Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!


Bán Tibor Körmendre igazolt
2017-06-23
Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy fiatal, tehetséges kosarassal, Bán Tiborral bővül az Egis Körmend kerete.
Ahogy korábban is jeleztük, saját nevelésű játékosunk, Doktor Péter nem fogadta el klubunk szerződésajánlatát. Mint később a híradásokból megtudtuk, Péter Zalaegerszegen folytatja pályafutását. Ez úton is sok sikert kívánunk neki új csapatában. Kívánjuk, hogy találja meg a számítását, és reméljük, hogy a jövőben számíthatunk még rá nevelőegyesülete, az Egis Körmend csapatában is!
Szerettük volna, ha Péter nálunk marad, de az ő távozása után – a lehetőségeink határain belül – igyekeztünk felvenni a kapcsolatot néhány fiatal játékossal. Közülük Bán Tiborral tudtunk megállapodni, akire elsősorban irányító poszton számítunk, mint fiatal, harcos, ambiciózus játékosra. A 22 éves kosaras Sopronban kezdte felnőtt karrierjét, ahol a FIBA Európa Kupában nemzetközi tapasztalattal is gazdagodott. Majd több játéklehetőség reményében, szezon közben került Szegedre ahol fontos szerepet játszott a Szedeák Magyar Kupa bronzérmének megszerzésében. Klubunk egyéves szerződést kötött Bán Tiborral.


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /