Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!


A svéd KFUM Boras Baskettel játszik az Egis Körmend a FIBA EC selejtezőjében
2017-08-03
Ma, 11:30-tól tartották a FIBA Europe Cup sorsolását Münchenben.
Ahogy korábban elsőként jeleztük, az idén két selejtező kört kell teljesítenie csapatunknak ahhoz, hogy a sorozat csoportkörébe jusson.
 A mai sorsoláson eldőlt, hogy az első körben, a nem kiemeltek közül a svéd KFUM Boras Basket gárdája lesz az Egis Körmend ellenfele.
Továbbjutás esetén pedig a román CSA Steaua Bucharest együttesével kell, hogy megmérkőzzön együttesünk a csoportkörbejutásért.
A selejtezőkörök dátumai:
Első kör: 2017. szeptember 20. és 27. (szerda)
Második kör: 2017. október 4. és 11. (szerda)
A korábbiakhoz képest annyit változott a helyzet, hogy nem 11, hanem tíz párost sorsoltak.
A nem kiemelt csapatok közül kikerült a BC Sokhumi, míg az első körben kiemeltek gárdák közül – ahol az Egis Körmend is helyet kapott – a Tartu University együttesét átsorolták a sorozathoz második körben csatlakozó együttesekhez, amelyeknek létszáma így tízre emelkedett. Ezek a gárdák várják az első kör tíz párosának győzteseit.


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /