Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!


"Szeretnénk ott lenni a csoportkörben!"
2017-08-03
Az Egis Körmend csapatát a klub ügyvezetője, Zsebe Ferenc képviselte a Münchenben rendezett FIBA Európa Kupa sorsoláson.
A klub vezetője úgy látja, hogy az első körben jó esélyei vannak csapatunknak, de továbbjutás esetén a Steaua már nagyon nehéz ellenfél lehet.
„Bár a Borasról egyelőre nincs túl sok információnk, úgy érzem, hogy ellenük komoly továbbjutási esélyünk van. Megítélésem szerint erősebbek lehetünk náluk, mint ahogy a magyar bajnokság is talán valamivel magasabb színvonalú, mint a svéd. A Boras ellen kiemeltként idegenben kezd csapatunk, majd hazai pályán rendezhetjük a második találkozót. Viszont, ha sikerülne továbblépnünk, akkor a Steaua Bucharest ellen már kicsit változik a képlet, és nem csak azért, mert ebben az esetben ők rendezhetik a második mérkőzést, hanem azért is, mert a román pontvadászat – a légiósok magas száma miatt is – erősnek, talán a miénknél is jobbnak mondható. De bízom abban, hogy mi is jó csapatot tudunk építeni, és ha az első lépést sikerrel vesszük, akkor a másodikat is meg tudjuk tenni. Szeretnénk újra ott lenni a kupa csoportkörében. Mindent meg fogunk tenni ezért, az Alpok-Adria Kupa szereplésünktől függetlenül. Ez a szándék nincs hatással a FIBA Európa Kupával kapcsolatos terveinkre. Ahogy jeleztük, az Alpok-Adria Kupában elsősorban azoknak szeretnénk még több játéklehetőséget adni, akik a többi találkozón kevesebb percet kapnak. Ott elsősorban a fiatalok nemzetközi tapasztalatainak gyarapítása a célunk."


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /