Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!


Újabb két próbajátékossal lezárult az amerikai kosarasok keresése
2017-07-28
Klubunk a múlt éjszaka megállapodott két tengerentúli kosárlabdázóval arról, hogy magas posztokon ők erősíthetik csapatunkat, az Egis Körmendet.
Steven Davis 203 centiméter magas, 100 kilogramm súlyú játékos, aki elsősorban a négyes poszton bevethető, de képességei alapján a hármas pozícióban is képes jó teljesítményre.
 
Őt egyértelműen legutóbbi, egyetemi éve alapján választotta ki a szakmai stáb. Steven a Wright State egyetemről érkezik, ahol az előző évadban 32 mérkőzésen 14,9 pontot, 4,3 lepattanót és egy gólpasszt átlagolt. 56,8%-os mezőnymutatója mellett 38,3%-os tripladobó átlaga volt, a büntetőket 77%-os teljesítménnyel értékesítette.
 
Steven rendkívül atletikus felépítésű játékos, aki nagyon látványos, attraktív kosárlabdára képes. Jó dobokészsége a gyűrű közelében és távolról is megmutatkozik, de leginkább zsákolóképességével hívta fel magára a figyelmet. Amerikában „A repülő ember”, illetve az „Akrobata” néven is emlegették őt. Korábbi edzői szerint teljes, komplett technikai „csomaggal” bír, ugró-, és futókészsége NBA szintű.
Négyes pozícióban komoly változások történtek az elmúlt évek kosárlabdázásában, nagy fejlődést láthatunk. Steven megtestesítője a modern négyes posztú, az úgynevezett „stretch four játékosnak.
Kiveszi a részét a gyors indításokból, a második hullámban érkezve pedig képes látványos zsákolásokra, de hárompontosokra is. Felállt védelem ellen a felfelé illetve lefelé történő leválásoknak is aktív részese, de tud egy-egy elleni játékot játszani és a gyűrűnek háttal történő játékhoz is megvan a technikája.
 
A vele kapcsolatos előzetes hírek alapján akár még az a tézis is megdőlhet, hogy soha nem lesz Körmenden olyan játékos, aki nagyobbat tud ugrani, mint egykori nagy kedvencünk, Charles Edmonson.
 
 
Íme, legutóbbi szezonjának néhány fontos momentuma, illetve ízelítő a legutóbbi NCAA zsákolóversenyből, amelyen a legjobb négy közé jutott:
 
 
 
 
A másik magasember Justin Tuoyo, aki 208 centiméter és 107 kilogramm, a Chattanooga csapatánál végzett a nyáron. Részt vett a Portsmouth Invitational Tournament-en, (Pre-NBA Draft) ahol három mérkőzésen négy pontot és három lepattanót átlagolt.
 
Justin igazi védő specialista, akitől az elsőszámú elvárás az, hogy a védelem oszlopa legyen. Vele reményeink szerint energia, erő érkezik a festékbe.
 
Hazájában úgy emlegették a játékát, hogy jelenléte „Terror a palánk alatt!”
 
Justin a legutóbbi évében pontszerzésben, lepattanózásban és kedvenc játékelemében, a blokkolásban is a legjobb volt, összesen háromszor választották az év védőjének.
 
Magasságához, méreteihez képest gyors, atletikus játékra képes. Elsősorban négyes poszton bevethető, de tud az ötös pozícióban is játszani.
Teljesítménye évről-évre folyamatosan javult, csapattársai és edzői körében is nagyon népszerű játékos volt, aki mindig pozitív energiákat vitt a játékba és az öltözőbe is.
 
Vele kapcsolatban pedig az a tézis dőlhet meg, hogy az egykori „kapusunknál”, Czigler Lászlónál hatékonyabban blokkoló kosaras nem mostanában lesz Körmenden.
 
A csatolt linkeken két összeállítás látható Justin játékából:
 
 
 
Mindkét játékos próbaidőn győzheti meg az edzői stábot beharangozott képességeiről.
 
Ahogy írtuk, ezzel lezárul a próbaidőre, Amerikából érkező játékosok keresése, de a szakmai stáb és a menedzsment természetesen továbbra is figyeli a játékospiaci történéseket, hogy esetleges csere esetén azonnal reagálni tudjunk.
 
Az érkező próbajátékosok – ahogy korábban is jeleztük – komoly felméréseken, teszteken esnek át megérkezésük után, hogy kiszűrhessünk minden rejtett sérülést, esetleges emberi hiányosságokat.
A próbajáték mellett mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat, a FIBA előírásoknak megfelelő drog és doppingteszt is része a kontrollnak. Az első hetekben a szakmai stáb olyan edzésmunkát vezényel majd, amely megmutathatja, hogy valóban játékra készen, megfelelő állapotban érkeznek meg a kiszemelt kosarasok, akiknek emberi tulajdonságaikat, karakterüket is górcső alá veszik. Amennyiben minden elvárásnak, felmérésnek megfelelnek a játékosok, akkor véglegesíti a klub a szerződéseiket. Természetesen minden történésről folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /