Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes 1996-2021 időszakbeli honlapján!


Sopron után, a Prága elleni visszavágó előtt
2019-01-28

Gyenge kezdés után a rendes játékidő végén a győzelemért támadhatott csapatunk, az Egis Körmend a Sopron KC vendégeként a legutóbbi bajnoki mérkőzésen, de a hosszabbításban nem sikerült megnyerni a találkozót. Ezt követően, de még az USK Praha elleni visszavágó előtt kérdeztük vezetőedzőnket, Matthias Zollnert a mögöttünk és az előttünk álló időszakról, a csapat munkájáról.

Mindjárt az elején beszéljük arról, hogy mi történt Sopronban, az első negyedben.

A válasz egyszerű: Rosszul játszottunk!

Mégis mi volt ennek az oka? Annyi, hogy nem találtunk be a gyűrűbe, vagy a vezetőedző látott más okokat is?

Nem tudok egyetlen okot mondani erre. Nincs egyértelmű, egy mondatban összefoglalható válasz. A fő ok mindenképpen az, hogy nagyon kemény munkát végzünk, nagyon komoly edzések vannak, amelyekkel a jövőre készülünk, különösképpen a rájátszásra. Az én álláspontom, filozófiám szerint a szezon végén kell a legjobb formában lenni, nem az idény közepén. Ez az egyik ok. A másik pedig az, hogy mindig nehéz idegenben játszani, és ahogy látom, Magyarországon ez különösen igaz. Ebbe belejátszik az utazás, a játékosok fáradtsága. De az is benne van a csapatsportokban, hogy nem lehet folyamatosan emelkedő pályán lenni, egyetlen csapat sem tud mindig kiemelkedő formát mutatni. A második helyen fordultunk az alapszakasz közepén, ami remek eredmény, de mindig vannak hullámzások a csapatok teljesítményében. Persze az is számít, hogy ha az elején sikerülnek a dobások, az hozza magával az önbizalmat. Szóval több tényezőn, gyakran apróságokon múlik, hogy hogyan indul egy meccs, de mindig kell küzdeni, hajtani, hogy megtaláljuk a megfelelő ritmust és önbizalmat. Mi is így tettünk, keményen védekeztünk, harcoltunk minden egyes labdáért, kosárért és egy kicsivel több szerencsével nyerhettünk is volna, hiszen a negyedik negyed végén mi támadtunk a győzelemért. Természetesen – ahogy mindenki más – én is csalódott voltam az első negyed miatt, de ugyanakkor láttam pozitív dolgokat is. A küzdést, a hajtást, a javítás szándékát.

 

Nagy segítséget adott ehhez a több mint kétszáz szurkolónk, akik jelen voltak Sopronban.

 

Igen, nagyon komoly támogatást adtak nekünk, és nem csak ott, de hazai pályán, és szinte mindenhol máshol, ahová ellátogattunk. Még Prágába is elkísértek minket. Ez nagyon fontos nekünk!

 

Hogyan készül a csapat a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa nyolcas döntőjére? Külön célt jelent ez, vagy része a szezon programjának?

 

Az első számú célom most is a következő mérkőzés, a Prága elleni. De természetesen ezen is gondolkodunk már. Elég furcsa helyzet, hogy pár nappal korábban szintén a Jászberénnyel fogunk játszani a bajnokságban. Erről egyelőre azt tudom mondani, hogy természetesen én is szeretném megnyerni a kupát, mint ahogy mindenki más Körmenden, vagy máshol a szurkolóink körében. Természetesen ez lesz a szándékunk Győrben. De az egészet az elejétől, lépésről lépésre kell megközelítenünk.

 

A következő feladatunk az Alpok Adria Kupában a Prága elleni visszavágó. Mire számít a vezetőedző?

 

Természetesen továbbjutásra. Ott egy remek első negyedet produkáltunk, de azt követően már nem játszottunk olyan jól. Ezen mindenképpen javítanunk kell. Az már többször elhangzott, hogy ebben a sorozatban két fő célunk van: Egyik természetesen a végső siker, ugyanakkor fontos, hogy fejlesszük, „építsük” a fiatal játékosainkat. Ebben kell megtalálnunk az egyensúlyt. A fiatalok szerepeltetése viszont nem csak azt jelenti, hogy lehetőséget kapnak a játékra, hanem azt is, hogy nekik is meg kell mutatniuk az igazi arcukat, bizonyítaniuk kell, hogy tudnak ezen a szinten teljesíteni. Fontos lesz számunkra ez a mérkőzés, mindenképpen van esélyünk a továbblépésre, különösen itthon. Hiszen itt ebben a szezonban még senki nem tudott nyerni. Mindent megteszünk most is, ami csak telik tőlünk, hogy ez így is maradjon. Hogy legyőzzük a Prágát és ott legyünk az elődöntőben.
Törpördög hírek


"
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /