Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Már csak négy csapat reménykedhet a kupasikerben
2021-04-08

Hatalmas csata várható pénteken mindkét elődöntőn.

 

 

A Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntőjének 2021-es programja

 

Helyszín:

Ludovika Aréna, Budapest

 

A negyeddöntők eredményei:

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász 66-67

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA 96-69

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 87-80

Atomerőmű SE – Egis Körmend 80-86

 

Elődöntők, április 09. péntek:

15:00 Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

M4 Sport élő (online: https://mediaklikk.hu/m4-elo/)

 

17:45 DEAC - Egis Körmend

M4 Sport élő (online: https://mediaklikk.hu/m4-elo/)

 

Április 11. vasárnap:

16:30 bronzmérkőzés (Az M4 Sport felvételről közvetíti)

19:30 döntő, M4 Sport élő

 

Az elsőn azért, mert a bajnokságban a Szolnok oda-vissza legyőzte a Falco csapatát, ráadásul a szombathelyieknek még hiányzik a gyűjteményükből ez a trófea. Szóval biztos, hogy a visszavágás plusz a kupa vágya fogja hajtani őket. A másik oldalon viszont önbizalmat adhat, hogy ha kétszer már sikerült az idényben, akkor most, semleges pályán miért ne sikerülne újra legyőzni az állományra mindenképpen erősebbnek tűnő szombathelyieket. Gasper Potocnik munkája karakteresen látszik a szolnokiakon, akik ha nem is mindig látványosan, de eredményesen kosárlabdáznak. Nem játszottak igazán jól az Alba ellen a negyeddöntőben, de megtették az első lépést a finálé felé. A Falco számára ez könnyebb volt, hiszen határozott kezdéssel, magabiztosan győzték le a PVSK-t.

 

A másik ágon jövünk mi, és mint szerdán kiderült, a DEAC a másik továbbjutó, így ellenük kell megharcolni a kupadöntőért.

Nos, itt is számos érv van arra, hogy miért is várható nagy csata.

A bajnokságban itt is csak az egyik csapat győzött a másik ellen. De hogyan!

Mindkét meccs a miénk lett, de összesen öt hosszabbítás, plusz 25 perc, több, mint egy félidő kellett a két találkozó eldöntéséhez.

December másodikán, a DEAC otthonában 73-73 állt a táblán 40 perc után. Ilyen állásnál nekünk három, nekik egy rádobásuk volt, de az eredmény nem változott, jött a hosszabbítás. Ebben a hazaiak jártak előrébb, de a végére zárkóztunk, sőt, 78-77-nél Mosely két büntetőt dobhatott, de csak az egyik ment be, Hines és Thames triplája nem volt pontos, jöhetett az újabb ráadás.

Ez is szoros volt, a 50. perc 82-83-ról indult. Ezt követően viszont a hazaiak már csak egy pontot szereztek, míg nálunk Thames és Mosely még hozzárakott összesen négyet, így végül vendégsiker született. (83-87)

Január 9-én találkoztak újra a felek Körmenden, amikor már visszatért a DEAC-ba Stefan Moody, akit korábban sérülés hátráltatott. És nem csak visszatért, de 38 percet töltött a pályán. Nála többet csak Ronald Moore játszott a vendégeknél ezen a meccsen. Neki 40 perce volt, de a mezőnyben a legtöbbet Mócsán Bálint tudhatta magáénak, aki 47 percet kapott. Xavier Thames 43-at és Ferencz Csaba is 40-et.

Ez persze leginkább csak úgy lehetett, hogy ezúttal a két ráadás sem volt elég a győztes kilétének eldöntéséhez.

A páratlan tíz perceket a mieink nyerték, míg a párosokat a DEAC. Mindezt úgy, hogy 40 perc után 81-81 állt a táblán.

Itt Moody mentette meg a vendégeket azzal, hogy Ireland szinte az utolsó pillanatban faultolta őt egy elég reménytelen triplakísérlet közben, és ő mind a három büntetőt bedobta.

Az első ráadásban egy picivel a vendégek jártak előrébb, de Ireland pontjaival fordítottunk és kettővel vezettünk, ám Tóth Ádám ki tudott egyenlíteni. 93-93 után újabb hosszabbítás következett. Ebben a mieink vezettek, ám Somogyi Ádám hármasával fordított a DEAC, 96-98 után Thames dobott be két büntetőt. Moody hiába emelte rá a labdát, maradt az egál, 98-98. De volt még egy perc, Ireland érte el a százat tőlünk, és ki más, ismét Tóth Ádám egalizált. 50 perc után 100-100 állt a táblán.

A harmadik hosszabbításban sokáig csak két debreceni pont született, majd Mócsán Bálint büntetőivel és Ireland hármasával fordítottunk, és innen már nem volt visszaút. Ferencz Csaba blokkot osztott ki, majd bedobott két fontos büntetőt. A végeredményt Mócsán Bálint állította be, és bár 112-109-nél – ki más, mint – Tóth Ádám még rádobta a triplát, de az célt tévesztett, így 55 perc után ismét mi örülhettünk.

Hogy esetleg most is lesz-e hosszabbítás, vagy egyik csapat a 40 perc alatt fölénybe tud kerülni, azt egy nappal korábban nem tudhatjuk, de a szoros csatát jelezheti előre az is, hogy az első napot szinte ugyanazt az eredményt érte el a két csapat. 87-80 és 86-80.

 

A DEAC-nak nincs még kupasikere, de nyíltan hajtanak arra, hogy legyen. És már ebben az évben. Az elszántságuk látszott szerdán a Szeged ellen, amely eleinte előnyben volt, de a masszív kilenc fős rotációval bíró DEAC föléjük kerekedett.

A pontszerzésnél is látszik, hogy szépen elosztották a terheket. Igaz, a cseréből érkező Drenovac kiemelkedő dobóteljesítményt mutatott. De mellette szépen eloszlanak a számok:

Moody 10/3, Polyák 3/3, Somogyi 8, Hines 9/3, Tóth 10, Drenovac 23/3, Guyton 9/3, Moore 8/6, Molnár M. 7.

 

A mieinknél szintén kilenc fős volt a rotáció szerdán, de nálunk öt-hat ember szerezte a pontok javát:

Thames 18/6, Simons 18/9, Mócsán 8, Ferencz 12/6, Taylor 10, Ireland 13/9, Tóth N. 4, Durázi 3, Takács K.

 

A csapatunk éjjel fél háromkor érkezett vissza Körmendre és a pihenés után délután-este egy videózás valamint edzés is volt a programban.

Pénteken pedig újra buszra szállnak a fiúk, hogy megcélozzák a Ludovika Akadémiát és a vasárnap esti döntő mérkőzést...

 

A végére visszahozzuk a múltidézést, az eddigi férfi kupagyőztesek listáját, amelyre a debreceniek szeretnének felkerülni, nekünk viszont nem lehet más a célunk, mint, hogy ennek útját álljuk és utolérjük a Szolnok együttesét:

 

17 alkalommal: Bp. Honvéd

8: Szolnoki Olajbányász KK

7: Egis Körmend

5: MAFC, Csepel SC

4: Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, ZTE KK

3: Ganz-MÁVAG VSE

1: Bajai SK, Soproni MAFC, Kaposvári KK, Univer KSE, PVSK-Pannonpower

 

Szurkoljunk együtt azért, hogy öt év után újra ott legyen a csapatunk a fináléban!

 

Hajrá Egis Körmend!
Törpördög hírek


"
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /