Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 465 ) időrend: -> korábbi 415 bejegyzés
2018-12-07 14:49 (165611)
név: tommy
A komplexusos emberek nem a kispadon vannak, hanem sokszor a vendégkönyvben.
Nekik szinte mindig minden szar, bármilyen is adott helyzet. A másik csoport meg a bipoláris depressziósok, akik szerint az egyik héten még bajnokok leszünk, a másik héten meg rúgjuk ki a fél csapatot edzőstül.

Normál lelkivilágú ember lehet, hogy jobb, ha december 11. és 16. között hanyagolja a vendégkönyvet, mert belegondolni sem jó, hogy mi lesz itt az egyébként valószínűleg következő két vereség után (1. Léván egy masszív hazai fújással, a hazaiknak élethalál harc, nekünk csak az a lényeg, hogy ne kapjunk ki nagyon 2. Szolnokon meg hát nem mi vagyunk az esélyesek.)

Előzmény: mertakörmend (165606)


2018-11-25 17:25 (165489)
név: tommy
A felháborodások azon részét én sem értem, ami azt teszi szóvá, hogy itt beleszólnak az edző dolgába. Ez szerintem a világ nagy részén így van. Vagy hogy kéne ennek működni?
Ide jön egy messziről jött ember, aztán mindenkinek kuss van?
Azért ha belegondolunk, hogy akár kosárlabdában, akár fociban a nagyok szintjén is hogy működnek a dolgok (igazolások, taktika, jövőkép stb. nem egyszemélyben egy edző dönt), akkor azért el kellene mosolyodnunk a háborgás tárgyán.

Vagy egyesek szerint egy edzőnek nem lehet szóvá tenni, hogy viselkedjen a kispadon?
Vagy van egy olyan csapatkapitányunk, akitől hazai meccsen az ellenfelek félnek, nehogy az elején elkapja a fonalat, mert akkor nem nagyon lehet nyerni Körmenden (lásd Lóri Alba meccs utáni nyilatkozata), és őt nem ártana betenni a kezdőbe?
Vagy hogy az 5 légiósunkból négyen jó védőjátékosok (többen extrák is), a csapat védekezése mégis miért egy kalap szar? (tegnap is)

Már bocsánat, de hol élünk?
Aki ezen felháborodik, hogy egy edző kap ilyen kérdéseket (kvázi a főnökeitől), annak elég érdekes felfogása lehet a dolgok működéséről...

Előzmény: gjkmd (165485)


2018-11-23 12:12 (165370)
név: tommy
Jobbulást az edző feleségének és neki is sok sikert a továbbiakban!

A múltkori meccs utáni nyilatkozatában Constantinides azt kérte a szurkolóktól, hogy a Falco ellen nagyobb támogatás jöjjön a lelátóról, mint az elmúlt időszakban.
Ezt mindenki bóknak veheti, hiszen az edző tudja, ami a legutóbbi meccseken volt, annál sokkal többet is tud a körmendi tábor.
Most aztán igazán kell a támogatás a lelátóról. Nem csak azért, mert Falco meccs, meg Milán sérülése, hanem hogy az ő búcsúztatása is méltó legyen.

Annyi jó van a rosszban, hogy most kicsit több idő lesz edzőt keresni. Nem 3 nap alatt kell "leakasztani" valakit.
Szekulovics talán csak rémálmainkban merül fel, és azért Hrisztovszkinál jobb edzőt találni sem túl nagy kihívás.

Az elmúlt években Cizmic - Potocnik is megütötte a mércét. Constantinidesnél a szezon következő szakaszában jöttek volna a vízválasztó időszakok. Nála már nem fogjuk megtudni, hogy mire is képes valójában.
De alapvetően elmondható, hogy az utóbbi évek edzőinél nem választott rosszul a vezetés, én bizakodó vagyok. Reményeim szerint most is egy eddig ismeretlen, ám felkészült, a fiatalok használó külföldi edző érkezik.

MTE

2018-11-20 23:13 (165328)
név: tommy
Versenyszabályzat:

Hazai nevelésű sportoló – állampolgárságra való tekintet nélkül azon 1998. 12. 31-én vagy előtte született sportoló, aki 22. életévének betöltése napjáig, illetve azon 1999. 01. 01-én vagy utána született sportoló, aki 21. életévének betöltése napjáig legalább 30 hónapon keresztül – egyben vagy megszakításokkal – Magyarországon működő sportszervezet vagy sportszervezetek igazolt sportolójaként volt nyilvántartva
a NYIL informatikai rendszerben.

Tehát 2,5 év, ha jól értelmezem.
Előzmény: mindigittvagyunk (165326)


2018-11-13 20:42 (165251)
név: tommy
Bocsánat, ha már volt. Nekem új:

Balogh Máté személyében nemzetközileg jegyzett tehetség került Körmendre

A 2001-es születésű, 204 centis Balogh Máté eddig a határon túl kosárlabdázott, a fiatal magasember a szlovákiai utánpótlás egyik, ha nem a legmagasabban jegyzett prospectje, aki a Sered csapatával korosztályos bajnok lett az előző évadban és a döntő MVP-jének is megválasztották, az EYBL-sorozatban pedig számos kiemelkedő produkció fűződött már a nevéhez.

A rendkívül tudatos és érett gondolkodású játékos már két hónapja az Egis Körmend felnőtt csapatával edz, illetve speciális egyéni képzések során vesz részt, időközben pedig már bemutatkozott a vasiak u18-as és U20-as csapataiban - a mai napon a Sopron elleni diadalból (89-66) 16 ponttal (7/10 mezőnyből, 2/2 büntetőből), 7 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 1 gólpasszal vette ki a részét az egy korosztállyal idősebbek között.

2018-11-11 11:24 (165212)
név: tommy
Sokszor meg kell védeni játékost, pláne Körmenden.
Hogy egy idegen példát mondjak, nézz át Fehérvárra.
Ha nálunk lett volna olyan szezonkezdet, mint ott idén vagy tavaly, már régen játékoscserék lettek volna.
Dzunic meg a szezon végére mindig csapatot csinál az 5 fekából.
Nem tudom láttad-e a különbséget, amikor most októberben Körmenden játszottak, meg amikor két hete iskolajátékkal oktatták az olasz Varese-t.
Na októberben ott is mindenki el akarta zavarni a légiósokat, aztán azért finoman szólva kezdenek összeállni.
Az első két bajnoki vereség óta nem kaptak ki, meg 4-et nyertek az EC-ben.
Elképzeled ugye, hogy például te miket írtál volna, ha valami hasonló októberben Körmenden van.
Igen is meg kell védeni játékosokat, kell a türelem. A cserebere általában a gyenge edzők fegyvere.

Azt meg nem írtam, hogy Euroligás csapat fogja hívni. Egy példát írtam, hogy lehet ilyen meg olyan dolog a szerződésében, aminek az esetén el kell engednünk. Lehet, hogy azt írtuk bele, hogy ha a TF hívja, akkor azonnal mehet. Így jobb?
Előzmény: spiritknight (165210)


2018-11-11 11:08 (165208)
név: tommy
Nem feltétlenül örültem a Delas-Bergstedt cserének.

Viszont azért meg kell védeni Delast.
Szerintem az ő "jó használata" is elsősorban az edző(kö)n múlik.
Röviden és egyszerűen: Csorvási jól támad, Delas jól védekezik. Utóbbi nem nagyon tud a palánknak háttal dolgozni támadásban (láttunk már néhány horog homályt).
Amikor például a Kecsó ellen az utolsó negyedben percek óta akadozott a szekér, és nem sikerült pontot dobni, akkor Karahodzic 4 faulttal, Molnár Marci kipontozódva ült a padon. Volt, hogy percekig Dramicanin meg 4 kicsi volt a pályán. Erre a másodedzőnk végig jegeli Csorit, és kipontoztatja Delast a 36. percben.
Az nagyon túlgondolt dolog lett volna, ha ekkor behozzuk Milánt és egy pár támadáson keresztül beadogatjuk neki a labdát, hogy dolgozzon a palánk alatt?
Van két centerünk. Jól kell használni őket, és nem úgy, hogy Delas 30 Csorvási meg 10 percet kap, mint az első pár meccsen.

A horvát szerződésében biztos van valami záradék, hogy ha pl. Euroligás, Eurocup csapat hívja, akkor el kell engednünk stb. Nyilván ezért nem lett leközölve, hogy a szezon végéig marad. Ez azért kicsit aggasztó így.


Ha már a magasembereknél tartunk. Aki tisztában van a határidőkkel az megírhatná: van annak elméleti (hangsúlyozom elméleti) lehetősége, hogy miután Golománnak március környékén véget ér a G-leauge, nálunk még tart az átigazolási időszak, és a szezon végére esetleg beszállna?

Köszi

2018-11-07 20:01 (165152)
név: tommy
Nem szoktam bírózni és szerintem is vannak gondok. Például írtam már többször, hogy óriási gond az edzőnknél, hogy egyszerűen nincs önfegyelme. Nem tudom mire gondol, hogy mi fog következni, amikor egyszerűen nekiront a bíróknak. Reklamálni meg nyomást helyezni a játékvezetőkre lehet okosan, meg így, ahogy ő csinálja.

Az is igaz, hogy a legnagyobb eszetlenség Feput a padról behozni.

Bírókról utoljára: ma a félidő végén 15-el kellett volna vezetnünk, ha nincs a brutális hazafújás. Ez esetben valószínűleg nem lett volna az a kb 10-0 a harmadik negyed közepén, amivel megtörtek minket, és ami után el is dőlt a meccs.
Előzmény: spiritknight (165150)


2018-11-07 19:43 (165147)
név: tommy
Igazából ez az ami komolytalanná teszi ezt a kupát. Nem véletlen, hogy ha nincs nagy tudásbeli különbség két csapat között akkor egyszer az egyik nyer simán otthon, majd a visszavágón a másik.
A harmadik negyedre teljesen felőröltek minket fejben az egyoldalú fújással. Ebben nagyon el lehet fáradni, ott meg persze hogy már beesik minden, hiszen könnyű, ha tudod, gond esetén jön a fújás.
Előzmény: kadar (165145)


2018-10-28 14:16 (165004)
név: tommy
Igazad van, több ilyen apróbb tényező lehet még, de úgy gondolom azért a lényeget védekezésben a legmarkánsabban a kapott pontok és a "szemmérték" mutatja.
Mi mindkettőben elég rosszul állunk.
Előzmény: flimo (165003)


2018-10-27 21:56 (165000)
név: tommy
És az a rémisztő adat még kifelejtődött, hogy csak a TF és a DEAC kap több pontot nálunk pillanatnyilag.
Előzmény: tommy (164999)


2018-10-27 21:22 (164999)
név: tommy
Jelen pillanatban az egész mezőny legtöbbet faultoló csapata vagyunk (simán verjük a répakirály Kecskemétet is), ehhez képest 80,2 pontot kapunk átlagban.
Egyelőre nincs nyoma folyamatos jó védekezésnek, csak amolyan egyéni keménykedésnek, csapkodásnak. Csapatszinten kívülről nézve úgy tűnik, nincs összerakva a védekezés.
Idegenben durván 10-el több faultot fújnak ránk, mint otthon (nagyjából jogosan).
Ami aggasztó, hogy idén szerkezetileg nem fogjuk elbírni, ha az egy szem négyesnek ülnie kell faultproblémák miatt, vagy lazábban védekezni. (Hammondsról én még nem tudtam eldönteni, hogy ennyire buta, amikor eszetlenül védekezik, vagy csak az edző által rosszul van menedzselve)
A Jászberényi idegenbeli meccs elég értékmérő lesz több tekintetben is.
Constantinides, ha jól számoltam még nem nyert idegenbeli bajnokit körmendi edzőként az áprilisi érkezése óta.
Ha Debrecenben, meg Jászberényben sem nyerünk, akkor nem tudom hol fogunk.
Szóval most már nem sok olyan nyilatkozat fér bele, hogy idegenben nincs veszíteni valónk, mert most már tényleg mutatnia kéne valamit.

2018-10-13 17:53 (164757)
név: tommy
Szóval Bergstedtet büntettük, azért mert Hammonds egyelőre nem tudott 35 perceket játszani?
Lajsz hadsználhatatlan éles meccsen, ezt a vak is látja, de nem úgy volt, hogy idén Oroszi is perceket kap majd?

Biztos jó játékos a horvát, de a 206 centijével ő majd jó lesz négyesben Borisov meg Budimir ellen?

Amikor Bergstedt jött, róla is ez volt a közleményben:
"Az 1991-ben született, 210 centiméter magas kosaras Dánia válogatottjában alap centernek számít, de a négyes poszton is bevethető."

A kérdés már csak annyi, hogy akkor Körmendre érkezvén döntjük el valakiről, hogy tud-e négyest játszani vagy azért videókat is néz valaki róla?

2018-09-29 18:35 (164568)
név: tommy
Gondolkoztam, hogy írjak-e, mert annyi negatívum volt már, hogy felesleges szaporítani, ráadásul szerintem senkit nem kell elzavarni sehova egyelőre.

Viszont azt már most lehetne jelezni Constantinidesnek, hogy ez a teátrális bírók megfélemlítése dolog itt nem fog működni. Ő jelen pillanatba tipikusan az a karakter, akin a magyar bírói gárda gyakorolhatja a "hogyan mutassam meg ki a tökös gyerek" passzust. És meg is fogják mutatni. Papp meg Pálla esetén az első negyedet fogja kihúzni a kispadon. Semmilyen előélete, eredménye nincs nálunk, így nem engedhet meg annyit, mint pl. egy Dzunic.
Szóval ezt a visszatetsző mediterrán hőbörgést nem kéne erőltetni, mert csak árt a csapatnak.
Inkább a saját dolgaival foglalkozzon. Mondjuk azzal, hogy ha a hülye játékosom ezen a meccsen sem érti meg, hogy a kosárlabdát nem faultra játszák, akkor 3 perc után 2 faulttal lehozom a pályáról, hogy ne üsse be a harmadikat.
Ez például egy edző dolga lenne.

2018-08-19 10:24 (164060)
név: tommy
Bradford kedvenc szabadidős hobbija meg a könyvolvasás és a filmnézés.
Ha így van, talán vele sem lesz gond, hogy unatkozik. :)

2018-08-05 15:52 (163954)
név: tommy
"Nálunk mindig történik valami."
Ez Körmenden nagyjából így van mióta világ a világ. Ennek ellenére nyertünk ezt-azt, meg jó érzés MTE szurkolónak lenni, nem?
Ez általában csak akkor tényező, ha nem jön az eredmény. Csak egy példa erre: A legutóbbi "jó szezonunkban", amikor kupát, meg bajnoki bronzot nyertünk, akkor is voltak cserék. Ugyan így az előszezonban Hujdurovic helyett jött Duinker, Perry helyett Petty, Katura helyett meg MKJ. Aztán ki emlegeti ezeket. Csak úgy maradt meg -jogosan- az utókorban, hogy micsoda légiósötösünk volt.
A 2003-as bravókócsot mindeki jó poénként emlegeti. Ha ott nincs eredmény, akkor később ez úgy lett volna értekelve, hogy a tróger Toromant miért nem rugdalták Zágrábig aznap este.
Ha ez a Hammonds gyerek az első pár meccsen király lesz, erre a csereberére sem fogsz emlékezni már.

Félre ne érts, nekem nem azzal van bajom, ha szóvá teszi valaki, hogy negatív dolog történik, vagy leírja a véleményét. Engem ez a hangulati kilengés zavar, hogy ilyenek miatt te már "imádkozol", meg úgy általában megy a szezon temetése, meg a Körmenden mindig ez van (a szar vezetőség, meg a takarodjon mindenki, valamint a megtisztulást szlogenek még nem voltak, de már várom).
Előzmény: krstic (163953)


2018-08-05 14:30 (163952)
név: tommy
A támogató az nem a pillanatnyi közhangulatot, meg a hőbörgést figyeli. Ők nagyjából éves ciklusban gondolkodnak, és megnézik, hogy mi lett a végeredmény. Ráadásul a miértekre is több magyarázatot kapnak, mint mi. Az hogy a bb1-en, meg a falco fórumon mit eszetlenkednek, az hadd ne legyen már szempont :)

Bakerért azért az egyért kár, mert ő lett volna az edző jobbkeze.
Hammonds jobb játékos ez egyértelmű, ráadásul inkább rá van szükségünk. Baker amolyan Dickerson féle macisabb 4-es, az új srác meg olyan futós-dobós mindenes. Engem teljesen az idei szolnoki Ford-ra emlékeztet.
Ha netán nem jön már magasember, akkor a két exkavátor közül az egyiknek nagyjából mindig a pályán kell lenni, ezért fontos, hogy mellettük a négyes ne legyen lomha.
Az Albát irigyeltük pár hete a légiósaiért, akinek ez fontos, az nyugodtan nézzen utána Hammonds egyetemi előéletének.
Papíron sokkal jobban jártunk a cserével, az emberi része az meg majd kiderül.

Előzmény: krstic (163949)


2018-07-29 21:38 (163909)
név: tommy
Fogalmam sincs, hogy egyáltalán felmerült-e Golomán, de azért kíváncsi lennék, miért gondolod/gondoljátok ezt?
Nála nem egy, nem kettő komolyabb egyetemi előélettel rendelkező játékos fordult már meg nem csak a magyar bajnokságban, de nálunk is.
Most lusta vagyok keresgélni, csak egy példa:
Az Alba frissen igazolt újonc 203 cm-es 4-ese a Providenceről érkezik (32. egyetem) 14,5 pontos, 6 lepattanós átlaggal.
Golomán UCLA-ja idén a 46. volt, ahol ő 7 pontot átlagolt.
Hasonló példák sorát lehetne még hozni. Tudom nem ilyen egyszerű ez, de ennek fényében érdekelne, hogy miért beszélünk úgy, mintha Golománnak valami övön aluli megalázás lenne egy felhozó év a magyar NB1-ben, netalántán Körmenden?

Előzmény: mex63 (163887)


2018-07-20 14:42 (163780)
név: tommy
Ő kombó (1-2), tehát valószínúleg csak szükség esetén fog irányítani.
Legalábbis reméljük, hogy gondolkodunk klasszikus 1-esben is.
Előzmény: krstic (163778)


2018-07-19 15:42 (163759)
név: tommy
Egy kis válogatott érdekesség Bergstedtről:

A 2017-es Európa-bajnoki selejtezőkön Dánia színeiben Németország, Hollandia, Ausztria ellen (2 győzelem, 4 vereség):
6 mérközésen
13.3ppg, 5.8rpg, 1.2bpg, FGP: 51.9%, 3PT: 50.0%, FT: 75.0%.

VAL értékben a dán válogatott második legjobbja.

A 2021-es EB selejtező sorozatban Örményország és Albánia ellen (4 győzelem, 0 vereség):
4 mérkőzésen
12.0 ppg, 5.8rpg, 1.3spg, FGP: 62,9%, 3PT: 75%, FT: 33,3%.

VAL értékben a dán válogatott harmadik legjobbja.

2018-07-04 20:39 (163591)
név: tommy
Érdekes ember a szurkoló. Ha nincs hír akkor az a baj, ha meg mondanak valamit, akkor az.
Én a magam részéről holtszezonban az ilyen benyögéseknek is örülök.
Szerintem ezzel semmi rosszat nem mondott. Tavaly nyáron a nálunk nem feltétlenül extrán játszó Gibbs kapott az első európai féléve után 2 évre 400 ezer dolláros orosz szerződést. Az leosztva körülbelül 20.000 dollár havonta. Ez a magyar viszonyokhoz képest, ilyen játékosért irreális.
Simán el tudom képzelni, hogy most Horton is valami hasonló vicc-sávban mozog, ami valljuk be, nekünk tényleg nem megfizethető.
Előzmény: spiritknight (163590)


2018-06-26 21:08 (163535)
név: tommy
Az ő sorsa valószínűleg attól függ, hogy Keller külföldre tud-e szerződni.
Ha nem, akkor Lóránt-Keller + a légiósok mögött biztos nem akar maradni és valószínűleg akkor a szerződése ellenére elengednék. Ha Keller megy, akkor viszont tuti, hogy az Alba nem engedi el.

Gumi korábbi bb1-es elemzéseiből kiindulva oda van a srácért, tehát kizárt hogy ne akarnánk. Viszont nyilván valóan nem csak mi vagyunk versenyben érte.
Előzmény: Jos (163533)


2018-06-19 22:36 (163381)
név: tommy
Azért Touyo meg a 4-es elég távoli fogalom. Csak azért 4-es szerinted, mert tud triplát dobni? Egyébként semmi másban nem hasonlít egy klasszikus négyesre.
Ha két légiós négyest hoznánk, akkor sokat nem kéne várni a szezontól, de fura hogy ezt pont neked kell írni, akinek a magasemberek az állandó fétisei.

Touyo pont azért lett hozva, ami egy 5-ösnek a legfontosabb dolga, hogy a védekezés oszlopa legyen. Ha ezt nem tudod elképzelni, hogy mit jelent, akkor gondolj Pantelicsre, Kellerre, vagy épp Duinkerre (aki nem volt egy nagy tálentum, de úgy tudott az elváltások után kisembert védeni, ahogy talán egy center sem a körmendi kosárlabda történetében).
Szóval egy jól védekező center kell. Valószínűleg ez volt a cél a Jusztinnal is, hogy aki a palánk alá megy, annak ártson. Csak ez idén nem jött össze, mert Európában meg Amerikában a terror az mást jelent. Ezért kell most nagyon figyelni erre.
Előzmény: kendeffy (163380)


2018-06-19 22:02 (163378)
név: tommy
Filipovity Márkó mozdítható.
Olyan fiatalból akit írtál, pedig szerintem van jópár az országban.

De a legjobb Oroszi lenne, ha magára pakolna vagy 10 kilót a nyáron :)

2018-06-19 21:36 (163376)
név: tommy
Ebben a Stefan Filipovityozásban én csak azt nem értem, hogy minek?
Van Csorvási, légiós 5-öst nyilván igazolunk. Minek akkor egy harmadik lomha ember?
A kosárlabda inkább a smallball felé megy, tehát a 2 db 4-es 2 db 5-ös sok csapatnál már inkább 3 db 4-es és 1 db 5-ös (lásd pl. idei Falco).
Ha magyar magasember, akkor inkább 200 körüli 4-es kellene, aki le tudja ütni a labdát és nincs vele szívás az elváltásokkal védekezésben (ellentétben a 205-ös culákkal).
Szerintem minden követ meg kellene mozgatni egy használható négyesért, amivel nagyjából kész is lennénk, nem ilyen hülyeségekben gondolkodni.

Előzmény: kendeffy (163371)


2018-06-05 20:45 (163159)
név: tommy
Fiatalon pontosan testfelépítésre játszák a kosárlabdát.
Elég érdekes, hogy pl. idén Molnár Marci(24), Mészáros Máté (25!), Antóni (22), Simon Kristóf (24), Velkey (23), Bán(23) tudott ha nem is jó, de kb pályán tartható játékossá válni. Miért nem ment ez nekik 3 évvel korábban?
Azért mert csont gyöngék a magyar fiatalok, ők is azok voltak. A legjobb éveiket vesztegetik el azáltal, hogy nem lehet pályára küldeni őket, mert a pályán szétesnének a flipperezésben.

Németh Ákosnak is ez a legnagyobb korlátja, azért fél betörni meg vállalkozni, mert testtel löknek rajta minimálisat, aztán már esik is ki a kezéből a labda. Meg aztán hányszor látni fiatal játékosnál, hogy nagy nehezen elemel egy triplát, aztán a kísérlet olyan lesz, hogy sír a labda. Azért mert a védőoldalon a megelőző két támadásban egy-egy elzárással már széttörték a gyereket testét.

Borzasztó az amatőrizmus, ami ilyen téren van a magyar sportban (fociban is).
Előzmény: hanitib (163157)


2018-05-19 21:34 (162683)
név: tommy
Szurkolói szemmel nézve, és lehet hogy demagóg módon leegyszerűsítve, de szerény véleményem szerint legfőképpen egy oka van annak, amiről sokan sok hozzászólásban írnak az egész szezon folyamán, nevezetesen a nézhetetlen játéknak.

Ugyan mitől lenne eredményes a játékunk? Az öt légióst sikerült úgy összeválogatni, hogy közülük egy (Wright) tud betörni, védelmet bontani. Hollins támadójátéka gyakorlatilag a rádobásban kimerül, Fanning meg ha be is tör, olyan hibaszázalékkal dolgozik, mint egy 20 éves ifista. Egyébként akartam már kérdezni, hogy a srác milyen kézkrémet használ? Mert ezek a ziccer közben függőlegesen, a mennyezet felé elhajított kicsúszott dobások már egy ideje annyira viccesek nála.

Ha összehasonlítjuk a tavalyelőtti csapattal, ott legalább 3 (Petty, Channels, McKinney), a tavalyiban pedig 4!!! (Petty, Gibbs, Smith, Allen) ember tudott a hármasvonaltól ziccerig menni.

Az idei verebek közül jó, ha Wright tudja ezt. Nézzük meg a riválisainkat. Falcoban például Perl, Váradi, Govens, Norfleet. Egyszerűen nem vagyunk egy súlycsoportban. Az, hogy Potocnikkal sokáig második helyen is álltunk, olyan szintű szakmai bravúr és ordas nagy mák keveréke ezzel a kerettel, ami ritkaság a körmendi kosárlabda történetében.

Szóval kicsit csalóka lehet a kép, mert a szezon legnagyobb tévedése nem Davis vagy Touyo, hanem Hollins és Fanning. (Ez a nézhetetlen szar főoka.)
Utóbbi ráadásul egy olyan félidióta, irritáló pöcs, akiből ugyan volt már jópár Körmenden, de hogy egy egész szezont nem ért meg az ilyen, az is biztos.

2018-05-15 22:37 (162619)
név: tommy
Hollinst lassan már el lehet nevezni "szellemfiúnak", annyira észrevétlen és nincs haszna a pályán létének támadásban.
A többiek többnyire hozták, amit tudnak. Csorvási tanár volt ma. Nem csak a 31 VAL, meg a dupla-dupla miatt, inkább az óriási védekezés és mezőnymunkának köszönhetően. Azt csinálta a palánk alatt, amit egy igazi centernek kell: takarított.

Ha a maihoz közeli védekezést állandósítaná, és Touyo is beállna a sorba, az nagyot lökhetne rajtunk. Ennek a csapatnak csak ez lehet az útja: a védekezés. Nem nagyon fogunk 80-90 pontokat dobni, ezért csak jó védekezéssel tudunk meccseket nyerni.

MTE
Előzmény: mex63 (162616)


2018-04-20 11:26 (162206)
név: tommy
Ahogy korábban már írtam, nekem egyelőre nincsenek nagy bajaim az idei szezonnal, meg a vezetőkkel, de ezt a kisded játékot, amit tavaly óta művelünk a sérültekkel (egyedüliként az egész mezőnyben), lassan be lehetne fejezni.

Szerintem szurkolói lélektan szempontjából is demoralizáló és frusztráló, amikor a szurkoló odaér a meccsre a csarnokba, és ott látja meg, hogy xy a padon ül gipszben. Már el is megy sok ember kedve a szurkolástól. Ha ez előre le lenne kommunikálva, akkor morog egyet az ember otthon, de aznap úgy megy a csarnokba, hogy sérültek vannak, nincs mese, bele kell hajtani a csapatot a győzelembe, mert szükség van a szurkolókra. Egészen más a kettő hangulata.

Aki csak a bb1-es beharangozókat olvassa, szerintem látja, hogy minden edző elmondja ki nem fog játszani, ki az aki valószínúleg nem játszik, meg még azt is hogy felépült a sérüléséből az illető, és játszani fog. Az eddigiek alapján csak negatív hatása van ennek a titkolózásnak.

2018-04-13 14:28 (162060)
név: tommy
Potocnik védelmében néhány gondolat, amellett hogy nyilván megvannak a hibái:

Személyében egy olyan edzőnk van, aki az aktuális Európa Bajnoknak volt néhány éve a másodedzője.
Az aktuális Európa bajnok országában vezetőedzőként bajnoki címet szerzett.

Hogy mennyire ért a játékosok nyelvén?
A magyarokén biztos nagyon jól.
Tavaly felépítette Feput és Csorit, idén Halászt, Hortit és Németh Ákost. De úgy, hogy bármelyiküket lehet használni legalább 10 percre rangadókon is. (És még Bánt is használja)
Az, hogy a Cizmic féle etnikai tisztogatás után egyeseknek ez nem felüdülés, az nekem furcsa.
(Egyébként is Cizmic az egy jó meccséért van itt sokak szemében megszentesítve. Hogy a kupadöntőn azt a Sopront és azt a Paksot megvertük az nem volt bravúr. A Szolnok elleni döntő volt extra kategória.)
Most végre jöhet egy olyan nyári igazolási szezon, amikor a magyar játékosok szóba is állnak velünk.

Légiósok: az, hogy pl. Davisből nem hoz ki többet? Megnézném ki lenne az, aki jobban csinálná.
Hogy az idei légiósok gyengék, sajnos egy hiba. Nem tudom kinek a felelőssége. Ez egy rossz választás, de attól még nem lesz valaki rossz edző.
Sopronban sem sikerült idén a légiósválasztás, akkor most Sabi egy kiesőjelölt csapat szintjét sem üti meg? Hogyne ütné meg!

Én a magam részéről most tenném Potocnik elé a jövő évi szerződés tervezét.
Ezzel a a nyári igazolási szezon is nagyon egyszerű lenne, mert 5 jó légióst kellene csak hozni a magyarok mellé + ha még jönne valaki, az már csak bónusz.

Ha hozunk egy új külföldi edzőt, akkor 90%-os valószínűséggel úgy tudná használni a jelenlegi magyar magot, ahogy azt Cizmic, Sekulovic, Aleksic teszi. Fepu, Csori lenne 20 perces játékos, Halász meg 5 percekre beállna két labdát eladni. Szóval, ha új edző jön, akkor cserélni kell a magyar állomány nagy részét is. Szerintem ez a pénzügyi lehetőségeink fényében elég lehetetlen kategóra (ráadásul sok magyarnak már szerződése van jövőre).

Ha a jövőt és a stabilitást építjük, akkor továbbra is Gasper!

2018-04-11 21:46 (162036)
név: tommy
Igaza van mindenkinek, rossz ezt nézni.
Viszont nincs már lehetőség cserére, nem fogjuk elzavarni az edzőt (meg ha elzavarnánk se tenne senki csodát ezekkel a légiósokkal), ezért a legtöbb, amit a szurkoló tehet jelen helyzetben az a támogatás.
Hányszor volt itt már temetve a szezon, legutóbb napra pontosan 1 hónapja, aztán hirtelen nyertünk Szolnokon.
Gasper elmondta ma, hogy nem neki van szüksége támogatásra, hanem a játékosoknak. És nem elsősorban a szakmai stábtól, vezetéstől, hanem a szurkolóktól. Azért ha egy ilyen "rideg" tisztán racionális ember is ebben látja a kilábalás módját, akkor lehet benne valami, nem?
Egyébként meg nagyjából tökmindegy, hogy második vagy negyedik helyen végzünk az alapszakaszban, már a negyeddöntő is kőkemény lesz (Kecsó/ASE/ZTE). Utána meg bármi lehet. Ha teszem fel most menne a szekér és a végén megcsípnénk a második helyet, aztán a playoff-ra jönne ez a forma, akkor már a negyeddöntőben kizúgnánk.
Viszont van még 6 meccsünk összeállni lelkileg. És ebben a szurkoló segíthet a legtöbbet!
Azért talán ott még nem tartunk, hogy Körmenden azt kéne magyarázni, hogy ez mennyit tud lökni a csapaton.

Szóval továbbra is MTE...

2018-04-04 18:37 (161857)
név: tommy
Így nehéz lesz, hogy Wright, Hollins és Touyo ma egyszerre menstruál.
Tooyu meg, amit akarat címén előad az vérlázító.

2018-01-31 18:44 (160546)
név: tommy
Wright-tal visszatért a győztes faktorunk. Az az ember született nyertes.
2018-01-28 14:15 (160479)
név: tommy
Amit hiányolok az a kisembereink betörései. Dillard, Wright kifejezetten jó ebben, ezt többet kellene erőltetni, a centereknek történő meddő bepasszolgatás helyett.
Azért is lenne fokozottabban szükség a "kicsik" belépéseire, bontásaira, mert idén nincs olyan 4-esünk, amilyen általában lenni szokott. Olyan aki lazán megindul a 3-asvonalról és a gyűrűig viszi a ziccert (pl .Terry Allen, Kyle Austin, Mike Scott).
Davist én sokáig védtem, de már belátom, hogy nagyon gyenge. (Viszont azt hozzá kell tenni, hogy ősz óta is sokat romlott, most már védekezésben sem nevezhető jónak.) Nem emlékszem mikor volt Körmenden utoljára olyan légiós, akinek minden megmozdulásába benne van az életveszély (ha passzol, ha labdát vezet, vagy csak szimplán az agyatlanság).
Cserélni viszont valószínűleg már nem nagyon fogunk (már kétszer 6 millió kiment játékengedélyre, még egyszer 6 milliót kiadni óriási luxus lenne).
Egyébként, ha Fanning végre nem viselkedne úgy, mint egy sértődött hercegnő, akkor szerintem simán meg lehetne próbálni 4-esben rövid időszakokra.
Jelen pillanatban egy Alba ellen (messze a legjobb csapat az egész mezőnyben) annyi az esélyünk, mint egy csokinyuszinak a sivatagban, viszont még bőven van fejlődési potenciál és taktikai variációs lehetőség a csapatunkban. Reméljük Gasperék megtalálják ezeket és akkor még valami szép is kisülhetne ebből.

2018-01-13 19:14 (160133)
név: tommy
Büntetés nézni eddig a 3. negyedet.
2018-01-07 16:00 (159971)
név: tommy
Tudtommal a fibás kedvezmény csak az 5. légiós engedélyére vonatkozik; a 6.ra már nem.
Előzmény: wind (159967)


2018-01-07 15:35 (159965)
név: tommy
Technikai kérdés:
Ha esetleg Wright-tal sikerül szerződést bontani, az új iránytónak 6 milla a játékengedélye, addig, amíg Koch itt van (mivel az új ember már 6. légiós lesz)?

Köszi!

2018-01-03 21:34 (159767)
név: tommy
Azért az komoly volt ma is, hogy Potocnik tegnap lenyilatkozza, hogy ma dől el, hogy Wriht tudja-e vállalni a játékot, ma meg bebicegett a csarnokba a mankójával.

Ez nem úgy nézett ki, mint ami 1-2 hét alatt meggyógyul, szóval őt tuti cseréljük.

2017-12-28 22:16 (159583)
név: tommy
Rengeteg gonddal küzdünk, csak néhány közülük:
- Katasztrófa a védekezesésünk az utóbbi meccseken. Ebben valószínűleg a játékosok a fő ludasak, de a mai taktika is...
Ez mi volt ez a zóna? Fenn ugrál a hármasvonal tetején valaki (sokszor a center), aztán két passzból üres hármasokat kapunk. Ma körülbelül 10-szer játszottuk ezt el.
- Szezon kezdete óta megy ez az unszimpatikus folytonos reklamálás, dumálás a játékosaink részéről a jv-k felé, még akkor is, ha tök egyértelmű faultokat ütnek be. Ebben Fanning és Halász jár az élen. Nem lehet rájuk szólni, hogy ezzel álljanak le? Ehhez még edzés sem kell, hogy ebben fejlődjön egy csapat.
- Ebben a nyuszikupában miért erőltetjük a légiósokat? A FIBA kupa bizonytalanság miatt elindultunk, hogy ha nincs továbbjutás, legyen valami. Oké, ez érthető. De arról szólt a fáma, hogy a fiatalok bizonyíthatnak. Én ezt totál úgy képzeltem, hogy nagyjából a Halász, Oroszi, Németh, Bán, Márton Á, Horti, Koch hetes játszik. Ehhez képest nyomjuk az alapcsapatot. Aztán lehet már két éve minden beharangozóban hallgatni a sírást, hogy fáradtak vagyunk.
Ha változott valami a célokban, akkor azt miért nem lehet kommunikálni a szurkolók felé?
- És akkor a következő probléma, a kommunikáció. Itt aztán lehetne sorolni számolatlanul az okosságot. Nem is érdemes nekikezdeni, csak a legfrisebb frusztáló dolgok: mi van Koch szerződésében, ami eredetileg két hónapra köttetett. Most meddig szól, miért nem lehet ezt kommunikálni hivatalosan? Ha lehet kommunikálni, akkor miért felejtik el?
Mi a baja Wrightnak?
- Egyes játékosok teljesítményében nagyon erős romlás állt be őszhöz képest pl. Touyo miért nem védekezik már meccsek óta szinte semmit, holott korábban még ment neki. Fanninget ennyire megviselte a sérülése, hogy elfelejtett kosarazni?
- Sérülések: nagyjából két éve kezdődött probléma, ami korábban nagyon ritkán, extrém esetekben volt jellemző, az hogy a fekete játokosaink folyamatosan lesérülgetnek. Ez valószínűleg nem Körmend specifikus gond, hanem inkább a fokozódó meccsszám lehet az oka, és az, hogy ez már a "chipsen és kólán" felnövő generáció.
Viszont ha már ilyen komoly stáb van, nem fért volna el esetleg valaki helyett egy erőnléti/táplálkozási szakember is a csapatnál? A Falconál például elég komolyan odafigyelnek erre már egy ideje, van is eredménye.
Végül is csak bajnoki helyezések, meg komoly szponzori pénzek múlnak rajta, minek is foglalkozzunk ilyenekkel? Ha meg foglalkozunk, akkor valakit nagyon elő kell venni, mert rém szarul csinálja.
- Bán Tibi kérdéshez meg csak egy gondolat: hiába lelkes, tökös srác, nagyon gyenge képessségű játékos. Még amikor ment a csapatnak, meg volt védekezés, akkor is képes volt 2 perc alatt -10-es plusz-mínusz mutatókat összehozni, annyira nem tud védekezni (amolyan Lakosa szindróma). Vele sajnos nem vagyunk kinnt a vízből. Nem véltelenül nem küldte pályára Potocnik erős csapatok ellen egyszer sem (ma is csak akkor, mikor már eldőlt). Illetve előző állomáshelyein sem sokat játszott.
- Sopronban borzasztó nehéz lesz, mert kötelező győzelem, ha ott sem nyerünk, az már botrány lesz. Reméljük elbírja a terhet a csapat.

Amit én pozitívnak látok:
- A magyar magunk Horti, Csori, Fepu, Ákos kifejezetten jó, és emellett még Halász is használható, feltéve ha fejben helyre teszik a gyereket. (nyár óta nem sikerül, de remélem nem adjuk fel!)
- Hollins és Davis személyében van két kifejezetten szimpatikus, nem extra, de jónak mondható légiósunk.
- Hosszú még a szezon, és ha esetleg csak 4-5. helyen végzünk az alapszakaszban, akkor is lehet javítani a rájátszásban. Idén senki nem tűnik verhetetlennek, még idegenben sem.
- Biztos vagyok benne, hogy az illetékes dolgoznak a főbb problémák megoldásán.

MTE


2017-11-19 20:47 (159090)
név: tommy
Számomra a mai mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy a magyar magunk átment a vizsgán:
egy egylabdás csúcsrangadón is 10 használható játékosunk van (5 légiós, NÉMETH, FEPU, CSORI, HALÁSZ, HORTI).
Óriási dolog, hogy ezzel a tudattal tudunk majd nekimenni a rájátszásnak!

2017-10-19 09:51 (158606)
név: tommy
Azért kicsit egyoladlú így megközelíteni a Tuoyo játékát.

Egy újonc centerről van szó, akit elsősorban védekezni hoztunk (amit egyébként tökéletesen megold).
Való igaz poziciót fogni és abból klasszikus palánknak háttal állva centerkosarat dobni nem igazán tud. Ettől azonban nem kell valakit elásni. Keller sem tud centerezni, mégis 5 éve az az aktuális bajnokcsapat, ahol éppen ő játszik.

Egy újonc játékosnál nem csak az a tanulnivaló, hogy Európában előbb üsd le a labdát, hanem például az is, hogy megismerje az erősségeit, gyengeségeit.

Véleményem szerint támadásban neki a betörésből leosztásokat üresen állva kell betépni, lecsorgókat visszapöcizni, illetve néhány kinti dobást kell vállalni, mivel nem rossz a keze.

Ez azonban tipikusan edzői feladat, kontrollálni hogy kit, mire tudok használni.

Bízom benne, hogy ez az idő előrehaladtával egyre jobb lesz.
Előzmény: spiritknight (158605)


2017-10-02 20:04 (158269)
név: tommy
http://basketball.eurobasket.com/team/Romania/Steaua-CSM-EximBank-Bucuresti/7874?Page=1

Nem tudom jól nézem-e, de nekem úgy tűnik, hogy van 7 légiósuk. Ebből például a litván Runkauskast a Lietuvos Rytas-ból, a szlovén Lapornikot pedig a spanyol Joventut Badalonából igazolták.

Szóval finoman szólva sem a svéd csapat szintje...
Előzmény: kadar (158265)


2017-01-17 19:36 (152818)
név: tommy
Kicsit megkönnyebbültem, hogy nem arról van szó, hogy távozik.
Erre még gondolni is rossz. Reméljük ezt a klubnál is így gondolják, és senki nem fog neki "beszólni" emiatt.
Tökéletes az 5 napos példa, jár neki a szabadság, hogy jogilag ez egy külföldi kosarasra vonatkozik-e, azt nem tudom, de morálisan mindenképpen.

Alapesetben ez nem szabadna, hogy ekkora cirkuszt okozzon, hiszen láttuk már egy párszor idén, hogy 4 légióssal is simán versenyképesek vagyunk.
Arról nem Petty tehet, hogy Gibbset hozták helyettesnek, szóval ezt ne rajta kérje számon senki.
(Egyébként a nyilatkozatokból, közleményekből az jön le, hogy a klubvezetés sem bízik az új srácban, pedig azért légiós és légiós között nem kéne ekkora különbségnek lenni...) Bízzunk benne, hogy holnap bizonyít!

Egyébként roppant kellemetlen helyzet, mert valóban a továbbjutás múlhat ezen a meccsen (pl ha teszem fel kapunk egy 40-es zakót, akkor a legjobb második helyünk is elmehet, ha az utolsó fordulóban a Nanterre nyer Minszben).
Viszont ezen kár rágódni, mert Petty nem fog elmenni, ha "csesztetik" akkor sem, így véleményem szerint jobb türelmesnek lenni (meg ahogy írta már valaki, akár új szerződést ajánlani neki :) )

2017-01-14 19:30 (152666)
név: tommy
Éljen újra a highlight videós légiós korszak, a régi ügynökség támogatásával...
2016-12-04 12:14 (151553)
név: tommy
Nem igazán értem azokat, akik légiós centert akarnak hozni.
Saddlert a mutatott játéka és az eredmények alapján szerintem is cserélni fogjuk, de 1/2-esre (valami Chanells típusú játékosra).
Gondoljatok bele, ha teszem fel Saddler helyett centert hoznánk mi lenne.
Teonnak egyértelműen elég 3 forgatható magasember (ez tavaly Tóth, Dickerson, Duinker volt).
Idén ideális esetben Allen, Csorvási, Loveridge. Ehhez ha jönne egy center, akkor egyértelműen a center, Allen, Loveridge lenne a 2 posztra a 3 forgatott magasemberünk. Csorvásit és Hortit nem is használnák.
Ez esetben a mezőnyposztokon maradna Petty, Smith, Fepu meg néha Loverige. Még ezzel sem lenne olyan nagy probléma, viszont ez esetben a 7 fős rotációnk, 6 fősre csökkenne. Teljesen értelmetlen dolog lenne.

Sajnos úgy tűnik, hogy a a 2 magyar center idehozatala nagy baklövés volt. Kb mintha lenne ugyanarra a posztra 2 Lakosánk. Ha az egyiket használjuk is, a másik gyakorlatilag felesleges.

Én egyébként nem is az ügyetlenkedésben, vagy a ziccerek sokaságában látom a fő problémát náluk.
Teonál a jó védekezés a legfontosabb. Ez rengeteg elváltásra épül, aminek kulcspontja a center. Tavaly nem szerettük igazán Duinkert, de ő abban volt nagy, hogy elváltásnál remekül tudott kisembert védekezni. Nagyon nehezen verték csak meg, vagy dobták át.
Idén viszont a 2 magyar center erre teljesen alkalmatlan. A sebességük forduláskor leginkább egy exkavátorhoz hasonlítható. Teo nem tudja őket sokáig fennt tartani, mert kapjuk a pontokat, amikor az ellenfél centere feljön elzárást adni, nekünk meg el kéne váltani.
Sajnos szerintem ezzel sok mindent idén már nem lehet kezdeni. Ebbe bele kell törődni.(Mivel magyart nem igazán lehet cserélni szezon közben)

Centerben támadásban én ott látom a fő gondot, amikor Loveridge van fenn 4-esben, vagy Allennel vagy Csorvásival. Akkor gyakorlatilag az 5-ös egyedül küzd a körtében, mert Loveridge inkább csak a 3-as vonalon álldigál, így az ellenfél 2 magasembere rá tud duplázni a bentire védekezésben. Ezért szenved már meccsek óta Allen a körtében, mert sokszor tök egyedül küzd a túlerővel. (maximum csak Smith lépked be pozíciót fogni).
Szóval szerintem Loveridge-ot többet kéne bezavarni a palánk alá. :)

Egyébként az teljesen egyértelmű, hogy a játékunk az utolsó 4 meccsen rém gyenge volt (még ha a Sopron meccset hoztuk is).

Kíváncsi lennék, hogy látja a szakma.
Én egyébként biztos Saddlert cserélném, egy jó 1/2-es-re. Ő egy egy eszetlen kamikáze-harcos, aki vagy beront a gyűrű alá vagy hajigál messziről, elég rossz hatékonysággal. Csapatjátékra eddig nem igazán volt alkalmas. Smith is azóta hülye, mióta ő játszik.

2016-10-11 11:59 (150672)
név: tommy
Arra még a legnyagobb kluboknál sem lehet felkészülni, ha sorozatosan hullanak az emberek sérülés miatt.
Ha a tavalyi csapatunkból kiesett volna pl. Tóth Norbi meg Duinker, akkor megnézhettük volna magunkat. Nem estek ki, szóba sem jött hogy szar a szerkezet.
Most kiesett 2 center, sajnos ez van.
Van 5 légiósunk és 3 használható/jó magyar játékosunk. Szerintem tökéletesen lett kialakítva a keret (az elején irányítóban mellélőttek, de Pettyvel ez is megoldódott. A kémia miatt én még aggódom, de az már egy másik történet.)

A Németh vs. Lakosa, Farkas összehasonlításod azért nem állja meg a helyét, mert utóbbiakat használható magyar játékosnak hoztuk (sajnos kiderült hogy nem azok), előbbi meg helyi fiatal, akiből idén szeretnénk használható magyar játékost faragni.
Pont ezt magyarázzák itt sokan, amit nem igazán értesz, hogy a helyi gyerekek helyett ne hozzunk használhatatlan embereket, csak azért, hogy legyen valaki.
Németh nagyjából le tudja azt hozni, amit Lakosa, és ha idén meg később megkapja a lehetőséget, simán lehet belőle egy FEPU szintű játékos.

Előzmény: vargabee (150671)


2016-06-13 13:28 (149466)
név: tommy
Én a meglévő Fepu-Horti kettős mellé, még Molnár Andrást és Eilingsfeldet tartanám használhatónak.
Csorvási remélem csak vicc...
Előzmény: kendeffy (149462)


2016-02-22 22:28 (147373)
név: tommy
Nagyon nagy gratuláció a csapatnak!

Az a törvényszerűség pedig a kupadöntőn is tökéletesen bizonyítást nyert, hogy: Nagyjából tök mindegy mi(ki) van magas posztokon(4-5), ha van egy extra mezőnysorod, azzal Magyarországon bármit elérhetsz. A kisemberek nyerik meg a címeket!

2015-12-14 14:17 (146493)
név: tommy
Közben megoldódott a rejtély:

Az általam linkelt adat is helyes valószínűleg, csak abban még nincsen benne a nyolcadik, egyben utolsó meccse.
Azzal, hogy azon 23 pontot dobott 5,71-ről fel is ugrott 7,9-re a görög statja (pontokban).
Előzmény: meneghin (146492)


2015-12-14 12:28 (146491)
név: tommy
Valami itt nem stimmel szerintem.

http://www.a1basket.gr/2015/11/apollon-patras-released-petty-and-duncan.html

Itt azt írják, hogy idén 7 meccsen 5,71 pont, 2,57 lepatttanó, 1,1 gólpassz volt az átlaga 14 perc alatt.
Előzmény: acélszív (146490)


bejegyzés 1 - 50 ( összes : 465 ) időrend: -> korábbi 415 bejegyzés

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /