Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 431 ) időrend: -> korábbi 381 bejegyzés
2018-01-13 19:14 (160133)
név: tommy
Büntetés nézni eddig a 3. negyedet.
2018-01-07 16:00 (159971)
név: tommy
Tudtommal a fibás kedvezmény csak az 5. légiós engedélyére vonatkozik; a 6.ra már nem.
Előzmény: wind (159967)


2018-01-07 15:35 (159965)
név: tommy
Technikai kérdés:
Ha esetleg Wright-tal sikerül szerződést bontani, az új iránytónak 6 milla a játékengedélye, addig, amíg Koch itt van (mivel az új ember már 6. légiós lesz)?

Köszi!

2018-01-03 21:34 (159767)
név: tommy
Azért az komoly volt ma is, hogy Potocnik tegnap lenyilatkozza, hogy ma dől el, hogy Wriht tudja-e vállalni a játékot, ma meg bebicegett a csarnokba a mankójával.

Ez nem úgy nézett ki, mint ami 1-2 hét alatt meggyógyul, szóval őt tuti cseréljük.

2017-12-28 22:16 (159583)
név: tommy
Rengeteg gonddal küzdünk, csak néhány közülük:
- Katasztrófa a védekezesésünk az utóbbi meccseken. Ebben valószínűleg a játékosok a fő ludasak, de a mai taktika is...
Ez mi volt ez a zóna? Fenn ugrál a hármasvonal tetején valaki (sokszor a center), aztán két passzból üres hármasokat kapunk. Ma körülbelül 10-szer játszottuk ezt el.
- Szezon kezdete óta megy ez az unszimpatikus folytonos reklamálás, dumálás a játékosaink részéről a jv-k felé, még akkor is, ha tök egyértelmű faultokat ütnek be. Ebben Fanning és Halász jár az élen. Nem lehet rájuk szólni, hogy ezzel álljanak le? Ehhez még edzés sem kell, hogy ebben fejlődjön egy csapat.
- Ebben a nyuszikupában miért erőltetjük a légiósokat? A FIBA kupa bizonytalanság miatt elindultunk, hogy ha nincs továbbjutás, legyen valami. Oké, ez érthető. De arról szólt a fáma, hogy a fiatalok bizonyíthatnak. Én ezt totál úgy képzeltem, hogy nagyjából a Halász, Oroszi, Németh, Bán, Márton Á, Horti, Koch hetes játszik. Ehhez képest nyomjuk az alapcsapatot. Aztán lehet már két éve minden beharangozóban hallgatni a sírást, hogy fáradtak vagyunk.
Ha változott valami a célokban, akkor azt miért nem lehet kommunikálni a szurkolók felé?
- És akkor a következő probléma, a kommunikáció. Itt aztán lehetne sorolni számolatlanul az okosságot. Nem is érdemes nekikezdeni, csak a legfrisebb frusztáló dolgok: mi van Koch szerződésében, ami eredetileg két hónapra köttetett. Most meddig szól, miért nem lehet ezt kommunikálni hivatalosan? Ha lehet kommunikálni, akkor miért felejtik el?
Mi a baja Wrightnak?
- Egyes játékosok teljesítményében nagyon erős romlás állt be őszhöz képest pl. Touyo miért nem védekezik már meccsek óta szinte semmit, holott korábban még ment neki. Fanninget ennyire megviselte a sérülése, hogy elfelejtett kosarazni?
- Sérülések: nagyjából két éve kezdődött probléma, ami korábban nagyon ritkán, extrém esetekben volt jellemző, az hogy a fekete játokosaink folyamatosan lesérülgetnek. Ez valószínűleg nem Körmend specifikus gond, hanem inkább a fokozódó meccsszám lehet az oka, és az, hogy ez már a "chipsen és kólán" felnövő generáció.
Viszont ha már ilyen komoly stáb van, nem fért volna el esetleg valaki helyett egy erőnléti/táplálkozási szakember is a csapatnál? A Falconál például elég komolyan odafigyelnek erre már egy ideje, van is eredménye.
Végül is csak bajnoki helyezések, meg komoly szponzori pénzek múlnak rajta, minek is foglalkozzunk ilyenekkel? Ha meg foglalkozunk, akkor valakit nagyon elő kell venni, mert rém szarul csinálja.
- Bán Tibi kérdéshez meg csak egy gondolat: hiába lelkes, tökös srác, nagyon gyenge képessségű játékos. Még amikor ment a csapatnak, meg volt védekezés, akkor is képes volt 2 perc alatt -10-es plusz-mínusz mutatókat összehozni, annyira nem tud védekezni (amolyan Lakosa szindróma). Vele sajnos nem vagyunk kinnt a vízből. Nem véltelenül nem küldte pályára Potocnik erős csapatok ellen egyszer sem (ma is csak akkor, mikor már eldőlt). Illetve előző állomáshelyein sem sokat játszott.
- Sopronban borzasztó nehéz lesz, mert kötelező győzelem, ha ott sem nyerünk, az már botrány lesz. Reméljük elbírja a terhet a csapat.

Amit én pozitívnak látok:
- A magyar magunk Horti, Csori, Fepu, Ákos kifejezetten jó, és emellett még Halász is használható, feltéve ha fejben helyre teszik a gyereket. (nyár óta nem sikerül, de remélem nem adjuk fel!)
- Hollins és Davis személyében van két kifejezetten szimpatikus, nem extra, de jónak mondható légiósunk.
- Hosszú még a szezon, és ha esetleg csak 4-5. helyen végzünk az alapszakaszban, akkor is lehet javítani a rájátszásban. Idén senki nem tűnik verhetetlennek, még idegenben sem.
- Biztos vagyok benne, hogy az illetékes dolgoznak a főbb problémák megoldásán.

MTE


2017-11-19 20:47 (159090)
név: tommy
Számomra a mai mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy a magyar magunk átment a vizsgán:
egy egylabdás csúcsrangadón is 10 használható játékosunk van (5 légiós, NÉMETH, FEPU, CSORI, HALÁSZ, HORTI).
Óriási dolog, hogy ezzel a tudattal tudunk majd nekimenni a rájátszásnak!

2017-10-19 09:51 (158606)
név: tommy
Azért kicsit egyoladlú így megközelíteni a Tuoyo játékát.

Egy újonc centerről van szó, akit elsősorban védekezni hoztunk (amit egyébként tökéletesen megold).
Való igaz poziciót fogni és abból klasszikus palánknak háttal állva centerkosarat dobni nem igazán tud. Ettől azonban nem kell valakit elásni. Keller sem tud centerezni, mégis 5 éve az az aktuális bajnokcsapat, ahol éppen ő játszik.

Egy újonc játékosnál nem csak az a tanulnivaló, hogy Európában előbb üsd le a labdát, hanem például az is, hogy megismerje az erősségeit, gyengeségeit.

Véleményem szerint támadásban neki a betörésből leosztásokat üresen állva kell betépni, lecsorgókat visszapöcizni, illetve néhány kinti dobást kell vállalni, mivel nem rossz a keze.

Ez azonban tipikusan edzői feladat, kontrollálni hogy kit, mire tudok használni.

Bízom benne, hogy ez az idő előrehaladtával egyre jobb lesz.
Előzmény: spiritknight (158605)


2017-10-02 20:04 (158269)
név: tommy
http://basketball.eurobasket.com/team/Romania/Steaua-CSM-EximBank-Bucuresti/7874?Page=1

Nem tudom jól nézem-e, de nekem úgy tűnik, hogy van 7 légiósuk. Ebből például a litván Runkauskast a Lietuvos Rytas-ból, a szlovén Lapornikot pedig a spanyol Joventut Badalonából igazolták.

Szóval finoman szólva sem a svéd csapat szintje...
Előzmény: kadar (158265)


2017-01-17 19:36 (152818)
név: tommy
Kicsit megkönnyebbültem, hogy nem arról van szó, hogy távozik.
Erre még gondolni is rossz. Reméljük ezt a klubnál is így gondolják, és senki nem fog neki "beszólni" emiatt.
Tökéletes az 5 napos példa, jár neki a szabadság, hogy jogilag ez egy külföldi kosarasra vonatkozik-e, azt nem tudom, de morálisan mindenképpen.

Alapesetben ez nem szabadna, hogy ekkora cirkuszt okozzon, hiszen láttuk már egy párszor idén, hogy 4 légióssal is simán versenyképesek vagyunk.
Arról nem Petty tehet, hogy Gibbset hozták helyettesnek, szóval ezt ne rajta kérje számon senki.
(Egyébként a nyilatkozatokból, közleményekből az jön le, hogy a klubvezetés sem bízik az új srácban, pedig azért légiós és légiós között nem kéne ekkora különbségnek lenni...) Bízzunk benne, hogy holnap bizonyít!

Egyébként roppant kellemetlen helyzet, mert valóban a továbbjutás múlhat ezen a meccsen (pl ha teszem fel kapunk egy 40-es zakót, akkor a legjobb második helyünk is elmehet, ha az utolsó fordulóban a Nanterre nyer Minszben).
Viszont ezen kár rágódni, mert Petty nem fog elmenni, ha "csesztetik" akkor sem, így véleményem szerint jobb türelmesnek lenni (meg ahogy írta már valaki, akár új szerződést ajánlani neki :) )

2017-01-14 19:30 (152666)
név: tommy
Éljen újra a highlight videós légiós korszak, a régi ügynökség támogatásával...
2016-12-04 12:14 (151553)
név: tommy
Nem igazán értem azokat, akik légiós centert akarnak hozni.
Saddlert a mutatott játéka és az eredmények alapján szerintem is cserélni fogjuk, de 1/2-esre (valami Chanells típusú játékosra).
Gondoljatok bele, ha teszem fel Saddler helyett centert hoznánk mi lenne.
Teonnak egyértelműen elég 3 forgatható magasember (ez tavaly Tóth, Dickerson, Duinker volt).
Idén ideális esetben Allen, Csorvási, Loveridge. Ehhez ha jönne egy center, akkor egyértelműen a center, Allen, Loveridge lenne a 2 posztra a 3 forgatott magasemberünk. Csorvásit és Hortit nem is használnák.
Ez esetben a mezőnyposztokon maradna Petty, Smith, Fepu meg néha Loverige. Még ezzel sem lenne olyan nagy probléma, viszont ez esetben a 7 fős rotációnk, 6 fősre csökkenne. Teljesen értelmetlen dolog lenne.

Sajnos úgy tűnik, hogy a a 2 magyar center idehozatala nagy baklövés volt. Kb mintha lenne ugyanarra a posztra 2 Lakosánk. Ha az egyiket használjuk is, a másik gyakorlatilag felesleges.

Én egyébként nem is az ügyetlenkedésben, vagy a ziccerek sokaságában látom a fő problémát náluk.
Teonál a jó védekezés a legfontosabb. Ez rengeteg elváltásra épül, aminek kulcspontja a center. Tavaly nem szerettük igazán Duinkert, de ő abban volt nagy, hogy elváltásnál remekül tudott kisembert védekezni. Nagyon nehezen verték csak meg, vagy dobták át.
Idén viszont a 2 magyar center erre teljesen alkalmatlan. A sebességük forduláskor leginkább egy exkavátorhoz hasonlítható. Teo nem tudja őket sokáig fennt tartani, mert kapjuk a pontokat, amikor az ellenfél centere feljön elzárást adni, nekünk meg el kéne váltani.
Sajnos szerintem ezzel sok mindent idén már nem lehet kezdeni. Ebbe bele kell törődni.(Mivel magyart nem igazán lehet cserélni szezon közben)

Centerben támadásban én ott látom a fő gondot, amikor Loveridge van fenn 4-esben, vagy Allennel vagy Csorvásival. Akkor gyakorlatilag az 5-ös egyedül küzd a körtében, mert Loveridge inkább csak a 3-as vonalon álldigál, így az ellenfél 2 magasembere rá tud duplázni a bentire védekezésben. Ezért szenved már meccsek óta Allen a körtében, mert sokszor tök egyedül küzd a túlerővel. (maximum csak Smith lépked be pozíciót fogni).
Szóval szerintem Loveridge-ot többet kéne bezavarni a palánk alá. :)

Egyébként az teljesen egyértelmű, hogy a játékunk az utolsó 4 meccsen rém gyenge volt (még ha a Sopron meccset hoztuk is).

Kíváncsi lennék, hogy látja a szakma.
Én egyébként biztos Saddlert cserélném, egy jó 1/2-es-re. Ő egy egy eszetlen kamikáze-harcos, aki vagy beront a gyűrű alá vagy hajigál messziről, elég rossz hatékonysággal. Csapatjátékra eddig nem igazán volt alkalmas. Smith is azóta hülye, mióta ő játszik.

2016-10-11 11:59 (150672)
név: tommy
Arra még a legnyagobb kluboknál sem lehet felkészülni, ha sorozatosan hullanak az emberek sérülés miatt.
Ha a tavalyi csapatunkból kiesett volna pl. Tóth Norbi meg Duinker, akkor megnézhettük volna magunkat. Nem estek ki, szóba sem jött hogy szar a szerkezet.
Most kiesett 2 center, sajnos ez van.
Van 5 légiósunk és 3 használható/jó magyar játékosunk. Szerintem tökéletesen lett kialakítva a keret (az elején irányítóban mellélőttek, de Pettyvel ez is megoldódott. A kémia miatt én még aggódom, de az már egy másik történet.)

A Németh vs. Lakosa, Farkas összehasonlításod azért nem állja meg a helyét, mert utóbbiakat használható magyar játékosnak hoztuk (sajnos kiderült hogy nem azok), előbbi meg helyi fiatal, akiből idén szeretnénk használható magyar játékost faragni.
Pont ezt magyarázzák itt sokan, amit nem igazán értesz, hogy a helyi gyerekek helyett ne hozzunk használhatatlan embereket, csak azért, hogy legyen valaki.
Németh nagyjából le tudja azt hozni, amit Lakosa, és ha idén meg később megkapja a lehetőséget, simán lehet belőle egy FEPU szintű játékos.

Előzmény: vargabee (150671)


2016-06-13 13:28 (149466)
név: tommy
Én a meglévő Fepu-Horti kettős mellé, még Molnár Andrást és Eilingsfeldet tartanám használhatónak.
Csorvási remélem csak vicc...
Előzmény: kendeffy (149462)


2016-02-22 22:28 (147373)
név: tommy
Nagyon nagy gratuláció a csapatnak!

Az a törvényszerűség pedig a kupadöntőn is tökéletesen bizonyítást nyert, hogy: Nagyjából tök mindegy mi(ki) van magas posztokon(4-5), ha van egy extra mezőnysorod, azzal Magyarországon bármit elérhetsz. A kisemberek nyerik meg a címeket!

2015-12-14 14:17 (146493)
név: tommy
Közben megoldódott a rejtély:

Az általam linkelt adat is helyes valószínűleg, csak abban még nincsen benne a nyolcadik, egyben utolsó meccse.
Azzal, hogy azon 23 pontot dobott 5,71-ről fel is ugrott 7,9-re a görög statja (pontokban).
Előzmény: meneghin (146492)


2015-12-14 12:28 (146491)
név: tommy
Valami itt nem stimmel szerintem.

http://www.a1basket.gr/2015/11/apollon-patras-released-petty-and-duncan.html

Itt azt írják, hogy idén 7 meccsen 5,71 pont, 2,57 lepatttanó, 1,1 gólpassz volt az átlaga 14 perc alatt.
Előzmény: acélszív (146490)


2015-11-03 20:01 (145955)
név: tommy
Nagy gratula a győzelemhez!
Ma 100%-on pörögtek a fiúk. Az, hogy a játékvezetők engedték a kemény játékot kedvezett az agresszív védekezésünknek. Egészen más ha 9 embert forgatunk, bőven tud pihenni mindenki.
Cizmic ma is nagyon jól forgatta a csapatot (kivéve az utolsó negyedet, amikor Katura ámokfutása alatt a jól játszó Fepu a padon csücsült).
Kár a végéért, pedig könnyen meglehetett volna a jobb egymás elleni.

Hujdurovicról lehet tudni valamit, hogy mikorra épül fel?

2015-08-09 14:57 (144537)
név: tommy
Igen, csak általában ez meg a Lemon típus. Azokkal más gondok vannak...
Előzmény: Theodoros (144536)


2015-08-09 14:41 (144535)
név: tommy
Érthető egyébként, hogy nem lehet mind az 5 légiósunk méregdrága.
Csak mondjuk józan paraszti ésszel én úgy gondolkodnék, hogy az elmúlt évek után az irányítóra (klasszikus 1-es!) költjük a legtöbbet, ehelyett papírforma szerint megint ott lett Tesco gazdaságos megoldás.
Előzmény: Theodoros (144533)


2015-08-09 14:20 (144532)
név: tommy
Ilyeneket mi miért nem igazolunk? :)
Előzmény: Theodoros (144531)


2015-08-09 14:10 (144530)
név: tommy
Köszi a korrekciót!

Igen, ilyesmire gondoltam én is. Vagyis amikor olvassuk egy közleményben, hogy az egyetemi bajnokságban végzősként 16-18-20 pontot átlagolt, akkor nem mindegy, hogy azt a szlovák bajnokságnál is gyengébb konferenciában tette vagy mondjuk egy Adria Liga szintűben.

2015-08-09 13:35 (144526)
név: tommy
Egy kis témafelvetés az offszezonban:

Először is korán kész a csapat, úgy tűnik pénz is van dögivel, és próbálunk figyelni a részletekre is. Ezekért mindenképpen elismerés és köszönet a szakmának és vezetőségnek!

De a légiósokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem a hozzáértő fórumtársak irányába:

Néhány évvel ezelőtt egy szaktekintélytől hallottam, hogy az amerikai játékosoknál ha top 100-as egyetemről hozol légióst, akkor nem igazán tudsz befürödni vele, és várhatóan simán megállja a helyét a magyar bajnokságban.

Nézem a Sopron tegnap igazolt bedobóját ( http://www.bb1.hu/tartalom/cikk/23050_rodney_cooper_lehet_a_sopron_bedoboja), ő az előélete alapján minőségi légiósnak is tűnik. Nemhiába Puteszék igazolták, na... Az Alaba 85. helyen rangsorolt egyetem, ahonnan érkezik.

Na most ha a mi Perrynket és Chanellsünket nézzük, akkor előbbi 296. utóbbi 316.-ként rangsorolt egyetemről érkezik. A 351-ből.( http://www.ncaa.com/rankings/basketball-men/d1/ncaa-mens-basketball-rpi)
Azért érezzük a különbséget?

És évek óta ez megy, hogy gagyi egyetemekről hozzuk a fekete légiósainkat. A kérdésem az lenne, azokhoz a szurkolótársakhoz, akik jobban értik az amerikai kosárlabda működését, hogy ha kőgazdagok vagyunk, akkor miért megy ez évek óta most már? 1. Ez a rangsor dolog butaság, és ennél azért árnyaltabb a kép? 2. Rendszeresen átver az ügynök? 3. Akivel dolgozunk ügynök(ök) eleve kapcsolatban sincs minőségi játékosokkal és erre képes csak? 4. Ennyire nem értünk hozzá?

2015-05-28 14:16 (143939)
név: tommy
Igen. teljesen igazad van. Én az előbb a "3-as csomag" ellen agitáltam, egy nálam is maradhatna kzülük, és az kétségtelenül Popa lenne. Ez lemaradt a végéből.
Előzmény: flimo (143938)


2015-05-28 14:04 (143936)
név: tommy

Én abszolút meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről, de úgy érzem, ha maradnak a honosítottak, akkor nagy célokban ne gondolkodjunk. Elképesztően szimpatikus, jó srác mindegyik, és szomorú az is, hogy Rolli külföldinek számít, de azért 3 légiós helyet ellőni rájuk óriási luxus.

Popadic - Latinovic - Török

vagy

Moore - El-Amin - Kyle Austin

(Most csak leírtam random 3 nevet, a minőségi különbség érzékeltetése céljából.)

Én inkább az utóbbira voksolnék. (Az elvre, nem a nevekre!)

Nagyon bízom abba, hogy jövőre végre sikerül beleválasztani a légiósokba az elmúlt évek szörnyűségei után. Csak abból a megfontolásból ne tartsuk meg őket, hogy mostanában úgyis lúzerek vagyunk külföldiek terén, akkor inkább maradjanak a gyengébb, de biztos emberek.


Természetesen tiszta sor, hogy csapatot kell építeni, fontos a kémia, semmire se megyünk, ha sok az ügyes hülye stb.... De azért ezt a szempontot is érdemes talán mérlegelni.

De mondom, meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről...

Jah, és valóban, az edző most a legfontosabb!

MTE

2015-03-14 21:00 (143193)
név: tommy
Szép volt fiúk!
Biztatóan indul a középszakasz.
A betegeknek/sérülteknek jobbulást!

2015-01-10 20:08 (142125)
név: tommy
Szép volt fiúk!
2014-12-23 22:37 (141939)
név: tommy
Egy igazán megbízható, jó légiósunk volt idén, tőle is megszabadultunk. Remek!
2014-12-21 14:44 (141866)
név: tommy
Szerintem nagyon jól látod. A védekezésünk sajnos nagyon gyenge. Emellett a maguk korlátaival ezek nem rossz játékosok (kivételektől eltekintve).
Én még Tóth Norbit sem szidnám, csak tőle feleslegesen várja bárki, hogy húzóember legyen (hiába kap állítólag egymillát). Ő egy hasznos fogaskerék tudna lenni, egy jól működő rendszerben. (Ahogy az előző csapataiban és a válogatottban is. Húzóember még sehol sem volt. Kár ezt várni tőle.)
Richardsról felesleges írni, de nem tudom megállni. Ő amolyan Chrisitiano Ronaldónak képzeli magát nálunk, kötetlen poszton, gyakorlatilag szabadon kóvályog a pályán, mind támadásban, mind védekezésben. Komolyan, én ha nem látnám, nem hinném el, hogy van olyan center, akinek támadásban nem kell fellépnie elzárást adni. Itt most nem arra a kamu elzárásra kell gondolni, amiket évek óta látunk a centereinktől. Nem, ő már fel sem lép :) Áll a hármas vonalon, vagy lesátoroz a palánk alatt, amiből aztán jönnek azok a „kreatív” belöbbölések felé, amik mindenfajta kosárlabda alapjátékot, és támadáskezdeményt megölnek. Jó példa arra, hogy hogyan építünk le játékosokat ebben a szezonban is, Lemon. Ő megítélésem szerint egy extra védő, aki már kezdi feladni az egészet védekezésben, mert ha Richards embere elzárja, akkor onnantól gyakorlatilag biztos kosár a vége.(Utóbbi be nem segítése vagy fogalmatlansága miatt.)
Csak annyit kérnék, hogy ha jövőre centert keresünk, az ügynöknek vagy nem tudom kinek vetítsünk le egy meccset, amin például Sean Riley, vagy Jeremy Eaton játszik. Köszi!
Burgess? Neki még kaparnia kell a „tucat” jelzőhöz. Perica? Felelős, hogy ezt az egészet hagyja és kialakította. Az eddig látottak alapján egy gyenge edző.

Előzmény: mex63 (141857)


2014-12-03 13:26 (141485)
név: tommy

Kis gondolatébresztőnek:

A 2003-as bajnokcsapatunkban ki volt a nagyon komoly (ezalatt napjainkban sajnos ponterőst értenek errefelé) kezdő és cserecenter? Vagy bármikor, amikor normális kosárlabdát játszottak Körmenden?

Amióta Banks, Shaw, Dies, Rakocevic, Richards féle 20 pontos centereink vannak, azóta lúzerkedünk az alsóház környékén.(Lassú, kiszámítható, körülményes támadójáték, semmitelen csapatvédekezés stb.)

Egy magasembernek a fő feladatai:
- Védekezés, vagyis aki betör a palánk alá, azt leütközi, agyonüti, meggyilkolja;
- Lepattanó;
- A támadások segítése elzárásokkal.
(A pontszerzés csak a bónusz!!)

Évek óta reménykedem, hogy iparos centert hozunk, de hiába. (Sharabidze szerintem idén az lett volna)

A másik szívfájdalmam, hogy szintén sok éve már, a szezon megkezdése előtt kiheréljük magunkat azzal, hogy nem hozunk egy normális IRÁNYÍTÓT. Csak Rujákbandit, boltiszarkát, idegbeteget, vagy ha véletlenül minőségi játékos, akkor közben derül ki róla, hogy 1,2-es kombó, nem igazi 1-es.

A régi körmendi, Putesz féle csapatépítésnek egyébként nagy vonalakban ez volt a lényege: a mezőnyemberekkel verjünk szét mindenkit, a palánk alatt meg legyen kulimunka Vavra Petikkel, Cziglerekkel, Grebenárokkal, Csaplár-Nagyokkal!

Ezt egyébként Putesz nélkül is meg lehetne csinálni (Metelskivel, Occitivel döntőztünk). De hol vagyunk már ettől!? :(

2014-11-27 20:43 (141275)
név: tommy
Arról tud valaki valamit, hogy a Challengben meddig lehet új játékost nevezni?
Nekem az a tippem, hogy már nem. Sajnos lehetséges, hogy emiatt maradhatott (még) Richards, mert nyilván nem akartunk 1 légióssal felállni.

Nem tudok semmit, csak hangosan gondolkodtam. Aki képben van, megoszthatná....

2014-11-25 13:22 (141169)
név: tommy
Természetesen nem ez a probléma gyökere Körmenden, de azért Richards kapcsán elgondolkoztam a légiósválasztás menetével, módjával kapcsolatban.

Itt van ez a srác. Körülbelül 3-5 perc volt a bejelentésekor kiguglizni, hogy 1 egész évet nem igazán húzott ki sehol. Az osztrák edzője még indokolta is az elküldését, mondván: "nem csapatember".
Ennek fényében szerintem már önmagában meglepő, hogy idehozunk egy olyan srácot, aki valószínűleg kiakadna, ha könyvet is kapna a szülinapjára.

Ilyen felszínes elemzésig azonban csak a szurkoló jut el.

Az én képzetem szerint - ötletem sincs, hogyan megy ez ilyenkor- a Minimális szakma a következő:
Az illetékesek beszereznek legalább 2-3 teljes mérkőzésfelvételt, és egészében megnézik a jelöltet. (Laikus becslésem szerint max. nettó 8 munkaóra.)
Ebből valószínűleg a jelen esetben is körvonalazódhatott volna, hogy amit nyerünk vele a réven, azt elvesztjük a vámon.

Amennyibe ilyen minimális elemzés sincsen meg, - márpedig az elmúlt évek alapján néha így tűnik - az olyan szintű önsorsrontás, amiben szerény véleményem szerint a jövőben változtatni kellene.

2014-11-17 19:55 (140924)
név: tommy
Holnap meccsnap.
A magam részéről nagy izgalommal várom. Nálam az idei év trollkodása lehet kosárlabdában, ha megverjük a Tartut:)
Külföldön mindenki csak pislogna, hogy milyen bika a mennyei, hogy a tökutolsó veretlenül hozza le az első kört a Challenge-ben.:D

Szóval let's go!

2014-10-24 12:07 (139984)
név: tommy
A pontdobással valószínűleg nem lesz gond az átlagai alapján.

Ami aggasztó lehet:

"San Antonio Spurs’ 2010 NBA draftee, Ryan Richards and BC Zepter Vienna have mutually agreed to part ways according to the team’s head coach Andrea Maghelli. The coach goes on to imply the reason for the parting was because Ryan wasn’t being a team player."

Azért vágták ki 3 napja 5 meccs után a Viennától, mert nem csapatember.

Meglátjuk nálunk mennyire válik be egy újabb Banks/Bell típusú játékos.
Lehet, hogy pont ez kell, hogy azok a kis nüanszok a mi javunkra billenjenek, amik eddig hiányoztak, és ha Tóth Norbira is kisebb figyelem hárul, akkor talán jobban ki tud bontakozni.

Azonban az is benne van a pakliban, hogy dobigál 25 pontokat, mi viszont ugyan úgy kikapunk (vagy még jobban), védekezés pedig szintén nem lesz.

Két olyan meccs jön, amit nyerni kell, ha akarunk valamit idén. Szóval hamar el fog dőlni, hogy a hasznunkra van-e az ilyen típusú játékos, vagy nem. Én legalábbis így látom.

2014-10-12 17:42 (139567)
név: tommy


Nem voltam Kecskeméten, ennek ellenére leírnám a véleményemet.
Sokat töprengek azon, hogy mikor alakulhatott ki Körmenden ez alábbi két érdekes - szerintem rossz - hozzáállás a szurkolókban:
1.
Akárki itt az edző - nekünk sosincs játékunk....
Ez gyakorlatilag évek óta rendszeres és folyamatos megjegyzés itt a vendégkönyvben. (természetesen ezt az esetek nagy részében csak úgy ránézésre, "szemmértéke" alapozva)
Nagyon kíváncsian várnám a neveket, hogy mondjuk az elmúlt 10 évben kinél volt játéka a körmendi csapatnak? A vendégkönyvet olvasva ugyanis Zsebénél, Krivacevicnél, Stahl-nál, Hencseynél, Sabálinál, Marticnál, Mitchellnél csak futkároztunk a pályán.
Ezek közül valóban, volt néhány gyenge edző, de emlékezeteim alapján mindegyikük "regnálása" alatt ment a folyamatos "nincs játékunk". Azért a nagy számok törvénye alapján, egy már csak értett valamit a kosárlabdához, nem?

Ennek alapján most Mitchel az aktuális "bohóc". Azt, hogy milyen edző, azt szerintem még korai megítélni, és az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy azért Ausztriában már bajnok lett. (ahol 5-6 légiósok minimum vannak csapatonként, így azért kell csapatot építeni, nem csak aládraknak egy Szolnokot).

De említhetnénk a magyar bajnokság edzői garnitúrját is. Kiváncsi lennék csak 3 szakemberre, akik közül egyet idehozva elégedett lenne a körmendi közönség? (Putesz nem ér, ő már nem edzősködik)

2.
Játékosok kérdése.
Az is rejtély, hogy mikor jött itt létre az a szurkolói lelkivilág, hogy 2 rosszabb meccs után zavarjunk is el játékost.
Gyakorlatilag évek óta ez megy, hogy toronymagasan vezetjük az egy szezonra jutó légióscsereberét. Szigorúan járulékos haszon nélkül persze.
Jó példa erre a tavalyi év, amikor Moore el lett zavarva, csak mert nem dobott 20 pontot meccsenként.

Most egy a magyarnál sokkal erősebb bajnokságban 14 pontot és 6 lepattanót átlagoló, grúz válogatott center az ügyeletes célpont.
Természetesen ezek a célpontok sosem fogynak el. Következne az utódja, vagy Tóth Norbi, Latinovic stb.


A magam részéről én megköszönöm a vezetésnek, hogy egy jó kis csapatot hozott össze idén Körmenden, és bátorítom arra, hogy tartson ki az elképzelések mellett, és hagyják ezt a keretet együtt dolgozni (bármi is megy a Vendégkönyvben)!!! Türelem, türelem, türelem és hideg fej... ez mostanában a legnagyobb hiánycikk Körmenden!
Előzmény: reddevilsne... (139555)


2014-08-10 23:30 (138493)
név: tommy
Köszi!
Előzmény: zsoltkarolyi (138492)


2014-08-10 22:14 (138489)
név: tommy
A válogatott meccset lehet valahol követni majd? (Netes stream-re gondolok..) Előre is köszönöm a segítséget!
2014-01-05 17:56 (134878)
név: tommy
Hatalmas gratula a csapatnak. Óriási bravúr, pláne Rakocevic nélkül.

Talán most már végleg összeállunk, és megkezdődik a nagy tavaszi hadjárat.

El-Aminnal pedig 5 mecccs / 5 győzelem. Söminek meg több játékidőt!

2014-01-05 10:41 (134802)
név: tommy
Mi vagyunk ma az esélyesek? Ez miből következik?
Előzmény: vargabee (134801)


2013-11-16 21:25 (133672)
név: tommy
Félelmetes a srác. Védekezésben nettó emberhátrány.

A három légiósunk ma igen hasznosan játszott. Talán a két amerikai is elkapja a fonalat.
Gratula a csapatnak a győzelemhez! Nagyot harcoltak a fiúk.
Előzmény: Owen (133671)


2012-12-26 11:07 (127685)
név: tommy
Azért ezt a "Golomonán még túl fiatal" sztorit egyszer majd fejtse ki valaki, ha lementek az ünnepek.
Ha a honlapon lévő adatok helyesek, akkor áprilisban lesz 17.
Tudom Istiék idejében még más idők voltak, de nem kell olyan messzire menni. Például Vojvoda alig 16 évesen első felnőtt szezonjában átlag 8,8 percet játszott 3,5 pontos átlaggal.
Szóval ha akkora tehetség valaki, akkor 16 évesen igen is helyet kell, hogy kiharcoljon magának /ha mást nem néhány percre/, megmutatni, hogy tényleg van benne fantázia. Ebben az esetben a klub nem engedheti meg azt a luxust, hogy elherdáljon egy tehetséget. Nem tudni mire lenne képes a nagyok között, de amíg meg sem próbáljuk, addig nem is fogjuk megtudni.
Előzmény: vargabee (127674)


2012-06-03 12:25 (123016)
név: tommy
Valamiért lemaradt a vége:

Szerintem Bubi pont, hogy jó légiósnak tartja Archie-t, Leslie-t, Thomas-t, vagyis a valóban húzóember, remek irányító képességű, csapatember, nem sztárként beharangozott, 6000 USD-nél olcsóbb exlégiósainkat.
Vagyis egyetért Fepuval. Csak irónikusan fogalmazott:D
Ő úgy gondolja elég volt a Bellek, Banks-ek, Powell-ek világából.
Legalábbis én így értettem.

Előzmény: tommy (123015)


2012-06-03 12:21 (123015)
név: tommy
Szerintem Bubi pont, hogy jó légiósnak tartja Archie-t, Leslie-t, Thomas-t, vagyis a valóban húzóember, remek irányító képességű, csapatember, nem sztárként beharangozott, kb
Előzmény: szasza45 (123014)


2012-02-05 11:43 (118854)
név: tommy
Szerintem Bubi nem erről beszél kizárólag.

A 23 éves szolnoki Sonyák Bécivel(akiből az életben nem lesz Körmend számára használható játékos, esetleg ha valaki úgy gondolja hogy egy ennyidős játékosban még gigabrutál fejlődési potenciál van, az kérem szóljon) aztán bajnokságot lehet nyerni... jó tudom, ő nyeri az edzéseken a félpályás dobóversenyt...:)
Akkor már inkább Sömi játszon/legyen a keretben, ne az oroszrulett menjen, hogy mikor marad ki a keretből.
De mondhatnám a Csapai-Golomán párhuzamot is.
Előzmény: watson (118853)


2011-06-10 20:46 (114616)
név: tommy
Remélem azért a magyar kiszemeltjeink között olyanok is vannak (voltak), mint Grebi, Tóth G., Kinter vagy bárki akinek legalább körmendi kötődése van.
Ehelyett a szerb helyett meg simán jöhetett volna csereirányítónak Kuttor.

Azért remélem a vezetés szeme előtt lebeg még valami olyasmi fogalom, eszme, cél, vallás, életérzés, hogy : KÖRMENDI KOSÁRLABDA.

2011-05-13 19:53 (114283)
név: tommy
Azt nem értem még, hogy Artúrék miért ejakuláltak vagy két percig azon, hogy a kiütött hármasnál adtak 6 pontot az Albának. Ha jó a hármas, akkor is támadhatott volna az Alba utána, akkor is úgyan úgy dobhattak volna utána 3-ast, akkor miért 6 pontos?
Emellett a Szolnoknak a két 4 pontos fosa is komolytalan volt, amikor dobtak egy kosarat, fújtak az Albára még egy faultot, és újra jöhettek, majd kosár megint.

2011-05-13 19:34 (114279)
név: tommy
Hát itt a 4. negyedben, már nem hagyják védekezni az Albát. Ha csak levegőt vesz valaki, már fault.
Előzmény: mte1987 (114277)


2011-05-13 19:28 (114276)
név: tommy
Keller 5 faultjából 3 vicc volt. De amit most támadónak fújtak Hangának Horváth ellen, az is tipikus védőfault volt.
2011-05-08 13:06 (114164)
név: tommy
Tegnap Putesz a sportklubon se volt ellene, sőt kifejezetten dicsérte.
Nem hiszem, hogy azért, mert őt is megvették kilóra, vagy mert nem nézné a válogatott érdekét.
A válogatott szempontjából ez most olyan korszak, hogy fontos a pillanatnyi eredmény, kell a marketing, most dől majd el, hogy melyik sportág mennyi milliárdot kap majd a 2/3-os kánaánból.
Persze, hogy ez főleg a Szolnok érdeke, meg megy a mutyi, de én most arról beszélek, hogy azt az egy helyet érdemes nekünk is betölteni, erre Trotternél jobb fekát jelenleg nem tudok. (pl. a díszbohóc Clarck tényleg viccesen mutatna egy nemzeti csapatban).
A válogatottban meg amúgy is gyengén állunk irányítóilag, tavaly Fodor Marcival a kezdőben tolta a válogatott, azért remélem azt midnenki elismeri, hogy kettejük között nem kis minőségi különbség van.
Hanga 2-es lesz, Isti szerintem biztosan nem vállalja(meg amúgy sem irányító lsd. Körmend).
Marcihoz jöhet Simon Zsuzsi és Wittmann.
Ruják és Kovács azért bőven mögöttük van még, szóval előlük nehezen venné el a helyet.
Szóval én nem fogok a kardomba dőlni, ha Trotter a Fodor, Simon, Wittmann trióból valamelyiket kiszorítja.

Előzmény: Bubi_ (114162)


2011-05-08 12:25 (114160)
név: tommy
Nem válna olyanná mint a kézilabda, mert 1 azaz egy honosított játékos engedélyezett. Ahogy szinte az összes többi válogatott kihasználja ezt a lehetőséget. Egy spanyol kosárlabda válogatott se lett nevetséges attól, hogy él ezzel a lehetőséggel, úgyanúgy a magyar se lesz az.
Előzmény: fix36 (114158)


2011-05-08 10:45 (114156)
név: tommy
Bubi bácsi nagyon megragadta a lényeget, a Körmenddel kapcsolatban. Respect.
Maximálisan egyetértek.

A másik téma Trotter. Én úgy gondolom rá szükség van. Nem jók a "gyüttmentek" ez tény, de egy klaszis gyüttmentet még elbír egy 12-es keret.(ahogy a körmendi kosálabda is néhány légióst). Pláne, ha az a legfontosabb poszton, irányítóban játszik.
Előzmény: Bubi_ (114153)


bejegyzés 1 - 50 ( összes : 431 ) időrend: -> korábbi 381 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /