta megoldásokat választ.
A Szeged játékstílusa a relatíve lassúbb és statikus játékosokhoz igazodva ütős-vágós volt, ezért az ilyen csapatok ellen nehéz játszani.
Most már csak a bajnokságra kell koncentrálni és lehet, hogy meglesz a hozadéka a rendkívül sűrű szezonnak is, mert sok csapat nem bírja majd a szerda-szombat terhelést.
Előzmény: mex63 (161664)


2018-02-16 18:50 (160992)
név: wind
Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet!
Nekem baromira nem tetszik Potocnik játékfilozófiája.Egyszerűen élvezhetetlen a játékunk.
Sokáig azt hittem, hogy képes valamiféle eredményes játékstílust kialakítani, de be kell látnom, hogy totál gáz, amit csinál. Egy épkézláb támadást, figurát nem látni a csapatnál. Félelmetes, hogy mennyire tanácstalanok vagyunk, ha egy csapat erősen védekezik rajtunk.
A játékosfilozófia, a játékidő elosztása botrányos....

Én nem bántam volna, ha megy januárban, mert nem hiszem, hogy a Körmend sikeressége rajta múlik...
Bocs, ha nagyon negatív voltam, de ez kikívánkozott belőlem... :((((((

2018-02-10 19:49 (160828)
név: wind
Azért neked is gond van agyban!!
Saját játékost (játékosokat) ne szidjál, legalább egy idegenbeli győztes rangadó után!
Előzmény: bujaga (160821)


2018-01-31 21:38 (160568)
név: wind
Ha a törökök kikapnak a litvánoktól akkor is. :)
Előzmény: Owen (160567)


2018-01-28 18:56 (160488)
név: wind
Többen írták itt Andricot meg más csapatok palánk alatti embereit.
Ha megnézzük az eddigi meccsek statisztikát eléggé érdekesek. Mondjuk én is sok hajmeresztő megoldásokat láttam a 4-5-ös játékosainktól, de ha a számokat nézzük, akkor már sokkal árnyaltabb a kép és számomra meglepetés. A dobott pontok, lepattanók és a VAL értéket nézve ezek az adatok.

Csorvási (9,53 pont, 4,77 lepattanó, 14,41 VAL)
Tuoyo (9,81 pont, 5 lepattanó, 14,19 VAL)
Davis (10,07 pont, 6,07 lepattanó, 13,86 VAL)

és akkor nézzük a bajnokságot vezető Szolnok számait:

Andric (9,31 pont, 4,06 lepattanó, 15,44 VAL)
Milosevic (10,57 pont, 6,21 lepattanó, 17,4 VAL)
Tóth Ádám (7,53 pont, 3,88 lepattanó, 11,12 VAL)

Vagy a Falco ezen adatait:

Zsigeranovics (6,34 pont, 3,65 lepattanó, 10,24 VAL)
Tóth Norbert (6,82 pont, 4 lepattanó, 9,65 VAL)
Pushtavar (8,29 pont, 3,41 lepattanó, 10,24 VAL)

2018-01-27 20:32 (160464)
név: wind
Pedig Fanning helyett bőven elférne.
Nem is értem, hogy Fanning hogyan lehet ennyire gyenge a sérülése óta. Az idény első felében ő volt a húzóemberünk, most meg, mint egy vakegér.
A csapatnak grat a győzelemért!
Előzmény: redandblack (160462)


2018-01-24 20:22 (160432)
név: wind
Akkor lesz csak tétje, ha nyerünk Litvániában és az Alba pedig Törökországban.
Előzmény: Owen (160431)


2018-01-24 20:12 (160430)
név: wind
Nyögvenyelős volt...de a győzelem fontos volt! Örülök Wright visszatérésének.
Grat a csapatnak!

2018-01-22 21:50 (160402)
név: wind
Megmondom őszintén én tartottam a Sopron elleni meccstől.
Amilyen kétarcú a csapatunk, félő volt, hogy esetleg betlizük.
Szóval azért én nem becsülném le a játékosok teljesítményét, egy "... a Sopron egyébként igaz" véleménnyel az utolsó Sopron ellen sem, mert megvertek minket ott, aztán győztek a MAFC ellen és a Szolnokot is megszorongatták.
Előzmény: spiritknight (160399)


2018-01-20 18:49 (160358)
név: wind
Ha pontosan dobjuk a triplákat, akkor az assziszt száma is növekszik. ;)
Summa-summárum...ilyen jó kezdést ebben az idényben nem láttam. Az új irányító (ha nem hülyül meg stb...), akkor nagy fogás.
Előzmény: vargabee (160357)


2018-01-19 20:37 (160349)
név: wind
Logikus lépés.
Koch (sajnos) nem ütötte meg egy közepesen képzett magyar szintjét sem. Gondolom nem túl sok pénzért járt be Németújvárról Körmendre, de légiós helyet nem volt érdemes rá pazarolni
Előzmény: krstic (160348)


2018-01-17 20:38 (160308)
név: wind
Vérbeli irányító(k) és palánk alatt jól dolgozó, megbízható(nem terror és akrobata)centerek nélkül nehéz ezt a játékot magas színvonalon művelni.
A csapat totál ki van facsarva, kétséges az, hogy a három frontot érdemes volt-e bevállalni.
Szenvedés volt a meccs az utolsó 6-7 percet leszámítva.
Az eredmény csalóka, mert az Alba a végén már csak bohóckodott.
Nem tudom, hogy az új irányító képes lesz-e valamiféle fazont adni a játékunknak, de nagy szükség lenne rá.
Hát majd meglátjuk....

2018-01-17 17:34 (160292)
név: wind
Digi2 linkem nincs, de a FIBA youtube oldalán tudod nézni a meccset:
http://www.youtube.com/watch?v=MUtVdtWzvZI
Előzmény: josef (160291)


2018-01-15 21:34 (160236)
név: wind
Rákérdezhetek??
Ki lesz az új irányító?? Ne tartsátok már vissza magatokban! :)

2018-01-13 19:55 (160144)
név: wind
Ilyen büntetőaránnyal (9/20) kész csoda, hogy nyertünk.
Halász ismét jól játszott...a többiek...hááát...hagyjuk. Hortinál fakezűbb és minimál mozgású játékost ritkán látni. :(
No mindegy...a győzelem volt a lényeg most.

2018-01-13 10:35 (160115)
név: wind
Szerintem nem lenne rossz döntés Pavlicevicet idehozni.
Potocnik játékosa volt az Olimpia Ljubljanában, és akkor bajnokok is lettek. :)
Amúgy szerintem jó játékos, nem rajta múlt, hogy a tavalyi Szolnok szar volt. (14,5 pont/mérk, 17 VAL/ mérk)
Jól nyomta a monenegrói válogatottban is az őszi EB-n.
Forrófejű persze, mind általában a délszlávok, de azt is tudjuk jól, hogy nem szeretnek veszíteni és ezer fokon égnek.
Szóval én nem bánnám... :)

2018-01-08 21:31 (160008)
név: wind
Igazából nem értem, hogy miért fanyalognak egyesek...
Most ez az Adria kupa fontos meccs volt????? Őszintén???
Sokkal inkább a belső feszültséget, meg frusztrációt kell kezelni, minthogy egy ilyen tingli-tangli meccsen rágódni. Ez most a helyzetünkben egy jó edzőmeccs volt...

2018-01-07 15:54 (159967)
név: wind
Nem tudom pontosan hogyan zajlik ez, de mintha rémlene egy olyan kitétel, hogy amennyiben nemzetközi kupában szerepel egy csapat, akkor jóval alacsonyabb a 6. játékosnak az engedély kiváltása. Tudja ezt valaki pontosan??

Örülök, hogy Potocnik folytatja, remélem a háttérben minden gond megoldódik, mert még így sem állunk rosszul, sőt...

Előzmény: tommy (159965)


2018-01-06 19:51 (159919)
név: wind
Csakhogy itt nem felajánlotta a lemondását Potocnik, hanem konkrétan lemondott.

A csapatnak grat, bár a játéktól nem voltam elájulva, de most a győzelem volt az elsődleges
Előzmény: balldontlie (159913)


2018-01-04 09:26 (159784)
név: wind
Szerintem összetett okai vannak a mostani összeomlásunknak. Megpróbálom összeszedni, ahogyan én látom, a meccsek, a némi háttérinfó, a nyilatkozatok, és egyes gesztusok alapján.

1. Először is, azt ki lehet jelenteni, hogy nem zseniket igazoltunk idén. Sokkal szerényebb képességű légiósokat sikerült idehozni. Gyanítom, hogy nem voltak drágák, hiszen több közülük rookie. Ez önmagában még nem lenne tragédia, de, ha megbomlik a csapategység, akkor már az egyéni képességekkel nem rúgunk labdába. Fanning talán még az, akiben meglenne a spiritusz, de sérülése óta nulla. Wright nem irányító, Davis, Tuoyó néha-néha megvillan, de egyik sem stabil formájú játékos. Hollins az, aki jó munkásember módjára dolgozik, vele nincs is gond. Halász játéka talány nekem, gyanítom ez a Pécsen megszokotthoz képest gyorsabb játék, magasabb elvárások egyelőre sok neki. Bán Tibor szerintem méltatlanul keveset játszik. Hajtós küzdő játékos, több játékidőd kaphatna.

2. Sok a meccs, sok a sérülés. Az elején még jónak találtam, hogy három fronton próbálunk helytállni. Gondolom az Alpok-Adria indulást azért vállaltuk be, hogy legyenek nemzetközi meccseink, ha netán az Európa Kupa nem jön össze. Koch igazolása is elsősorban a nemzetközi meccsek miatt történt. (amúgy teljesen felesleges légiós, mert semmit nem tudott a csapathoz hozzátenni) Aztán hirtelen mindhárom front a nyakunkba szakadt, (bár az Adria kupát a fiatalokra terveztük ), amit még bírtunk is egy ideig, de november végére már látszott, hogy sok ez nekünk. A játékosok fejben elfáradtak, fásultakká váltak, sokat hibáztak. Bár szerencsével még nyertünk néhány meccset (pl Szolnok, Szeged), de az látszott, hogy kipukkant a lufi. Szerintem a sokáig második helyen lévő csapatunk (sőt voltunk elsők is) helyezése és őszi eredményei csalókák voltak, sokan elhittük, hogy ez egy igen jó csapat.

3. Amit észrevettem az utóbbi időben, az a taktika és a játékrendszer megváltozása, főleg a védekezésben. Az év eleji, klasszikus emberfogás, és zónázás jobban ment. A mostani nagyon rosszul fest, - főleg valamilyen furcsa zónázás során – ahol a magas emberek (Davis, Tuoyo, Horti, Csorvási)) vannak elől és hadonásznak az ellenfél egyes és kettes játékosai előtt, míg a palánk alatt az alacsonyabb játékosaink próbálják zavarni az ellenfél magas embereit, de ez nem megy. (iszonyú sok mismatch szituáció és támadólepattanó az ellenfélnek) Nem tudom, hogy mi az oka, hogy megváltoztatta Potocnik a védekezés rendszerét (lehet, hogy a sok sérült), de ez láthatólag nem megy és emiatt szétesett a játékunk. A játékosok közt és az edző közt is látni feszültséget. Legjobban, vagy leglátványosabban Fanning esetében. Gyanítom, hogy a liberó helyett más szerepet kapott a csapaton belül és ez meg is látszik a duzzogásain. Azt gondolom, hogy kéne cserélni játékosokat, kettőt mindenképpen. Egy jó irányítóra szükségünk van, aki tud bontani, hármast is dobni és még 6-7 asszisztot is ki tud osztani. Amolyan Perry típusú irányító jó lenne.  Fanning, ha nem tud változni, akkor neki is menni kéne.

4. Innentől az Alpok-Adria kupára az ifit küldeném ki, néhány cserepados játékosunkkal. Ezzel a demoralizált csapattal elengedném az Európa Kupát is, mert, ha belefeszülünk sem tudunk továbbmenni szerintem. A bajnokságra és a hazai kupára kéne koncentrálni, mert nagyon megéghetünk ott is, ha nem változtatunk. Talán még nem késő, és talán még anyagilag is bírjuk.

2017-12-10 20:54 (159302)
név: wind
21 pontnál azt hittem nagy zakót adunk a Kecskemétnek, de a szokásos hülyeségeink (rutintalanságunk?)miatt szoros lett a vége. Nagyon sok volt az eladott, elvesztett labdánk. A statisztikát megnéztem... 16 (!!!) eladott lasztink volt. Ez nagyon sok.
A harmadik negyed vége mindent vitt, amikor az utolsó 10 másodpercben kaptunk 5 pontot. :)
Mindegy...a lényeg, hogy megvan a győzelem és gratula a fiúknak!! :))

2017-11-19 21:17 (159093)
név: wind
https://www.mediaklikk.hu/video/kosarlabda-kozvetites-ferfi-kosarlabda-nb-i-egis-kormend-szolnoki-olaj-kk-merkozes/
Előzmény: kimye (159086)


2017-11-16 12:57 (159052)
név: wind
Nem tudom miért vannak kiakadva többen is a tegnapi meccs miatt.
Továbbjutottunk a csoportból a múlt héten, innentől kezdve az utolsó két meccs csak formalitás. A csoportelsőség sem jelent semmi előnyt, hiszen újabb négyes csoportot fognak alakítani a továbbjutott csapatok.
A tegnapi meccs csak egy kirándulással egybekötött laza edzőmeccs volt, ahol senki sem sérült le.
A fontos meccs vasárnap lesz... :)

2017-11-13 12:31 (158994)
név: wind
Szerintem is elszúrta Doktor, hogy elment Egerszegre, hiába nyilatkozta legutóbb a zalai újságnak, hogy jól érzi magát, meg hogy magyarul folynak az edzéseken az utasítások, meg milyen fasza haver Mohácsi, Szöszi, meg a többi. Alig játszik Benczénél, most, hogy Kinney érkezett még kevesebbet fog. Amíg a ZTE eredménykényszerben játszik a nagyon rossz kezdésük után, addig nem nagyon jut levegő a pályán Doktornak.
Azt hiszem egy kicsit türelmetlen volt itt, vagy önmagát értékelte egy kissé túl, ahelyett, hogy fog összeszorít és küzd tovább.
Előzmény: acélszív (158991)


2017-10-25 12:45 (158721)
név: wind
Ezért lát olyan jól a pályán! :)
Előzmény: rokob (158719)


2017-10-18 19:15 (158583)
név: wind
Az első félidő után HIHETELEN! :))
Megkövetem magam...

2017-10-18 18:11 (158559)
név: wind
Azt hiszem, hogy ennyi meccs után elmondhatjuk, hogy Fanning (talán még Wright) kivételével madarakat fogtunk a légiósokkal. Rengeteg a hiba, az eladott labda, a fakezű dobások tömkelege részükről. Egyáltalán nem látok fantáziát a csapatban. Az első meccsek során a relatíve gyengébb ellenfeleknél ez nem jött ki olyan vészesen, de a MAFC, a Kaposvár, vagy itt az első félidő alapján csalódott vagyok.
Bocs, ha negatív voltam, de meccsek óta rossz nézni a játékunkat.

bejegyzés 1 - 50 ( összes : 654 ) időrend: -> korábbi 604 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /