Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 121 ) időrend: -> korábbi 71 bejegyzés
2019-12-13 11:25 (172229)
név: tommy
Sokszor leírtam már, hogy Németh Ákos egy tehetséges, ügyes srác, akiból jó kosaras lehetne. Sajnos lassan 3 éve sem ő, sem a klub nem tud mit kezdeni azzal a helyzettel és mentalitással, amivel pályára lép.
Abszolút kudarckerülő magatartással megy fel, valami olyan érzéssel, hogy csak éljem túl azt az X percet, amíg a pályán kell lennem. Ennek a szöges és körülbelül egyetlen ellentéte az egész jelenlegi körmendi utánpótlásban Takács, aki sikerorinetáltan áll be a nagyokhoz, és élvezi ha a pályán van, aztán leszarja ha hibázott.

Németh szabályosan rosszul van, ha egy üres hármast rá kell dobnia. Fejben teljesen nincsen ott a dobásban, mielőtt elengedné már arra gondol, hogy hogyan fut majd vissza védekezni a lepattanó után. Ugyan ez a ziccernél is. Betör, a labdát vezeti, de mire fel kell emelni, már nem is a dobásra figyel. Voltak itt nagy elemzések meg nyári fejlesztés a dobótechnikáján, szerintem nem ez a fő gond, mentálisan kéne helyre tenni. (Ha lehet még ennyi idő után.)

Ez körülbelül az 5. edző óta így van, szóval az, hogy ezt Zollneren akarod elverni, elég nagy vakvágány.

Zollner nálam a csapat legstabilabb pontja, de erről majd máskor írok, ha már nagyon ki akarjátok rúgatni (ami remélem nem a hétvégi meccs után lesz, mert sajnos az papírforma).
Előzmény: balldontlie (172222)


2019-12-08 15:30 (172144)
név: tommy
Nagyjából igazad van. Azzal a megjegyzéssel, hogy teljesen jó ez a jelenlegi a csapat a 4-6 helyek valamelyikére.
Turner mellől hiányzik még egy megoldóember, akinek oda lehet adni, aztán alkot valamit.
Edwards egy brusztolós atléta, Kastratit meg ismerjük. Küzdős, jól védekező, szerethető csapat ez, akiket nehéz megverni, csak mindenfajta gyilkos ösztön hiányzik belőle. Amikor rá kéne tenni még egy lapáttal, akkor valamelyik esetlenke biztos, hogy elrontja:
Kastrati kilép a vonalon, Edwards emberbe vezeti, Turner elhülyüli, Kastratitól elveszik, Edwards kiejti, valamelyikük kihagyja az üres triplát és így tovább.
Sajnos nem lesz szép, amit a Falco jövő héten csinál majd velünk, mert a mi játékunk pont olyan, amit még az átlagosnál is jobban el fognak verni. Van két extra gyötrőpiócájuk (Curry és Hooker), akiket ráuszíthatnak Turnerre, a többiekben meg sajnos nincs benne, hogy túl sok mindent elkezdjenek az idei Falco védekezés ellen.

Ezt meg a bb1-nek, hátha olvassák:
Valamelyik "szakértőjük" leelemezhetné az oldalon, hogy mi a szakmai koncepció ezekben az idióta kezdőötösökben (pl a tegnapi is), amivel kiállunk. Arra biztos jó, hogy ha az ellenfélnek véletlenül rossz napja lenne, akkor is lendületbe hozzuk őket ilyen 2-10-es kezdésekkel, de hátha van benne valami ráció, amit a magamfajta laikus műkedvelő nem lát.

MTE
Előzmény: Raptor (172143)


2019-11-17 17:34 (171740)
név: tommy
Látom elfogytak az érvek.
De akkor még néhány tény, mert elég ám csak a piros gombra kattintani a név mellett azzal kapcsolatban, hogy ki, mit csinál itt:
Az utóbbi 1 hónapban volt 6 hozzászólásom.
Neked az utóbbi 1 hónapban volt 48 hozzászólásod, amiben körülbelül 35-ben ott van: a center kell, szerkezeti probléma, meg a palánk alatt kifejezések.
Látom, hogy nem alszol jól emiatt, ezért próbáltam kicsit érvelni.
De részemről lezártam.
Előzmény: kendeffy (171739)


2019-11-17 17:13 (171738)
név: tommy
Csak beírtad 42.szer is :)

Az egészből azt felejted ki, hogy az, hogy 4-es posztra Varnadot, 5-ösre meg Taylort hoztuk, az egy tudatos vásárlás volt. Ez volt az alapelképzelés. Az, hogy közben a kampányra beesett Keller, csak egy bónusz volt. Ő ment, így visszaállt minden az eredeti tervre.
Ezért nem értem, miért lovaljátok magatokat ennyire bele abba, hogy ide még mindenáron jön légiós center, akinek már ma itt kéne lenni.

Ráadásul a számok sem indokolják ezt különösebben:
Delas-Csorvási-Hammonds trió meccsenként 32 pont/16 lepattanó átlagban
Taylor-Varnado-Durázi trió meccsenként 35 pont/17 lepattanó átlagban

Úgy érzed, hogy feleslegesen csináljátok a fesztivált?
Előzmény: kendeffy (171737)


2019-11-17 15:25 (171735)
név: tommy
Jos legalább már hetek óta eljutott arra a szintre, ahova a többség centerért verve az asztalt itt még nem.
Hogy a legnagyobb gond az, hogy jelenleg csak egy megoldóember van a csapatban, akinek kritikus helyzetben oda lehet adni a labdát, hogy akkor induljon el a támadás. Edwards (vagy Katrati) lenne a másik.
Érdekes lenne egyszer megnézni, hogy mi lenne, ha egyszer Turnernek lenne mandulagyulladása, de gyanítom ott vallatni lehetne a játékunkkal, amikor a Kastrati/Edwards/Németh trió próbálna szervezni.

Egyébként Zollner fizikális koncepciójába a jelenlegi Edwards a legkevésbé tolerálható elem. Az látszik, hogy alapvetően olyan 5 légióst választott, aki:
1. hajlandó védekezni
2. mágnes van építve az agya, meg a palánk közé, tehát erőszakosan támadja a gyűrűt (még Kastrati is ilyen, több kevesebb sikerrel)

Ez egészen más, mint például a tavalyi "totális Körmend", ahol volt 3 labdaügyes, jó kezű kisember. Én inkább ebben hiszek, itthon ezzel lehet sikert aratni, a tavalyi bajnok Falco is ilyen volt (Perl/Váradi/Govens/Curry gyakorlatilag bármelyik lehet az irányító). Ez körmendi találmány, 2003-ban Putesz jött rá erre, és mi csináltuk meg először Magyarországon.

De akár az idei koncepció is működhet, még Kastratival is, ha a másik 4 légiós hozza a 12-15 pontot. Az idei Edwards azonban nem támadja a gyűrűt, hanem elbújik vagy erőlködik. Ezt nem fogjuk elbírni.

Persze, egy center is elférne, de az nem mehet alacsony légióshely rovására. Ezért ma mindenki nagyon drukkoljon, hogy 6-kor az Adria Ligában a Mornar Bar jól mossa meg a még nyeretlen Zadart, hátha kirúgnak ott minden légióst:)
Előzmény: ramon1964 (171734)


2019-11-05 22:31 (171440)
név: tommy
Ha összehasonlítjuk Turner és Taylor nagyjából megegyező 30-34 perces átlagidejeit, akkor előbbinek azért sokkal nehezebb a helyzete, mert minden támadás rajta megy keresztül. Ő hozza fel a labdát, tőle várják a társak a szervezést, a dinamizmust, a betöréseket, majd abból a kiosztásokat vagy befejezéseket.
Mivel Edwards a meccsek többségén nem igazán vesz le terhet Turnerről azzal, hogy néha kreatívan ő is megoldja, ezért a kicsin brutális mentális és fizikális terhelés van. Pláne, hogy védekezésben sem az a pihengetős fajta.
Nyilván emiatt nála sem véletlen a sok kihagyott ziccer, vagy olykor a túlvállalás, rossz döntés.
Előzmény: kadar (171434)


2019-11-05 19:56 (171432)
név: tommy
Edwards állapotát és Kastrati képességeit látva, a csapágyasra játszatott Turnert nyilván valami gumiszobában kell tartani a meccsek között, mert ha vele valami lesz, megnézhetjük magunkat. Azért az aggasztó, hogy az egész csapatból csak a törpe, meg néha Varnado tud betörni. Nagy kár, hogy Thamesről lecsúsztunk.

Egyébként nagyon szimpatikus társaság az idei. Grat a győzelemhez!

2019-10-31 11:46 (171318)
név: tommy
Erről nem fogok értekezést kezdeni, mert senkit nem akarok bántani, ráadásul Németh Ákost sokakkal ellentétben kifejezetten nagyra tartom, aki azonban egyelőre fejben nem tudja azt kezelni hogy 4. számú opció legyen a mezőnyben. Az 5. ember szereppel teljesen jól elvan. (lásd tavaly is a szezon első fele)

De jól ragadtad meg a lényeget, mert a kérdés az, hogy Németh és Oroszi lesznek az első számú cserék kicsiben, vagy Durázi és Filipovic magason.

Mivel a kosárlabdáról alkotott képememben a játékot alapvetően a mezőnyemberek kreálják, és támadásban is ők tudják inkább jobbá tenni a magasabb játékosokat, mint fordítva, ezért nálam a 3/2 a kicsik javára az optimális szerkezeti elosztás, ami a légiósokat illeti.
Előzmény: spiritknight (171316)


2019-10-31 10:50 (171315)
név: tommy
Azoknak akik már a sokadik hozzászólásban verik az asztalt, meg tényként írogatják, hogy légiós center kell még:
A jelenlegi magyar állományunkat figyelembe véve öngyilkosság lenne két légiós kicsivel menni a világnak. Sokkal nagyobb kockázat, mint a 2 légiós+Durázi+Filipovic magas állomány.

Jellemzően egyébként azok centereznek most, akik tavaly szintén televerték a netes fórumokat, hogy a mindenre alkalmatlan Lajszot már pedig pályára kell küldeni Delas hiányában. Ha őt bevette a gyomrotok, akkor vegye be a fiatalokat is, akik játszani lettek idehozva.


2019-10-05 18:54 (170935)
név: tommy
Kastratival kapcsolatban részemről utoljára:
Gumi jobban tenné, ha nem a Falco légiósait fikázná, hanem megmagyarázná, hogy Körmenden mire gondolt a költő.
A koncepció egyébként az lehetett, hogy a tavalyi döntőbeli sokk után, miután szegény Fepuból -főleg Bruisma- a súly és magasságbeli különbség miatt gulyást csinált a palánk alatt, akartunk egy kisembert, aki a 198-200 centijével magasember kiesése esetén betolható a festékbe. (Ekkor ugye még szóban sem volt Keller érkezése.) Plusz Kastratiról elhittük, hogy jó védő és még irányítani is tud (lásd valamelyik interjúban), ezért a fegyelmezett délszláv és 1-4 poszton is tud játszani felkiáltással leigazoltuk. Az első légiósunk volt, így ez egy nagyon tudatos vásárlás volt, csak úgy benéztük, mint ahogy a válogatottságát.

Mivel két olyan kicsi magyarunk van, akiknek nem a védelem bontása az erőssége, ezért mikor velük van fenn a koszovói, na az az igazán szemet bántó, amit ilyenkor csinál. Erre persze lehet mondani, hogy nem szabad ezt a formációt egyszerre pályára küldeni, de egy meccsen belül is mindig lesz olyan, amikor Turner és Edwards egyszerre pihen, másrészt Turner sérülése esetén lenne csak igazán nagy gond, hogy addig ki irányít. Tavaly erre második opciónak ott volt Bradford Ákoson kívül, aki rövidtávon jó megoldás volt, idén azonban semmi ilyen nincs.

Szerkezeti gond van tehát, másrészt pedig nem fér bele egy olyan légiós kisember, aki úgy vezet labdát, hogy nem tudni mikor fogja elhagyni vagy ellenfélnek passzolni, fakezű, és jó indulattal átlagos védő (egy-egyben sokszor megverik, a tripladobóra nem ér ki időben). Az, hogy fegyelmezett, jól büntetőzik, meg több poszton tud játszani és a remény, hogy fog még egyszer a legjobb Adria-liga formájában játszani, kevés lesz ide.

Emiatt egyébként szerintem kár idegeskedni, mert legkésőbb az első hullámvölgy okozta dührohamnál úgy fogjuk kirúgni, ahogy a légiósokat szoktuk. Csak a győzelmek okozta mámor nem kell, hogy elaltasson olyan értelemben, hogy már rendben vagyunk.


2019-09-04 07:50 (170558)
név: tommy
A kérdést meg lehet fordítani? Mi ebben a titkos?
Pláne azok után, hogy maga a menedzsere beszélt nyilvánosan az országos sajtóban a szerződési feltételekről, illetve hogy mit tartalmaz a körmendi ajánlat. Ezután merült fel a szurkolókban, hogy akkor mi lett a megegyezés.
Az már csak hab a tortán, hogy jött Keller apuka sejtelmes megjegyzése az indexes Alba fórumon, amire burkoltan arra utalt, hogy nem biztos, hogy nem megy ő idén külföldre.
Ha ezek után a klub úgy érzi, hogy nincs mit mondania, az finoman szólva sem korrekt a szurkolók felé.

Előzmény: webmester (170556)


2019-08-31 22:19 (170485)
név: tommy
Az eredmény talán mondható ma másodlagosnak, hiszen nálunk sokat játszottak a fiatalok, a másik oldalról viszont a fújás a legvadabb Alpok-Adria meccseket idézte. Minden tiszteletem a szlovének edzőjének, hogy ezt egész meccsen ilyen higgadtan viselte, csak az utolsó percben szakadt a cérna.

Vardano és Taylor valószínűleg rendben lesz, látszik hogy tudnak kosarazni.
Howard is jól játszott, de nála tipikusan az a meccs volt, ahol szinte minden dobása behullott, ezért szerintem a maiból sok mindent nem lehet az ő esetében levonni. (nem derült ki hogy tud-e betörni, védelmet bontani, irányítani stb.)

A negyedik légiósunk is azt hozta, amire az előzetes pedigréje utalt, és amit a koszovói válogatottban játszott. Nagyon sokat volt pályán és sokat is vállalt. Amikor irányítani próbált, akkor többször 15 másodperces labdapumpálások után a támadóidő lejárta előtt hozzávágta valakihez a labdát, hogy akkor dobd rá. Labdaügyetlen, több esetben elhagyta a labdát, az egyértelmű támadóhibáit nem fújták le, volt hogy besapkázták, egyébként pedig teljesen testidegen a csapatban, és megakasztotta a támadójátékot. védekezésben semmi különlegeset nem mutatott.

Durázi nem sokat játszott, de hajtott keményen, és volt néhány jó megmozdulása. Filipovic jól szállt be, arra a pár percre.

2019-08-07 20:51 (170043)
név: tommy
Írtam az előbb, elvileg 5-ös.
2019-08-07 20:43 (170041)
név: tommy
Ha a nyári szünetben valaki ki van éhezve, itt a Koszovó - Nagy Britannia selejtező meccs Kastratival (5) nézhető:
https://www.youtube.com/watch?v=QiuRAgr7vrk

2019-08-03 23:49 (169968)
név: tommy
Szerintem, mivel Roach 1/2-es, ezért ő posztügyileg Bradfordnak feleltethető meg. Kastrati 2/3, így szemlátomást még az irányítónkat várjuk.:) Ez a logikus, és ha az előző évek koncepcióját nézem, ez tűnik valószínűnek.
(Legalábbis csak remélni tudom, hogy az irányítóposztot nem egy szem újonc combo guardal akarjuk lefedni.)

2019-07-18 22:19 (169754)
név: tommy
Kicsit meglepő igazolás Erjon Kastrati, mondhatnánk úgy is, hogy a szegény ember Berishája:)

Toromant leszámítva nem nagyon volt fehér kisember, aki bevált volna. Katurától Zunigán át Belináig - aki most hirtelen bevillan-, szinte mindegyik idő előtt lett elzavarva, de hogy nem alkotott maradandót senki, az is biztos.

Kiváncsian várom, hogy mit mutat majd, mert ettől még simán lehet jó játékos. A válogatott mutatói például elég meggyőzőek.
Mindenesetre a magyar bajnokság szintjén nehéz jó fehér kisembert hozni.
Ha van például havi 5000-7000 dollárod egy légiós kisemberre, akkor amerikaiból sokkal nagyobb eséllyel nyúlsz bele extrába, mint pl. Perry, Price vagy épp egy Govens. Egy délszláv mezőnyember esetében minimális az esély, hogy extra légióst lehet hozni. Szerintem egy ilyen igazolásnak nagyobb a kockázata, mint egy újonc amcsinak.

A vendégkönyv nagy része mindesetre most megnyugodhat, hiszen évek óta megy a panaszáradat, hogy miért van 5 néger, meg miért nincs délszláv kisember. Hát most van.

Természetesen nagyon drukkolok neki, hiszen most már a mi játékosunk!

2019-07-18 20:49 (169739)
név: tommy
Ez a videó a koszovói válogatottból:

https://m.youtube.com/watch?v=8XygK7eLbdU

2019-07-09 09:55 (169583)
név: tommy
Teljesen egyetértek.

Mindemellett azt azért fontos leszögezni, hogy nincs ok szégyenkezni Körmenden, hiszen ha csak az elmúlt 3-4 évet nézem, akkor adtunk a "közösbe" 4 első osztályú játékost: Golomán, Molnár, Doktor, Németh. Ebből egy válogatott. Ezzel bőven az élbolyban vagyunk a többi csapatokhoz képest.

Kár, hogy belőlük csak egy játszik itthon, pedig a körmendi kosárlabdának az lenne az egyik lényege, hogy a körmendi gyerekek játszanak.

És igen, régen az került a nagycsapat közelébe, aki 30 felett dobált az ifimeccsen. Ma az ittlévők nagy részének tizenakárhány pontos átlaga van az egyébként hulla gyenge, nézhetetlen U20-ban. (Most csak a pontot emeltem ki, de lehetne bőven más tényezőket is.)

Takács Kristófból lehet kosaras, de neki a kora/fizikuma miatt a védekezése még értelmezhetetlen felnőtt szinten, így ha jó százalékkal be is veri az üres hármast, egyelőre nehéz pályán tartani.

Persze, ha aközött kell választani, hogy Lajsz és Kelechi szintű figurákkal büntetnek vagy a 16-17 éves mieink, akkor nincs kérdés hogy kinek kell játszania.

Előzmény: soma (169581)


2019-06-22 20:04 (169292)
név: tommy
Thamest és Delast valóban meg kéne tartani, ha erre van lehetőség.
Thames okos, higgadt légiós. Jó védő, ugyanakkor nem kell félni attól, hogy eszetlen faultokkal kipontozza magát (ala Price). Meccsenként átlag 2,1 beütött hiba mellett is hozza a stabil védekezést. Nem is sérülékeny.
Az idén látszott mennyire nehéz ellenünk védekezni, ha 1-3-ig minden légiós tud védelmet bontani. Erre talán törekszünk jövőre is. Ő az egyik eleme lehetne ennek.
A 4,1 gólpassz sem rossz, annak ellenére, hogy amolyan kombó 1-es.
Ha kap maga mellé egy igazi irányítót, akkor Delassal a pályán egész pofás lehetne a 3 irányítós játékunk :)

Nincs könnyű helyzetben a szakma, mert talán minden idők legjobb körmendi légiósötösét kellene pótolni jövőre.

2019-06-16 13:22 (169104)
név: tommy
Annyiszor leírtad ezt már más fórumokon is (bb1, index), többször bizsergett az ujjam, hogy billentyűt ragadok, de mégse helyes saját játékost ekézni, te kiprovokálod.

Szóval csak röviden Lajszról:
Az egész mozgása, sebessége, reakcióideje olyan a srácnak, mint a kispályás haveri focikon az ötvenes apukáknak. Azon csodálkozom, hogy nem szólt még neki senki, hogy fiam túltoltad a csirke-rizs kombót, most már jó lenne vagy 10 kilót leadni. Pedig még valami erőnléti edzőt is hoztunk elvileg.

A nagyobbik baj, hogy védekezni sem lehet beküldeni, mert a pick&rollokkal szétszivatnának. Csorvási sem a gyorsaságáról híres, de ő legalább elméletben (agyilag) tudja, hogy hol kéne állni és olykor össze is jön neki. Lajsznak sajnos fogalma nincs arról, hogy mikor, hova kéne futkoznia vagy állnia. Ezen nem nagyon tudsz fejleszteni.

A kosárlabda nem csak abból áll, hogy Tóth Norbit kell fogni. Néhány másodperc alatt egy elzárás után már Govenst vagy Perlt kéne lekövetnie lábon.

Ez van sajnos, 7 emberrel kell lenyomni a döntőt.
Előzmény: kendeffy (169092)


2019-06-10 20:46 (168926)
név: tommy
Szerintem két dologra van szüksége a csapatnak:

1. Oltári szurkolásra szerdán. Már a legelejétől, hogy ritmust fogjanak a fiúk, kellően pörögjenek, és nehogy elhiggye a Pécs, hogy meglehet.
(A játékaink megvannak, a dobások nem mennek be és fáradtak a játékosok. Ezen pedig a közönség tud a legjobban segíteni/átlendítani.)

2. Hogy egy szót ne ejtsen senki a Falcoról szerda este 8-ig. Előbb jussunk túl a Pécsen, és ne olyan fantomot üldözzünk, amivel lehet hogy nem is találkozunk. A kupában idén már ráfáztunk. A nagy előregondolkodásban nem kéne eljátszani ugyanezt.

2019-06-01 19:20 (168660)
név: tommy
Balogh Máté ilyen esetben beállhat 5. légiósnak?
2019-05-17 19:47 (168404)
név: tommy
Az utolsó bekezdésnél természetesen a lehetséges visszatérési időpontra gondoltam.
2019-05-17 19:42 (168403)
név: tommy
Nem nagy újdonság, de nehéz ellenfél lesz ez a Sopron.
Elég jól összeálltak és jó szellemű küzdő csapat.
Az ASE elleni hazai meccsüket két hete volt szerencsém látni. A negyedik negyedben Warnernek úgy kiment a bokája, ketten vitték le ölben a pályáról. Sokkal komolyabbnak tűnt, mint Németh Ákos sérülése. Ránézésre úgy tűnt, hogy a srác kidőlt a szezonra. Aztán 3 perc múlva már ismét a pályán volt. Ez talán jól jellemzi a moráljukat, ami most a csapatok körbeveszi.
Lemar és Warner szenzációs játékosok, nem egyszer dobtak ketten 60 pont körül egy meccsen. Erről nekünk is vannak élénk emlékeink. Erre jó volna készülni.

Mindettől függetlenül sokkal jobb a mi csapatunk, ha odatesszük magunkat, akkor nem is kérdés, hogy ki megy tovább.
Viszont ha azt gondoljuk, mint a magyar kupában, hogy rápihenünk a következő ellenfelekre vagy meccsekre, és elég lesz a lötyögés, akkor nagyon meg fogjuk szívni. A mi csapatunk idén bárkit bárhol meg tud verni, ha 100-on pörög, viszont ha nincs hajtás, akkor a középcsapatokkal vagyunk egy szinten.
Bízom abban, hogy a klubnál is mindenki valóban a helyén kezeli a párharcot.

MTE

(Az meg most sem tetszik, hogy Németh Ákos visszatérését nem kommunikáljuk. Úgy tűnik kezdjük megint ezt frusztráló bohóckodást, amit senki nem csinál rajtunk kívül a mezőnyben, és aminek tavaly és idén sem volt még a világon semmi haszna.)

2019-04-24 21:00 (168003)
név: tommy
Azért az figyelemre méltó, hogy Putesz február végén eljön Debrecenből, aztán egyből helyre kerül Berényi, meg úgy a Debreceni kosárlabda is.
Hihetetlen mekkora tanár(súgó) Ő még mindig.

2019-04-22 22:36 (167920)
név: tommy
Zollner egyik nagy mesterműve a Csorvási-kérdés. Kialakított egy olyan - extra besegítéseken alapuló - védekezést, amiben elbírjuk az ő lassabb mozgását. Sőt még Delassal együtt is a pályán tartható. Ez egészen nagy szakmai bravúr.
Ennek talán már csak a következménye, hogy Milán valóban lelkesebb és agilisebb is, mint korábban.
A Falco meccsen egyénbként - nyilván a fáradtság miatt is - a gyűrű területének az uralása, a védőlepattanók szedése nem úgy ment a centereinknek, mint a korábbi meccseken. Ebben van bőven tartalék, hogy Reddic a következő meccsen ne fickándozzon ennyire.

A játékoskeretek alapján továbbra is tartom, hogy csak a harmadikak vagyunk, de a szolnoki sérülések és a Falco kispad miatt bármit elérhetünk. Nagy szerencsénk, hogy a márciusi Falco-verés után nekik könnyű meccseik voltak, és nem rúgták ki ezt a labilis bohócot. Csodálkozom, hogy a játékosok közül még senki nem röhögte pofán valamelyik időkérésénél, amikor toporzékol, a kezét tárogatja, vagy az eredményjelzőre mutatva elemzi a történteket, mint valami szurkoló.
A bajnokság ezen szakaszában már bizonyosan nem fogják leváltani, pedig ez a Falco keret minőségében messze kimagaslik a mezőnyből. Okorn (is), a mi egyik nagy esélyünk.

2019-04-10 22:17 (167677)
név: tommy
Nagyon észnél kell lenni Berényben, nehogy másodszor is megszivassanak minket egy szezonon belül.
Idén a kötelezőkre sokkal nehezebben pörgünk fel, márpedig ez a kirándulás most a kötelezők közé tartozik.
Előzmény: mex63 (167674)


2019-04-10 19:00 (167666)
név: tommy
Pantelicot kiállították, nem lesz ellenünk.

2019-04-09 10:20 (167653)
név: tommy
A legfrissebb beírásokon átsiklottam, közben már feltűnt, hogy ott a válasz.
Elnézést.

2019-04-09 10:16 (167652)
név: tommy
Mikor lesz fennt a paksi meccs a neten?
Előre is köszönöm!

2019-04-04 21:30 (167521)
név: tommy
A Szolnok kvázi kiherélődésével véleményem szerint jó esélyünk van egy nagyon szép szezonra. Semmit nem szabad elkiabálni, mert jó eséllyel már a negyeddöntő sem lesz sétagalopp, ahol egy Dzunicsal felturbózott Paks, vagy még akár az Alba (bár erre pillanatnyilag kevés az esély) is elkaphat bárkit pályahátrányból.

Amit nagyon fontos tudatosítani mindenkinek magában, hogy még fogunk bőven kikapni. Könnyen lehet, hogy már szombaton.
De! És itt jön a legfontosabb rész. Ez egy olyan bajnokság, ahol nincs kiemelkedő csapat. Nekünk viszont olyan Körmend jutott idénre, hogy bárkit képesek vagyunk megverni, még idegenben is.
Ezért ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a végén, a mi szempontunkból a legfontosabb, hogy ne legyen sérülés(ek).
Sokkal fontosabbnak gondolom, hogy a végére is ép maradjon a keretünk, mint azt hogy az első helyről kezdjük a rájátszást.
Csonka kerettel alapszakaszelsőként is kizúghatunk már a negyeddöntőben, viszont teljes kerettel a harmadik helyről is simán lehetünk bajnokok.
Ezért nagyon okosan kell menedzselni a hátralévő időt. Akár még meccset is beáldozni, ha kisebb sérülések vannak, nehogy valaki komolyabban rásérüljön.
A playoff a lényeg, a felsőházi rájátszás egyelőre inkább csak egy fingatórész.

MTE

2019-04-03 20:47 (167489)
név: tommy
Összességében nagyjából kimaxoltuk a mai napot: ledolgozható hátrány + nem sérült meg senki sem.
2019-03-31 17:35 (167463)
név: tommy
Azért afelett sem érdemes átsikalni, hogy a sokat szidott Delas a szezonban már másodszor ette meg a "nagy" Agafonovot. (Ezalatt most alapvetően azt értem, hogy míg a horvát az egymás elleni meccseken az átlagaival megegyező vagy azoknál jobb számokat hozott, addig az ukrán ezeken a meccseken jóval alatta maradt a korábbi teljesítményének.)
Ezt azért emelném ki, mert toronymagasan a legalulértékeltebb játékosunk Delas. Nagyon nagy tanár az egész szezonban. A labda nélküli mozgásai, a gólpasszai, ahogy támadásban helyet csinál a kicsiknek a betörésekhez, a védekezésbeli kisegítései, a higgadtsága, az esze, a kiegyensúlyozott hullámvölgyektől mentes játéka mind-mind nagyon nagy érték a csapatteljesítmény szempontjából. Ez még kibicként is látszik, hozzáértőként pedig csak elképzelni tudom, mekkora élmény lehet elemezni a játékát.
Nyilván vannak gyengéi is (olykor suta dobások vagy a pozíciós játék), de összességében nagy húzás volt a leigazolása.
A négy amerikai közül bárki maradására szerintem nincs esély, viszont az európai játékosok jobban marasztalhatók hazánkban is.
Száz szónak is egy a vége: el tudnám őt nézegetni jövőre is nálunk. (Szigorúan 4 amerikai mellett, mert mellé kellenek a kreatív támadók.)

2019-03-24 17:35 (167401)
név: tommy
Lesz ez még ez így se, nyugi. Ha másért nem, a nagy számok törvénye alapján hamarosan jön majd egy vereség, akkor előjön megint a kertitörpe, a mi Delasunk miért nem Agafanov, nincs irányítónk sem figuránk és hasonlók.
Előzmény: Jay-X (167399)


2019-03-10 11:54 (167153)
név: tommy
Nekem a Falco meccstől két elvárásom van:
- A csapat 40 percig kőkeményen kaparjon. A dumálást meg hanyagoljuk, mert mostanában sokat -sokszor joggal - bírózunk. Évek óta az Arénában van a legnagyobb hazai pálya, ezt az edzőtől és csapattól független idegenbeli mérlegük kiválóan megmutatja.

- Az elmúlt évek után végre legyen egy olyan derbi, ahol nem adjuk meg nekik azt az előnyt, hogy minimum 1 kulcsemberünk hiányzik.

Szóval a jövő heti edzéseken - ha lehet - mindenki csak simogassa a csapattársát!

2019-02-14 20:01 (166811)
név: tommy
A maiban az a legidegesítőbb, hogy a szolnoki meccset látva - Kovács és S. Milosevics is úgy néz ki hosszabb időre kiesett - gyakorlatilag a Falco ölébe hullott a kupaarany. A 6 emberes Szolnoknál bőven erősebbek.


2019-02-14 17:59 (166791)
név: tommy
Nem alkalmatlan és béna senki, hanem nem vettük elég komolyan ezt a meccset.
Néhány felpörgős percet leszámítva, szinte végig azt éreztem, hogy alszunk, alszunk és alszunk.
Ezt jól mutatja a 38-29 re elvesztett lepattanócsata, meg az 56%-os berényi tripladobás.
Ennek nagy részét üresből dobigálták, Czirbus meg Cseh Gyurika szivatott minket a palánk alatt, rengeteg második esélyes bepöcizgetésük is volt.
Az utolsó 2 és fél perc meg az eszetlenség és az elbizakodottság keveréke, amit sikerült lehozni 0-10-re.
Gyalázatos, ahogy védekeztünk ma. Sajnos drága tanulópénz volt, hogy a légiósaink megértsék: ebben a magyar bajnokságban minden meccsen 100%-ot kell adni. Nincs olyan, hogy ezt lehozom valahogy, aztán jöjjön már a következő.

2019-01-26 22:08 (166434)
név: tommy
Sopronban kikapott a Falco és a Szolnok is. Most sajnos mi.
A vereség okát abban látom, hogy Price-nak és Bradfordnak nagyon nem ment.
Előbbi 5/21 -t dobott mezőnyből, utóbbi 0/6-t triplából. Ez, ha csak hangyányival jobb, már nyerünk.
Mindemellett pedig részben róluk, a Lemar-Gordon páros 52 pontot dobott, tehát védekezésben sem hozták magukat.
A szürkék tetejében még jó erősen meglökték a Sopront, amikor kellett. Elég csak a dobott büntetőkre nézni.

Hogy emiatt megint alkalmatlan a fél csapat és az edző, az csak a meccs utáni vendégkönyv rutin.
Már nagyon várom a február 22-t, ami után ünnepélyesen véget ér itt, a kit kell kib..ni című 1023. epizód.

A tábor előtt le a kalappal. Nagyon komolyat szurkoltak ma. A helyszínen úgy tűnt, hogy az ott lévők nem osztják az itteni negatívizmust, és megtapsolták a csapatot.

Zollner jól meccselt, tanárian osztotta le a perceket és az energiát. Szimpatikus, jó csapat ez, csak hagyni kell dolgozni. Sajnos az üreseket nem tudja bedobni a fiúk helyett.

Egyetlen aggályom a szezonnal kapcsolatban, amit már korábban is írtam, ha a két légiós magasemberünk közül, valaki megsérül.
A Csorvási-ballasztot most még többnyire elbírjuk, de ha ő lesz, az egyik kezdő magas, akkor az a meccs bizonyosan bukta. Bízom benne, hogy Price és Bradford átmeneti formahanyatlása nem tereli el a szakma figyelmét arról, hogy hova kell még 6. légiós, ha gondolkodunk ilyenben.
A vezetésnek meg lesz dolga nyáron bőven, amikor magyart kell hozni, mert még egy szezonnak így nem szabad nekimenni.

2019-01-22 20:52 (166344)
név: tommy
Zuhanórepülés alatt arra gondolsz, hogy amíg a ciprusival tavaly március óta az egy szem jászberényi vendéggyőzelmet leszámítva -20 alatt nem nagyon jöttünk haza sehonnan, addig Zollnerrel a Fehérvár, Szolnok, ZTE, Kaposvár idegenbeliket lehoztuk 2/2-vel és többnyire otthontól távol is van tartása a csapatnak?

Az meg, amit írtál a játékunkról...igazából nagyjából mindent szarul csinálunk. Nyilván csak a véletlen műve, hogy még meccseket is nyerünk.

Mi lesz itt, ha jön a többmeccses hullámvölgy?
Előzmény: ramon1964 (166340)


2019-01-05 19:04 (166090)
név: tommy
II. rész.

A bb1-en érdekes volt ma Gumi elemzése. Szerinte mi is bajnokesélyesek vagyunk, viszont egy másik bekezdésnél meg azt mondja: "Egy olyan csapatnál, ahol eredményt kell elérni, az öt légiós mellé legalább három jó magyar kell." Na most nálunk egyelőre inkább 2 van. Vagy ő esetleg már másban gondolkodik? Érdekes mindenesetre.

A jelenlegi csapatunk (Mcneail elküldését feltételezve) szerintem is bajnokesélyes, de csak egy esetben. Ha semmi, de tényleg semmilyen sérülés vagy váratlan körülmény nem jön közbe. Erre viszont valljuk be - pláne Körmenden - gyakorlatilag 0% az esély. Nagyon jó ez a csapat, de most úgy tűnik, hogy egy rájátszás elődöntőben vagy döntőben, ahol sokszor kétnaponta meccs van, nem bírná el egy légiós, de még talán Fepu vagy Csori hiányát sem. Emiatt nem tartom reálisnak egyelőre a döntőesélyt.

Ami ezen változtatna az Golomán érkezése. Akkor az utolsó kocka is helyre kerülne, hiszen pont a négyes poszton hiányos a szerkezet. A bajnoki cím abszolút reális lenne, akárkit is igazol addig Falco.
A másik opció, ami csak enyhítené a dolgot, ha érkezik február végén a hatodik légiós, aminek vitán felül 3/4-es posztú játékosnak kell lennie, hogy bármelyik légiósunk sérülése esetén alsó és magasposztokon is tudjon segíteni. Mert jelenleg egy Delas vagy Hammonds sérülés esetén kuka lenne az egész, két értékelhető magasemberrel, melyből az egyik Csori.

Sikeres évet magunknak, az edző, a magyarjaink, a légiósok fényében nagy lehetőség ez az év Körmenden. Tegyünk meg mindent a hiányzó kockákért!

MTE

2019-01-05 19:00 (166089)
név: tommy
Nem engedi egészben, ezért kettőben.
I. rész.
Kis szubjektív értékelés az alapszakasz felénél:

Légiósok:
Price-Bradford: Kétségkívül a két legjobb, extra, meccset eldönteni képes légiósunk. Mindkettőben bármikor benne van a 20 pont, illetve a képesség, hogy ha szorul a hurok, akkor átlendítsék a csapatot a holtponton.
Külön pozitívum, hogy jól is védekeznek (Bradford extrán), higgadtak, fejben rendben vannak, képesek csapatjátékra. Bradfordnak a magyar bajnokság szintjén nincs gyenge pontja, Price néha eldob egy két feleslegest, de ez bőven belefér. Desonta ha kell zongoracipelő is tud lenni, aki végzi a kulimunkát, ha meg kell, akkor előlép meccsnyerő klasszissá.
Bármelyikük megtartása teljesen esélytelen kategória jövőre. Sokkal erősebb bajnokságban és csapatban a helyük. Nálam ők Channels-McKinney hátvédpáros szintűek.

Hammonds: Ma talán már senki nem akarja elzavarni. Ő is meglepően higgadt, megbízhatóan teszi a dolgát. A triplaszázalékban és a lepattanók tekintetében van még benne tartalék, illetve fejlődési lehetőség.

Delas: sokan keveslik a 10 pontos átlagát. Erre két dolgot lehet mondani: 1. Ha ő nálunk 15-16 pontos center lenne, akkor valószínűleg nem itt, hanem még mindig Euroliga szintű csapatban játszana. 2. Ebbe a Körmendbe egyszerűen nem is férne el ponterősebb center. 90 dobott ponttal a legponterősebb csapat vagyunk az egész mezőnyben. Hova akarunk még többet? Egyszerűen fizikai képtelenség, hogy mind az öt légiós 15 pontos játékos legyen. A csapatnak stabilitást ad a jelenléte, mióta itt van 10 bajnokin egyszer kaptunk ki. Szolnokon, Price nélkül, Zollner első meccsén. A gyenge pontja a klasszikus pozíciós (palánknak háttal való) játék, az nem megy neki. Ezzel úgy néz ki, hogy együtt tudunk élni.

Nálam ez a négy légiós abszolút bizonyított, további cseréjük szóba sem jöhetne.

McNeail-Thames: Ők nagyon úgy néz ki, hogy egymás váltófogalmai lesznek. Előbbi nekem nagy talán, hiszen a nem gyenge belga vagy macedón ligában bizonyított már. Ő tuti többre képes, mint amit eddig mutatott, támadásban biztosan. Azt a védekezést, amit nyújt, nem bírja el a csapat, ez egyértelmű. Hogy ennek milyen okai vannak az jó kérdés, mindenesetre én El-Amin óta nem láttam ekkora seggű játékost magyar pályán. Talán emiatt a lassúság?
Thames nincs könnyű helyzetben, hiszen ponterős társak mellett neki már nem jut sok labda, ráadásul nem is az igazi posztján játszik. Benne is bizonyosan több van az eddigieknél, noha eddig nem volt különösebb gond a játékával. Ezt a két játékost nehéz elhelyezni az eddigiek fényében, mindenesetre engem meglepne, ha nem Thamest tartanánk meg.

Fepu: Hozza amit kell. Igazi szellemi vezér, a csapat arca. Remek dobófórma. Májusban már 34 éves lesz. Sokan keveslik a 30 perces átlagát, szerintem neki ez bőven elég. Nekem külön tetszik, hogy fejben is sokat erősödött, nem zavarja már, ha egy egy meccsen vagy periódusban esetleg kevesebb labdát kap a társaktól. Nem akarja ilyenkor mindenáron eldobni csak azért, hogy "most már egyet én is rádobjak."

Csori: Támadásban hozza az elvárt szintet. A harcosság egy-egy meccsen, a lepattanók és a megfelelő védekezés általában hiányzik. McNeail mellett a másik nagy rés a pajzson a lassúsága, amire rá is játszanak az ellenfelek sok esetben. Kíváncsi vagyok ezzel Zollner mit tud majd kezdeni.

Németh Ákos: Nagyon drukkolok neki, a használható játékos szintet már megüti, de az áttöréshez még valami hiányzik. A csapatnál nyilván ezt jobban tudják, de kívülállóként nézve érthetetlen az a félelem, ami a játékában benne van. Nem izgulás vagy megilletődöttség, hanem konkrétan félelem, ahogy eldobja vagy vezeti a labdát. Még egy hülye Alpok-Andika kupa meccsen is, +20-nál ezt érzi az ember. Ezzel kezdjünk valamit, mert a 20 éves korosztály talán legjobbja Magyarországon, ennél több van benne, mint amit kihozunk. Bátrabban Ákos! Jó játékos vagy!

Zollner: Neki sem volt könnyű a helyzete, hiszen az első négy meccséből 3 idegenben, a négyből kettő az akkor legjobb formában lévő csapatok (ZTE, Paks) ellen + Szolnok. Ebből 3/1-et kihozni extra. Korai még megítélni, de nagyon bizakodó vagyok vele kapcsolatban.

2018-12-29 22:02 (165973)
név: tommy
Nagyon jó kis ZTE beharangozó videó. Nem csak a szokásos unalomhalmazzal (nagyon erős ellenfél, mindent megteszünk a győzelemért, számítunk a szurkolóinkra és hasonlók), hanem sok információértékkel rendelkező rész van benne (még rólunk is):

https://www.facebook.com/ztekosar/videos/217509432462651/

Díjaznám, ha nálunk is lennének néha hasonlók.

2018-12-22 23:07 (165833)
név: tommy
A meccsfelvétel tekintetében talán nincs minden veszve:
http://kapos.hu/kapostv/tv-musor.html

Eszerint holnap 21 órakor adják a Kaposvár-Körmend meccset.
A honlapon van lehetőség az élő adást nézni.

2018-12-22 20:24 (165817)
név: tommy
Ebbe a csapatba nem is neki kell eldönteni. A jelenlegi légiós garnitúra mellett plusz Csorival, megfelelő egy ilyen center nekünk. Egy húsz-huszonöt perces játékos, "aki elzár, kettő-kettőzik, kioszt, lepattanózik, palánk alól egy-két labdát begyömöszöl".
Az ég óvjon a Buljanoktól...
Előzmény: wind (165816)


2018-12-16 12:24 (165712)
név: tommy
A Magyarországon működő szerb hatodosztályból - amit az Alekszics, Szekulovics, Lazics, Mandics féle vonal fémjelez - ő az egyetlen valamirevaló edző, talán az elmúlt 5-10 év legsikeresebb és legjobb hazánkban dolgozó edzője.

Pakson valószínűleg ma pezsgőt bontanak, újra lesz ott minőségi kosárlabda.
Előzmény: krstic (165709)


2018-12-07 14:49 (165611)
név: tommy
A komplexusos emberek nem a kispadon vannak, hanem sokszor a vendégkönyvben.
Nekik szinte mindig minden szar, bármilyen is adott helyzet. A másik csoport meg a bipoláris depressziósok, akik szerint az egyik héten még bajnokok leszünk, a másik héten meg rúgjuk ki a fél csapatot edzőstül.

Normál lelkivilágú ember lehet, hogy jobb, ha december 11. és 16. között hanyagolja a vendégkönyvet, mert belegondolni sem jó, hogy mi lesz itt az egyébként valószínűleg következő két vereség után (1. Léván egy masszív hazai fújással, a hazaiknak élethalál harc, nekünk csak az a lényeg, hogy ne kapjunk ki nagyon 2. Szolnokon meg hát nem mi vagyunk az esélyesek.)

Előzmény: mertakörmend (165606)


2018-11-25 17:25 (165489)
név: tommy
A felháborodások azon részét én sem értem, ami azt teszi szóvá, hogy itt beleszólnak az edző dolgába. Ez szerintem a világ nagy részén így van. Vagy hogy kéne ennek működni?
Ide jön egy messziről jött ember, aztán mindenkinek kuss van?
Azért ha belegondolunk, hogy akár kosárlabdában, akár fociban a nagyok szintjén is hogy működnek a dolgok (igazolások, taktika, jövőkép stb. nem egyszemélyben egy edző dönt), akkor azért el kellene mosolyodnunk a háborgás tárgyán.

Vagy egyesek szerint egy edzőnek nem lehet szóvá tenni, hogy viselkedjen a kispadon?
Vagy van egy olyan csapatkapitányunk, akitől hazai meccsen az ellenfelek félnek, nehogy az elején elkapja a fonalat, mert akkor nem nagyon lehet nyerni Körmenden (lásd Lóri Alba meccs utáni nyilatkozata), és őt nem ártana betenni a kezdőbe?
Vagy hogy az 5 légiósunkból négyen jó védőjátékosok (többen extrák is), a csapat védekezése mégis miért egy kalap szar? (tegnap is)

Már bocsánat, de hol élünk?
Aki ezen felháborodik, hogy egy edző kap ilyen kérdéseket (kvázi a főnökeitől), annak elég érdekes felfogása lehet a dolgok működéséről...

Előzmény: gjkmd (165485)


2018-11-23 12:12 (165370)
név: tommy
Jobbulást az edző feleségének és neki is sok sikert a továbbiakban!

A múltkori meccs utáni nyilatkozatában Constantinides azt kérte a szurkolóktól, hogy a Falco ellen nagyobb támogatás jöjjön a lelátóról, mint az elmúlt időszakban.
Ezt mindenki bóknak veheti, hiszen az edző tudja, ami a legutóbbi meccseken volt, annál sokkal többet is tud a körmendi tábor.
Most aztán igazán kell a támogatás a lelátóról. Nem csak azért, mert Falco meccs, meg Milán sérülése, hanem hogy az ő búcsúztatása is méltó legyen.

Annyi jó van a rosszban, hogy most kicsit több idő lesz edzőt keresni. Nem 3 nap alatt kell "leakasztani" valakit.
Szekulovics talán csak rémálmainkban merül fel, és azért Hrisztovszkinál jobb edzőt találni sem túl nagy kihívás.

Az elmúlt években Cizmic - Potocnik is megütötte a mércét. Constantinidesnél a szezon következő szakaszában jöttek volna a vízválasztó időszakok. Nála már nem fogjuk megtudni, hogy mire is képes valójában.
De alapvetően elmondható, hogy az utóbbi évek edzőinél nem választott rosszul a vezetés, én bizakodó vagyok. Reményeim szerint most is egy eddig ismeretlen, ám felkészült, a fiatalok használó külföldi edző érkezik.

MTE

2018-11-20 23:13 (165328)
név: tommy
Versenyszabályzat:

Hazai nevelésű sportoló – állampolgárságra való tekintet nélkül azon 1998. 12. 31-én vagy előtte született sportoló, aki 22. életévének betöltése napjáig, illetve azon 1999. 01. 01-én vagy utána született sportoló, aki 21. életévének betöltése napjáig legalább 30 hónapon keresztül – egyben vagy megszakításokkal – Magyarországon működő sportszervezet vagy sportszervezetek igazolt sportolójaként volt nyilvántartva
a NYIL informatikai rendszerben.

Tehát 2,5 év, ha jól értelmezem.
Előzmény: mindigittvagyunk (165326)


2018-11-13 20:42 (165251)
név: tommy
Bocsánat, ha már volt. Nekem új:

Balogh Máté személyében nemzetközileg jegyzett tehetség került Körmendre

A 2001-es születésű, 204 centis Balogh Máté eddig a határon túl kosárlabdázott, a fiatal magasember a szlovákiai utánpótlás egyik, ha nem a legmagasabban jegyzett prospectje, aki a Sered csapatával korosztályos bajnok lett az előző évadban és a döntő MVP-jének is megválasztották, az EYBL-sorozatban pedig számos kiemelkedő produkció fűződött már a nevéhez.

A rendkívül tudatos és érett gondolkodású játékos már két hónapja az Egis Körmend felnőtt csapatával edz, illetve speciális egyéni képzések során vesz részt, időközben pedig már bemutatkozott a vasiak u18-as és U20-as csapataiban - a mai napon a Sopron elleni diadalból (89-66) 16 ponttal (7/10 mezőnyből, 2/2 büntetőből), 7 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 1 gólpasszal vette ki a részét az egy korosztállyal idősebbek között.

bejegyzés 1 - 50 ( összes : 121 ) időrend: -> korábbi 71 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /