Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


„40 percen át teljes összpontosításra van szükség”
2021-04-06

Szerdán elkezdődik a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa döntőjének 2021-es programja Budapesten, a Ludovika Arénában.

Az Egis Körmend is résztvevője a tornának, és az első lépést szerdán, 20:30-tól kell megtennie ahhoz, hogy ott lehessen a vasárnap esti fináléban.

Csapatunk vezetőedzőjét, Antonis Constantinidest kérdeztük a kupadöntővel kapcsolatban:

Többször említette érkezése óta, hogy a Magyar Kupa megnyerése is a céljai között szerepel.

Az eddigi tapasztalatai alapján mennyire látja reálisnak ezt a célt?

 

 – Az alapszakasz felénél a legjobb nyolc helyen álló csapat van ott a döntőben, szóval mondhatjuk, hogy a legjobbak vesznek részt a tornán. Az én fejemben továbbra is ez a cél, hiszen egy olyan klubot képviselünk, amelyik már sokszor elnyerte ezt a trófeát. Mivel ott vagyunk a nyolc csapat között, a célunk az, hogy jussunk minél előbbre, ameddig csak lehet. Ha ez azt jelenti, hogy eljutunk a döntő mérkőzésig és azt meg is tudjuk nyerni, az lenne a tökéletes a számunkra. De addig három nagyon nehéz mérkőzést kellene megnyerni. Az elsőt, a Paks ellen szerdán. Ehhez pedig sok energia, komoly erőbedobás és jó taktika kell, hogy beszélhessünk a trófea elnyeréséről. Hogy ez mennyire reális? Ezt jelenleg senki nem tudhatja biztosan, de aki ott van, annak van erre esélye. A kupa gyakran a meglepetések versenye, sok függ attól, hogy milyen napot fogsz ki, mikor vagy épp a megfelelő formában. Bármi megtörténhet!

 

Korábban már beszéltünk arról, hogy ilyen távolságról nem szerencsés az első napon a késői időpont. Mi a terv ezzel kapcsolatban? Hogyan lesz az utazás és továbbjutás esetén a következő napok programja?

 

 – Igen, beszéltünk erről már korábban, hogy a Szövetség emellett a lebonyolítás mellett döntött. A vírushelyzet miatt mindenki számára nehéz a jelenlegi helyzet, nem csak nekünk. Mi egy kicsit messzebbről megyünk a döntőre, de ez van, nem szeretnék ezen különösebben gondolkodni. A kihívás nagy, de nem járhat ez a fejünkben, hogy csak néhány óránk lesz esetleg a pénteki elődöntőre készülni. Ez a lebonyolítási rend és a sorsolás alapján így kell szerepelnünk, harcolnunk a minél jobb eredményért. Szeretnénk győzni szerdán, aztán ha ez sikerül, akkor meglátjuk, hogyan tudunk felkészülni a pénteki elődöntőre.

 

A Paks az ellenfél az első napon, amely megmutatta, hogy hiányos kerettel is képes komoly győzelmekre. Mire számít ellenük? Mi kell a legyőzésükhöz?

 

 – Az ASE az idei szezon egyik legveszélyesebb csapata, teljesen támadó szellemben kosarazó gárda. Magas szerkezettel, nagyon modern kosárlabdát játszanak, sok rohanással, átmeneti játékkal. A legtöbb pályán lévő játékosuk jól dob távolról is. Ha az ilyen stílusú csapatok ellen győzni szeretnél, akkor 40 percen át teljes összpontosításra van szükség, hiszen nagyon rövid idő alatt képesek sok pontot szerezni. Gyors, tempós mérkőzésre számítunk, erre készülünk ellenük. A győzelmünk kulcsa az lehet, ha mi irányítjuk, mi vesszük kézbe a játékot és mi határozzuk meg a mérkőzés ritmusát. Ezzel kizökkenthetjük az ellenfelet a komfortzónájából. A feladat nem könnyű, de ha ez sikerül, akkor jó esélyeink lesznek a győzelemre.
Törpördög news


"
Hungarian Champion: 1987 - 1996 - 2003        Hungarian Cup Winner: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /