Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!


Játékosaink állapotáról
2017-05-01
Szurkolóinkat joggal érdekli, hogy mi a helyzet a játékosokkal, a sérültek állapotával.
Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy vannak olyan helyzetek, amikor erről bármelyik klub könnyebb, pontosan tud tájékoztatni, mert egyértelmű a diagnózis, de vannak olyanok is, amikor sajnos ezt nem mondhatjuk el.
Nálunk Horti Bálintnak rendkívül peches a szezonja, ami az első edzőmeccs első pillanatában kezdődött, kézcsont töréssel. Ezt követően lábcsont gyulladása volt, de később remekül játszott, kezdő kosarasként lépett pályára. Később viszont komolyabbra fordult a bokasérülése. Számos vizsgálat többféle megállapítást tett vele kapcsolatban. A legfrissebb információk szerint Bálint sérült bokáját május 15-én atroszkópos műtéttel fogják feltárni, tisztítani. Ettől a beavatkozástól remélhetünk pontosabb helyzetjelentést az ő állapotával, szalagjaival, porcaival kapcsolatban.
 
Parrish Petty még a Falco ellen, itthon szenvedett kellemetlen lágyéksérülést, amely miatt azóta nem vállalhatta a játékot. Az MRI és az ultrahang vizsgálat alapján is komoly volt a probléma, amire ha rásérül, akkor akár az egész szezonja veszélybe kerülhetett volna. A szakmai stábbal közösen azon dolgoztak, hogy rendbe jöjjön a húzódása, ami már jól haladt, ám a Szolnok elleni mérkőzés után begyulladt az egyik bölcsességfoga, amelyet szombaton ki kellett operálni. A műtét után az ő játéka esélytelen volt Szombathelyen. A varratait a hétvégén, legkorábban pénteken fogják kiszedni, ezt követően már a csapat rendelkezésére állhat.
 
Terry Allen helyzete kicsit más, hiszen nála nem biztos, hogy indokolt az ilyen hosszú kihagyás.
Terry az Alba Fehérvár elleni mérkőzés előtt jelentett sérültet, a vádliját fájlalva.
Az ő sérülését két MRI és egy ultrahang vizsgálat volt hivatott diagnosztizálni. Az eredményeket megnézték a klub orvosai és egy amerikai doktor is ellenőrizte. Az eredmények alapján orvosaink úgy látták, hogy a játékos állapota nem súlyos, de a kosaras ebben az ügyben az amerikai menedzserirodára hallgatva, egyelőre nem vállalta a játékot. Ez idő alatt a lábát nem terhelő erőnléti edzéseket végzett. Jelen állás szerint ezen a héten még nem fog játszani, de május 6-tól, tehát a rájátszásban már a csapat rendelkezésére áll majd.


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /