Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!


In memoriam Vavra Sándor
2017-08-11
Ma érkezett a lesújtó hír, hogy elvesztettük a körmendi kosárlabdázás egyik fontos személyiségét, Vavra Sándort.
Jacksont, ahogy Körmenden ismertük, szerettük és tiszteltük.
Mint oly sokan, ő is határőrként, sorkatonai szolgálatra került Körmendre, de a kosárlabdát ismerő és szerető emberként gyorsan a csapat részévé vált. Az NB II-ben rendszeresen pályára lépett és tagja volt az NB I-es tagságot kiharcoló gárdának, amelynek a legendás Palazzo del Gango volt az otthona.
Az élvonalban is segítette a csapatot és sporttörténeti mozdulat is kötődik nevéhez. 1976. február 16-án, Székesfehérváron, az Építők elleni hosszabbítás utolsó pillanataiban ő szerezte azt a kosarat, amelynek a Körmend története első NBI-es győzelmét köszönhettük.

Itt, a Rába partján találta meg élete párját, akivel családot alapított, végleg idekötötte életét, igazi körmendivé vált. Oly annyira, hogy a Vavra név is bekerült a tradicionális, a körmendi kosaras hagyományokat megjelenítő családnevek közé. Jutka és Sándor két csupaszív sportolót, nagy küzdőt nevelt András és Péter személyében, akik méltó módon folytatták az Apu által megalapozott hagyományt.Két évig korábbi edzője, Dr. Kristóf László keze alatt a Fürstenfeld csapatát is erősítette, majd családjának és a civil életnek élt.

Aztán – mint korábban a pályán annyiszor – újra harcolnia kellett.
De most egy sunyi, alattomos ellenfél ellen, amely nem tartja, nem tartotta be a fair play szabályait.És Ő harcolt. Ráadásul most sem egyedül, mert a régi csapattársa, élete párja vele együtt küzdött. Minden lehetőt, és talán még annál többet is megtettek, de csütörtökön véget ért a harc.

Szeretett emberből, tisztelt kosarasból legendává vált…
Családtagjaival, barátaival közösen mindannyian gyászoljuk és osztozunk azok fájdalmában, akik szerették Őt!

Vavra Sándor októberben lett volna 65 éves.

Emlékét tisztelettel megőrizzük a szívünkben és a csapatunk történetében. Nyugodjon békében!


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /