Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
Vendégkönyv
A fórumba a bejelentkezett felhasználók írhatnak.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 23 ) időrend:
2018-01-05 23:15 (159895)
név: andras_
Felüdülés néha egy átgondolt hozzászólást is látni, ami nem ül fel mindenféle összeesküvésnek.
Előzmény: gjkmd (159894)


2018-01-05 11:38 (159815)
név: andras_
Itt Körmenden azt gondolom sosem lesz életbiztosítás edzőnek lenni. A szurkolók minimum bajnoki döntőző csapatot várnak el, amellett, hogy azt is elvárják, hogy a fiatalok 15-20 perc felett játszanak. Illetve egy háromvereséges széráit követően sokan már távol akarnak maradni a meccsekről, függetlenül az addigi eredményektől. Türelem az sosincs és sosem lesz. Aki idejön edzőnek annak ezzel azt hiszem tisztában kell lennie.

Ettől függetlenül azt gondolom ez jó döntés Gasper részéről, mert az utóbbi 2 meccsen már látszódott, hogy nem tudja kezelni a helyzetet, nem tudja feltüzelni, új impulzust adni a játékosoknak.
Előzmény: sztamassz (159813)


2018-01-05 11:24 (159812)
név: andras_
Szánalmas ez a megnyilvánulásod, ráadásul süt belőle a rosszindulat. Eddig az volt a probléma, hogy miért nem történik semmi, miért nincs kommunikáció, miért nincsenek következmények. Most, hogy vannak lehet emiatt hisztizni. Az eszedbe sem jut, hogy megvárd ki lesz a következő edző, te már most leírod, hogy az Gumi lesz...

A cirkuszt te csinálod és a tiédhez hasonló hozzászólások.
Előzmény: songoku (159810)


2018-01-03 22:14 (159772)
név: andras_
Amellett, hogy még igazad is lehet, mégis mi ez már megint? Ködösítesz, ahelyett, hogy nevesítenéd az általad felelősnek vélt személyeket, így közvetve a teljes klubot, beleértve az összes alkalmazottat (Feput és Henét leszámítva) szarba veszed. De ha már egy nyilvános fórumon nem nevezed meg őket, akkor ahelyett, hogy ide írod ezt a szennyet, inkább menj és a szemükbe mondd, hogy kiket tartasz felelősnek, ha már olyan jól értesült vagy arról, hogy pontosan kik ezek, és miért felelősek, valamint, hogy miért nem voltak soha számonkérve. Kisváros Körmend, nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne személyesen is találkoznod az általad felelősnek vélt személyekkel.
Előzmény: balldontlie (159763)


2018-01-03 21:33 (159765)
név: andras_
Én személy szerint nem is gondoltam, hogy azzal a hozzászólásoddal bármi gond lett volna.
Előzmény: barmik (159761)


2018-01-03 21:10 (159759)
név: andras_
Neked komoly szövegértési problémáid lehetnek. Nem az a probléma, ha elmondod a véleményed. A probléma azzal van, hogy sokan véleményalkotás helyett gyalázkodnak, hamis vagy félinformációk alapján keltenek feszültséget. Ostoba teóriákat találnak ki, amiknek persze sokan felülnek és csak keltik a feszültséget. Probléma van, amit lehetőleg mielőbb meg kell oldani, de biztos segít, ha hamis dolgokat, vagy hallomásokat írnak le egyesek?
Előzmény: barmik (159756)


2018-01-03 21:00 (159755)
név: andras_
Sajnos erre már tényleg nem lehet mentség. Nagyon hervasztó ezt látni, már a sokadik alkalommal. Én első körben Wright-ot és Gaspert küldeném el. Sajnos ez a mutatott játék már túlmegy a rossz formán, vagy fáradtságon...

Azért azt sokan nem veszik figyelembe, hogy 4 légióst elküldeni a szezon feladásával jár. Először a legrosszabbat kell, aztán talán a többi is észbe kap. Fanning jó lenne, ha nem ez a beleszarom hozzáállása lenne november óta. Persze az is látszik, hogy főként ő buktatná az edzőt... :( Úgyhogy Gasper és Wright után, ha nem jönne meg az esze őt küldeném el.

Sajnos most már tényleg lépéskényszerben van a vezetőség. De higgadjon le mindenki, nehezen hiszem el, hogy ennek nem lesz következménye. Innen még vissza lehet jönni.

2017-12-29 23:29 (159614)
név: andras_
Komoly problémáid vannak a szövegértéssel. Ha tényleg végigolvastad amit írtam, akkor talán értelmezhetnéd is. Vagy ötször írtam le, hogy beszéljünk a problémákról is, hiszen a jelenlegi játékunkkal van bizony bőven probléma. Tényeket eddig egyet sem olvastam tőled. A probléma épp azzal van, hogy te ragadsz ki részleteket és csak hajtod azokat anélkül, hogy gondolkoznál.

Amit ide bemásoltál az pedig pont ellenmond annak, amit korábban a belepofázásról írtál. Ami ebből valóban egyértelműen lejön, az mindössze annyi, hogy bizonyos kérések lassan, vagy még úgy sem teljesültek. Ennek azonban rendkívül sok oka lehet, amiket azért sem te sem én nem tudunk. Te beleképzeled, hogy ez azt jelenti, hogy a vezetőség belepofázott az edző dolgába, én viszont azt, hogy az edző bizonyos kéréseinek teljesítése nem feltétlenül volt olyan egyszerű, vagy szimplán nem sikerült. Nem állítom, hogy a vezetőség nem hibázott (főleg azért, mert nem áll elég információ rendelkezésemre ennek az eldöntéséhez). Ennek ellenére vélhetően a játékosok magatartásbeli problémái miatti cserékről lehet szó. Azonban naiv vagy, ha azt hiszed egy játékosszerződést olyan egyszerű felbontani, legtöbbször ugyanis nincs elég indok a feltétel nélküli azonnali felmondáshoz, így a szerződés felbontása pénzbe kerül, amit elő is kell teremteni (nem beszélve az új megkötendő szerződésről).
Az meg, hogy nem rugózik senki semmin szimplán nem igaz. Olvasd vissza a legutóbbi hozzászólásod. Az utolsó mondatodra hívnám fel a figyelmed, ahol annyit írtál, amit 1 év alatt nem tudtál megemészteni, hogy márpedig a vezetőség belepofázott Teo dolgába, így tényszerűen. Egy ilyen mondattal előszeded ezt a témát, hogy ismét belerúghass a vezetőségbe, feszültséget generálj, és azt az érzetet keltsd, hogy a klubon belül megint valami hasonló belepofázás zajlik. De mégis milyen alapon? Ráadásul előszeded Teo tavalyi nyilatkozatát, ahol semmi hasonlóról nem esik szó. Egyelőre semmi tényt nem sikerült leírnod, inkább csak feszültséget keltesz, olyankor amikor amúgy is van elég.

A többség láthatóan azt nem érti meg, hogy nem olyan könnyű cserélni egy játékost, ha a rendelkezésre álló források végesek. Amennyire én látom valóban jó lenne Wright-ot és Tuoyo-t cserélni, ha nem javulnak. Azonban ennek a kivitelezése nem biztos, hogy ennyire egyszerű.
Előzmény: mertakörmend (159608)


2017-12-29 11:43 (159603)
név: andras_
Valami mindig van. De ezeket a valamiket is le lehetne zárni. A Gumi eset lassan 2 éve történt, még mindig ezen rugózunk. Zárjuk le. Teo lelépése 1 éve történt, még mindig ezen rugózunk, zárjuk le. Doktor fél éve eligazolt, zárjuk le.

Mint azt írtam már korábban is, vannak problémák. Az utóbbi hetekben mutatott játék rendkívül vérszegény és kevés. Sőt, mertakörmend hozzászólásának erre vonatkozó részével tökéletesen egyetértek. A kritikát meg lehet, sőt meg is kell fogalmazni. Azonban ezeknek a kreált, vélt vagy valós eseményeknek a felemlegetése, a vezetőség "belepofázása" féle megjegyzések nem kellenek, mert semmi alapjuk nincs.

Végezetül szerintem a szurkoló is gyakorolhat egy kis önmérsékletet. Mielőtt valaki habzó szájjal, idegesen billentyűzetet ragad és vádaskodik, felelősöket keres érdemes 1 percre elgondolkozni. Biztos, hogy minden információ a rendelkezésére áll ahhoz, hogy ezeket a vádakat megfogalmazza? Biztos, hogy ez a legjobb módja a véleménynyilvánításnak? Higgadtan, megfontoltan is lehet véleményt alkotni, mint ahogy azért szerencsére sokaknak sikerül is.
Előzmény: balldontlie (159602)


2017-12-29 11:13 (159601)
név: andras_
Sajnos egy stabil Juhos, Eilingsfeld és Benke igenis sokat keres, sőt ha engem kérdezel sokkal többet, mint amennyit ér a játékuk, de ez már nyilván tök más kérdés.

A kupán történt eseményeknél fontos a kontextus, illetve a körülmények, de ettől függetlenül elitélendő ami történt, de azt gondolom volt következménye, hiszen az akkori pozíciójából távoznia kellett.
A tehetséges játékos alatt Doktorra gondolsz? Az a téma is enyhén komplexebb, mint ahogy leírod. Nem történt semmiféle elüldözés. Tehetséges játékos, nem is akarom bántani, de a ZTE-ben sem kap lehetőséget. Úgy gondolom hibát követett el, de ez saját szubjektív vélemény. Viszont semmi elüldözés nem volt.
Németh úgy vélem szépen épül be a csapatba. Sok hibát követ el, de ezek többsége a rutintalanságból fakad, lehet javítani rajta.
A kommunikáció: néha nem értem miket vártok el? Tény, hogy lehetne jobb, de sok esetben olyan információk közlését várja el a szurkoló, ami nem indokolt.
Minden kiszivárog. Sajnos ez igaz. Komoly probléma, erre főként azt lehet mondani, kisváros, mindenki ismer mindenkit, így könnyen terjednek el félinformációk.

Valóban jó lenne túllépni ezeken, de akkor ez ott kezdődhetne, hogy egy gödör alján nem kellene egyeseknek mindjárt kreált, vagy féligazságokon alapuló információkkal hergelnie a többieket. A kritikák megfogalmazása mellett néha lehetne összezárni is a széthúzás helyett. De ez már általános magyar probléma.
Előzmény: balldontlie (159600)


2017-12-29 10:19 (159598)
név: andras_
Ami engem a dologban zavar az annyi, hogy a kritika mindig elhangzik, míg az elismerés csak ritkán, vagy egyáltalán nem.

Az, hogy miért merül fel, az egy érdekes kérdés, de erről nem fogok nyilvános kosárlabdával foglalkozó fórumon vitatkozni. Aki érti így, az érti, aki nem az meg nem. A feltett kérdéseidre pontosan azért nem válaszolok, mert nem megyek bele a szarkeverés részébe.

Az, hogy hány válogatott szintű játékosnak opció Körmend pedig szintén érdekes kérdés, amivel visszakanyarodunk a kisváros témára, illetve arra, hogy kinek meddig ér a takarója. Nincs igazad ugyanis, Körmend kisváros, a lehetőségei is korlátozotabbak, ez tény. Ami pénz idekerül, azért a sokak által gyalázott vezetőség a belét kidolgozza. Az a pénz nem csak úgy megjelenik a semmiből. :) Elég megmosolyogtató, hogy azt gondolod, hogy mindez adott.

Anyagi gond pedig azért nincs, mert valaki komolyan megdolgozik érte, mondhatni erőn felül. Ha ezt nem látod, akkor nem nagyon vagy köszönőviszonyban a valósággal, mert igenis nem mindegy, hogy kis vagy nagy városról beszélünk.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a honi játékospiacon úgymond játékosuralom van, vagyis a kevés kiemelkedő magyar játékos miatt a legjobb játékosok diktálnak, ez pedig olyan szinten felveri az árakat, amivel a Körmend nem tud versenyezni. Talán, ha megvizsgálod a válogatott keretének mekkora százaléka jön mely csapatokból, akkor láthatod, hogy a Falco/Szolnok/Alba trió képes kifizetni őket, míg a többi csapat jó esetben 1 válogatott játékos megfizetésére képes.
Előzmény: balldontlie (159596)


2017-12-29 09:40 (159595)
név: andras_
Bocsánat, nem tudom miért lett kétszer is elküldve.

Még mielőtt valaki nekemesne a probléma nem ott van, hogy kritikát fogalmaz meg valaki, mert az lehet, sőt kell is. Látható, hogy most vannak problémák, meccsek óta. A probléma, hogy ilyenkor beindul ez a gusztustalan gyalázása azoknak akik talán a legtöbbet teszik/tették a körmendi kosárlabdázás sikeréért. Ezen lehetne/kellene változtatni.
Előzmény: andras_ (159593)


2017-12-29 09:32 (159593)
név: andras_
A hozzászólásod elejével teljesen egyetértek.

Az utolsó mondatod miért kellett? Mégis mire alapozod, ezt a "külső duma" baromságot? Ráadásul tényként írod le, hogy Teonál is ez volt, holott erről fogalmad sincs.

Egyszerűen nem értem, hogy sokak, ha jól megy a játék kussolnak, de legjobb esetben is csak a játékosoknak, edzőknek fejezik ki elismerésüket, ha azonban jön egy gödör, akkor egyből a polgármester, vezetőség, Gumi, "külső duma" és hasonló kreált baromságokat hangoztatják. Egyszerűen nem értem, hogy ilyenkor miért egyből csak és kizárólag a polgármester, Gumi, vagy a vezetőség a hibás, ha meg valami jól megy, akkor miért nem kapja meg az elismerést? Ez valahol elég durva, sőt szomorú.

De ráadásul mindezt bármiféle információ, és megalapozottság nélkül, az ilyen beírások miatt tűnik úgy, mintha folyton balhé lenne a csapat körül, mert valaki állandóan kreál egyet, még ha nem is létezik (persze nem állítom, hogy sosem).

Nem értem, mielőtt ezeket a hozzászólásokat, mondatokat leírjátok, nem jut eszetekbe, hogy ezzel ártotok a csapatnak? Feleslegesen szart kevertek? Mégis miért? Nem szükséges minden alaptalan pletykának felülni, de főként kreálni egyet!

De legalább azt látnám, hogy amikor megy a csapatnak, akkor a hozzád hasonló leírja azt is, hogy ez mennyiben érdeme a polgármesternek, Guminak, vezetőségnek. Már az is korrektebb lenne, mint annyi, hogy ha valami hibádzik, akkor egyből nekiesni azoknak, akik megteremtik a lehetőségét/feltételeit annak, hogy egy 14 ezres kisváros TOP 4-es kosárlabda csapattal futhat neki évről évre a bajnokságnak.
Előzmény: mertakörmend (159574)


2017-12-29 09:26 (159592)
név: andras_
A hozzászólásod elejével teljesen egyetértek.

Az utolsó mondatod miért kellett? Mégis mire alapozod, ezt a "külső duma" baromságot? Ráadásul tényként írod le, hogy Teonál is ez volt, holott erről fogalmad sincs.

Egyszerűen nem értem, hogy sokak, ha jól megy a játék kussolnak, de legjobb esetben is csak a játékosoknak, edzőknek fejezik ki elismerésüket, ha azonban jön egy gödör, akkor egyből a polgármester, vezetőség, Gumi, "külső duma" és hasonló kreált baromságokat hangoztatják. Egyszerűen nem értem, hogy ilyenkor miért egyből csak és kizárólag a polgármester, Gumi, vagy a vezetőség a hibás, ha meg valami jól megy, akkor miért nem kapja meg az elismerést? Ez valahol elég durva, sőt szomorú.

De ráadásul mindezt bármiféle információ, és megalapozottság nélkül, az ilyen beírások miatt tűnik úgy, mintha folyton balhé lenne a csapat körül, mert valaki állandóan kreál egyet, még ha nem is létezik (persze nem állítom, hogy sosem).

Nem értem, mielőtt ezeket a hozzászólásokat, mondatokat leírjátok, nem jut eszetekbe, hogy ezzel ártotok a csapatnak? Feleslegesen szart kevertek? Mégis miért? Nem szükséges minden alaptalan pletykának felülni, de főként kreálni egyet!

De legalább azt látnám, hogy amikor megy a csapatnak, akkor a hozzád hasonló leírja azt is, hogy ez mennyiben érdeme a polgármesternek, Guminak, vezetőségnek. Már az is korrektebb lenne, mint annyi, hogy ha valami hibádzik, akkor egyből nekiesni azoknak, akik megteremtik a lehetőségét/feltételeit annak, hogy egy 14 ezres kisváros TOP 4-es kosárlabda csapattal futhat neki évről évre a bajnokságnak.
Előzmény: mertakörmend (159574)


2017-12-20 18:46 (159432)
név: andras_
Pontosan. Ha majd lesz statisztika, akkor meg lehet nézni, hogy mennyi büntető maradt ki. Fepu óriásit betlizett. Tuoyo támadásban nagyon gyenge. Kár érte, mert vagy ennyi van ebben a török csapatban, vagy pedig gengén játszottak, de ez egy simán nyerhető meccs volt. Előzetesen azt gondoltam nem sok keresnivalónk lesz.

Ami pozitívum, hogy szerintem Németh, Halász és Bán is jól szállt be.
Előzmény: balldontlie (159428)


2017-12-20 18:35 (159426)
név: andras_
Üres ziccerek, büntetők és tiszta 3 pontosok maradnak ki folyamatosan. Így nem lehet nyerni.
2017-08-31 09:16 (157758)
név: andras_
Valamin mindig kell egyeseknek hisztizni. Teljesen nevetséges ez az egész, főleg azok részéről, akik képtelenek elfogadni, hogy van 4 zártkapus mérkőzés, amiről nincs információ. De háborogni mindig kell, gondolom, ha esetleg bajnok lesz a csapat, valaki azon is talál valamit, hogy elégedetlenkedhessen...
2017-07-25 22:21 (157310)
név: andras_
Tudtommal a csapat költségvetésének viszonylag kis részét adja a város. Ez az arány Szombathelyen jelentősen magasabb, így az analógia szerintem nem helytálló.
Előzmény: kadar (157306)


2017-06-09 09:08 (156724)
név: andras_
Abszolút egyetértek. A Lóránt, Vojvoda szint nekünk megfizethetetlen. Szolnok, Alba, Paks szimplán többet tud ajánlani a meghatározó magyar játékosoknak. Tóth G-vel én is tennék egy próbát, bár rég láttam játszani.
Miután a cél szerintem marad az 1-4, ezért a fiataloknak be kell küzdeni magukat a rotációba. Beszélhetünk akármilyen edzőről, ha teljesítenek edzésen, akkor igenis tudnak és fognak is lehetőséget kapni. De a véleményem az, hogy jelenleg még nagy fizikális lemaradásban vannak a koruk miatt, így a következő 1-2 évben válik majd láthatóvá, hogy mennyire tudnak megragadni. Ezért sajnálom, hogy egyesek már temetik őket.
Előzmény: gjkmd (156721)


2017-06-08 15:49 (156697)
név: andras_
Egyetértek, de kétlem, hogy jó ötlet lenne két légióst is igazolni 4-es posztra. Ezért írtam, hogy egy echte 4-es mellett 1 atletikus 5-ös, aki le tud játszani 4-esbe is. Ebben az esetben csak az ideihez hasonló sérüléshullám esetén kellene Fepunak 4-est játszania.
Előzmény: krstic (156696)


2017-06-08 15:38 (156695)
név: andras_
Sőt az így feltételezett keret szerkezetéből még a lehetséges légiósokra is lehet következtetni.
Miután idén Csorvási és Horti nem volt elég, így biztosra veszem, hogy igazolunk 1 légióst 4-5-ös posztra, aki mozgékonyabb, mint a két magyar.
Feltéve, hogy Doktor esetleg marad, akkor az 1-es posztra is elég egy légióst igazolni, így pedig 2 lényeges (idén hiány)poszt érdemi rotációval fog rendelkezni.
A 4-es poszt a legneccesebb, hiszen ott nincs érdemi játékos, Oroszi még fizikálisan nagyon messze van attól a szinttől. Emiatt az is biztos, hogy egy Allenhez hasonló 4-es mindenképp várható (jó lett volna Juhos, de akár Eilingsfeld is).
Fepu 4-es posztra is fel tud játszani, így az atletikusabb 5-össel elvileg elég lehet a 4-es poszt is. Tehát 2-3-as posztokra érkezhet 2 légiós nehéztüzér.

Persze ez csak a véleményem. Semmi információm nincs. :)
Előzmény: andras_ (156690)


2017-06-08 15:13 (156690)
név: andras_
Sokat nem érdemes azért várni az igazolásoktól, hiszen 12 fős a keretlétszám egy adott meccsre.
Feltehető az 5 légiós, ehhez hozzávéve a 3(+1) fiatalt, Fepu, Csorvási = 10(11). Így ha Hortit megtartjuk és Halászt leigazoljuk, akkor kb. kész is a keret. További igazolás így nem valószínű.

2017-04-20 19:55 (155165)
név: andras_
Ákosnak bejött ez a sérüléshullám. Így tétmeccsen is mélyvízbe lett dobva. Fehérvár ellen is hasznos volt, ma pedig kifejezetten jól játszik. Az egyetlen játékos pozitív +- mutatóval.
bejegyzés 1 - 50 ( összes : 23 ) időrend:

Bejelentkezés

Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /