Üdvözöljük a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend honlapján!
TabellaEredménymátrixRájátszásEgyéni ranglistákCsapatranglisták
DuplákRekorderekLiga statisztikaLiga csapat statisztikaMeccsképek

szezon:
csapatok:
játékos keresés
Körmend
Döntő, 2 mérkõzés
2019-04-15, 18:00
Körmend


92 : 71

( 22:18, 25:16, 29:17, 16:20 )
( 22:18, 47:34, 76:51, 92:71 )

©krljevo
 
Eredmény |Tudósítás |Meccsképek |Összesítés
Tudósítás

Alpok Adria Kupa, döntő, visszavágó

Egis Körmend - KK Adria Oil Škrljevo 92-71 (22-18, 25-16, 29-17, 16-20)Körmend: Németh, Price 8, Bradford 17/3, Hammonds 24/9, Delas 9.

cserék: Thames 14/6, Ferencz 4, Csorvási 12, Lajsz -, Kiss M. -, Oroszi -, Balogh -.A Skrljevo legjobb dobói: Williams 15, Sarac 14/12, Barnjak 12/3Az idegenbeli mérkőzésen nem nagyon tudott mit kezdeni a horvátok fizikális, agresszív játéka ellen a Körmend, emiatt kilencpontos hátrányt kellett ledolgoznia a vasi alakulatnak hazai környezetben - ennek ellenére nem kezdett jól a gárda, két triplával rögtön 6-0-ra vezetett a Skrljevo. Itt azért összeszedte magát az MTE, 10-9-nél már átvette a vezetést és összességében elmondhattuk, hogy érvényesítette akaratát, remekül védte a festéket (négy blokkot is kiosztottak Hammondsék az első negyedben) és a vendégek főleg csak a kinti dobásukban bízhattak - a hazaiaknál Csorvási is remekül szállt be a padról és a játékrész végén négy pontot eltüntetett a gárda a hátrányából. A második játékrészben aztán Thames dudaszós dobásával beesett az első körmendi tripla, Hammonds elsüllyesztett egy középtávolit, majd Ferencz 2+1-es játékával már összesítésben is átvette a vezetést a meccsen 34-23-ra meglépő Körmend. Ebben az időszakban már nem volt kérdés, dominálni tudott a Zollner-legénység, Hammonds bebombázott két hármast, Price és Bradford ereje, illetve sebessége pedig megoldhatatlan feladatot jelentett a horvát csapat számára. A 19. percben aztán Price ráhozta a szívbajt a körmendi ultrákra, mert nagyon rosszul esett egy fault után és egy időre a földön maradt, be kellett jönnie hozzá az orvosi stábnak, de végül szerencsére a saját lábán hagyhatta el a parkettet, az MTE előnye pedig nem csökkent a nagyszünetig így sem - 47-34 állt az eredményjelzőn húsz perc után, vagyis négy pont volt a hazai fór a párharc egészét tekintve.A fordulás után visszatért Price, a Körmend lendülete pedig kicsit sem hagyott alább, sőt, egyre tisztábban robogtak át ellenfelükön a hazaiak, labdaszerzések, lepattanók után is rohanni tudtak Bradfordék és szépen fejezték be a támadásaikat - közben a horvátok továbbra sem tudtak kibontakozni, úgyhogy a harmadik negyed közepén már húszat számolhattak ellenfelükre a vasiak. Delas kosara után 62-38-nál kért időt a vendégcsapat és itt még megpróbálkoztak egy rohammal a kinti dobásokra építve, de ezt már csírájában elfojtotta a meccset uraló MTE - a vendég kispad, Csorvási és Sarac is kapott egy-egy technikait, de összességében "osztálykülönbség" volt a felek között. Innentől nem nagyon volt miről beszélni, az utolsó játékrész már 25 pontos különbségről vette kezdetét, majd amikor Thames triplájával a harmincat is elkerülte a távolság, Zollner is úgy érezte, hogy ezzel végleg eldőltek az érdemi kérdések, érkezett Lajsz, Oroszi és Balogh is. Összességében kérdés nélkül aratott kiütéses győzelmet a Körmend, ezzel összesítésben 12 ponttal megnyerte az Alpok Adria Kupát és a nemrég útjára indult sorozat első magyar győztesévé vált.  


Törpördög hírek
Magyar bajnok: 1987 - 1996 - 2003        Magyar kupa győztese: 1990 - 1993 - 1994 - 1995 - 1997 - 1998 - 2016

"Leszállt az este és a kis vasi városkában, Körmenden népes csoportok, vagy magányos emberek vonulnak a Kossuth Lajos utca irányába, hogy belépve a fénnyel megáztatott csarnokba, megpillantva a mi színeinket viselő játékosokat, valami ismét elinduljon a gyomor és a szív tájékán, valami különös, szorító, ugyanakkor boldogító érzés, ami nélkül egy gyógyíthatatlan betegségnek örvendő szurkoló képtelen létezni." / Fodor Sándor /