Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 135 ) időrend: -> korábbi 85 bejegyzés
2020-08-02 09:31 (174356)
név: tommy
Volt néhány napja ez a hosszabb bejegyzésem, amiben 4 kockázatot soroltam fel. Mócsán érkezésével a 2. és 3. pont ezzel gyakorlatilag kilőve.

Róla egyébként annyit, hogy a videók alapján tényleg jó védőjátékos, a pontjai nagy százalékát pedig inkább triplából szerzi. A helyzeteket egyébként meg tudja magának csinálni, nem feltétlenül kell kiszolgálni. Ezt ha valahol, akkor az NCAA-ben megtanulhatta. Az egy év kihagyás azért nem szerencsés. De ha emlékeim nem csalnak, Dillard is így érkezett, ráadásul szezon közepén, amikor mindenki más már játékban volt, és nem voltak különösebb gondok ezzel.

A 2018-2019-es szezonban (ez volt az utolsó aktív szezonja) az Idaho State 274. volt a 353-as egyetemi rangsorban, Mócsán pedig a csapata 2. legjobb pontszerzője:
https://www.sports-reference.com/cbb/schools/idaho-state/2019.html#all_totals

Jah, és van egy highlight is a youtube-on, ha valakit érdekel.
https://www.youtube.com/watch?v=ygxpVqvtykU

Előzmény: tommy (174316)


2020-07-28 15:55 (174320)
név: tommy
Ok, jogos. Legközelebb figyelek erre.
Előzmény: EgisKormend (174319)


2020-07-28 13:07 (174316)
név: tommy
Szerintem nehéz még besorolni megunkat is (annak ellenére, hogy kész a keret), hát még más csapatokat.
Bizonytalansági tényezők vannak, amik könnyen jól elsülhetnek. Viszont benne van a kockázat, azokban a dolgokban, amikor olyannal próbálkozunk, ami még nem volt, vagy amit még nem csinált valaki soha. Én most 4 ilyent látok.

1. Zsiga
Sosem volt még vezetőedző, ez egy teljesen új helyzet. Alapvetően nem tudjuk még biztosan, hogy milyenek a képességei és a tudása.

2.Alsóposztok
Így, hogy 2 kicsi néger + Fepu van, azért jelentős felelősség és elvárás hárul a Németh/Takács/Martinez trióra. Az elmúlt években a 3 néger légiós mögött/mellett Fepu volt az a negyedik mezőnyember, aki stabilan hozta a 8-10 pontos átlagot a közösbe. Mivel csak két légiós lesz, Fepu "feljebb lépett", ezért az ő vagy a hiányzó 3. légiós pontjait valakinek pótolni kellene.
Tehát olyant várunk a felsorolt 3 fiatal valamelyikétől, ami eddig még nem sikerült. Ebben a helyzetben ugyanis nem lesz elég az elmúlt 10 év szokásos
felállása: bejövök lelkesen répázni, rádobom a kötelezően elvárt egy-két (sokszor fájdalmas) távolit, meg néha-néha beesik egy-két pont. Ebben a helyzetben ugyanis pontokat kell termelni, ezt azért háromszor húzzuk alá.

3. Mosely
Az elején kicsit bizonytalan voltam vele kapcsolatban. Három teljes meccsét megnézve most már értem, miért igazoltuk. Okos, higgadt, mindenes. Jó kezű, tud védelmet is bontani és biztos védőjátékosnak tűnik. Ő azonban egy 35 perces 8 pontos játékos volt a csapatában. (Ez a pontszám a karriercsúcsa).
Itt azért többet kell majd vállalni és egy kicsit "önzőbbnek lennie". Meglátjuk. Ettől a ponttól tartok egyelőre a legkevésbé.

4. Williams
Itt is három teljes meccsét megtekintve (nem feltétlenül a Toma weboldalára linkelt csúcsmeccseit), azért nem olyan kisimult az arc, mintha Varnado maradt volna. A tévedés jogát fenntartva, de finoman szólva sem tűnik jó védőnek. Az a 10 lepattanó valahogy összejött meccsenként, de ha azt kéne eldönteni, hogy úgy helyezkedik és ugrik érte mint Taylor, vagy mint Csorvási tanár úr, akkor inkább az utóbbihoz áll közelebb.
Olyan típusú játékos, amilyent egyébként vártam. Egy megoldóember, akinek ha odaadod a labdát, biztos hogy fog vele valamit kezdeni. A hatékonyság lesz a kérdés, mert például a triplákat Kastrati önbizalmával szórja (meccsenként 7-et ráver), meglehetősen rossz eredményességgel. Ezt szerintem csökkenteni kell nála. Támadásban amiben kifejezetten jónak tűnik, az az egy-egyezés, a gyűrű felé történő megindulás. Arra azért lehet építeni. Lesz munka a sráccal, és jó esélyt látok rá, hogy ő lesz az a csapatban, aki a legtöbb ideges felhördülést fogja okozni a nézők között (vagy a mindigón). :)

Összességében így látom most magunkat. Bizakodó vagyok, de semmi esetre sem mernék tippelni a helyezésünket illetően.

2020-06-10 20:56 (174086)
név: tommy
Nos hát elkezdődött a légióskeresés. Ez mindig izgalmas időszak.
A beharangozott 4 légiós meglátásom szerint az alábbi posztokra érkezik:

1: klasszikus irányítót várok, több éves európai tapasztalattal. Mivel idén is láthattuk, hogy nem elég egy irányítani tudó ember, ezért jön még mellé az 1-2-es kombó, hogy előbbi sérülése vagy pihentetése idején legyen még egy irányítani tudó ember a keretben.
1-2: a már bejelentett Mosley. Mivel sok lesz a rutintalan, (megszeppent?) fiatal, ezért is indokolt, hogy két labdabiztos, kiszolgálásban is erős játékos legyen a keretben, aki helyzetbe hozza az ifjakat.
4-5: mivel Tóth, Balogh és még akár Filipovic? személyében bőven van lassabb, csak ötösben használható magasember, ezért olyan légiós center kell, aki lefelé is tud játszani, ha előbbiek is pályán vannak. Reményeink szerint talán valóban Taylor lesz ez a személy.
3: írhattam volna 3-4-es kombót is. Ide olyan hármast képzelek, aki tud védelmet bontani, de a 200 méteres magasságával vészhelyzetben négyesben is használható, hogy Durázi sérülékenysége miatt ne legyünk meglőve az egy szem 4/5-ös légióssal, aki szintén inkább ötös lesz. Kastrati vagy Budimir féle játékos, csak remélhetőleg négerben (és jobb kivitelben). Kevés van belőle a piacon, így ezt lesz a legnehezebb kiválasztani. Szinte biztosan lesz valamilyen hiányossága, vagy fakezű vagy hülye vagy sérülékeny. Ha nem fakezű, akkor labdát vezetni nem fog tudni :) Remélem kb. augusztusig kivárunk vele, ha addig 150 "jó lenne már valami bejelentés" komment jön is a vendégkönyvbe.

A végére pedig egy kérdés, amit egy jól informált ember igazán megválaszolhatna. Normál időkben is július végén szoktak szállingózni a légiósok, most pedig amikor legendásan szegények vagyunk, június elején bejelentünk egy újoncot. Minden jel szerint a világ sok más pontján hozzánk hasonlóan kevesebb légiósban gondolkodnak majd, a piacon lévő játékosok száma azonban nem fog csökkenni. Ennek következtében pedig valószínűleg diszkont áron lehet majd magasabb polcról játékosokat hozni (pl. még tavaly nyár végén is a horogra akadt egy bundesligás irányító, mi lesz akkor idén). Semmi bajom a ma bejelentett sráccal, nem tűnik rossznak, de hűde extrának sem. Mi indokolja azt, hogy őt ennyire akartuk? Vagy miért akartunk ennyire gyorsan légióst?

2020-05-28 22:54 (173960)
név: tommy
Már előre bocsánat a hozzászólásért, de kiprovokáljátok.
Mégis mi a francért kéne elengednünk Martinezt? Egy olyan szezon előtt, ahol pont a fiatalokra akarunk alapozni. Ralf 3 meccsen kapott szerepet idén a felnőtteknél bajnokin, ezalatt 8,7 perc alatt 4,3 pontot átlagolt. Ebből kettő bíztató volt, az Alba meccs pedig nagyon gyenge. Így összességében megelőlegezhető talán a "reményteljes" jelző.

A posztján nem Durázi van, hanem Oroszi, tehát őt fogjuk nézni, ha távozik. Oroszival kapcsolatban négy dolog jut eszembe: 1. bújócska, 2. egyből továbbpassz 3. nincs leütés és 4. az üres triplából a gyenge dobószázalék. (évek óta) Én ebben nem látok fantáziát.

Másrészt pedig nagy dirrel-durral le lett nyilatkozva, hogy ne higgyen senki a bb1-nek, Martinez nem megy sehová, mert még 3 éves szerződése van, szóval hiába a Gumi ármány, nix ugribugri. Természetesen ha hülyét akarunk csinálni magunkból, akkor persze engedjük nyugodtan.

2020-05-09 21:16 (173821)
név: tommy
Alább egy interjú Vinkóval. Volt néhány érdekes mondata, ami minket is érinthet.

https://tripladupla.podbean.com/e/43-resz-vinko-laszlo/
kb 48:10-nél a szóban forgó rész.

"5 klub van abban a helyzetben, hogy lát a jövőjéből valamennyit.
...
A másik 9 klub még várja, hogy lássa, láthassa a lehetőségeit és utána tud nekikezdeni a csapatépítésnek. Tegyem hozzá, nagyon nem irigylem őket."

Arról nincs szó, hogy melyik lehet az az 5 csapat, de az eddigi igazolások alapján feltételezhető, hogy: ASE, ALBA, Falco, DEAC, Szolnok. Reméljük hamarosan nálunk is tisztulnak majd a dolgok.

Illetve egy másik részben megemlíti, hogy a következő szezonban szerinte még inkább fel fog értékelődni az edzők hozzáadott értéke.

Mi tavaly is úgy indultunk, hogy a legjobb 8 a cél, aztán Zollner Fepuval és fiatalokkal is nagyjából stabilan hozta a második helyet (a légióscsere és Tóth érkezése után meg már a Falcót közelítettük). Emiatt van okunk bizakodni, mert véleményem szerint jelenleg nekünk van a legjobb edzőnk a bajnokságban. Továbbá minket az U23-as szabály sem sújt, hiszen Durázival, Némethtel és Takáccsal már az idei szezonban is mondhatni, hogy ennek megfelelően játszottunk. Ezért én reménykedem egy szép szezonban, és abban, hogy ha a légiósválasztás jól sikerül, akkor ott lehetünk az élbolyban.

2020-04-14 22:39 (173685)
név: tommy
Köszönöm szépen. Ezt olvastam is, meg nem is régen volt, így nem tudom miért felejtettem el.

A semmitmondóért meg elnézést kérek tőled, lehet hogy elhamarkodott voltam. Nem akarom fokozni a hülyeségem, csak egy kis magyarázat, hogy miért írtam:

Amikor néztem ezeket a beharangozó videókat, akkor az volt jellemző rájuk, hogy ilyesmi mondatok voltak benne:

"Nagyon komolyan kell vennünk a mérkőzést, mert az XY csapat mindenkire veszélyes, főleg hazai pályán. Nagyon jó játékosaik vannak. Nem szabad, hogy megtévesszen minket a tabellán elfoglalt helyezésük. A saját játékunkat kell játszanunk, és akkor jó esélyünk van, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Biztos parázs mérkőzés lesz, számítunk a szurkolóinkra, akik mindig nagyon jó hangulatot teremtenek."

A tévedésem jogát fenntartom (már csak azért is, mert egy jó ideje már nem nézem őket, így lehet hogy azóta nem ilyenek), de számomra ez közhelypuffogtatás, és semmilyen új INFORMÁCIÓÉRTÉKE nincsen. Bármelyikünk meg tudná írni előre a mondandót, amit aztán a játékos felolvas. Engem ennél még az is jobban érdekelne, hogy kinek mi a kedvenc kajája, vagy milyen zenét hallgatva készül a meccsre meg ilyesmik. Olyan dolog, ami információértékekkel bír egy szurkoló számára. Te tök jól csinálod, hiszen jellemzően konkrét rákérdezéssel próbálsz dolgokat kihúzni, de általában hiába. (És valahol azt is megértem, hogy a játékosok miért nem mondanak vagy mondhatnak többet.) És az is becsülendő, hogy ennyi munkát tolsz ebbe.
Szóval még egyszer bocsánat.

Előzmény: EgisKormend (173684)


2020-04-14 21:31 (173683)
név: tommy
Egy kis interjú-témajavaslat, ha BélaBá ideje valamikor engedi majd:

Az idei és az elmúlt szezonban is -a korábbi évekhez képest- úgy tűnt, hogy hatékonyan sikerült megelőzni a sérüléseket. Ezért talán mondható, hogy enyhe tendenciának kezd tűnni a dolog. (Delas esete ellenére azért merem idesorolni a tavalyi évet is, mert most alapvetően a megelőzhető sérülésekre gondolok, mint például szakadás, izomsérülések, húzódás, rándulás, betegségek stb. A törések is lehetnek megelőzhetők pl. fáradásos törés, de Delasé ilyen értelemben nem volt elkerülhető.)

A tavalyi évet is jól lehoztuk, és az idén is, ha jól emlékszem, talán csak Vardano hagyott ki egy meccset, Kastrati és Németh néhányat, és még Durázi bokájával volt gond nyár végén. (Most azokat a játékosokat vettem figyelembe, akik minimum 5 perces emberek voltak a rotációban.) De nem volt olyan, hogy kulcsember hónapokra lenyekkent, nem volt az, hogy légióst kellett cserélni sérülés miatt, vagy például Zollner (Cizmic-csel és Potocnikkal ellentétben) szinte soha nem "panaszkodott" a meccs előtti BB1-es beharangozóban, hogy valaki sérült lenne és hasonlókra gondolok. Ezek azért mutatnak pozitív előrelépést.

A (költői)kérdés az, hogy ez csak a szerencse vagy van ebben tudatosság?
Ha igen ki(k)nek, minek köszönhető?
Milyen dolgokat teszünk ennek érdekében? (Ha nem akarjuk kiadni a szakmai titkokat, akkor legalább valami olyan semmitmondás legyen, amiket a játékosok tolnak a meccs előtti youtube beharangozókban, mivel szerintem annyit megérdemelnek az érintettek is, hogy nyilvánosan is teret és dicséretet kapjon a munkájuk.)

Köszi!

2020-04-03 10:27 (173600)
név: tommy
Az én csapatom:
1: Toya
2: Németh I.
3: Madison
4. Varnado
5. Delas

csere
1: T. Archie
2: Channels
3: Fepu
4: Vavra
5: Czigler

2020-03-17 18:47 (173473)
név: tommy
Nagyon domináns és egyre jobb volt az idei csapatunk, fájó hogy közbeszólt a járvány.

Az idei sikerek legfőbb letéteményesével (Zollner) kapcsolatban pedig egyből egy párhuzam jutott eszembe:

A valaha volt egyik, ha nem a legjobb Körmenden megfordult légiós sosem lett bajnok nálunk. Úgy hívták, hogy Delmondte Madison. Többször is csak kevésen múlt (Edmondson sérülése, vagy Pakson az ominózus 5. meccses tripla), de végül nem jött össze neki.

A valaha volt egyik legjobb Körmenden megfordult edzőnek, megint nem sikerült bajnoknak lennie. Tavaly Delas sérülése, idén a járvány szólt közbe.

Zollner az a figura, akinél Körmend-kompatibilisebb és jobb edzőt aligha lehetne találni. Ha a közelmúltbeli elődeihez hasonlítjuk, akkor azok előnyeit tökéletesen egyesíti magában. Megvan benne Cizmic modernsége, taktikai érzéke, fizikális és eredményes kosárlabdája, valamint Potocnik azon képessége, hogy jól és bátran használja a magyar játékosokat és a fiatalokat.
Ennek fényében remek hír, hogy jövőre is van szerződésünk vele. Ami azonban még jobb hír lehetne, ha már most azon dolgoznánk, hogy legalább még egy évvel megtoldjuk a jelenlegi kontraktusát.

2020-02-12 19:26 (173126)
név: tommy
Jó ez a friss válogatott keret (a nevek mögött zárójelben a pontátlagok):
Pallaival (0,4), Valerio-Bodonnal (1,4) és Lukács Norberttel (2,8).

Ennek fényében simán elmondhatjuk, hogy Fepu mellett még három válogatott szintű magyarunk van, Durázi (4,9), Németh(3) és Takács(1,8) személyében :)

2020-02-05 12:05 (172992)
név: tommy
Nagyon fontos meccs lesz, mert a múlt heti pécsi után nagyon nem lenne jó 2 vereséggel elmenni az egy hónapos szünetre. Az elég negatívan rányomhatná a bélyegét a felkészülésre. Reméljük a csapat is úgy áll hozzá (annak ellenére hogy van aki fejben már otthon van), mert a félgőz, meg az eszetlenkedés az senki ellen nem fér bele idegenben.
Előzmény: Mörtön (172990)


2020-02-03 08:37 (172952)
név: tommy
1. Kevesen tudják, hogy a magyar kosártársadalomnál, csak a sporik rühellik jobban Tóth Norbit. 5 megmozdulásásból 4 eleve szabálytalan, de neki még azt az ötödiket is rendszeresen megfújják, annyira nincs semmi respektje.

2. Nehezen állnak velünk szóba magyar játékosok, a szenzonban eddig szépen felépített imidzsünket ne romboljuk le. Most minden fiatal megkapja a kiérdemelt perceit: Durázi 10-15, Filipovic 0-5.

Ha idejön a baltás, akkor az ő 10 perce miatt, Durázinak 5, Filipovicnak meg 0 perc fog jutni, aztán jogosan megy majd rólunk országszerte, hogy szavahihetetlenek vagyunk. Nyáron meg megint nem tudunk majd megbízható magyart hozni (pl. Pongó vagy Molnár Marci).

3. Annál szerintem komolyabb klub vagyunk, hogy szemétlerakó legyünk.
Megbukott Körmenden, Szombathelyen és most Szolnokon is. Már az sértő, hogy felmerül a neve nálunk.

4. Ha az ő bére miatt, alsóbb polcról kell választanunk kisnégert, az megint csak hátrányt.

5. A jó csapategységbe nem hiányzik egy szarkeverő.

"Kell még valamit mondanom Ildikó?"


2020-02-01 19:21 (172882)
név: tommy
Az ilyen helyzeteket általában mindenhol inkább megpróbálják kivédekezni. Könnyebb elkerülni a kosarat, mint szerezni egyet végjáték szituációban. Emellett vedd figyelembe azt is, hogy utolsó támadásnál az esetek többségében a magyar bajnokságban a sporik kb. csak kéztörésre fújnak faultot (lásd most sem fújtak 2+1-et, pedig Fepu nagyon kupán verte Pongót ziccer közben). Ha meg még azt megemlítjük, hogy az utolsó negyedben annyira nem ment a támadás, hogy mindössze 11 pontra voltunk képesek, akkor végképp nem indokolja semmi azt, hogy faultolni kellett volna, hogy a végén mi támadjunk. Ráadásul csak 3 faultja volt a Pécsnek.

Tragédia nem történt, eddig sokszor nekünk dobott a gép, most nem jött ki a lépés, ilyen a sport.
Én kicsit örülök ennek a vereségnek (és simán benne van hogy Szegeden is kikaphatunk), mert így legalább nem hisszük el, hogy ebben a formában a szezonból komoly eredmény lehet. Keller nagyon jó lenne, de az még mindig nem oldaná meg a gondjainkat, ami két oldalú:

1. Jelenleg csak Turner tud irányítani (aki az utolsó negyedekre sokszor kipurcan)
2. Nagyon naiv az, aki a körmendi történelem fényében abban bízik, hogy egy kicentizett kerettel le lehet nyomni egy rájátszást. Abban reménykedni, hogy majd nem fog megsérülni légiós az átigazolási szezon után, a múltunk fényében elég merész dolog. Na most ha jön is Keller, de Turner (vagy akár Edwards) esetleges sérülése esetén is úgy fog összedőlni a kártyavár, hogy a tavalyi Delas-sokk semmi volt ahhoz képest.

Mivel azt az ügyvezető nyilatkozta le, hogy ezt a csapatot nem fogják szétrobbantani (vagyis Kastratit kirúgni), ezért a megoldás csak a hatodik légiós (kombó guard) szerződtetésében van. Ha ezt nem lépjük meg, akkor később semmit nem lehet a balszerencsére fogni, hanem csak a saját hülyeségünkre.Előzmény: kadar (172875)


2019-12-13 11:25 (172229)
név: tommy
Sokszor leírtam már, hogy Németh Ákos egy tehetséges, ügyes srác, akiból jó kosaras lehetne. Sajnos lassan 3 éve sem ő, sem a klub nem tud mit kezdeni azzal a helyzettel és mentalitással, amivel pályára lép.
Abszolút kudarckerülő magatartással megy fel, valami olyan érzéssel, hogy csak éljem túl azt az X percet, amíg a pályán kell lennem. Ennek a szöges és körülbelül egyetlen ellentéte az egész jelenlegi körmendi utánpótlásban Takács, aki sikerorinetáltan áll be a nagyokhoz, és élvezi ha a pályán van, aztán leszarja ha hibázott.

Németh szabályosan rosszul van, ha egy üres hármast rá kell dobnia. Fejben teljesen nincsen ott a dobásban, mielőtt elengedné már arra gondol, hogy hogyan fut majd vissza védekezni a lepattanó után. Ugyan ez a ziccernél is. Betör, a labdát vezeti, de mire fel kell emelni, már nem is a dobásra figyel. Voltak itt nagy elemzések meg nyári fejlesztés a dobótechnikáján, szerintem nem ez a fő gond, mentálisan kéne helyre tenni. (Ha lehet még ennyi idő után.)

Ez körülbelül az 5. edző óta így van, szóval az, hogy ezt Zollneren akarod elverni, elég nagy vakvágány.

Zollner nálam a csapat legstabilabb pontja, de erről majd máskor írok, ha már nagyon ki akarjátok rúgatni (ami remélem nem a hétvégi meccs után lesz, mert sajnos az papírforma).
Előzmény: balldontlie (172222)


2019-12-08 15:30 (172144)
név: tommy
Nagyjából igazad van. Azzal a megjegyzéssel, hogy teljesen jó ez a jelenlegi a csapat a 4-6 helyek valamelyikére.
Turner mellől hiányzik még egy megoldóember, akinek oda lehet adni, aztán alkot valamit.
Edwards egy brusztolós atléta, Kastratit meg ismerjük. Küzdős, jól védekező, szerethető csapat ez, akiket nehéz megverni, csak mindenfajta gyilkos ösztön hiányzik belőle. Amikor rá kéne tenni még egy lapáttal, akkor valamelyik esetlenke biztos, hogy elrontja:
Kastrati kilép a vonalon, Edwards emberbe vezeti, Turner elhülyüli, Kastratitól elveszik, Edwards kiejti, valamelyikük kihagyja az üres triplát és így tovább.
Sajnos nem lesz szép, amit a Falco jövő héten csinál majd velünk, mert a mi játékunk pont olyan, amit még az átlagosnál is jobban el fognak verni. Van két extra gyötrőpiócájuk (Curry és Hooker), akiket ráuszíthatnak Turnerre, a többiekben meg sajnos nincs benne, hogy túl sok mindent elkezdjenek az idei Falco védekezés ellen.

Ezt meg a bb1-nek, hátha olvassák:
Valamelyik "szakértőjük" leelemezhetné az oldalon, hogy mi a szakmai koncepció ezekben az idióta kezdőötösökben (pl a tegnapi is), amivel kiállunk. Arra biztos jó, hogy ha az ellenfélnek véletlenül rossz napja lenne, akkor is lendületbe hozzuk őket ilyen 2-10-es kezdésekkel, de hátha van benne valami ráció, amit a magamfajta laikus műkedvelő nem lát.

MTE
Előzmény: Raptor (172143)


2019-11-17 17:34 (171740)
név: tommy
Látom elfogytak az érvek.
De akkor még néhány tény, mert elég ám csak a piros gombra kattintani a név mellett azzal kapcsolatban, hogy ki, mit csinál itt:
Az utóbbi 1 hónapban volt 6 hozzászólásom.
Neked az utóbbi 1 hónapban volt 48 hozzászólásod, amiben körülbelül 35-ben ott van: a center kell, szerkezeti probléma, meg a palánk alatt kifejezések.
Látom, hogy nem alszol jól emiatt, ezért próbáltam kicsit érvelni.
De részemről lezártam.
Előzmény: kendeffy (171739)


2019-11-17 17:13 (171738)
név: tommy
Csak beírtad 42.szer is :)

Az egészből azt felejted ki, hogy az, hogy 4-es posztra Varnadot, 5-ösre meg Taylort hoztuk, az egy tudatos vásárlás volt. Ez volt az alapelképzelés. Az, hogy közben a kampányra beesett Keller, csak egy bónusz volt. Ő ment, így visszaállt minden az eredeti tervre.
Ezért nem értem, miért lovaljátok magatokat ennyire bele abba, hogy ide még mindenáron jön légiós center, akinek már ma itt kéne lenni.

Ráadásul a számok sem indokolják ezt különösebben:
Delas-Csorvási-Hammonds trió meccsenként 32 pont/16 lepattanó átlagban
Taylor-Varnado-Durázi trió meccsenként 35 pont/17 lepattanó átlagban

Úgy érzed, hogy feleslegesen csináljátok a fesztivált?
Előzmény: kendeffy (171737)


2019-11-17 15:25 (171735)
név: tommy
Jos legalább már hetek óta eljutott arra a szintre, ahova a többség centerért verve az asztalt itt még nem.
Hogy a legnagyobb gond az, hogy jelenleg csak egy megoldóember van a csapatban, akinek kritikus helyzetben oda lehet adni a labdát, hogy akkor induljon el a támadás. Edwards (vagy Katrati) lenne a másik.
Érdekes lenne egyszer megnézni, hogy mi lenne, ha egyszer Turnernek lenne mandulagyulladása, de gyanítom ott vallatni lehetne a játékunkkal, amikor a Kastrati/Edwards/Németh trió próbálna szervezni.

Egyébként Zollner fizikális koncepciójába a jelenlegi Edwards a legkevésbé tolerálható elem. Az látszik, hogy alapvetően olyan 5 légióst választott, aki:
1. hajlandó védekezni
2. mágnes van építve az agya, meg a palánk közé, tehát erőszakosan támadja a gyűrűt (még Kastrati is ilyen, több kevesebb sikerrel)

Ez egészen más, mint például a tavalyi "totális Körmend", ahol volt 3 labdaügyes, jó kezű kisember. Én inkább ebben hiszek, itthon ezzel lehet sikert aratni, a tavalyi bajnok Falco is ilyen volt (Perl/Váradi/Govens/Curry gyakorlatilag bármelyik lehet az irányító). Ez körmendi találmány, 2003-ban Putesz jött rá erre, és mi csináltuk meg először Magyarországon.

De akár az idei koncepció is működhet, még Kastratival is, ha a másik 4 légiós hozza a 12-15 pontot. Az idei Edwards azonban nem támadja a gyűrűt, hanem elbújik vagy erőlködik. Ezt nem fogjuk elbírni.

Persze, egy center is elférne, de az nem mehet alacsony légióshely rovására. Ezért ma mindenki nagyon drukkoljon, hogy 6-kor az Adria Ligában a Mornar Bar jól mossa meg a még nyeretlen Zadart, hátha kirúgnak ott minden légióst:)
Előzmény: ramon1964 (171734)


2019-11-05 22:31 (171440)
név: tommy
Ha összehasonlítjuk Turner és Taylor nagyjából megegyező 30-34 perces átlagidejeit, akkor előbbinek azért sokkal nehezebb a helyzete, mert minden támadás rajta megy keresztül. Ő hozza fel a labdát, tőle várják a társak a szervezést, a dinamizmust, a betöréseket, majd abból a kiosztásokat vagy befejezéseket.
Mivel Edwards a meccsek többségén nem igazán vesz le terhet Turnerről azzal, hogy néha kreatívan ő is megoldja, ezért a kicsin brutális mentális és fizikális terhelés van. Pláne, hogy védekezésben sem az a pihengetős fajta.
Nyilván emiatt nála sem véletlen a sok kihagyott ziccer, vagy olykor a túlvállalás, rossz döntés.
Előzmény: kadar (171434)


2019-11-05 19:56 (171432)
név: tommy
Edwards állapotát és Kastrati képességeit látva, a csapágyasra játszatott Turnert nyilván valami gumiszobában kell tartani a meccsek között, mert ha vele valami lesz, megnézhetjük magunkat. Azért az aggasztó, hogy az egész csapatból csak a törpe, meg néha Varnado tud betörni. Nagy kár, hogy Thamesről lecsúsztunk.

Egyébként nagyon szimpatikus társaság az idei. Grat a győzelemhez!

2019-10-31 11:46 (171318)
név: tommy
Erről nem fogok értekezést kezdeni, mert senkit nem akarok bántani, ráadásul Németh Ákost sokakkal ellentétben kifejezetten nagyra tartom, aki azonban egyelőre fejben nem tudja azt kezelni hogy 4. számú opció legyen a mezőnyben. Az 5. ember szereppel teljesen jól elvan. (lásd tavaly is a szezon első fele)

De jól ragadtad meg a lényeget, mert a kérdés az, hogy Németh és Oroszi lesznek az első számú cserék kicsiben, vagy Durázi és Filipovic magason.

Mivel a kosárlabdáról alkotott képememben a játékot alapvetően a mezőnyemberek kreálják, és támadásban is ők tudják inkább jobbá tenni a magasabb játékosokat, mint fordítva, ezért nálam a 3/2 a kicsik javára az optimális szerkezeti elosztás, ami a légiósokat illeti.
Előzmény: spiritknight (171316)


2019-10-31 10:50 (171315)
név: tommy
Azoknak akik már a sokadik hozzászólásban verik az asztalt, meg tényként írogatják, hogy légiós center kell még:
A jelenlegi magyar állományunkat figyelembe véve öngyilkosság lenne két légiós kicsivel menni a világnak. Sokkal nagyobb kockázat, mint a 2 légiós+Durázi+Filipovic magas állomány.

Jellemzően egyébként azok centereznek most, akik tavaly szintén televerték a netes fórumokat, hogy a mindenre alkalmatlan Lajszot már pedig pályára kell küldeni Delas hiányában. Ha őt bevette a gyomrotok, akkor vegye be a fiatalokat is, akik játszani lettek idehozva.


2019-10-05 18:54 (170935)
név: tommy
Kastratival kapcsolatban részemről utoljára:
Gumi jobban tenné, ha nem a Falco légiósait fikázná, hanem megmagyarázná, hogy Körmenden mire gondolt a költő.
A koncepció egyébként az lehetett, hogy a tavalyi döntőbeli sokk után, miután szegény Fepuból -főleg Bruisma- a súly és magasságbeli különbség miatt gulyást csinált a palánk alatt, akartunk egy kisembert, aki a 198-200 centijével magasember kiesése esetén betolható a festékbe. (Ekkor ugye még szóban sem volt Keller érkezése.) Plusz Kastratiról elhittük, hogy jó védő és még irányítani is tud (lásd valamelyik interjúban), ezért a fegyelmezett délszláv és 1-4 poszton is tud játszani felkiáltással leigazoltuk. Az első légiósunk volt, így ez egy nagyon tudatos vásárlás volt, csak úgy benéztük, mint ahogy a válogatottságát.

Mivel két olyan kicsi magyarunk van, akiknek nem a védelem bontása az erőssége, ezért mikor velük van fenn a koszovói, na az az igazán szemet bántó, amit ilyenkor csinál. Erre persze lehet mondani, hogy nem szabad ezt a formációt egyszerre pályára küldeni, de egy meccsen belül is mindig lesz olyan, amikor Turner és Edwards egyszerre pihen, másrészt Turner sérülése esetén lenne csak igazán nagy gond, hogy addig ki irányít. Tavaly erre második opciónak ott volt Bradford Ákoson kívül, aki rövidtávon jó megoldás volt, idén azonban semmi ilyen nincs.

Szerkezeti gond van tehát, másrészt pedig nem fér bele egy olyan légiós kisember, aki úgy vezet labdát, hogy nem tudni mikor fogja elhagyni vagy ellenfélnek passzolni, fakezű, és jó indulattal átlagos védő (egy-egyben sokszor megverik, a tripladobóra nem ér ki időben). Az, hogy fegyelmezett, jól büntetőzik, meg több poszton tud játszani és a remény, hogy fog még egyszer a legjobb Adria-liga formájában játszani, kevés lesz ide.

Emiatt egyébként szerintem kár idegeskedni, mert legkésőbb az első hullámvölgy okozta dührohamnál úgy fogjuk kirúgni, ahogy a légiósokat szoktuk. Csak a győzelmek okozta mámor nem kell, hogy elaltasson olyan értelemben, hogy már rendben vagyunk.


2019-09-04 07:50 (170558)
név: tommy
A kérdést meg lehet fordítani? Mi ebben a titkos?
Pláne azok után, hogy maga a menedzsere beszélt nyilvánosan az országos sajtóban a szerződési feltételekről, illetve hogy mit tartalmaz a körmendi ajánlat. Ezután merült fel a szurkolókban, hogy akkor mi lett a megegyezés.
Az már csak hab a tortán, hogy jött Keller apuka sejtelmes megjegyzése az indexes Alba fórumon, amire burkoltan arra utalt, hogy nem biztos, hogy nem megy ő idén külföldre.
Ha ezek után a klub úgy érzi, hogy nincs mit mondania, az finoman szólva sem korrekt a szurkolók felé.

Előzmény: webmester (170556)


2019-08-31 22:19 (170485)
név: tommy
Az eredmény talán mondható ma másodlagosnak, hiszen nálunk sokat játszottak a fiatalok, a másik oldalról viszont a fújás a legvadabb Alpok-Adria meccseket idézte. Minden tiszteletem a szlovének edzőjének, hogy ezt egész meccsen ilyen higgadtan viselte, csak az utolsó percben szakadt a cérna.

Vardano és Taylor valószínűleg rendben lesz, látszik hogy tudnak kosarazni.
Howard is jól játszott, de nála tipikusan az a meccs volt, ahol szinte minden dobása behullott, ezért szerintem a maiból sok mindent nem lehet az ő esetében levonni. (nem derült ki hogy tud-e betörni, védelmet bontani, irányítani stb.)

A negyedik légiósunk is azt hozta, amire az előzetes pedigréje utalt, és amit a koszovói válogatottban játszott. Nagyon sokat volt pályán és sokat is vállalt. Amikor irányítani próbált, akkor többször 15 másodperces labdapumpálások után a támadóidő lejárta előtt hozzávágta valakihez a labdát, hogy akkor dobd rá. Labdaügyetlen, több esetben elhagyta a labdát, az egyértelmű támadóhibáit nem fújták le, volt hogy besapkázták, egyébként pedig teljesen testidegen a csapatban, és megakasztotta a támadójátékot. védekezésben semmi különlegeset nem mutatott.

Durázi nem sokat játszott, de hajtott keményen, és volt néhány jó megmozdulása. Filipovic jól szállt be, arra a pár percre.

2019-08-07 20:51 (170043)
név: tommy
Írtam az előbb, elvileg 5-ös.
2019-08-07 20:43 (170041)
név: tommy
Ha a nyári szünetben valaki ki van éhezve, itt a Koszovó - Nagy Britannia selejtező meccs Kastratival (5) nézhető:
https://www.youtube.com/watch?v=QiuRAgr7vrk

2019-08-03 23:49 (169968)
név: tommy
Szerintem, mivel Roach 1/2-es, ezért ő posztügyileg Bradfordnak feleltethető meg. Kastrati 2/3, így szemlátomást még az irányítónkat várjuk.:) Ez a logikus, és ha az előző évek koncepcióját nézem, ez tűnik valószínűnek.
(Legalábbis csak remélni tudom, hogy az irányítóposztot nem egy szem újonc combo guardal akarjuk lefedni.)

2019-07-18 22:19 (169754)
név: tommy
Kicsit meglepő igazolás Erjon Kastrati, mondhatnánk úgy is, hogy a szegény ember Berishája:)

Toromant leszámítva nem nagyon volt fehér kisember, aki bevált volna. Katurától Zunigán át Belináig - aki most hirtelen bevillan-, szinte mindegyik idő előtt lett elzavarva, de hogy nem alkotott maradandót senki, az is biztos.

Kiváncsian várom, hogy mit mutat majd, mert ettől még simán lehet jó játékos. A válogatott mutatói például elég meggyőzőek.
Mindenesetre a magyar bajnokság szintjén nehéz jó fehér kisembert hozni.
Ha van például havi 5000-7000 dollárod egy légiós kisemberre, akkor amerikaiból sokkal nagyobb eséllyel nyúlsz bele extrába, mint pl. Perry, Price vagy épp egy Govens. Egy délszláv mezőnyember esetében minimális az esély, hogy extra légióst lehet hozni. Szerintem egy ilyen igazolásnak nagyobb a kockázata, mint egy újonc amcsinak.

A vendégkönyv nagy része mindesetre most megnyugodhat, hiszen évek óta megy a panaszáradat, hogy miért van 5 néger, meg miért nincs délszláv kisember. Hát most van.

Természetesen nagyon drukkolok neki, hiszen most már a mi játékosunk!

2019-07-18 20:49 (169739)
név: tommy
Ez a videó a koszovói válogatottból:

https://m.youtube.com/watch?v=8XygK7eLbdU

2019-07-09 09:55 (169583)
név: tommy
Teljesen egyetértek.

Mindemellett azt azért fontos leszögezni, hogy nincs ok szégyenkezni Körmenden, hiszen ha csak az elmúlt 3-4 évet nézem, akkor adtunk a "közösbe" 4 első osztályú játékost: Golomán, Molnár, Doktor, Németh. Ebből egy válogatott. Ezzel bőven az élbolyban vagyunk a többi csapatokhoz képest.

Kár, hogy belőlük csak egy játszik itthon, pedig a körmendi kosárlabdának az lenne az egyik lényege, hogy a körmendi gyerekek játszanak.

És igen, régen az került a nagycsapat közelébe, aki 30 felett dobált az ifimeccsen. Ma az ittlévők nagy részének tizenakárhány pontos átlaga van az egyébként hulla gyenge, nézhetetlen U20-ban. (Most csak a pontot emeltem ki, de lehetne bőven más tényezőket is.)

Takács Kristófból lehet kosaras, de neki a kora/fizikuma miatt a védekezése még értelmezhetetlen felnőtt szinten, így ha jó százalékkal be is veri az üres hármast, egyelőre nehéz pályán tartani.

Persze, ha aközött kell választani, hogy Lajsz és Kelechi szintű figurákkal büntetnek vagy a 16-17 éves mieink, akkor nincs kérdés hogy kinek kell játszania.

Előzmény: soma (169581)


2019-06-22 20:04 (169292)
név: tommy
Thamest és Delast valóban meg kéne tartani, ha erre van lehetőség.
Thames okos, higgadt légiós. Jó védő, ugyanakkor nem kell félni attól, hogy eszetlen faultokkal kipontozza magát (ala Price). Meccsenként átlag 2,1 beütött hiba mellett is hozza a stabil védekezést. Nem is sérülékeny.
Az idén látszott mennyire nehéz ellenünk védekezni, ha 1-3-ig minden légiós tud védelmet bontani. Erre talán törekszünk jövőre is. Ő az egyik eleme lehetne ennek.
A 4,1 gólpassz sem rossz, annak ellenére, hogy amolyan kombó 1-es.
Ha kap maga mellé egy igazi irányítót, akkor Delassal a pályán egész pofás lehetne a 3 irányítós játékunk :)

Nincs könnyű helyzetben a szakma, mert talán minden idők legjobb körmendi légiósötösét kellene pótolni jövőre.

2019-06-16 13:22 (169104)
név: tommy
Annyiszor leírtad ezt már más fórumokon is (bb1, index), többször bizsergett az ujjam, hogy billentyűt ragadok, de mégse helyes saját játékost ekézni, te kiprovokálod.

Szóval csak röviden Lajszról:
Az egész mozgása, sebessége, reakcióideje olyan a srácnak, mint a kispályás haveri focikon az ötvenes apukáknak. Azon csodálkozom, hogy nem szólt még neki senki, hogy fiam túltoltad a csirke-rizs kombót, most már jó lenne vagy 10 kilót leadni. Pedig még valami erőnléti edzőt is hoztunk elvileg.

A nagyobbik baj, hogy védekezni sem lehet beküldeni, mert a pick&rollokkal szétszivatnának. Csorvási sem a gyorsaságáról híres, de ő legalább elméletben (agyilag) tudja, hogy hol kéne állni és olykor össze is jön neki. Lajsznak sajnos fogalma nincs arról, hogy mikor, hova kéne futkoznia vagy állnia. Ezen nem nagyon tudsz fejleszteni.

A kosárlabda nem csak abból áll, hogy Tóth Norbit kell fogni. Néhány másodperc alatt egy elzárás után már Govenst vagy Perlt kéne lekövetnie lábon.

Ez van sajnos, 7 emberrel kell lenyomni a döntőt.
Előzmény: kendeffy (169092)


2019-06-10 20:46 (168926)
név: tommy
Szerintem két dologra van szüksége a csapatnak:

1. Oltári szurkolásra szerdán. Már a legelejétől, hogy ritmust fogjanak a fiúk, kellően pörögjenek, és nehogy elhiggye a Pécs, hogy meglehet.
(A játékaink megvannak, a dobások nem mennek be és fáradtak a játékosok. Ezen pedig a közönség tud a legjobban segíteni/átlendítani.)

2. Hogy egy szót ne ejtsen senki a Falcoról szerda este 8-ig. Előbb jussunk túl a Pécsen, és ne olyan fantomot üldözzünk, amivel lehet hogy nem is találkozunk. A kupában idén már ráfáztunk. A nagy előregondolkodásban nem kéne eljátszani ugyanezt.

2019-06-01 19:20 (168660)
név: tommy
Balogh Máté ilyen esetben beállhat 5. légiósnak?
2019-05-17 19:47 (168404)
név: tommy
Az utolsó bekezdésnél természetesen a lehetséges visszatérési időpontra gondoltam.
2019-05-17 19:42 (168403)
név: tommy
Nem nagy újdonság, de nehéz ellenfél lesz ez a Sopron.
Elég jól összeálltak és jó szellemű küzdő csapat.
Az ASE elleni hazai meccsüket két hete volt szerencsém látni. A negyedik negyedben Warnernek úgy kiment a bokája, ketten vitték le ölben a pályáról. Sokkal komolyabbnak tűnt, mint Németh Ákos sérülése. Ránézésre úgy tűnt, hogy a srác kidőlt a szezonra. Aztán 3 perc múlva már ismét a pályán volt. Ez talán jól jellemzi a moráljukat, ami most a csapatok körbeveszi.
Lemar és Warner szenzációs játékosok, nem egyszer dobtak ketten 60 pont körül egy meccsen. Erről nekünk is vannak élénk emlékeink. Erre jó volna készülni.

Mindettől függetlenül sokkal jobb a mi csapatunk, ha odatesszük magunkat, akkor nem is kérdés, hogy ki megy tovább.
Viszont ha azt gondoljuk, mint a magyar kupában, hogy rápihenünk a következő ellenfelekre vagy meccsekre, és elég lesz a lötyögés, akkor nagyon meg fogjuk szívni. A mi csapatunk idén bárkit bárhol meg tud verni, ha 100-on pörög, viszont ha nincs hajtás, akkor a középcsapatokkal vagyunk egy szinten.
Bízom abban, hogy a klubnál is mindenki valóban a helyén kezeli a párharcot.

MTE

(Az meg most sem tetszik, hogy Németh Ákos visszatérését nem kommunikáljuk. Úgy tűnik kezdjük megint ezt frusztráló bohóckodást, amit senki nem csinál rajtunk kívül a mezőnyben, és aminek tavaly és idén sem volt még a világon semmi haszna.)

2019-04-24 21:00 (168003)
név: tommy
Azért az figyelemre méltó, hogy Putesz február végén eljön Debrecenből, aztán egyből helyre kerül Berényi, meg úgy a Debreceni kosárlabda is.
Hihetetlen mekkora tanár(súgó) Ő még mindig.

2019-04-22 22:36 (167920)
név: tommy
Zollner egyik nagy mesterműve a Csorvási-kérdés. Kialakított egy olyan - extra besegítéseken alapuló - védekezést, amiben elbírjuk az ő lassabb mozgását. Sőt még Delassal együtt is a pályán tartható. Ez egészen nagy szakmai bravúr.
Ennek talán már csak a következménye, hogy Milán valóban lelkesebb és agilisebb is, mint korábban.
A Falco meccsen egyénbként - nyilván a fáradtság miatt is - a gyűrű területének az uralása, a védőlepattanók szedése nem úgy ment a centereinknek, mint a korábbi meccseken. Ebben van bőven tartalék, hogy Reddic a következő meccsen ne fickándozzon ennyire.

A játékoskeretek alapján továbbra is tartom, hogy csak a harmadikak vagyunk, de a szolnoki sérülések és a Falco kispad miatt bármit elérhetünk. Nagy szerencsénk, hogy a márciusi Falco-verés után nekik könnyű meccseik voltak, és nem rúgták ki ezt a labilis bohócot. Csodálkozom, hogy a játékosok közül még senki nem röhögte pofán valamelyik időkérésénél, amikor toporzékol, a kezét tárogatja, vagy az eredményjelzőre mutatva elemzi a történteket, mint valami szurkoló.
A bajnokság ezen szakaszában már bizonyosan nem fogják leváltani, pedig ez a Falco keret minőségében messze kimagaslik a mezőnyből. Okorn (is), a mi egyik nagy esélyünk.

2019-04-10 22:17 (167677)
név: tommy
Nagyon észnél kell lenni Berényben, nehogy másodszor is megszivassanak minket egy szezonon belül.
Idén a kötelezőkre sokkal nehezebben pörgünk fel, márpedig ez a kirándulás most a kötelezők közé tartozik.
Előzmény: mex63 (167674)


2019-04-10 19:00 (167666)
név: tommy
Pantelicot kiállították, nem lesz ellenünk.

2019-04-09 10:20 (167653)
név: tommy
A legfrissebb beírásokon átsiklottam, közben már feltűnt, hogy ott a válasz.
Elnézést.

2019-04-09 10:16 (167652)
név: tommy
Mikor lesz fennt a paksi meccs a neten?
Előre is köszönöm!

2019-04-04 21:30 (167521)
név: tommy
A Szolnok kvázi kiherélődésével véleményem szerint jó esélyünk van egy nagyon szép szezonra. Semmit nem szabad elkiabálni, mert jó eséllyel már a negyeddöntő sem lesz sétagalopp, ahol egy Dzunicsal felturbózott Paks, vagy még akár az Alba (bár erre pillanatnyilag kevés az esély) is elkaphat bárkit pályahátrányból.

Amit nagyon fontos tudatosítani mindenkinek magában, hogy még fogunk bőven kikapni. Könnyen lehet, hogy már szombaton.
De! És itt jön a legfontosabb rész. Ez egy olyan bajnokság, ahol nincs kiemelkedő csapat. Nekünk viszont olyan Körmend jutott idénre, hogy bárkit képesek vagyunk megverni, még idegenben is.
Ezért ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a végén, a mi szempontunkból a legfontosabb, hogy ne legyen sérülés(ek).
Sokkal fontosabbnak gondolom, hogy a végére is ép maradjon a keretünk, mint azt hogy az első helyről kezdjük a rájátszást.
Csonka kerettel alapszakaszelsőként is kizúghatunk már a negyeddöntőben, viszont teljes kerettel a harmadik helyről is simán lehetünk bajnokok.
Ezért nagyon okosan kell menedzselni a hátralévő időt. Akár még meccset is beáldozni, ha kisebb sérülések vannak, nehogy valaki komolyabban rásérüljön.
A playoff a lényeg, a felsőházi rájátszás egyelőre inkább csak egy fingatórész.

MTE

2019-04-03 20:47 (167489)
név: tommy
Összességében nagyjából kimaxoltuk a mai napot: ledolgozható hátrány + nem sérült meg senki sem.
2019-03-31 17:35 (167463)
név: tommy
Azért afelett sem érdemes átsikalni, hogy a sokat szidott Delas a szezonban már másodszor ette meg a "nagy" Agafonovot. (Ezalatt most alapvetően azt értem, hogy míg a horvát az egymás elleni meccseken az átlagaival megegyező vagy azoknál jobb számokat hozott, addig az ukrán ezeken a meccseken jóval alatta maradt a korábbi teljesítményének.)
Ezt azért emelném ki, mert toronymagasan a legalulértékeltebb játékosunk Delas. Nagyon nagy tanár az egész szezonban. A labda nélküli mozgásai, a gólpasszai, ahogy támadásban helyet csinál a kicsiknek a betörésekhez, a védekezésbeli kisegítései, a higgadtsága, az esze, a kiegyensúlyozott hullámvölgyektől mentes játéka mind-mind nagyon nagy érték a csapatteljesítmény szempontjából. Ez még kibicként is látszik, hozzáértőként pedig csak elképzelni tudom, mekkora élmény lehet elemezni a játékát.
Nyilván vannak gyengéi is (olykor suta dobások vagy a pozíciós játék), de összességében nagy húzás volt a leigazolása.
A négy amerikai közül bárki maradására szerintem nincs esély, viszont az európai játékosok jobban marasztalhatók hazánkban is.
Száz szónak is egy a vége: el tudnám őt nézegetni jövőre is nálunk. (Szigorúan 4 amerikai mellett, mert mellé kellenek a kreatív támadók.)

2019-03-24 17:35 (167401)
név: tommy
Lesz ez még ez így se, nyugi. Ha másért nem, a nagy számok törvénye alapján hamarosan jön majd egy vereség, akkor előjön megint a kertitörpe, a mi Delasunk miért nem Agafanov, nincs irányítónk sem figuránk és hasonlók.
Előzmény: Jay-X (167399)


2019-03-10 11:54 (167153)
név: tommy
Nekem a Falco meccstől két elvárásom van:
- A csapat 40 percig kőkeményen kaparjon. A dumálást meg hanyagoljuk, mert mostanában sokat -sokszor joggal - bírózunk. Évek óta az Arénában van a legnagyobb hazai pálya, ezt az edzőtől és csapattól független idegenbeli mérlegük kiválóan megmutatja.

- Az elmúlt évek után végre legyen egy olyan derbi, ahol nem adjuk meg nekik azt az előnyt, hogy minimum 1 kulcsemberünk hiányzik.

Szóval a jövő heti edzéseken - ha lehet - mindenki csak simogassa a csapattársát!

2019-02-14 20:01 (166811)
név: tommy
A maiban az a legidegesítőbb, hogy a szolnoki meccset látva - Kovács és S. Milosevics is úgy néz ki hosszabb időre kiesett - gyakorlatilag a Falco ölébe hullott a kupaarany. A 6 emberes Szolnoknál bőven erősebbek.


bejegyzés 1 - 50 ( összes : 135 ) időrend: -> korábbi 85 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /